Iskanje dela- zavod za zaposlovanje-obala/koper
tema689, 11.06.2024 ob 19:56
Nihče pa ne pomisli, da je z delodajalci kaj narobe? S kom je nekaj narobe, če delodajalci po petkrat objavljajo eno in isto delovno mesto, dobijo prijave kandidatov, ki zmorejo in hočejo opravljati to delo, delodajalci pa v najboljšem primeru pošljejo odgovor, da niso izbrali nikogar?
Kot Npr ue koper
Svasta hočejo, pa magisterij za minimalna in delo za dva ker nimajo folka ki bi delal
Če ti je lažje…
Nisi edini.
Tudi sam sem mag. Ekonomije
Aktivno govorim it, angleški, hrvaški jezik, razumem nemški in španski ter se solidno sporazumevam
Imam delovne izkušnje skoraj na vseh področjih v podjetju, dolgo sem delal v mednarodni trgovini kot razvijalec posla, v javni upravi.. itd
Resnično na obali je zelo težko najti službo, če nimaš vez.
Ni vedno problem v delavcu.
Tudi če sprejmeš deli pod tvojo izobrazbo in izkušnjami te sodelavci kmalu izločijo ker se počutijo ogroženo.
Tko dA .. začaran krog
A ja .. star sem pid 50, zdrav, mobilen..
Okolica kp
Roki172, 11.06.2024 ob 21:40
Peter428″
Pozdravljeni, vse cestitke za pridobljeno znanje jezikov in delovne izkusnje skozi leta. Upam da bom tudi jaz imel moznost osvojiti nekaj tega znanja in nadgraditi dosedanje delovne izkusnje.
Lp roki obala-koper
Hotel sem povedati le to, da kljub izobrazbi in delovnih izkušnjah je težko najti službo..
Jaz kljub vsemu še nimam te sreče..
Ni vse v znanju in izkušnjah..
To sem želel povedati.. sploh pa na obali
Roki172, 11.06.2024 ob 21:58
“Petr428”
Sem nekako slutil, da meji vas prvi zapis na negativno stran, samo sem raje pozitivno mislil. Zgrozim se ob misli, da bi bil pri vasih letih in izkusnjah se vedno brez redne zaposlitve.
Lp
Realnost.
Stalne zaposlitve ni.
Imam pa 20 let delovne dobe.
Roki745, 11.06.2024 ob 15:35
Pozdravljeni,
Na zavodu za zaposlovanje nimajo usmiljenja zame se očitno ne najde nobenega dela. Vse sem skupaj že 5 leto na zavodu. Vmes iscem delo osebno in preko e-maila. Kar sem usepel najti je od ust do ust. Kar sem delal 1-3h za minorno placilo. Kljub izobrazbi in izkusnjam rednega dela ne dobim. Najpogostejši odgovori, ki jh dobim iz razgovorov (nismo izbrali nobenega kandidata). Iskal sem delo na začetku na mag stopnji, potem na fakult. , sš,,.oš..stopnji) Jemljejo samo studente in sp-jevce. Da se razumemo sploh me niso preizkusili, niti enkrat. Odkar sem na obali ->(nazaj ne morem -nimam kam oče umrl, postopek na sodiscu se vlece že 5 leto). Nisem bil ne zaposlen, ne odpuscen. Nazadnje kar sem imel delo je bilo kot student. Imam preko 15 let studentskega dela a imam vpisanih uradno samo 3 leta delovne dobe. Če imam sreco na fus za kako uro dobim delo. Kljub temu se vec ali manj nahajal zunaj. Domov sem prihajal pozno zmucen padel v posteljo od dela, pomagal sem v gradbenistvu, kmetijstvu, ribiciji,… Upal sem da ce bom tako rekoc zastonj pomagal okoli, se povezoval z ljudmi, bom nasel kako konkretno poznanstvo, sluzbo brez uspeha. Zdaj pa ni nič, noben več mi ne da dela, najemajo tujce. Za njih sem bil samo navadni delavec.Avto sem prodal pred enim letom. Živim v hisi od mame, ki je tudi brez sluzbe. Smo tik pred izklopom elektrike in vode. Imamo sodne pozive k plačilu. Socialna mi je potekla. V zepu imam zadnjih 5€, shrabo hrane RK sem porabil. Ljudje tu v okolici, poznajo trenutno situacijo in stalno nagajajo in hujskajo, saj računajo na kolaps. Ob vsem tem sranju, ki ga imam nisem bil pripravljen iskati punce. Sedaj sem ugotovil, da sem naredil usodno napako. Ne jemljem mamil, ne kadim in ne pijem alkohola, ne kradem, nobenemu nisem storil ničj žalega, res ne vem zakaj sem v zivljenju tako kaznovan. Ne vem kaj bom ce takoj ne dobim dela. Do sedaj sem v teh 5 letih poslal preko 500 prosenj za delo, prvi dve leti priporocena pisma, na njih nisem dobil nobenega odgovora. Sedaj posiljam samo se preko e-maila iz knjižnice.
Kaj mi svetujete. Nujno rabim redno delo. Obala-Kp
Lep pozdrav Rok
Klasika
Avtor,
kako si kaj prisoten na javno odprtih socialnih omrežjih LinkedIn, IG, FB, etc., kjer te lahko potencialni zaposlovalci najdejo po imenu in priimku s katerim se prijavljaš, pišeš v prošnje – tporej da lahko vidijo karkoli dodatnega o tebi. Naj te opomnim, da delodajalci določen kader še kako preverjajo, ali so prisotni na socialnih omrežjih, vidijo, kar jim pa morda ni všeč.. Samo namig, kaj se dela danes s strani zaposlovalcev, kako preverjajo potencialne kandidate še dodatno…
Šibak si očitno v VIP ( veze in poznasntva), kar pa je nujno v današnjih časih pri tvojih letih – sploh na vašem koncu je težko brez vez in poznanstev, tovrstnega mreženja in priporočil. SO ti bivši delodajalci , za katere si delal preteklih 15 lewt preko ŠS, kot navajaš, napisali kakšno referenčno pismo? Če tega nimaš jih zaprosi, da ti ga za namen iskanja zaposlitve napišejo.
In seveda, žal boš očitno moral iskat zaposlitev izven kraja bivanja, izven primorske regije.
Nekateri se vozijo s severnega in vzhodnega konca Slovenije vsak dan po 80 in tudi več km v eno stran v službo v osrednjeslovenski del. Morda se boš moral tudi ti iz primorskega konca v notranjsko celinski del voziti za službo. če na tvojem koncu ni že 5let nobene ustrezne zaposlitve. Prijavljaj se še na razpise za na prosta delovna mesta, ki ustrezajo tvoji trenutni izobrazbi oz. branži izven svoje regije bivanja v druge slovenske regije. Tudi te opcije moraš žal v tem primeru izčrpati.
Za socialno pomoč seveda lahko daš vlogo, problem imaš le in je ne dobiš, če tvoje premoženje in eventuelni prihranki presegajo zakonsko določen cenzus 102.000 EUR. Premičnine, kot so avtomobili, plovila registrirani na tvoje ime in eventuelni solastniški deleži v podjetjih se v to ne vštevajo.
Tvoj problem je, kar pokažeš takoj v začetku, da ne iščeš službe, ampak usmisljenja. Za svojo situacijo ne kriviš sebe, ampak iščeš razloge zunaj sebe, recimo zrsz. Imaš toliko kohones, da poveš in priznaš, kolikokrat so te v teh letih napotili. Moja ocena je da vsaj nekaj stokrat. Vsaj! In na nekaj 10 javnih del. Torej, kje je zares težava? Ko to predelamo, gremo lahko naprej…
Iz vsega srca ti želim, da najdeš primerno redno zaposlitev in jo ohraniš, ker bo zate pravi in jer bo delodajalec prepoznal, da si zanj dober delavec.
Sem 54, 28 let nazaj sem imela strahotno stisko najti prvo službo. Pa sem v Ljubljani. Eno leto je trajalo, nešteto razgovorov, tihih ponizevanj, da imam ambicije, da sem nevarnost porodniške, da sem stara, da kažem neke ambicije vodenja, da ne kažem ambicije itd. Kadrovski in vodje so, kot so. Zdaj vem, da sem bila prakticno idealen kandidat. Le nisem imela Vip priporočil in ni šlo. Res sem pa odklonila par zaposlitev, kjer bi imela še težave, saj so bili delodajalci prav kriminalci, k določenim so me napotili na zavodu. Na koncu sem le nasla precej bolj normalno službo, kot je bili vse drugo, delodajalec je bil pa tudi zadovoljen, ker ni bilo nic prijav (medijsko so bili takrat izpostavljeni). In po tistem pa sem dobila kar bankrot se nekaj sklepov o izbiri od starih prijav. Verjetno se je spremenila tudi moja energija in samozavest.
Obdobje, ki se vleče pri tebi, je obupno dolgo. Želim ti, da se ti čim prej uredi. Vse dobro.
“Iris77”
Imas zelo oster pristop do cloveka in ne vidis širše slike, od navedenega. Res da nisem izpostavljal dodatnih okoliščin problema napr. Negativni pridih pokojnega nonota na sovasčane, sedaj slab glas odseva na mamo in mene, ki sva pred tem zivela v lj in na mojo smolo so to ljudje iz “smetane”. Smo ze takoj po prihodu v Kp dobili “odgovor” da >žabarji
Roki172, 12.06.2024 ob 12:47
“Zabarji niso zazeleni” samo sva racunala, da se bo z leti vneslo pa nic bolje
Poznam In razumem.
Težka bo.
Po eni strani je za lj težje dobiti službo na obali kot obratno
Smo taka mala deželica, a znotraj nje kot se 5 različnih
Tako smo si različni.
Nekega profesionalizma pA na obali zgolj v odtenkih.
Vseeno..
Srečno in pogumno.
Kaj pa sezana,. Itd malo dlje iz kp?
Najnoveši odgovor iz raspisa:
“Datum: 12. 06. 2024
Zadeva: Obvestilo
Spoštovani,
obveščamo vas, da smo postopek, začet na podlagi javne objave prostega delovnega mesta Strokovni delavec na CSD – pripravnik, 40 ur/teden, določen čas, ki je bil objavljen na spletni strani Zavoda za zaposlovanje dne 08.05.2024 razveljavili.
Zahvaljujemo se vam za zanimanje, ki ste ga izkazali s kandidaturo na razpisu.
Lep pozdrav.”
Ne vem kaj si naj mislim zakaj so razpis ( razveljavili )….Kako si vi to razlagate.
Lp
Roki172, 12.06.2024 ob 18:53
Najnoveši odgovor iz raspisa:
“Datum: 12. 06. 2024
Zadeva: Obvestilo
Spoštovani,
obveščamo vas, da smo postopek, začet na podlagi javne objave prostega delovnega mesta Strokovni delavec na CSD – pripravnik, 40 ur/teden, določen čas, ki je bil objavljen na spletni strani Zavoda za zaposlovanje dne 08.05.2024 razveljavili.
Zahvaljujemo se vam za zanimanje, ki ste ga izkazali s kandidaturo na razpisu.
Lep pozdrav.”
Ne vem kaj si naj mislim zakaj so razpis ( razveljavili )….Kako si vi to razlagate.
Lp
Ker je zaposlovanje v JU sedaj na minimumu, oz. v določenih segmentih zaustavljeno. Ne poka po šivih samo zdravstvo, tudi JU v določenih segmentih zaradi kadrovske podhranjenosti in nezagotovitve finančnih sredstev. Poka vse po šivih že.
Že samo v pravosodju imajo hud kadrovski primanjkljaj v operativi napirmer. Dokaz, ko ta teden niso iz Ce zapora migli pripeljati Abramova na gl. obravnavo na izrek sodbe, ker je bil razlog primanjkljaj sodnih policistov – v prispevku odvetnik Abramova pove na 1:23. minuti posnetka. ” Predvidevam, da so kadrovske težave”, novinarka pa to potrdi v nadaljevanju in pove, da so jim z Uprave za izvrševanje KS potrdili, da niso mogli privest zaprtega Abramova na to obravnavo zaradi pomanjkanja pravosodnih policistov.
https://www.24ur.com/novice/slovenija/sodisce-prestavilo-izrek-kazni-juliji-adlesic-in-abramovu.html
JU je v določenih segmentih kadrovsko popolnoma podhranjena, zaradi finančne krize se tudi ne zaposljuje določenih novih kadrov. Pa tudi projekt gradnje šem kako potrebnih novih ženskih zaporov je npr. od lani ustavljen.
https://www.delo.si/lokalno/ljubljana-in-okolica/gradnjo-novega-zapora-na-igu-pospravili-v-predal
onaon881, 12.06.2024 ob 19:13
Kar se tiče učiteljev če nimaš vez moreš pa met diplomo in strokovni izpit. ali veze ali izobrazbo,res ste čez les eni…
Ni res! Ne več! Odkar je kriza z učitelji, se itak nihče več s pogoji ne javi, nimajo ne ustreznih šol ne strokovnega izpita. In če ni ljudi s pogoji, jih sprejmejo tudi brez. Velika večina “učiteljev”, ki so sprejeti zadnjih par let, je BREZ POGOJEV!!
Forum je zaprt za komentiranje.