Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kaj najmanj marate oz. bi najmanj marali pri partnerju (partnerki)

Kaj najmanj marate oz. bi najmanj marali pri partnerju (partnerki)

Kaj vas najbolj moti? Grem po sistemu teme glede vrednot…

Torej:
– ko se spreneveda
– ko taji ali govori po ovinkih ali laže
– ko te ignorira
– ko je krivičen
– ko je nefer
– ko te provocira
– ko se ti smeji
– kaj drugega (lahko dopolnite).

Mogoče najbolj moteči prvi trije dejavniki, bi jih povedali (zapisali)?

Ah, ja, namerno sem izpustila nasilje, tako fizično kot psihično, torej tovrstno, čeprav, če ima nekdo vse naštete lastnosti, je to že precej blizu psihičnemu nasilju, bi rekla. Ampak sem izpustila, ker se mi zdi, da to je pa res že preveč.

Jaz izberem drugo alinejo: torej, ko taji, govori po ovinkih, ali laže.

-nezvestoba
-zloba
-hinavščina, laganje

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Najbolj bi sovražila laži, ignoranco in ljubosumje.

Karkoli nas že moti, se moramo o tem pogovoriti s partnerjem osebno, kakor pa neko naštevanje na javnem forumu, dejansko pa bi se morali soočiti s težavami doma in odkrito načeti pogovor o tem, kar nam je moteče, a ne? 😉

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Ne sklepaj prehitro. 🙂

Sicer se pa strinjam. Me samo zanima, Matjazko, samo zanima.

Pa še nekaj predlogov:
– ko je posesiven,
– ko se dela žrtev
– ko je preveč samovšečen
– ko je vzvišen (napuh)
– ko te ima za manjvrednega/ničvrednega
– ko te sumniči
– …

Najbolj bi me motilo, če se spreneveda, ker takrat itak laže, ignorira (resnico), torej mene, ker ve, da me le ta zanima , je hkrati krivična, nefer (kar je isto), hkrati pa me s tem provocira, na koncu pa se itak zasmeji, ker misli, da ji je uspelo.
🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Spet ena depresivna tema…

Pa kaj vi počnete čez dan, a to sam safr furate, al kako ?

Napacen pristop. Ce iscete slabosti oz. napake jih boste prej ali slej NASLI-E. Poanta pa je ravno obratno. Da das tisto kar je naboljse v tebi in da sprejmes cloveka kot celoto z vsemi plusi in minusi.

Uh, druga Mati Tereza. :))

Raste tisto, kar hraniš, zato se strinjam z zapisom.

recimo nekaj takega:

http://med.over.net/forum5/read.php?151,9943933,9944056#msg-9944056

Točno tako matjazko.

Na tem forumu je obicajno zaslediti precej enostranskega idealiziranja odnosov, znacilnega bolj za naivne kot izkusene ljudi.

Tudi, ce ne pisem o sebi, lahko recem, da se tako krepostno devico izkusnje slej kot prej streznijo, da svet vidi taksen kot je, namesto pravljicnih idealov 100% iskrenosti, predanosti, ipd. Nekaj od Antilope sem precital, kar mi daje vedeti, da se tudi ona pocasi trezni. No, in inteligentna oseba se svetu prilagodi, ne pa depresivno joka in stoka v kaksni porkariji od sveta mora ziveti, kar tu neredko preberem.

Cisto vsaka oseba te lahko prevara. Od prve do zadnje. Partner, starsi, prijatelji. Vsak. Le pogoji morajo biti pravi.
Nobena oseba ni 100% iskrena. Prosim vas lepo, idealisti, pa s katerega drevesa ste padli? Na splosno je ljubezen vec ali manj le sodobna druzbena nategancija. Neka abstraktna z emocijami prepojena krinka za nase interese, potrebe, inercijo in strahove. Mnozicno “prisotna” dobro stoletje, ce toliko. Pljunek v primerjavi z zgodovino clovestva.

Pa tega ne pisem v nekem jalu razocaranja. Prej obratno. Vseeno pa svet vidim taksen kot je. In sem se mu prilagodil.

Res je: ljudje se velikokrat prilagodijo okoliščinam. Vendar pa se ne strinjam, da so za neiskrenost in prevaro ključni samo pogoji. Neprimerno bolj bistveno je, kakšna oseba si, kakšni so tvoji pogledi na svet, kakšne so vrednote, ki jih živiš. Kakšen človek želiš biti in kaj želiš izžarevati.

A za to, da nisi samo copy/paste tistih, ki naj bi veljali za frike v tvojem okolju, je treba imeti ‘jajca’. Namenoma uporabljam to izrazoslovje, da bom razumljiva. Vidiš, tudi jaz sem se (do neke mere) prilagodila.

Res je: ljudje se velikokrat prilagodijo okoliščinam. Vendar pa se ne strinjam, da so za neiskrenost in prevaro ključni samo pogoji. Neprimerno bolj bistveno je, kakšna oseba si, kakšni so tvoji pogledi na svet, kakšne so vrednote, ki jih živiš. Kakšen človek želiš biti in kaj želiš izžarevati.

A za to, da nisi samo copy/paste tistih, ki naj bi veljali za frike v tvojem okolju, je treba imeti ‘jajca’. Namenoma uporabljam to izrazoslovje, da bom razumljiva. Vidiš, tudi jaz sem se (do neke mere) prilagodila.[/quote]
Kot receno, videl sem vec kot eno devico, ki je idealizirala partnerstvo, in vrednotami za vikati. In spremljal njeno evolucijo v osebo, ki se je vec ali manj sprijaznila, da bo sama, brez druzine, nikoli mama, in ki ji danes ni tezko skakati iz ene v drugo avanturo, kar bi ji bilo nedojmljivo pred par leti.

Torej, vrednote niso nekaj fiksnega. Nase vrednote so produkt okolja kjer zivimo. On npr. lahko danes iz vate svoje veze modruje kaj in kako je zunaj nje. Ko pa se bo enkrat znasel v svetu izven vate njegove veze, ga pa caka bolece spoznanje kaj se res dogaja. Bi sel parkrat na led. Bi ga par zensk nategnilo, se okoristilo, in bi malo realneje gledal na svet.

Evo priznam, hodim sem gor samo zaradi avtorjev kot so Spider, Dater, Matkić, pa mogoče se še kdo najde, ki na vsake tok časa pove kaj realnega, zanimivega, novega. Teh pravljičnih bitij Robijev, Markotov, Onetov ipd imam že polna jajčka. Kot da se jim nič slabega ne dogaja v življenju. Skos sam nek optimizem, pozitivne misli, o tem kako se morata partnerja prilagajat, se poslušat, znat pogovarjat bljeblje, ko stare bakice, ki kremljajo na avtobusu. Pa ste vi sploh kdaj bili v resni zvezi ???

Se strinjam s tabo. Zato sem namerno za vsako alinejo napisala besedo “ko”.

Mislim, da smo vsi kdaj neiskreni ali tiho, vsi se kdaj komu zasmejimo itd., zato “ko”. Vsak pa ve, kaj od tega te najbolj zmoti. Mogoče celo najbolj prizadene, in kaj gre bolj ali manj “mimo” tebe.

Lepo prosim, ne špekuliratje preveč, zakaj in od kod vprašanje, vprašanje je samo vprašanje. Tema za debatirat. Nič drugega.

Pa te Monovke, ziher se gre za kakšne stare, neizkušene, kronično samske device. Ker sicer ne vem od kje jim taka visoka, nerealna pričakovanja, ki nam jih naštevajo ? Izkušena, pametna ženska ve kakšni smo moški, ve da nismo perfektni in takšnega potem tudi ne pričakuje, da ga bo našla.

Po moje ne gre za nic drugega kot igro. So kot ribici, ki na trnek nabodejo “postenost”, namesto gliste ali cesa ze, in cakajo, da se kaj gor prime. In tekmujejo v temu kdo bo bolj popovski od popa, oz. ta glista s katero pecajo.

Pa zaradi neatraktivnosti, tezkega karakterja, visokih zahtev so res relativno neizkusene. In delno res verjamejo v lastne pravljice. Nenazadnji jih tipi z izbiro tako ne pecajo. Tisti, ki enkrat na leto katero najdejo za na kavo, pa so najbrz podobni idealisti in igralci na iste karte.

Se nisem slisal zensko reci, ti, jutri se pa z drugim dobim na kavi, pa z enim se ze dva tedna dopisujem prek sms-a, pa… medtek ko tukaj sedim s tabo.

Sem pa videl in dozivel se pa se taktiziranja, cakanja kaj se bo kje drugje izcimilo, prikrivanje nedokoncane (prejsnje) veza, itd, itd. Ampak, seveda tu ni slo za neatraktivne zenske, ki jih noben ne pogleda.

Ti si pa res en negativc. A ne bi raje tega obrnil v “čisto vsaka oseba ti je lahko zvesta, le pogoji morajo bit pravi?” 😉

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ti si pa res en negativc. A ne bi raje tega obrnil v “čisto vsaka oseba ti je lahko zvesta, le pogoji morajo bit pravi?” ;)[/quote]
Obracaj po zelji. Se lahko se tako trudis ustvarjati pogoje, pa utegnes odkriti kar sem napisal. In bolj ko se bos trudil, vec bo normalno/pricakovano, in se vec se bos moral truditi za enak ucinek. Hedonisticna prilagodljivost, decko! In tako v nedogled. Kar pa je logicno nerealno. Krog se vedno zakljuci dosti pred nedogledom. Za “srecne” pare se zakljuci z vdanostjo v usodo, navelicano navajenostjo, sovrazno soodvisnostjo, itd, itd. Happy ever after je le pravljicah. 😉

A za to, da nisi samo copy/paste tistih, ki naj bi veljali za frike v tvojem okolju, je treba imeti ‘jajca’. Namenoma uporabljam to izrazoslovje, da bom razumljiva. Vidiš, tudi jaz sem se (do neke mere) prilagodila.[/quote]
Kot receno, videl sem vec kot eno devico, ki je idealizirala partnerstvo, in vrednotami za vikati. In spremljal njeno evolucijo v osebo, ki se je vec ali manj sprijaznila, da bo sama, brez druzine, nikoli mama, in ki ji danes ni tezko skakati iz ene v drugo avanturo, kar bi ji bilo nedojmljivo pred par leti.

Torej, vrednote niso nekaj fiksnega. Nase vrednote so produkt okolja kjer zivimo. On npr. lahko danes iz vate svoje veze modruje kaj in kako je zunaj nje. Ko pa se bo enkrat znasel v svetu izven vate njegove veze, ga pa caka bolece spoznanje kaj se res dogaja. Bi sel parkrat na led. Bi ga par zensk nategnilo, se okoristilo, in bi malo realneje gledal na svet.[/quote]

Čeprav ga par žensk ‘nategne’, se okoristi z njim, to ne opravičuje njegovega ravnanja, ko sam sreča drugačno žensko, pa jo prevara – zato, ker so doslej tudi druge njega.

Evolucija drugih ni nujno tudi tvoja, saj je slednja rezultat okoliščin, v katerih si vlekel svoje poteze, sprejemal svoje odločitve in stal za svojimi ravnanji. V tem je bistvo.

Se strinjam s tabo. Zato sem namerno za vsako alinejo napisala besedo “ko”.

Mislim, da smo vsi kdaj neiskreni ali tiho, vsi se kdaj komu zasmejimo itd., zato “ko”. Vsak pa ve, kaj od tega te najbolj zmoti. Mogoče celo najbolj prizadene, in kaj gre bolj ali manj “mimo” tebe.

Lepo prosim, ne špekuliratje preveč, zakaj in od kod vprašanje, vprašanje je samo vprašanje. Tema za debatirat. Nič drugega.[/quote]

It, z vsakim “ko” postavljaš kot zate verjetno nekaj, česar pravzaprav ne maraš. In sama nerada brezplodno debatiram o nečem, kar mi pušča slab priokus. Brezplodno zato, ker tuji strahovi niso moji strahovi in življenje je prekratko, da bi se sekirala ‘na rezervo’.

Če pa bi v reali naletela na alineje tvojega naslovnega posta, bi jih najprej skušala razdelati s tistim, s katerim živim. In šele skozi ta proces bi razčistila, kako moteče so za moj nadaljnji odnos.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close