Zame samo najboljše
🙂
Z novim avtom se lahko vozi vsak bebec, z avtom zrelim za na odpad pa le najboljši/najbolj sposobni…
Antilopca premisli še enkrat :)[/quote]
Kako to misliš?
Razloži.[/quote]
Kaj je tu za razlagat?
Nov avto se nap. ne kvari stari avto je pa kot mlada punca – skoz moraš nekaj popravljat in če nisi “najboljši”, če ne obvladaš… kaj se zgodi? 😉
Če pa govoriš o partnerju?[/quote]
Ok, če je razmišljanje v tej smeri…potem se mi zdi prav, ker meni so bolj čudni ljudje, ki si želijo za partnerja nekoga, da jih tepe, grdo govori o njih itd. Zate je zdravo, da si človek želi vse najslabše zase? Kje je meja? Misliš, da s skromnostjo ljudje pokažejo svoj pravi obraz?[/quote]
Kaj pa je to skromnost pri partnerju? :/
Itak vsak pri teh stvareh, izbere najboljše kar si lahko privošči, kaj pa to je je pa čisto subjektivna presoja, nima se smisla s tem hvalit, ker ne moreš tega primerjat z nikomer. Kdor to počne je…. ne vem kaj je, nekaj dobrega že ne 😉
A kdo ne izbira tako “da je v tistem momentu najboljše”?
Čeprav…. izbereš najboljše v tistem momentu, veš pa da bi si lahko privoščil “še boljše”?.. :/
Bolje vrabec v roki kot golob na strehi?
Ni to malo podlo za izbiranje partnerja?
Čeprav…. izbereš najboljše v tistem momentu, veš pa da bi si lahko privoščil “še boljše”?.. :/
Ni to malo podlo za izbiranje partnerja?[/quote]
Ja, ti pišeš da izbereš tisto, kar si lahko privoščiš in to sprejmeš kot najboljše, čeprav veš da ni:). Fejkana različica.
Takšno je tvoje razmišljanje. Pri meni je le opcija najboljše in brez tega, kaj si lahko privoščim:). Razumeš razliko?:)
Ni to malo podlo za izbiranje partnerja?[/quote]
Ja, ti pišeš da izbereš tisto, kar si lahko privoščiš in to sprejmeš kot najboljše, čeprav veš da ni:). Fejkana različica.
Takšno je tvoje razmišljanje. Pri meni je le opcija najboljše in brez tega, kaj si lahko privoščim:). Razumeš razliko?:)[/quote]Nisem prepričan, da razumem tebe kot princesko…. 🙂
Torej privoščila bi si lahko več, a izbrala si to kar ti je bilo na izbiro?
Ok, ampak še vedno je pomembno, kaj je zanjo dostojno, ne tisto, kar ti misliš, da bi zanjo “moralo” biti dostojno. Kaj če nekdo misli, da ni vreden ljubezni? Tak bo vedno verjel, da drugemu nudi premalo.[/quote]
Ja saj pa Marko je to SPLOŠNO ZNANO kaj je dostojno življenje kot ”resna” zveza…. :)[/quote]
Ja, ampak eni še vedno ne vedo, kot pri resni zvezi. 😉
Ok, če je razmišljanje v tej smeri…potem se mi zdi prav, ker meni so bolj čudni ljudje, ki si želijo za partnerja nekoga, da jih tepe, grdo govori o njih itd. Zate je zdravo, da si človek želi vse najslabše zase? Kje je meja? Misliš, da s skromnostjo ljudje pokažejo svoj pravi obraz?[/quote]
Tukaj se z GF strinjam. V bistvu ne veš, kaj je huje, ali nadutost ali lažna skromnost. Ljudje si po večini želijo zase samo najboljše, le da vsi do tega ne morejo priti. :)) Ta tip, ki ga omenjaš, je sicer nadut, ampak na nek način iskren.[/quote]
Za 90% MON je nadut vsak, ki ima vec / zivi “bolje”. Ne glede na obnasanje.
Nisem vsega brala, tako da mogoče je že kdo podal podobno razmišljanje…
Jaz bi rekla samozavestnega človeka (če moram izbirat). Ali točneje, človeka ki ve, kaj bi rad, in še več, človeka, ki za to dela, ki se temu približuje in najbrž to tudi dosega. Koliko, ne vem, vsekakor pa nekdo, ki se trudi za dosego cilja, nekoč ta cilj tudi doseže.
Naduvanost in samozavest najbrž potem ločuje ta izoblikovanost ciljev, če ima človek za cilj pridobiti takšno in takšno izobrazbo, nato službo, in bo k temu težil, za to delal, se temu približal in to imel, bo samozavesten, če bo imel cilj biti filmska zvezda izven naše države, in se bo ob tem še hvalil o svojih sposobnostih, in kaj vse bi/bo počel, ko bo to dosegel… pa je najbrž vsaj v tistem trenutku, ko o tem govori, bolj naduvan, kot samozavesten.
Ali potem lahko zaključimo, da je razlika med samozavestjo in naduvanostjo glede tovrstnega razmišljanja, govorjenja, v tem, kakšne so predstave o tem, kaj je za nekoga najbolje…
Tisti, ki želite naredit neki iz sebe, se na vašem mestu ne bi zgledoval po Robijih, Markotih ipd MONovcih. Ti ljudje so nedelavni, neambiciozni, filozofirajo pred računalnikom & analizirajo probleme drugih, ker svojih nimajo. Če nimaš problemov, to pač pomeni, da se ti nič ne dogaja čez dan, si statičen, neaktiven. To da si skromen bo bolj slaba tolažba, živeti skromno, če mene vprašaš, je samo slabo opravičilo za lenobo, neproduktivnost.
Naduvani so samozavestni, ambiciozni ljudje, ki želijo še kej več od lajfa, kot trobljenje praznih teorij po forumih.
Recimo pri tebi se spomnim, da si marsikoga prepričeval z besedami, da je tvoje življenje mnogo boljše od večine tukaj. No, to je naduto in povezano je z samim obnašanjem, ne tvojim načinom življenja, saj le tega nihče v bistvu ne pozna.
Zaradi takih lahko uspevajo razne znamke…luksuz…ker tak bo kupil čevlje za 800€ namesto
za 75, tak bo mirno skeširal 250€ na osebo za večerjo, tak bo kupil punci torbico ali parfum
za 2K….sam da se VIDI….sam da vsi vedo….stvar v hipu izgubi čar, če ni gledalcev, če tega
nihče ne opazi….
To je potreba po samoportjevanju, kakšna samozavest neki. Če si samozavesten, umetnih
pokazateljev svoje “vrednosti” ne rabiš. Si v redu tak, kot si.
Še o skromnosti….jaz ne kupujem dragih znamk, ker pač verjamem, da bom torbico
za 2k zgonila enako hitro, kot tisto za 50€…in tista za 2K NE MORE biti 40krat boljša ali lepša…
lahko je recimo za 30% boljša, boljši materiali….več pa ne. Kar je več, je samo razkazovanje.
Pa to ni skromnost, to je zdrava pamet.
Da sploh ne načnemo debate, kaj je “najboljše”….zame to še zdaleč ni tudi najdražje….
Recimo pri tebi se spomnim, da si marsikoga prepričeval z besedami, da je tvoje življenje mnogo boljše od večine tukaj. No, to je naduto in povezano je z samim obnašanjem, ne tvojim načinom življenja, saj le tega nihče v bistvu ne pozna.[/quote]
Čist prov vam je napisal.[/quote]
On že ve, kako bi kdo rad živel in kaj komu paše. On vse to ve. No, to je nadutost/domišljavost. Če veš kaj to pomeni.
nadut nadút -a -o prid. (ȗ) ki ima pretirano dobro mnenje o sebi in kaže prezir, zaničevanje do drugih
Forum je zaprt za komentiranje.