kazen za prehitro vožnjo
Po zakonu odgovarja lastnik. Če imenuješ lastnika obremenijo njega. Zakon sicer pravi:
“Če je prekršek zoper varnost cestnega prometa storjen z vozilom, pa ni mogoče ugotoviti, kdo je storilec, se za prekršek kaznuje lastnik oziroma imetnik pravice uporabe vozila, razen če dokaže, da tega prekrška ni storil.”
Kaj se pa šteje kot dokaz pa ne vem. Ne poznam primera, da bi kazen ostala v zraku.
A kako ugotovijo krivca? Pa kaj to tebe briga, to je problem in delo policajev. in za to delo ne ti ne mož nista plačana, da bi raziskovala namesto njih. Naj ugotovijo kakor vedo in znajo, če ne znajo se bodo pa za denar pod nosom obrisali.
Mož naj samo dokaže, da ni on vozil, in če bodo dokazom verjeli, pač on kazni ne bo plačal, saj zakaj bi jo pa, saj ni on kršil predpisov.
Joj, a ne znate brat, domnevnega voznika je potrebno imenovat, pripeljat na PP, ki je ugotovila prekršek oz. PP, ki je postavila radar, ta, ki je vozil avto podpiše dokument v katerem “prizna”, da je takrat on upravljal z vozilom in s tem prevzame vso odgovornost nase.
To je edina opcija, policija nič ne dokazuje, dokazovat mora lastnik avta, če mu ne uspe plača kazen in nosi vse posledice….
Dajte se malo zamislit, če bi bilo tako preprosto bi se vsak izgovarjal, da ni vozil….
Včasih se je na to finto (“saj nisem jaz vozil”) dalo izogniti kazni, sedaj pa ne več, odkar so sprejeli novo zakonodajo. Če se ne motim, je to edini tak primer v naši zakonodaji – torej to, da moraš kot kaznovana oseba ‘zašpecati’ krivca, če se hočeš izogniti kazni. Ni dovolj, da imaš priče/dokaze, ki bojo potrdile to, da nisi vozila.
Meni se zdi to kot da tebe obdolžijo za umor, ker so videli nekoga ki je prišel iz istega bloka kot ti!
Sedaj pa odgovarjaj.
Seveda je pri avtu drugače, zakaj pa naj bi jaz delala njihovo delo?
A kmalu bodo pa pošiljali kazni, ker bodo potrebovali denar mi pa naj plačujemo, ker so se oni tak odločili?
A kako ugotovijo krivca? Pa kaj to tebe briga, to je problem in delo policajev. in za to delo ne ti ne mož nista plačana, da bi raziskovala namesto njih. Naj ugotovijo kakor vedo in znajo, če ne znajo se bodo pa za denar pod nosom obrisali.
Mož naj samo dokaže, da ni on vozil, in če bodo dokazom verjeli, pač on kazni ne bo plačal, saj zakaj bi jo pa, saj ni on kršil predpisov.[/quote]
Za svojo lastnino si odgovoren ti. Če ti avto lahko vozi vsak sosed, ki lahko pride do njega, je to pač tvoj problem.
V malo višje citiranem zakonu nič ne piše, da je dolžan imenovat krivca.
In kako naj lastnik avta ve, kdo je vozil njegov avto, če je bil takrat v službi?
Tudi če ve, da ga je posodil točno določeni osebi še ne more bit siguren, da ga ni ta posodil komu drugemu. Sicer pa policaji so bili tam najbližje in slikali lastnik je bil v službi. Zakaj pa oni ne vedo koga so slikali?
Meni se zdi to kot da tebe obdolžijo za umor, ker so videli nekoga ki je prišel iz istega bloka kot ti!
Sedaj pa odgovarjaj.
A kmalu bodo pa pošiljali kazni, ker bodo potrebovali denar mi pa naj plačujemo, ker so se oni tak odločili?[/quote]
Ta primerjava je milo rečeno brezumska……
Za svoje imetje je odgovoren lastnik, če ga posoja bebcem bo pač odgovarjal. A ne bi bilo fino, divjam ko kako malo pijano prase mimo radarjev, dobim položnic za par jurčkov in potem rečem, da nisem vozil, da ne vem kdo je vozil in sem kar oproščen… Edina opcija je, da je bil avto prijavljen kot ukraden, samo s tem se ne hecat ker je kriva ovadba kaznivo dejanje za katerega se lepo učičaš…..
Torej če prav razumem, če najemnik tvojega stanovanja zagreši umor, boš odgovarjal ti, tako kot odgovarjaš, če najemnik tvojega avta naredi prekršek?[/quote]
To sta dve popolnoma ločeni zadevi, v primeru oddaje lastnik stanovanja odgovarja za npr. ilegalno dejavnsot, ki se izvaja v njegovem stanovanju, pa še to samo do trenutka, ko se dokaže, da je najemojemalec zagrešil kaznivo dejanje.
Glede avta je pa tako, da če ne dokažeš da je vozil drug, plačaš…., v primeru najemne pogodbe o posoji vozila, pa z najemno pogodbo dokazuješ, da si oddal vozilo v najem in za posledice odgovarja najemnik vozila….
Sedaj pa odgovarjaj.
A kmalu bodo pa pošiljali kazni, ker bodo potrebovali denar mi pa naj plačujemo, ker so se oni tak odločili?[/quote]
Za svoje imetje je odgovoren lastnik, če ga posoja bebcem bo pač odgovarjal. A ne bi bilo fino, divjam ko kako malo pijano prase mimo radarjev, dobim položnic za par jurčkov in potem rečem, da nisem vozil, da ne vem kdo je vozil in sem kar oproščen… Edina opcija je, da je bil avto prijavljen kot ukraden, samo s tem se ne hecat ker je kriva ovadba kaznivo dejanje za katerega se lepo učičaš…..[/quote]
Glej, da tvoj avto vozi žena …naredi prekršek…..
A boš ti odgovarjal? Boš prevzel nase kazenske točke? Kazen? Bog ne daj da koga povozi do smrti in odide z kraja nesreče?
Najlažje je ker je tvoj avto kaznit tebe…?
Ja zakaj pa naj ona prostovolno leti tja?
A ni njihovo delo in jih zato plačujemo, da uni ugotovijo kdo je dejanski povzročitelj prekrška?
Ampak a nisi nedolžen, dokler ni dokazana tvoja krivda?
Pri nas si pa kriv in moraš dokazovat nedolžnost!
Narobe svet.
Če je kaj brezumskega so to tvoji posti v tej temi.
No tudi če je za svoje imetje odgovoren latnik, (kar sicer ni res) avto ni kriv, da je nekdo drug z njim peljal prehitro ali pač?
Le zakaj naj bi bil po tvoje kaznovan lastnik, tisti ki je pa divjal pa ne?
No saj zakon je jasen, in tud zgoraj citiran. Mož od avtorice posta ni vozil prehitro in po zakonu ne bo plačal kazni, če bo dokazal da ni on vozil, in je bil v službi. Čeprav je lastnik avta.
V zgoraj citiranem zakonu nič ne piše, da je dolžan koga potunkat, pa tudi, le kako naj bi vedel, kdo je vozil, če je bil takrat v službi? Policaji so bili na mestu prekrška ne pa on.
Za svoje imetje je odgovoren lastnik, če ga posoja bebcem bo pač odgovarjal. A ne bi bilo fino, divjam ko kako malo pijano prase mimo radarjev, dobim položnic za par jurčkov in potem rečem, da nisem vozil, da ne vem kdo je vozil in sem kar oproščen… Edina opcija je, da je bil avto prijavljen kot ukraden, samo s tem se ne hecat ker je kriva ovadba kaznivo dejanje za katerega se lepo učičaš…..[/quote]
A boš ti odgovarjal? Boš prevzel nase kazenske točke? Kazen? Bog ne daj da koga povozi do smrti in odide z kraja nesreče?
A ni njihovo delo in jih zato plačujemo, da uni ugotovijo kdo je dejanski povzročitelj prekrška?
Narobe svet.[/quote]
Aj pa tako.
Kupil si avto, si lastnik in z njim se vozijo s tvojim dovoljenjem žena in še dva otroka. Otrok je pa na enem teh voženj, medtem ko si bil v službi dal za peljat še kolegu, ki je naredil prekršek.
A si pripravljen plačat kazen od otrokovega kolega, zato ker si latnik in dokazano nisi ti vozil, ker si bil v službi.
A bi bil pripravljen plačat samo zato, ker se policaju ni ljubilo ustavit avto in identificirat kršitelja?
Narobe svet.[/quote]
Aj pa tako.
Kupil si avto, si lastnik in z njim se vozijo s tvojim dovoljenjem žena in še dva otroka. Otrok je pa na enem teh voženj, medtem ko si bil v službi dal za peljat še kolegu, ki je naredil prekršek.
A si pripravljen plačat kazen od otrokovega kolega, zato ker si latnik in dokazano nisi ti vozil, ker si bil v službi.
A bi bil pripravljen plačat samo zato, ker se policaju ni ljubilo ustavit avto in identificirat kršitelja?[/quote] pa še to.
Kako boš ti vedel, katermu kolegu je otrok dal za peljat, medtem ko si bil v službi. Praviš avto je tvoj, ti odgovarjaš. Komu naj zdej policaji napišejo kazen? koga boš namočil?
Torej če prav razumem, če najemnik tvojega stanovanja zagreši umor, boš odgovarjal ti, tako kot odgovarjaš, če najemnik tvojega avta naredi prekršek?[/quote]
stanovanje malo težko izvrši umor, se ti ne zdi? stanovanje se bo malo težko zaletelo v nekoga ali pa prehitro peljalo po cesti.
če pa si svojega otroka naučil da dela z lastnino, kot svinja z mehom, pač plačaj kazen. če otrok ni sposoben povedat, komu je dal avto, njegov problem. potem bo odgovarjal otrok, ali pa ti.
sicer pa se temu lahko izogneš. ne daš mu ključev in basta.
Saj te noben ne bo vprašal, če si pripravljen plačat. Za svoja neodgovrna ravnjanja je treba odgovarjat, pa četudi nisi posredno kriv. To je tako kot če imaš doma orožje in ti ga otrok najde, se gre igrat z njim in se ustreli. Ali boš kot oče občutil krivdo ali boš rekel “ah, kaj se pa igra s stvarmi, ki niso njegove, zdaj pa naj sam plača!”
Joj katere gluposti, no vi kar se kar izgovarjajte na drugega voznika, garanitiram vam, da boste plačali kazen in nosili vse posledice….
Škoda da nisem prej bral te teme, sicer grem pa sedajle mimo radarja usekat 200 km/h, potem bom pa rekel, da je vozil en drug, da sem se jaz takrat zabaval sam s sabo kljub rednemu seksu….
Forum je zaprt za komentiranje.