Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kazen za prehitro vožnjo

kazen za prehitro vožnjo

In zakaj te to veseli? To je v bistvu žalostno, da posojaš avto neodgovornim osebam.

Če je kaj brezumskega so to tvoji posti v tej temi.
No tudi če je za svoje imetje odgovoren latnik, (kar sicer ni res) avto ni kriv, da je nekdo drug z njim peljal prehitro ali pač?
Le zakaj naj bi bil po tvoje kaznovan lastnik, tisti ki je pa divjal pa ne?

No saj zakon je jasen, in tud zgoraj citiran. Mož od avtorice posta ni vozil prehitro in po zakonu ne bo plačal kazni, če bo dokazal da ni on vozil, in je bil v službi. Čeprav je lastnik avta.

V zgoraj citiranem zakonu nič ne piše, da je dolžan koga potunkat, pa tudi, le kako naj bi vedel, kdo je vozil, če je bil takrat v službi? Policaji so bili na mestu prekrška ne pa on.[/quote]

Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...

Če je kaj brezumskega so to tvoji posti v tej temi.
No tudi če je za svoje imetje odgovoren latnik, (kar sicer ni res) avto ni kriv, da je nekdo drug z njim peljal prehitro ali pač?
Le zakaj naj bi bil po tvoje kaznovan lastnik, tisti ki je pa divjal pa ne?

No saj zakon je jasen, in tud zgoraj citiran. Mož od avtorice posta ni vozil prehitro in po zakonu ne bo plačal kazni, če bo dokazal da ni on vozil, in je bil v službi. Čeprav je lastnik avta.

V zgoraj citiranem zakonu nič ne piše, da je dolžan koga potunkat, pa tudi, le kako naj bi vedel, kdo je vozil, če je bil takrat v službi? Policaji so bili na mestu prekrška ne pa on.[/quote]

Če so bili policaji na mestu prekrška ni nobenega problema ker je voznik dobil kazen, v takem primeru lastništvo vozila ne igra nobene vloge…

Jaz sem pisal za primer stacionarnih radarjev in morebitnih pobegov pred policijo, ko policisti vozila niso uspeli ustaviti in opraviti identifikacije voznika.

Boš tokrat razumel ali spet uporabljal besedo brezumsko?

Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...

V zakonu jasno piše… http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200856&stevilka=2345

Odgovornost lastnika vozila

233. člen

(1) Če je prekršek zoper varnost cestnega prometa storjen z vozilom, pa ni mogoče ugotoviti, kdo je storilec, se za prekršek kaznuje lastnik oziroma imetnik pravice uporabe vozila, razen če dokaže, da tega prekrška ni storil.

(2) Če je lastnik oziroma imetnik pravice uporabe vozila, s katerim je storjen prekršek iz prejšnjega odstavka, pravna oseba, samostojni podjetnik posameznik, državni organ ali samoupravna lokalna skupnost, se kaznuje za prekršek odgovorna oseba.

Torej če prav razumem, če najemnik tvojega stanovanja zagreši umor, boš odgovarjal ti, tako kot odgovarjaš, če najemnik tvojega avta naredi prekršek?[/quote]
Joj, kakšne primerjave. Torej postavi se v kožo lastnika avta, ki si ga nekomu posodil. Ali boš plačal kazen sam, ali jo boš naložil tistemu, ki si mu ga posodil. Tvoja dolžnost je, da veš kdo avto uporablja, ker imaš ti dostop do njegove uporabe. Na tebi leži odgovornost na tem, komu ga posojaš. Če so to ljudje, ki jim ne zaupaš, je to tvoj problem in ne problem policajev.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Če je to vse, potem je tu ena luknja. Torej, če lahko dokažeš, da ga nisi vozil, potem se kazen razveljavi, ne glede na to, da je nekdo ta avto le vozil.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ja, v zakonu jasno piše. In ker bo lastnik dokazal, da je bil v službi ne bo plačal kazni. pika.

Če je to vse, potem je tu ena luknja. Torej, če lahko dokažeš, da ga nisi vozil, potem se kazen razveljavi, ne glede na to, da je nekdo ta avto le vozil.[/quote]

Meni je odvetnik lepo razložil, če se želim izognit kazni, moram pokazait s prstom na takratnega voznika, včasih se je lahko zmutilo v družinskem krogu (npr. mož, žena) ker ti proti taki bližnji sorodstevni vezi ni potrebno pričat, no sedaj tudi to ni več možno.

Avto tud sam od sebe ne divja, a se ti ne zdi, da je potreben še nekdo, ki tišči na gas?

Ja, če imaš doma orožje in ti ga otrok najde in nekoga ustreli, boš ti kaznovan za nečuvanje orožja, otrok pa za umor (če je polnoleten).

Če boš uspel dokazat, da nisi vozil (bil takrat v službi) potem zakon ne predvideva da bi ti plačal kazen. Preberi si zakon (citiran na tej strani) še ene 100x, mogoče ga boš potem razumel.

Torej po tvoje kdo bo plačal prekršek, ki ga je zagrešil voznik ni odvisno od lastnika ali voznika, temveč od ravnanja policaja, al bo avto ustavil ali samo slikal? LOL

Kazen nalaga policaj in ne lastnik avta. Torej ali bo policaj naložil kazen tistemu, ki je storil prekršek, ali lastniku avta, ki je bil takrat v službi?

Torej po tvoje kdo bo plačal prekršek, ki ga je zagrešil voznik ni odvisno od lastnika ali voznika, temveč od ravnanja policaja, al bo avto ustavil ali samo slikal? LOL[/quote]

Joj kakšne sprašuješ, verjetno ne voziš ne?

Ja še 1X, če te slika stacionarni radar se ne ve kdo je vozil, če te ustavi policist je opravljena legitimacija, če ti pa tudi to ni jasno….

Policaj pa nikdar ne slika avta…razen ob karambolu…..

Avto tud sam od sebe ne divja, a se ti ne zdi, da je potreben še nekdo, ki tišči na gas?[/quote]

še enkrat. če imaš avto, si odgovoren zanj, tako, kot si odgovoren tudi za mladoletnega otroka. če dovoljuješ, da z njim kršijo zakon drugi, si posredno odgovoren in če nočeš povedat, kdo je to bil, bad luck zate.

umor lahko narediš tudi brez stanovanja – na cesti, če je treba. brez prevoznega sredstva pa težko šibaš 150 na uro.

Če je to vse, potem je tu ena luknja. Torej, če lahko dokažeš, da ga nisi vozil, potem se kazen razveljavi, ne glede na to, da je nekdo ta avto le vozil.[/quote]
No sej počasi ti bo le kapnilo. Če nisi avta prehitro vozil pač po zakonu ne boš kaznovan za prehitro vožnjo, a je to tolk težko za razumet?
Ne, nobene luknje ni tu. Avto je nekdo le vozil, ni nobene zakonske ovire, da policaji nebi mogli napišat kazen njemu.
Jebiga, če se policaji niso tolk potrudili da bo pogledali not v avto kdo je vozil, bodo malo težje, sicer pa kolk je prekrškov, ki jih policaji na zakasirajo, ne vidijo, ne slikajo…..

Torej po tvoje kdo bo plačal prekršek, ki ga je zagrešil voznik ni odvisno od lastnika ali voznika, temveč od ravnanja policaja, al bo avto ustavil ali samo slikal? LOL[/quote]

Joj kakšne sprašuješ, verjetno ne voziš ne?

Ja še 1X, če te slika stacionarni radar se ne ve kdo je vozil, če te ustavi policist je opravljena legitimacija, če ti pa tudi to ni jasno….[/quote]
Ja in kaj ima to veze s tem, kdo bo plačal?
Men je jasno, da bi za prehitro vožnjo moral plačat tisti, ki je prehitro vozil. In noben drug namesto njega. Ni lastnikov problem, če policaj ne ve kdo je vozil, pa nima komu kazni napisat.

Meni je odvetnik lepo razložil, če se želim izognit kazni, moram pokazait s prstom na takratnega voznika, včasih se je lahko zmutilo v družinskem krogu (npr. mož, žena) ker ti proti taki bližnji sorodstevni vezi ni potrebno pričat, no sedaj tudi to ni več možno.[/quote]
Slab odvetnik. Preberi zakon, tm vse piše.

Meni je odvetnik lepo razložil, če se želim izognit kazni, moram pokazait s prstom na takratnega voznika, včasih se je lahko zmutilo v družinskem krogu (npr. mož, žena) ker ti proti taki bližnji sorodstevni vezi ni potrebno pričat, no sedaj tudi to ni več možno.[/quote]
Slab odvetnik. Preberi zakon, tm vse piše.[/quote]

Hm, tudi sodnik je potrdil zadevo, ampak ti si pač nad vsemi, sem ti kar nevoščljiv…

Avto tud sam od sebe ne divja, a se ti ne zdi, da je potreben še nekdo, ki tišči na gas?[/quote]

še enkrat. če imaš avto, si odgovoren zanj, tako, kot si odgovoren tudi za mladoletnega otroka. če dovoljuješ, da z njim kršijo zakon drugi, si posredno odgovoren in če nočeš povedat, kdo je to bil, bad luck zate.

umor lahko narediš tudi brez stanovanja – na cesti, če je treba. brez prevoznega sredstva pa težko šibaš 150 na uro.[/quote]
Umor naredi lahko kdo tud na tvoji parceli, pa pojdi zdej ti sedet, kaj pa nisi boljš ograje naredil. Da se pelješ 150 pa ni kriv avto ampak tisti ki je na gas tiščal. Posredno je odgovoren tudi proizvajalec avta, trgovec, rent a car….. zakaj nebi še oni plačali po tej tvoji logiki? A ni njihova odgovornost komu prodajo avto? pa odgovornost izpitne komisije komu so dali izpit….. bla bla.

Ampak zanimivo, koliko vas je takih, ki bi brez pomislekov za prehitro vožnjo kaznovali nekoga ki prehitro dokazano NI vozil.

Kaj naj bi sodnik potrdil? lahko bolj natančno razložiš?

Kaj naj bi sodnik potrdil? lahko bolj natančno razložiš?[/quote]

Posodil sem avto tovarišu, tovariš padel na stacionarni radar, položnico pa sem na dom dobil jaz.

No ta tovariš je napisal izjavo, da je vozil on in šel on k sodniku…., sodnik je povedal, da bi v nasprotnem primeru nosil posledice jaz…, sedaj kaj bolje razumeš kako je s to zadevo? Jaz kot lastnik sem moral dokazat in pripeljat takratnega voznika pred roko pravice…

o ne
samo dosti nas je takih, ki vemo, da človek ponavadi v 99,9{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} pozna tistega, kateremu da ključe od svojega vozila in bi s takimi streljanji v meglo samo poceni radi skoz prišli. Tisti ki NI vozil in ki JE LASTNIK avta, presneto dobro ve, kdo je v resnici vozil avto in samo ščiti storilca pred zakonom. To pa je sankcionirano tudi v drugih primerih in drugih prekrških oz. kaznivih dejanjih.

Ja, v zakonu jasno piše. In ker bo lastnik dokazal, da je bil v službi ne bo plačal kazni. pika.[/quote]

Ni čisto tako. Dokazati bo moral, kdo je vozil, ne da on ni vozil.

Ja, v zakonu jasno piše. In ker bo lastnik dokazal, da je bil v službi ne bo plačal kazni. pika.[/quote]

Ni čisto tako. Dokazati bo moral, kdo je vozil, ne da on ni vozil.[/quote]

a ne veš, da je v mega svetu drugače….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close