Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zame samo najboljše

Zame samo najboljše

Je to odraz samozavestnega človeka, ali naduvanega papka… Prej sem poslušal nekoga: zame samo to, in samo to je dovolj dobro in tako naprej….

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Samozavesten človek ne daje drugih v nič. Samozavesten človek ne hvali sam sebe, ker se njegova kvaliteta odraža skozi dejanja.
To, kar ti pišeš, je odraz naduvanega nesamozavestnega papka.

Nekoga, ki se potrjuje z to imam… ampak a se to nanaša samo na dobrine. Kaj pa na ljudi. Recimo partnerja.

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Samozavesten človek ne daje drugih v nič. Samozavesten človek ne hvali sam sebe, ker se njegova kvaliteta odraža skozi dejanja.
To, kar ti pišeš, je odraz naduvanega nesamozavestnega papka.[/quote]
Res je.

ja sej … kot MON_ke — ki bo takega, pa s takim, pa …. so pa same — tako tudi oni nima kaj ☺

Naduvanega papka.

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Ja, gremo zdaj razglabljat o nekom, ki ga ne poznamo, kako samovšečen, naduvan je, ker potem gre nam ful boljše, kot njemu.

Ampak. Ko pa najdeš nekoga in si prepričan, da je najboljši zate, pa drugi najboljši ni več dovolj dober.

Človek je lahko samozavesten, a hkrati naiven. Oboje skupaj pomeni naduvanost?

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Kaj pa če ugotovimo, da nam gre slabše? Z razglabljanjem lahko tud do tega prideš.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Kaj pa če ugotovimo, da nam gre slabše? Z razglabljanjem lahko tud do tega prideš.[/quote]
Jaz mislim, da ta tip, o katerem wd40 govori, niti ni tako slab. Ker če bi bil res kar nek brezvezen papak, ne bi bilo dvoma v tem, da je, pa se ta tema niti odprla ne bi.

Človek je lahko samozavesten, a hkrati naiven. Oboje skupaj pomeni naduvanost?[/quote]
V bistvu sploh ne vem. Tudi zaverovanost vase mogoče.

Kaj pa če ugotovimo, da nam gre slabše? Z razglabljanjem lahko tud do tega prideš.[/quote]
Jaz mislim, da ta tip, o katerem wd40 govori, niti ni tako slab. Ker če bi bil res kar nek brezvezen papak, ne bi bilo dvoma v tem, da je, pa se ta tema niti odprla ne bi.[/quote] Dal mi je malo misliti, tudi kako se sam obnašam, pa o kompromisih, samozavesti, samopodobi in teh stvareh…

Nekateri se fokusirajo na statusne simbole: samo avto tega ranga, samo hiša oz. stanovanje te kvadrature, samo restavracije tega tipa, samo cunjice te znamke, samo potovanja na te destinacije… Nič ni za vekomaj in težko ti pade, če se zamaje taka hišica iz kart. Če so te drugi cenili zgolj in samo zaradi tega.

Samo tak tip, samo taka bejba je oz. bo dovolj dobra zame… Hja, nekateri res funkcionirajo tako.

Eni pa se občasno zalotimo, da trčimo v ljudi (tako moške, kot tudi ženske), ki znajo biti tako neizmerno zakomplicirani – kljub temu, da sami zase trdijo prav nasprotno. Bistvo je, da znaš videti, kdo se skriva za ‘obzidjem’, s katerim se je obdal. Da ujameš tisto, kar jim občasno uide in zaradi česar ti lahko prirastejo k srcu na čisto svoj, poseben način…

Nekateri se fokusirajo na statusne simbole: samo avto tega ranga, samo hiša oz. stanovanje te kvadrature, samo restavracije tega tipa, samo cunjice te znamke, samo potovanja na te destinacije… Nič ni za vekomaj in težko ti pade, če se zamaje taka hišica iz kart. Če so te drugi cenili zgolj in samo zaradi tega.

Samo tak tip, samo taka bejba je oz. bo dovolj dobra zame… Hja, nekateri res funkcionirajo tako.

Eni pa se občasno zalotimo, da trčimo v ljudi (tako moške, kot tudi ženske), ki znajo biti tako neizmerno zakomplicirani – kljub temu, da sami zase trdijo prav nasprotno. Bistvo je, da znaš videti, kdo se skriva za ‘obzidjem’, s katerim se je obdal. Da ujameš tisto, kar jim občasno uide in zaradi česar ti lahko prirastejo k srcu na čisto svoj, poseben način…[/quote]
Tole mi je zanimivo, ja če jo jemlješ samo kot status, kaj pa če je ne , če si prepričan, da je to tisti tvoj idealni in samo z njim in nobenim drugim. Tudi, če recimo veš, da je v bistvu ne zaslužiš, ali še huje, če veš, da ji v bistvu ne moreš nudit, kar bi ji rad.

Eni pa se občasno zalotimo, da trčimo v ljudi (tako moške, kot tudi ženske), ki znajo biti tako neizmerno zakomplicirani – kljub temu, da sami zase trdijo prav nasprotno. Bistvo je, da znaš videti, kdo se skriva za ‘obzidjem’, s katerim se je obdal. Da ujameš tisto, kar jim občasno uide in zaradi česar ti lahko prirastejo k srcu na čisto svoj, poseben način…[/quote]

Tole mi je zanimivo, ja če jo jemlješ samo kot status, kaj pa če je ne , če si prepričan, da je to tisti tvoj idealni in samo z njim in nobenim drugim. Tudi, če recimo veš, da je v bistvu ne zaslužiš, ali še huje, če veš, da ji v bistvu ne moreš nudit, kar bi ji rad.[/quote]

Zakaj je ne bi ‘zaslužil’, kaj te blokira, da ji ne bi mogel nudit tistega, kar bi rad? Sploh veš, kaj bi rada ona? Morda to že imaš.

In če veš (povzemam po tvojem zapisu), da je idealna in če veš, da samo z njo in nobeno drugo, se odločiš in ‘tvegaš’ priznanje. Kaj lahko izgubiš? Tudi po tem ti lahko ostane taka, iskrena vez prijateljstva. Če seveda sam verjameš, da je možna.

wd, mene je pa zmotilo da “veš, da je v bistvu ne zaslužiš…”…

jaz vsekakor želim sebi najboljše (to tudi običajno “imam” oz. “dobim”) in v tem ne vidim nič slabega. človek mora imeti najprej rad sebe.

seveda si zaslužiš!

pred nekaj leti sem imel punco, za katero nič ni bilo dovolj dobro. izključno zaradi nizke samopodobe. ker je mislila da si ne zasluži. pa si je. every bit of it.

škoda, ker tega ni mogla/znala razumet.

pa si je zaslužila.

samo najboljše.

Mogoče pa tega, kar bi ji rad nudil, sploh ne potrebuje.

Mogoče pa tega, kar bi ji rad nudil, sploh ne potrebuje.[/quote]
Recimo dostojno življenje…

Ja, ampak ok ne govorim za nekoga, ki se preserava. ampak recimo nekoga si si resnično zasluži nekaj boljšega.

Ja, ampak ok ne govorim za nekoga, ki se preserava. ampak recimo nekoga ki si resnično zasluži nekaj boljšega.[/quote]

Tole mi je zanimivo, ja če jo jemlješ samo kot status, kaj pa če je ne , če si prepričan, da je to tisti tvoj idealni in samo z njim in nobenim drugim. Tudi, če recimo veš, da je v bistvu ne zaslužiš, ali še huje, če veš, da ji v bistvu ne moreš nudit, kar bi ji rad.[/quote]

Zakaj je ne bi ‘zaslužil’, kaj te blokira, da ji ne bi mogel nudit tistega, kar bi rad? Sploh veš, kaj bi rada ona? Morda to že imaš.

In če veš (povzemam po tvojem zapisu), da je idealna in če veš, da samo z njo in nobeno drugo, se odločiš in ‘tvegaš’ priznanje. Kaj lahko izgubiš? Tudi po tem ti lahko ostane taka, iskrena vez prijateljstva. Če seveda sam verjameš, da je možna.[/quote] V bistvu niti ni to problem. Recimo vez med dvema takima, ki je lahko na dolgi rok obstojna samo v pravljicah. Se pravi preveč ali prevelike razlike.

Izjava, da si nekdo zase želi samo najboljše, je dejansko trapasta. Kaj je tisto “najboljše” je relativno. Evo, jaz se v družbi bogatašev ne počutim dobro. Pa ne spadam med revne. Razen, če ugotovim, da gre za preprostega bogataša, torej ljudskega človeka. To so ponavadi tisti, ki so do bogastva prišli s svojim delom. Za neko žensko bi bil bogataš zadetek, ali pa, da gre za znano osebnost (celebrity). Meni so pomembne druge lastnosti in s tega vidika bi vzela nekoga, ki bi se meni zdel najboljši. Torej, subjektivno ga ocenim za najboljšega. To pomeni, da imam takrat še rožnata ljubezenska očala gor.

Za nekoga je najboljši avto BMW, za drugega pa Volvo. Če bi me nekdo vprašal, ali imam raje tipa z BMW-jem ali Volvom, bi rekla, da mi je vseeno. To ni kriterij oziroma merilo po katerem izbiram. Pa tudi ne bi bilo fajn, če bi imel avto, ki bi bil zrel za na odpad.

Skratka, najboljša je “zlata sredina”. Vse njegove lastnosti skupaj (pozitivne in negativne) morajo dati tak rezultat, da je oseba primerna zame.

Lončki in pokrovčki…..

Ona bi najboljše in ti bi ji rad dal najboljše. Je to simbioza, spoštljiv odnos?
Dvomim, prej bi rekel, da daješ sam sebi štrik za vrat s tem, ko ji želiš nudit “le najboljše”.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Štrik za vrat, zakaj, ko se že v štartu onemogočiš?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close