Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Bi najeli kredit, da greste lahko na sanjsko potovanje?

Bi najeli kredit, da greste lahko na sanjsko potovanje?

Razmišljam in sem zelo v dvomih. Naj najamem kredit in odpeljem družino v Indonezijo ali ne … Resnično me zanima, kaj vi menite o tem … Najeti kredit ali ne?

Jaz ne bi.
Bi našparala in šla potem na dopust, ko bi našparala.
Toliko kot bi te prišel obrok kredita, daš vsak mesec na stran in greš, ko imaš. Pa, ker ne bo treba plačevat obresti, bo še ostalo za kak dan več dopusta.

Ja edino v primeru, da bi mi različni zdravniki potrdili, da je zelo velika verjetnost, da me nazaj prinesejo v žari in bi si prej že celo življenje želela tisto videti.
Drugače niti pomislim ne, da bi jemali kredit za dopust, tudi za vikend ga nismo.

Jaz ne. Ne bi se niti dobro imel… razmišljujoč o kreditu in vračilu. Razen v izjemni situaciji, ko bi kredit potreboval le za premostitev nelikvidnega obdobja.
Ti pa po svoje.

tko je…veliko ljudi vzame kredit, da gre na dopust na Hrvaško, tako da za take destinacije…zakaj ne…bodimo pametni…če dopsut rabiš, si že dolgo želiš in da veš, da boš s kreditom shajala, če bo dodatno 100-200 eur mesečno več stroškov…potem ja…
važna je kalkulacija…

če vzamejo kredit za joške, zakaj en bi za potovanje:)

jaz ne bi….če nimam za kruh, zakaj bi pol kredit jemal…

jih pa poznam veliko, ki ga vzamejo vsako leto…nekje 2,3 jurje lih za počitnice

Priznam, smo ga že vzeli za dopust…. tega sicer ne razglašamo okoli…imamo nekaj prihrankov, ampak za tisto malo, ko si lahko privoščimo več za dopust in na dopustu..ja,ga vzamem in ga bomo spet. Smo 5 članska družina in pride prav…potem pa narediva z možem načrt koliko za ostale mesece…
Mi ni žal.
je pa res, da moraš bit previden!

Ne, ne bi vzela kredita. TUdi za avto ne.

Zakaj pa raje ne dajete v šparovc prej? A ni vseeno, ali si odtrgaš prej ali kasneje, samo dražje te pride s kreditom.

Bodimo pametni???? Oboje je skrajno neumno!!!!!!!!

Ne. Dajem v poseben fond za dopust in ko se nabere gremo. Če se ne nabere dovolj ali počakamo ali izberemo drugo destinacijo. Imamo pa mogoče na kak aranžma, ki je šele v roku več mesecev odprt konto na turistični agenciji, zabukiramo in potem brezobrestno odplačujemo zadeve do odhoda. Takrat mora biti seveda vse poravnano.

Ce bos brez problema lahko vrnil kredit, potem ga vzemi in uzivajte. Bi pa jaz ubrala kaksno samostojno varjanto. Npr. preko odklopa kupis karto cca. 450 eur ena, si sam organiziras hrano in prenocisca. V tistem svetu tam dal je to zelo poceni. Bos pa za ene 14 dni porabil vseeno kaksnih 4 tisoc eur.

Pred kakšnim mesecem bi trdila, da za dopust ne bi nikoli vzela kredita. Zdaj ko se je moje zdravstveno stanje bistveno spremenilo, pa bi se odločila drugače. Ja, bi vzela kredit, če bi imela res veliko željo odit nekam in bi vedela, da mi čez čas zdravstveno stanje tega ne bo več omogočalo. Seveda bi se ozirala tudi na finance ali bom potem še sposobna odplačat ta kredit. Če bi bila v dvomih glede odplačila, ga ne bi vzela.

če ga boste z lahkoto odplačali..zakaj pa ne?

zanimivo je, da ljudje brez posebnega razmisleka in pomisleka vzamejo kredit za avto in za še marsikatero “neumnost”, za dopust jim je pa škoda in ne bi in še celo berem, da bi se na dopustu imeli slabo, ker bi razmišljali o kreditu?!?

jaz ti povem tako, če preračunaš in veš, da boste kredit odplačevali BP, potem ga vzemi, si privoščite in uživajte!
Indonezija je super, res .. cene tam so itak nizke. Ne pojdite v nek drag resort, ker je res škoda. Vzamite si kakšen bungalov na plaži in potujte po državi z lokalnim transportom, jejte na ulicah, kot domačini, najboljša hrana vas bo prišlo res minimalno … pa ni zdej bistvo v tem, da najceneje pridete čez, ampak doživetje je tisto, kar na teh poteh šteje, tega pa v turističnih kompleksih ne dobiš.

in še … pomembne so prioritete! eni raje avto, drugi pa Indonezijo 🙂
vse je ok, samo da ste srečni 🙂

Neumnost

Jaz bi najprej prodala avto, če bi bil še nekaj vreden, in kupila kaj cenejšega. Če bi bil pa že avto bolj švoh, pa pač kredit.
Ne vem, o kakšnem znesku govorimo, ampak jaz bi 200 evrov na mesec z lahkoto pogrešala. Meni se zdi trapasto jemati kredit za novega cliota, na primer, ali podoben šodr od avtomobila, pa to počne ogromno ljudi. Raje za zobe, lepotne popravke, potovanje, dopust ali magari obleke kot za avto. Joj, za kos nagravžnega pleha! In kaj imaš od tega, spomine na starost, kako lepo je bilo kupiti nov clio?

Odvisno od:
– kako velik kredit,
– v kolikšnem času ga misliš povrnit,
– koliko se vam bo to poznalo v vsakdanjem življenju (kako velika odrekanja vsak dan)
– koliko stare imaš otroke?
Jaz sem namreč ugotovila, dokler ne bosta vsaj 14-15let stara, in sama pokazala interes po novih krajih (geografsko, zgodovinsko itn.) bomo kje ceneje in v bližini, trenutno jih prav malo briga kje sta, sam da smo skupaj in se imamo fajn, ali v naravi, na morju, na snegu, v hribih, na drsanju ali pa če gremo kolesarit..v kino, gledališče..in vse to imamo tukaj doma.
Brez kredita.

Tako da je od marsičesa odvisen odgovor na tvoje vprašanje.

Absolutno ne.

štopaj v Italijo tam pa prosi nekega starega Italijana, da te vzame ne svojo ladjo. Imela boš zastonj hrano in celo otroci so dobrodošli. Samo moža raje pusti doma.

v resnici je odgovor odvisen samo od tega, kaj si družina želi.

mi smo šli po indoneziji s sinom, ko še ni imel tri leta, nepozabno, ampak sva z možem potovala vedno. ni poanta v tem, kaj ima otrok od tega, pač pa kaj smo kot družina imeli od tega in imeli smo zelo veliko.

kot rečeno pa, vse je odvisno od prioritet familije in seveda je res, da se imaš lahko zelo lepo tako na Šobcu kot na Baliju, le izkušnja je drugačna.

Z vsem napisanim se strinjam, pri starosti otrok pa se motiš. Pri 14-15 tih je že globoka puberteta in destinacija mora bit res vabljiva, da bodo hoteli z vama, verjemi. Ravno tam do teh let imajo največ od tega

ne… ker je to potovanje v bistvu pekel posledično.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Priložnost zamujena ne vrne se nobena!
Jaz bi absolutno vzela kredit za potovanje.
Na kaj bi čakala? Na to, da mi kasneje zdravje ne bo več dopuščalo avanturizma? Na to, da se politične razmere tako zaostrijo, da tja potovanje ne bo več mogoče? Na penzijo, ko bo penzion tako nizek, da bom morala vsak evro obrnit?

Jaz bi ga. Že itak varčujem denar za stanovanje, za potovanje pa potem malo zmanjka in vzamem kredit, ker po obrokih pa lahko odplačujem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close