Koliko ste dali za dopust (ne Hrvaška)?
Živjo!
Tisti, ki greste na počitnice kam drugam, ne na Hrvaško, me zanima koliko ste plačali?
Prosim, če napišete termin ter kam greste in kje ste rezervirali.
Jaz malo spremljam ponudbe za Turčijo, Mallorco, Egipt. Šli bi last minute varianto, konec junija in gledam predvsem tuje agencije. Gledam pa predvsem polpenzion in let iz letališč v okolici.
Hvala, lp
Za 14 dni za našo družino bi to zneslo 5280 €.
Mi pa damo za apartma za 14 dni 1400 €, prevoz + hrana (nekaj gremo ven, nekaj v apartmaju).
Ampak vse to nikakor ne znese dobrih 5000 €.
Pa recite, da je poceni!
Tudi če je prevoz 250 €, je to za 6 oseb in ne letalska karta za vsakega posameznika! Tu se skriva tista pomembna podrobnost, zakaj je HR cenejša! Ker je bližje!
kapiš?
Za 14 dni za našo družino bi to zneslo 5280 €.
Mi pa damo za apartma za 14 dni 1400 €, prevoz + hrana (nekaj gremo ven, nekaj v apartmaju).
Ampak vse to nikakor ne znese dobrih 5000 €.
Pa recite, da je poceni!
Tudi če je prevoz 250 €, je to za 6 oseb in ne letalska karta za vsakega posameznika! Tu se skriva tista pomembna podrobnost, zakaj je HR cenejša! Ker je bližje!
kapiš?[/quote]
Ljudje ponavadi gledajo le golo ceno (še ta je višja kot na HR), ne prištejejo letalskih taks (sploh niso nizke), prevoza po in okrog destinacije, izletov (če greš v “tujino”, si verjetno tudi kaj ogledaš). Tako da….HR je še vedno precej cenejša (tudi , če prišteješ bencin in ev.trajekt).
– lani let z Ryanairom iz Trsta v Valencio 250€ za 5 oseb, povratne karte – to je celoten strošek leta
– Costa Blanca, najem apartmaja 7 dni (klima, opremljena kuhinja, terasa, dostop do 3 privat bazenov): 280€
– 5 dni najem vile s svojim bazenom, teraso, dnevna s kaminom, LCD TV, play station, 2 spalnici, 2 kopalnici, v kuhinji mikrovalovna pečica, pomivalni in pralni stroj = 300€
– rent a car za 12 dni: 170€
– hrana zunaj cene kot v Sloveniji, v supermarketih cca. 20% manj kot v Sloveniji
skratka, najcenejši in najlepši dopust v zadnjih letih 🙂
in ne, Hrvaška ni poceni, tudi če je blizu, ne – ampak vsak po svoje, seveda
Lep dopust želim vsem!
Vse takse,prevoze,izlete? Tunizija je res ena najcenejših,a z vsemi dodatki ?[/quote]
Ja, z vsemi taksami in prevozi.
Dodatno, po želji le še raziskovanje okolice – v lastni režiji. In, ker gremo že drugo leto, poznamo cene taksijev in ostalega, nam je kristalno jasno, da potrebujemo s seboj cca. 200€ za izlete in nakupe spominkov.
A na hrvaškem ne zapraviš nič za sladoled, pijačo, spominke, izlete?
Vse takse,prevoze,izlete? Tunizija je res ena najcenejših,a z vsemi dodatki ?[/quote]
Dodatno, po želji le še raziskovanje okolice – v lastni režiji. In, ker gremo že drugo leto, poznamo cene taksijev in ostalega, nam je kristalno jasno, da potrebujemo s seboj cca. 200€ za izlete in nakupe spominkov.
A na hrvaškem ne zapraviš nič za sladoled, pijačo, spominke, izlete?[/quote]
Katera agencija prodaja to?? To pomeni, da je hotel in prevoz slabih 300€ na osebo??
A na hrvaškem ne zapraviš nič za sladoled, pijačo, spominke, izlete?[/quote]
Katera agencija prodaja to?? To pomeni, da je hotel in prevoz slabih 300€ na osebo??[/quote]
470€ po osebi (odrasli) otroški pavšal (do 12 let) 110€ – hotel (All inclusive), letalski prevoz, transfer letališče-hotel
Palma, Oasis Tours
gremo na Zakintos, plačali bomo 1.900 za 3 odrasle osebe. Letalo, manjši hotel 200m od obale, polpenzion. Rezrervirali in plačali smo pred 1.5. ko je veljala še kao first cena. Zdaj cen ne gledam, da ne bom slučajno žalostna 🙂
Običajno gremo poleti na morje na HR – Srednja ali J Dalmacija, ampak ponavadi konec avgusta lai pa konec junija, ko so cene še znosne. Lahko rečem samo, da ni boljšega dopusta kot v APP na terasi, ob obali, svoja plaža, kuhamo kljub apartmaju ne, obiskujemo gostilne, konobe,…
Letos pa zaradi razporeditve dopustov in zasedenosti lahko gremo na dopust sredi julija in so cene za tak nivo APP na HR take cene, da smo se odločili, da gremo kam drugam. Seveda pa kljub temu plačamo za Zakinos več, kakor bi na HR z vožnjo, trajktom, stroški APP, hrane zunaj… kakor rečeno, meni je Dalmacija zakon, tako da samo upam, da bomo na Zakintosu uživali.
lpd.
En mesec Kreta, 5 članska družina, max 2000€.
V lastni režiji, s svojim avtom preko Srbije, Makedonije do Aten. Trajekt na Kreto, nato pa šotor nekajkrat v kampu, ostalo na divje, kjer nam je najlepše. Pa nahrbtnike na rame, not šotorček, spalka ter najnujnejše in hop po kanjonih, spanje na plaži.
Ne zato, ker bi šparali, ali si kaj dražjega ne bi mogli privoščiti, pač pa zato, ker nam je tako dopustovanje najljubše in nikoli ne ostajamo na istem mestu več kot par dni. In ni ga čez spanje na samotni plaži daleč od vsega živega. 🙂
Mi gremo 27.6.-4.7. na Djerbo. Dva odrasla in dojenčica 10mes. Rezervirali smo marca, je bla glih akcija. Gremo v hotel 4*. Vse skupaj nas je prišlo 1090, ko smo rezervirali. Medtem se je podražalo gorivo in smo morali doplačat še 30eur. Torej nas je vse skupaj prišlo cca 1120eur. Letalo, hotel all, zavarovanje, 5% odpovedni riziko.
Komaj čakam 🙂
pravkar gledala, da bi letos pa šli v terme namesto na morje, pa gledam terme 3000, sem mislila bukirat direkt mimo agencije, pa mi ni jasno, kaj za njih je otrok star 12 let že odrasla oseba al kaj. ker ko preverjam razpoložljivost termina ni mogoče pri otrocih vnest starosti <12.
ker če je tako, pol je to zelo drag dopust, za tistih 5 dni.
kolk vas pride vožnja?
do aten in pol trajekt do krete?
finančno in časovno me zanima, res bi ti bila hvaležna za odgovor.[/quote]
To bi ti težko odgovorila. Lani je prišel trajekt (povratna karta, palubni potniki – vzamemo spalko in armafleks, si najdemo miren kotiček nekje na zunanji palubi in spimo pod zvezdami) cca. 250€. Letos je menda nekoliko dražja, a cene ne vem. Nikoli ne kupujemo v naprej, pač pa ko pridemo v Piraeus, gremo direkt v Anek lines pisarno in kupimo last minute karto – za naslenjo nočno vožnjo (ne vem, če je to izvedljivo tudi, če želiš kabino).
Za bencin in cestnine bi se sigurno zlagala, karkoli bi napisala. Če te zanima točno, mi pusti mail. Imam za lani vse zabeleženo, samo moram poiskati zvezek.
Časovno: prvi dan vožnja do juga Srbije, drugi dan do Aten. Nočnja vožnja na Kreto. To je hitra varianta, če se ne mudi, gremo bolj na izi in dodamo še en postanek za spanje.
Forum je zaprt za komentiranje.