Kaj najmanj marate oz. bi najmanj marali pri partnerju (partnerki)
Kot receno, videl sem vec kot eno devico, ki je idealizirala partnerstvo, in vrednotami za vikati. In spremljal njeno evolucijo v osebo, ki se je vec ali manj sprijaznila, da bo sama, brez druzine, nikoli mama, in ki ji danes ni tezko skakati iz ene v drugo avanturo, kar bi ji bilo nedojmljivo pred par leti.
Torej, vrednote niso nekaj fiksnega. Nase vrednote so produkt okolja kjer zivimo. On npr. lahko danes iz vate svoje veze modruje kaj in kako je zunaj nje. Ko pa se bo enkrat znasel v svetu izven vate njegove veze, ga pa caka bolece spoznanje kaj se res dogaja. Bi sel parkrat na led. Bi ga par zensk nategnilo, se okoristilo, in bi malo realneje gledal na svet.[/quote]
Čeprav ga par žensk ‘nategne’, se okoristi z njim, to ne opravičuje njegovega ravnanja, ko sam sreča drugačno žensko, pa jo prevara – zato, ker so doslej tudi druge njega.
Evolucija drugih ni nujno tudi tvoja, saj je slednja rezultat okoliščin, v katerih si vlekel svoje poteze, sprejemal svoje odločitve in stal za svojimi ravnanji. V tem je bistvo.[/quote]
Ceprav prej nisem govoril o varanju, bom tokrat povedal kar si mislim na osnovi poznavanja zgodbe nekoc krepostne device polne idealov, ki je postala jebacica, ki danes skrivoma vzdrzuje par paralelnih zvez.
Ko ti niz bolecih ali celo travmaticnih izkusnj pokaze, da je vecina ljudi dalec od nekih idealov v katere si nekoc naivno verjel, zacnes na marsikaj malo drugace gledati. Npr., sprijaznis se, da je zelo velika verjetnost, da se bo veza, ki si jo zacel, sfizila. In to ne glede na trud, ki bi ga vlagal. Npr., parkrat si se do skrajnosti razdajal in si videl, da so drugi neodvisno od tvojega truda imelo drugo agendo.
Zato na bodoce partnerje zacnes gledato malo drugace. Npr., ze v zacetku si reces, iz te moke skoraj gotovo ne bo kruha. Jaz se bom sicer trudil. Ne bom pa vse podredil vezi.
Drugo, ce spoznas, da se velika vecina partnerjev s tabo samo zeli okoristiti (za zabavo, denar, karkoli), pa ceprav sami ne vidijo kar pocnejo, zgubis spostovanje do… marsicesa. In si reces, vi mene, jaz bom vas.
Glej, tudi mene vecina zensk tako ali drugace le izkoristi, pa ceprav se v lastnih bucah imajo za plemenite angelcke.
Čeprav ga par žensk ‘nategne’, se okoristi z njim, to ne opravičuje njegovega ravnanja, ko sam sreča drugačno žensko, pa jo prevara – zato, ker so doslej tudi druge njega.
Evolucija drugih ni nujno tudi tvoja, saj je slednja rezultat okoliščin, v katerih si vlekel svoje poteze, sprejemal svoje odločitve in stal za svojimi ravnanji. V tem je bistvo.[/quote]
Ceprav prej nisem govoril o varanju, bom tokrat povedal kar si mislim na osnovi poznavanja zgodbe nekoc krepostne device polne idealov, ki je postala jebacica, ki danes skrivoma vzdrzuje par paralelnih zvez.
Ko ti niz bolecih ali celo travmaticnih izkusnj pokaze, da je vecina ljudi dalec od nekih idealov v katere si nekoc naivno verjel, zacnes na marsikaj malo drugace gledati. Npr., sprijaznis se, da je zelo velika verjetnost, da se bo veza, ki si jo zacel, sfizila. In to ne glede na trud, ki bi ga vlagal. Npr., parkrat si se do skrajnosti razdajal in si videl, da so drugi neodvisno od tvojega truda imelo drugo agendo.
Zato na bodoce partnerje zacnes gledato malo drugace. Npr., ze v zacetku si reces, iz te moke skoraj gotovo ne bo kruha. Jaz se bom sicer trudil. Ne bom pa vse podredil vezi.
Drugo, ce spoznas, da se velika vecina partnerjev s tabo samo zeli okoristiti (za zabavo, denar, karkoli), pa ceprav sami ne vidijo kar pocnejo, zgubis spostovanje do… marsicesa. In si reces, vi mene, jaz bom vas.
Glej, tudi mene vecina zensk tako ali drugace le izkoristi, pa ceprav se v lastnih bucah imajo za plemenite angelcke.[/quote]
Ravnanje osebe, s katero si v zvezi, pove vse o tej osebi, in zelo malo ali nič o tebi.
Ne zameri, ampak zniževanje kriterijev zaradi tega, ker so imeli tvoji dosedanji partnerji kriterije, nižje kot jih imaš ti, diši po … porazu in obupu. Odpovedal si se svojim željam in svojim ambicijam, zato ker “večini” ne uspe.
Praksa, da svoje kriterije prilagajaš drugim, je napačna. Na takšen način nikoli ne moreš doseči tega, kar želiš, ampak se enostavno zadovoljiš s tem, kar se da (relativno enostavno) dobiti.
Če bi vrhunski športniki tako razmišljali, ne bi nihče osvojil olimpijske medalje. Kakšna je verjetnost, da bo Peter osvojil olimpijsko medaljo pri teku na 100m? verjetno manjša kot to, da bo živel s svojo polovico HAppily ever after. Pa vendar … eni vseeno vztrajajo in tisto medaljo dobijo. Drugi jih pa gledamo po TV…
Bistvo veze ni v tem, da mora biti “happy ever after”, In da če to ni, potem zaključiš, da itak nikomur ne uspe in je vse skupaj brez veze. Bistvo je v tem, kar gradiš vsak dan. Kar doživljaš vsak dan. In če si pripravljen se odpovedati 100tim, 1000im, 10.000im fantastičnem dnem zato, ker je statistično velika verjetnost, da se bo 101ti, 1001ti, 10001ti dan vse končalo – potem te je življenje enostavno zlomilo. Ker za svojo srečo, cilje, želje, nisi pripravljen (več?) tvegati in dati vse od sebe.
Nekako tako. Saj nihče ne more vedet, kaj bo čez 5 let ali pa čez 2 tedna. Lahko se samo trudiš, da ustvariš čimboljše pogoje in da se držiš načel, za katere misliš, da bi se jih morali držati drugi, ko imajo opravka s teboj.
Obupavati po enem svoje neuspelem poskusu, ali pa dveh oziroma obupavati zato, ker nekaterim drugim ni uspelo, je pa milorečeno predaja. Obstajajo ljudje, ki jim JE uspelo in to je zame dovolj, da temu lahko sledim in to ne slepo.
A zato, ker tebi ni uspelo? :)[/quote]
???? Saj niti ne proba. Kako bi mu sploh lahko uspelo?[/quote]
Menda je enkrat probal in se ni izšlo. Če bi Tina Maze tako razmišljala…
???? Saj niti ne proba. Kako bi mu sploh lahko uspelo?[/quote]
Menda je enkrat probal in se ni izšlo. Če bi Tina Maze tako razmišljala…[/quote]
Sem pisal dosti bolj na splosno kot osebno. Tokrat pa res ni potrebe, da bi o sebi. Je vec kot dovolj drugih primerov.
Seveda, forumska “resna” srenja izhaja iz prepricanja, da je resna zveza alfa in omega zivljenja. Od tod najbrz omenjanje Tine Maze. Ker v primerjavi z vasim samskim zivljenjem vasa resna zveza tudi res je superiorna. Pri tem pa vztrajno ignorirate moznost, da je zivljenje nekaterih samcev lahko bolj zadovoljujoce od zivljenja, ki ga vi poznate, samskega ali v paru.
Drugo kar ne zmorete dojeti je, da odvisno od nasega zivljenskega sloga, npr. kak poseben tip sluzbe kot primer, resna zveza ni vedno sploh prakticna, kaj sele zazeljena. In je samsko zivljenje napolnjeno z avanturami dalec bolj zadovoljivo.
Tretje, dolocen sloj ljudi s poroko (ali ekvivalentno vezo) toliko tvega, financno, da raje ostanejo samski. Partnerskega zivljenja jim tako ne manjka.
Zivljenje, ki ga poznate ni edino mozno. Obstaja se dosti drugega kar vam ni znano. Napaka je projecirati slovensko uravnilovko a.k.a. povprecnost na vse kar obstaja. 😉
Vsak živi natančno tako, kakor mu paše. Torej ne vem, kje in s čim imaš problem?
Kako konkretno te omejuje in vpliva ‘slovenska uravnilovka’ nate? Ne dopušča ti svobode?
Aja, moti te, ker nekdo zagovarja drugačen življenjski slog, ki je seveda napačen, ker bi moral živeti tako kot meniš ti in Spider. 🙂 Vsak življenjski slog ni za vsakega, ker ima drugačne prioritete in vrednote.
Pa se to, ko omenjate vrhunske uspehe sportnikov. Ker vidim, da vam marsikaj ni jasno.
Za pescico tistih, ki se jim je odrekanje, tveganje, trud, … splacalo, so mnozice in mnozice ljudi, ki se sploh niso nujno manj trudili, vlozili, ipd, pa jim ne le ni uspelo povrniti vlozka, ampak so si skozi proces se zafurali zivljenje, zdravje, itd. Vsak lahko le pri sebi presodi do katere mere vztrajati. Kdo ste vi, da lahko trdite kaj je prava mera? Ste se kdaj sploh s kaksnim sportom resno ukvarjali??
Kot receno, verjamete v neko sirino svojega gledanja, pa vas komentarji izdajo za enodimenzionalneze s skromnim naborom zivljenskih izkusenj. To ne mislim slabsalno. Tako pac je.
Vsak živi natančno tako, kakor mu paše. Torej ne vem, kje in s čim imaš problem?
Kako konkretno te omejuje in vpliva ‘slovenska uravnilovka’ nate? Ne dopušča ti svobode?
Aja, moti te, ker nekdo zagovarja drugačen življenjski slog, ki je seveda napačen, ker bi moral živeti tako kot meniš ti in Spider. 🙂 Vsak življenjski slog ni za vsakega, ker ima drugačne prioritete in vrednote.[/quote]
Jaz osebno nobenemu nic ne vsiljujem. Kaj vsiljujem. Se predlagam ne kako bi naj drugi ziveli.
Zato pa “krepostnezi” vztrajno prodajate pravljice o resni zvezi kot alfi in omegi. Zadnjic ste jo dajali v kategorijo z Mt. Everestom. Tokrat Tino Maze. Lepo vas prosim, za kaj se pa imate? Ker ste z eno osebo, ce to. Jaka muda. Mislim…
Prav zato podpiram vse, ki zagovarjajo mozne alternative vasi ideologiji superiornosti “resne” veze. Naj se vidi in slisi kaj vse obstaja. S tem si vsi sirimo obzorja. Ne pa z dogmaticnimi faroskimi pridigami.
To zagotovo ne drži. Namreč resna zveza je lahko tudi zelo žalosten način življenja, če dva ne znata/zmoreta.
Aja, moti te, ker nekdo zagovarja drugačen življenjski slog, ki je seveda napačen, ker bi moral živeti tako kot meniš ti in Spider. 🙂 Vsak življenjski slog ni za vsakega, ker ima drugačne prioritete in vrednote.[/quote]
Jaz osebno nobenemu nic ne vsiljujem. Kaj vsiljujem. Se predlagam ne kako bi naj drugi ziveli.
Zato pa “krepostnezi” vztrajno prodajate pravljice o resni zvezi kot alfi in omegi. Zadnjic ste jo dajali v kategorijo z Mt. Everestom. Tokrat Tino Maze. Lepo vas prosim, za kaj se pa imate? Ker ste z eno osebo, ce to. Jaka muda. Mislim…
Prav zato podpiram vse, ki zagovarjajo mozne alternative vasi ideologiji superiornosti “resne” veze. Naj se vidi in slisi kaj vse obstaja. S tem si vsi sirimo obzorja. Ne pa z dogmaticnimi faroskimi pridigami.[/quote]
Če ne želiš poslušati pridig, ne greš v cerkev, če te ne zanima, kar določeni osebki pišejo, jih ne prebiraš….
Ampak ti pa počneš vse to in vztrajno repliciraš? Torej? 🙂
Človek bi temu skoraj nasedel, če ne bi bral…
Če ti nekaj ustreza, super. Pretvarjati se, da ti nekaj ustreza, ker nimaš več poguma, moči, želje, da bi ponovno skočil v vodo, je pa druga stvar … se mi zdi :/
Ljudem razlagati, da so neumni in naivni, ker se kot ti niso “sprijaznili” diši po tem, da v mizeriji potrebuješ/si želiš družbo … :/
Na zadevo gledaš zdaj drugače zaradi slabih izkušenj. Lahko bi gledal enako kljub slabim izkušnjam. Kozarec je pol prazen ali pol poln, odvisno od tega, kdo ga gleda.
Da ne bo pomote _ ničesar te ne prepričujem in tudi ne verjamem, da je zveza stanje blaženosti, ki je vsem pisano na kožo in/ali usojeno. Ampak prodajati prednosti samskega življenja razlagajoč, da je ta odločitev vzklila iz “sprijaznjenja” pa je silno majavo …
Ne poznam ljudi, ki bi se resno lotili nekih izzivov, dali vse od sebe (in še več), da bi jih dosegli, in se potem tega “kesali”, ker jih niso.
Kesajo se zgolj tisti, ki so se malo potrudili, pa ni s tega nič ratalo. In jim je žal še tistih pet minut ko so nekaj poskušali.
In ne gre za vprašanje športa, temveč za vprašanje življenjskega pristopa pri čisto vseh zadevah.
Če želiš ne kateremkoli področju nekaj doseči, to terja veliko truda in odrekanja. Praviloma bistveno več kot ga je večina pripravljena dati. Pa ne glede na to, ali želiš pristati na Olimpijskih igrah, ali želiš vzrediti novo vrsto vrtnice, ali želiš izvrstno vzgojiti otroke, ali želiš imeti neverjetno kariero.
Pa se ti sploh zavedaš, da razlagaš, da se ni smiselno truditi za karkoli, ker večini ne uspe? Torej namesto da bi poskušali slediti uspešnim in zmagovalcem, se po njih zgledovati, dajmo raje slediti neuspešnim in luzerjem, ker je večja verjetnost, da bomo itak pristali med njimi?
Gooosh, what a way to live your life…
Pa se ti sploh zavedaš, da razlagaš, da se ni smiselno truditi za karkoli, ker večini ne uspe? Torej namesto da bi poskušali slediti uspešnim in zmagovalcem, se po njih zgledovati, dajmo raje slediti neuspešnim in luzerjem, ker je večja verjetnost, da bomo itak pristali med njimi?
Gooosh, what a way to live your life…[/quote]
Zato so pa neslovenski forumi bolši 🙂
Človek bi temu skoraj nasedel, če ne bi bral…
Če ti nekaj ustreza, super. Pretvarjati se, da ti nekaj ustreza, ker nimaš več poguma, moči, želje, da bi ponovno skočil v vodo, je pa druga stvar … se mi zdi :/
Ljudem razlagati, da so neumni in naivni, ker se kot ti niso “sprijaznili” diši po tem, da v mizeriji potrebuješ/si želiš družbo … :/
Na zadevo gledaš zdaj drugače zaradi slabih izkušenj. Lahko bi gledal enako kljub slabim izkušnjam. Kozarec je pol prazen ali pol poln, odvisno od tega, kdo ga gleda.
Da ne bo pomote _ ničesar te ne prepričujem in tudi ne verjamem, da je zveza stanje blaženosti, ki je vsem pisano na kožo in/ali usojeno. Ampak prodajati prednosti samskega življenja razlagajoč, da je ta odločitev vzklila iz “sprijaznjenja” pa je silno majavo …[/quote]
Kaj to jaz PRODAJAM? Mimogrede, ze tri mesece sem z eno.
Dejstvo je, da se vecini ljudi bolj malo “dogaja” na ljubezenskem/spolnem/… podrocju, kadar so samski. Ze zaradi tega se jim z vstopom v kolikor toliko znosno vezo zivljenje dramaticno izboljsa.
Pri meni ni tako. Zveza, oseba, mora biti res nekaj posebnega, da bi se odpovedal samskemu zivljenju. Kadar sem samski dozivljam dosti visje highs kot pa kadar se “vezem”.
Dejansko je v primerjavi z mojim samskim zivljenjem se taka oh in sploh zveza ze na srednji rok, kaj sele dolgi, cista monotonija.
“Resna” zveza je nekaj takega kot redna zaposlitev. Imas neko kvazi sigurnost, kvazi zagotovljen dohodek, ipd. Kar vecini ljudi ustreza.
Kot “samski” pa si neposreden udelezenec trga. Ni spanja na lovorika preteklosti. Vse si je treba vedno znova izboriti. Vam pa zagotavljam, izkupicek je lahko vecji. Ampak to ni za vsakega. Pravzaprav, ogromni vecini je uzivasko samsko zivljenje ne le nepojmljivo, tudi nedosegljivo.
Vecina stremi k resnem partnerstvu, kar je zanje dalec najboljsa izbira. Pri meni pa je tako-tako. V bistvu mi se najbolj pase obdobje samskega zivljenja, ko si dam duska. Sledi obdobje, ko sem le z eno. Pa krajse obdobje brez ukvarjanja z zenskami. Drugi pa, po zelji.
Ne poznam ljudi, ki bi se resno lotili nekih izzivov, dali vse od sebe (in še več), da bi jih dosegli, in se potem tega “kesali”, ker jih niso.
Kesajo se zgolj tisti, ki so se malo potrudili, pa ni s tega nič ratalo. In jim je žal še tistih pet minut ko so nekaj poskušali.
In ne gre za vprašanje športa, temveč za vprašanje življenjskega pristopa pri čisto vseh zadevah.
Če želiš ne kateremkoli področju nekaj doseči, to terja veliko truda in odrekanja. Praviloma bistveno več kot ga je večina pripravljena dati. Pa ne glede na to, ali želiš pristati na Olimpijskih igrah, ali želiš vzrediti novo vrsto vrtnice, ali želiš izvrstno vzgojiti otroke, ali želiš imeti neverjetno kariero.[/quote]
Se om raje zadrzal replike…
Gooosh, what a way to live your life…[/quote]
Kot prvo, moj life je pretty incredible, tko da… 😉
Hudo narobe me razumes. Gre za to, da se je PAMETNO truditi z glavo, presoditi kdaj, koliko in na cem se truditi.
Pa ne bi vec. Predvidevam, da si se mlada. Neizkusena. In polna nekih idealov. 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.