Hrana v Italiji pol cenejša
Anonimno673, 28.06.2024 ob 21:36
Zanimivo. Pa bi ravno za zelenjavo in sadje rekla da je tam ceneje ker so kmetijsko dosti močni. Kaj pa se splača? Riž, testenine, salame, sir mogoče?
Vsa zelenjava, ki je pridelana v Italiji, italijanski riž sorte arborio in carnaroli, testenine, sveže ribe in mehkužci, ribje konzerve tuna in sardele ( vse ostale znamke kot Riomare, ki dosti bolje), oljčno olje, pralno higienska srestva aka pralni gel in skret papir, kuhinjske role, etc., .. Ni da ni…
Kaj je ceneje, 28.06.2024 ob 21:46
Recimo v COOP je sedaj Radler grenivka pol litra v pločevinki po 65 centov in Laško pivo pol litra po 95 centov. Wiskey Jim bean burbon 700 ml pa 11,80 EUR, Bailey s pa 9.95 EUR. Kila hobotnice po 16.50 EUR, brancin pa 10.90 EUR. Carte Dor sladoled 3,59 EUR. Magnum 6 mini lučk 3.89 EUR
Samo pivo Laško je tudi pri nas pakiran v 6 pack, pod 1euro. Ni potem tako velike razlike v ceni
Anonimno146, 28.06.2024 ob 22:05
Samo pivo Laško je tudi pri nas pakiran v 6 pack, pod 1euro. Ni potem tako velike razlike v ceni
Plus to da znamke v akciji ne moreš primerjat z znamko v redni prodaji. Poglej makarone iste znamke tu in tam, brez akcij naprimer. Cene so primerljive.
Na hitro, 28.06.2024 ob 22:36
Nekateri artikli so res občutno cenejši. Pralna sredstva, kozmetika. Sadje, zelenjava pa precej dražja. Imaš pa široko izbiro artiklov, ki jih pri nas ni.
Torej Isto kot v Nemčiji. Tudi tam so dosti ceneje pralni praški in kozmetika. Zelenjava pa sadje pa dražje.
Sadje in zelenjava sta dražja. Ne veliko, nekaj pa. Je pa res da je kvaliteta sadja in zelenjave neprimerno višja, sadje ima okus, zelenjava ni gnila ali uvela….
Ostalo je ceneje, sploh blagovne znamke, ki se delajo v Italiji. Tako ribje konzerve, siri, pizze, omake, njoki, testenine, olja, določene znamke kozmetike….
Jaz hodim po testenine, tuno, Barilla omake, sire, kozmetiko, pralne praške itd., kar občutno ceneje.
Sadje in zelenjava sta tam tam kot pri nas,
Jogurti so dražji in za moj okus slabši.
Skratka v stari jugi moji niso hodili v Trst po špežo, se jim ni ljubilo zaradi tiste čokolade in praška, ostalo si pa dobil tudi pri nas. Danes se pa veliko bolj splača. Jaz živim praktično ob meji, mi je bližje v Familo v nabavo kot pa v Koper. Iz Lj pa ne bi hodila po špežo v Italijo, hahahaha.
Kupim v Italiji italijansko pridealano zelenjavo po dokaj sprejemljivi ceni, ceneje kot pri nas v diskontarjih, Tušu ali Sparu – je pa neuvela, kvalitetna, negnila. V času, ko je nimam na voljo na domači gredici.
in jo v Italiji kupim tudi ceneje kot pa na ljubljanskih dveh tržnicah, ki je enako kupljena na italijanski veletržnici, in jo prodajajo na lj. tržnici po 40% višji ceni, kot je v Italiji….
aja?, 28.06.2024 ob 23:20
Iz Ljubljane do trsta je 1 uro. Iz Ljubljane do Maribora pa pol ure več. Pa se ljudje vozijo vsakodnevno zaradi službe.
Zato ne vem, zakaj ti je smešno, če se Ljubljančan odpelje v Trst po robo?
Ker bi bil to idiotizem. Ne samo da roba ni cenejša, z dodatnim stroškom bencina se še orenk podraži.
Idiotizem, 29.06.2024 ob 00:54
Ker bi bil to idiotizem. Ne samo da roba ni cenejša, z dodatnim stroškom bencina se še orenk podraži.
Res je. Ampak roba dejansko je cenejša, če kupuješ njihove znamke. Barilla, Mulinobianco, Nutella, Rio mare… Drugače pa se ti ne splača, saj je ista cena neke xy omake tudi v Eurospinu pri nas recimo ali še cenejša.
Zdaj, da bi zaradi teh znamk prav namensko vozila po špežo iz Lj, je meni sicer smešno, uni zgoraj se pa zdi okej. Če se tako in tako mislil iti na izlet na obalo, ajde, kapiram.
Forum je zaprt za komentiranje.