Iskanje dela- zavod za zaposlovanje-obala/koper
Pozdravljeni,
Na zavodu za zaposlovanje nimajo usmiljenja zame se očitno ne najde nobenega dela. Vse sem skupaj že 5 leto na zavodu. Vmes iscem delo osebno in preko e-maila. Kar sem usepel najti je od ust do ust. Kar sem delal 1-3h za minorno placilo. Kljub izobrazbi in izkusnjam rednega dela ne dobim. Najpogostejši odgovori, ki jh dobim iz razgovorov (nismo izbrali nobenega kandidata). Iskal sem delo na začetku na mag stopnji, potem na fakult. , sš,,.oš..stopnji) Jemljejo samo studente in sp-jevce. Da se razumemo sploh me niso preizkusili, niti enkrat. Odkar sem na obali ->(nazaj ne morem -nimam kam oče umrl, postopek na sodiscu se vlece že 5 leto). Nisem bil ne zaposlen, ne odpuscen. Nazadnje kar sem imel delo je bilo kot student. Imam preko 15 let studentskega dela a imam vpisanih uradno samo 3 leta delovne dobe. Če imam sreco na fus za kako uro dobim delo. Kljub temu se vec ali manj nahajal zunaj. Domov sem prihajal pozno zmucen padel v posteljo od dela, pomagal sem v gradbenistvu, kmetijstvu, ribiciji,… Upal sem da ce bom tako rekoc zastonj pomagal okoli, se povezoval z ljudmi, bom nasel kako konkretno poznanstvo, sluzbo brez uspeha. Zdaj pa ni nič, noben več mi ne da dela, najemajo tujce. Za njih sem bil samo navadni delavec.Avto sem prodal pred enim letom. Živim v hisi od mame, ki je tudi brez sluzbe. Smo tik pred izklopom elektrike in vode. Imamo sodne pozive k plačilu. Socialna mi je potekla. V zepu imam zadnjih 5€, shrabo hrane RK sem porabil. Ljudje tu v okolici, poznajo trenutno situacijo in stalno nagajajo in hujskajo, saj računajo na kolaps. Ob vsem tem sranju, ki ga imam nisem bil pripravljen iskati punce. Sedaj sem ugotovil, da sem naredil usodno napako. Ne jemljem mamil, ne kadim in ne pijem alkohola, ne kradem, nobenemu nisem storil ničj žalega, res ne vem zakaj sem v zivljenju tako kaznovan. Ne vem kaj bom ce takoj ne dobim dela. Do sedaj sem v teh 5 letih poslal preko 500 prosenj za delo, prvi dve leti priporocena pisma, na njih nisem dobil nobenega odgovora. Sedaj posiljam samo se preko e-maila iz knjižnice.
Kaj mi svetujete. Nujno rabim redno delo. Obala-Kp
Lep pozdrav Rok
Naredi še en glup magisterij 10 let,potem pa se spet javi
Res ste idioti prve klase. En navaden pisarniški molj ali skladiščnik sta bolj zaposljiva kot vi ki se duvate s papirji. Se pravi tudi z OŠ ali SŠ ljudje lepo živijo, imajo službe. Vi ste pa pobirali denar od države za stanovanja in šolanje zdej pa samo tišina in prst u rit pa globok dihat
Rok vem, ampak morda bi poskusil za osebnega asistenta gospa Roberta iz Skupaj Vitalni bi te sprejela odprtih rok. In ti našla delo. Vsaj začasno, dokler ne najdeš zaposlitve, imaš to delo..kontaktiraj spletno stran Skupaj Vitalni in povej da, si na zavodu. Ali naj ti na zavodu dajo kontakt in napotitev. Srečno.
Odjebi, 11.06.2024 ob 15:48
Naredi še en glup magisterij 10 let,potem pa se spet javi
Res ste idioti prve klase. En navaden pisarniški molj ali skladiščnik sta bolj zaposljiva kot vi ki se duvate s papirji. Se pravi tudi z OŠ ali SŠ ljudje lepo živijo, imajo službe. Vi ste pa pobirali denar od države za stanovanja in šolanje zdej pa samo tišina in prst u rit pa globok dihat
Idiot si kvečjemu ti. Če ne bi živel v svojem mehurčku, bi vedel, da je človek delal te magisterije, da je ohranjal študentski status, saj le tako je bilo možno dobiti delo, zaposlujejo samo preko študentskega servisa. Izobrazba ni bila cilj nobenemu od vpletenih. Samo umsko zaostalim osebkom to ni jasno, tipičen grimsov volilec, retardiran kot on.
Roki745, 11.06.2024 ob 15:35
Pozdravljeni,
Na zavodu za zaposlovanje nimajo usmiljenja zame se očitno ne najde nobenega dela. Vse sem skupaj že 5 leto na zavodu. Vmes iscem delo osebno in preko e-maila. Kar sem usepel najti je od ust do ust. Kar sem delal 1-3h za minorno placilo. Kljub izobrazbi in izkusnjam rednega dela ne dobim. Najpogostejši odgovori, ki jh dobim iz razgovorov (nismo izbrali nobenega kandidata). Iskal sem delo na začetku na mag stopnji, potem na fakult. , sš,,.oš..stopnji) Jemljejo samo studente in sp-jevce. Da se razumemo sploh me niso preizkusili, niti enkrat. Odkar sem na obali ->(nazaj ne morem -nimam kam oče umrl, postopek na sodiscu se vlece že 5 leto). Nisem bil ne zaposlen, ne odpuscen. Nazadnje kar sem imel delo je bilo kot student. Imam preko 15 let studentskega dela a imam vpisanih uradno samo 3 leta delovne dobe. Če imam sreco na fus za kako uro dobim delo. Kljub temu se vec ali manj nahajal zunaj. Domov sem prihajal pozno zmucen padel v posteljo od dela, pomagal sem v gradbenistvu, kmetijstvu, ribiciji,… Upal sem da ce bom tako rekoc zastonj pomagal okoli, se povezoval z ljudmi, bom nasel kako konkretno poznanstvo, sluzbo brez uspeha. Zdaj pa ni nič, noben več mi ne da dela, najemajo tujce. Za njih sem bil samo navadni delavec.Avto sem prodal pred enim letom. Živim v hisi od mame, ki je tudi brez sluzbe. Smo tik pred izklopom elektrike in vode. Imamo sodne pozive k plačilu. Socialna mi je potekla. V zepu imam zadnjih 5€, shrabo hrane RK sem porabil. Ljudje tu v okolici, poznajo trenutno situacijo in stalno nagajajo in hujskajo, saj računajo na kolaps. Ob vsem tem sranju, ki ga imam nisem bil pripravljen iskati punce. Sedaj sem ugotovil, da sem naredil usodno napako. Ne jemljem mamil, ne kadim in ne pijem alkohola, ne kradem, nobenemu nisem storil ničj žalega, res ne vem zakaj sem v zivljenju tako kaznovan. Ne vem kaj bom ce takoj ne dobim dela. Do sedaj sem v teh 5 letih poslal preko 500 prosenj za delo, prvi dve leti priporocena pisma, na njih nisem dobil nobenega odgovora. Sedaj posiljam samo se preko e-maila iz knjižnice.
Kaj mi svetujete. Nujno rabim redno delo. Obala-Kp
Lep pozdrav Rok
Kaj si po stroki? Nisi nič napisal.
Nekomu daj pogledati življenjepis.
Hoteli na veliko rabijo! Sploh če govoriš vsaj dva tuja jezika. Vsaj za čez poletje kot receptor. In vmes kaj. Tudi kelnerje rabijo…vsaj za premostitev.
Če ti je socialna potekla, daj novo vlogo.
Kaj obvladaš? Šole zdaj pospešeno iščejo učitelje. Nima veze, če ni izobrazbe, nikogar ne bodo našle, učitelji so izumirajoča vrsta. Kakšno podaljšano bivanje in podobno, matematika rabi vsaka druga šola, poglej si razpise za učitelje, že zdaj jih je ogromno, tudi na obali.
Povej samo še, zakaj te nihče ne zaposli nikjer. Kakšen si po zunanjosti? Ne bodo te zaposlili, če si zanemarjen, mastni lasje, smrdiš po čikih ali si drugače neurejen, če se ti roke tresejo, si že na videz nesamozavesten… nekaj je, da te nihče ne vzame v službo, čeprav ni nobenega drugega kandidata!
V luki sem delal preko vmesnega podjetja 1 leto vozil avtomobile. Potem mi je poteku status studenta so zahtevali odprtje svojega sp-ja. Pa ni bilo mozno, ker sem bil takrat vpisan pod ocetovo firmo, ki je sedaj zamrzjena. Dokler je zadeva v postopku. Direktno pod luko priti je pa samo po priporocilu…..tu je pa že dolga vrsta uvrščenih kandidatov z notranjimi poznanstvi. (Zlahta).
Poklic: Mag ekonomije, razumem tekoce angleško.
“žebljica”
Sem bil ze na nekaj razgovorih za prof. (Matematiko, IT, podjetnistvo,…). Dobesedno sem dobil odgovor: (“da sem prepameten in da bi lahko nastal konflikt med zaposlenimi”). No to zagotovo ne drzi…razumem veliko vendar nisem pa neki genij… . Kasneje so zaceli zavračati z stavkom (“da ni bil izbran noben kandidat”)
Skrbim za osebno higieno se umijem obrijem. Za razgovor se uredim kot” se spodobi reklc, srajca, hlace na rob, cevlji, se počešem,.. “ko grem na nazgovor za mag ali fakult stopnjo. . Če se gre za srednjo stopnjo ali manj se oblecem vsakdanje da ne izstopam. Drugače sem sportnega na videz mladosten, vitek…atketika in… po genih-oceta.
Tremo sem prebrodil že zelo zgodaj, ko sem v glasbeni šoli na nastopu igral harmoniko. Tako, da s tem nimam težav. Pogovor je tekel tekoce in tudi v vecini primerov se je razgovor koncal s stavkom” da se jim zdim primeren kandidat”. Samo cez dan ali dva je bil klic ali sporocilo na mail da niso izbrali nobenega kandidata, oz. (“ne ustrezam iskanim kriterijem”)->najnovejši stavek.
Roki172, 11.06.2024 ob 18:54
“žebljica”
Sem bil ze na nekaj razgovorih za prof. (Matematiko, IT, podjetnistvo,…). Dobesedno sem dobil odgovor: (“da sem prepameten in da bi lahko nastal konflikt med zaposlenimi”). No to zagotovo ne drzi…razumem veliko vendar nisem pa neki genij… . Kasneje so zaceli zavračati z stavkom (“da ni bil izbran noben kandidat”)
Skrbim za osebno higieno se umijem obrijem. Za razgovor se uredim kot” se spodobi reklc, srajca, hlace na rob, cevlji, se počešem,.. “ko grem na nazgovor za mag ali fakult stopnjo. . Če se gre za srednjo stopnjo ali manj se oblecem vsakdanje da ne izstopam. Drugače sem sportnega na videz mladosten, vitek…atketika in… po genih-oceta.
Tremo sem prebrodil že zelo zgodaj, ko sem v glasbeni šoli na nastopu igral harmoniko. Tako, da s tem nimam težav. Pogovor je tekel tekoce in tudi v vecini primerov se je razgovor koncal s stavkom” da se jim zdim primeren kandidat”. Samo cez dan ali dva je bil klic ali sporocilo na mail da niso izbrali nobenega kandidata, oz. (“ne ustrezam iskanim kriterijem”)->najnovejši stavek.
Vztrajaj pri prijavah v šolstvu. Vedno težje dobijo ljudi, učitelj angleščine, računalnikar… ciljaj na osnovne šole, tam je največja kriza.
Po moje se prestrašijo, ko izvedo, da nimaš skoraj nič delovne dobe in mislijo, da mora biti nek keč. Koliko si pa star?
“Ja” -> ne vem kaksen je tvoj sorodnik, ker ga ne poznam in verjam, da ti mogoce prehitro sklepas saj nisi ves čas prisoten, oz navzoc pri dogajanju okoli njega. “Ne sodi človeka po platnicah”
Mislim da je problem v ozadju in da vse ni odvisno od cloveka ki je na razgovoru ampak tudi od ljudi “okoli” njega…. Na kraj pameti mi ne pride da bi se hvalil okoli.
Tu na forumu sem izpostavil, ker me je ena od forumk..izrecno vprasala, če je kaj narobe, z mojim videzom, da mogoce nimam samozavesti…. da ne znam po domace skupaj spraviti celote. S tem sem zelel prikazati da s tem nimam težav.
Če bi bilo tako, kot pravis se tega dela ne bi dobil za delat, kar sem. Beseda gre okoli tu na obali z svetlobno hitrostjo okoli. Koper je kar se tega tiče bolj ena vas ne pa mesto.
Roki172, 11.06.2024 ob 19:47
Star sem 35 let
Jah, pol pa še ni kriza! Resno, pojdi na razgovore za učitelja, povej po pravici, da izkušenj sicer ni, da pa kompenziraš z voljo in zagonom. Da imaš dobre ideje pri pouku itd.
Ali pa voznik avtobusa, a niso ravno na obali objavljali, da Arriva zaposluje in tudi izšola voznika avtobusa, plača 1.800 neto.
Poskusi Še prijaviti z nižjo stopnjo izobrazbe.
Imeti mag in ne imeti delovnih izkušenj na teh stopnji je glave
Po mojih izkušnjah v gospodarstvu na obali bolj gledajo izkušnje kot izobrazbo.
Če iščeš službo zgolj v svoji stroki bo bolj težko..
Vem recimo da v sbi ful iščejo zdravstvene administratorje…
Pa turizem..
Ostalo pa je bolj eksotika.. Žal
Srečno
Kaj pa italijanščina?
Katere jezike govoriš?
Forum je zaprt za komentiranje.