Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Katere knjige ste prebrali na dopustu?

Katere knjige ste prebrali na dopustu?

Evo, zanima me, kaj vse ste prebrali na dopustu? Časopisi, revije in sudoku me ne zanima 🙂

Na netu je raziskava, ali na dopustu več beremo kot sicer. Jasno, saj imamo več časa.

Torej, kaj ste prebrali ali še berete in kaj priporočate? Jaz definitivno priporočam knjige norveškega pisatelja Jo Nesbo. Odličen slog, pretenciozni karakterji, presenetljivi preobrati, res kvalitetni krimiči 🙂

Naslove, prosim. Tudi tiste na bralniku imajo naslove.

Ne smetit, prosim, zato imaš druge teme.

Tema je o knjigah. Pa hvala mimogrede, ker držiš temo na vrhu 🙂

Krivokljunka imaš stran ki se ukvarja s knjižnimi molji.
http://med.over.net/forum5/list.php?33
Tam ti bodo povedali vse!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Ne, jaz želim od VAS MŽ čvekačev slišat. Ni mi point knjige kot take, ampak debata o knjigah na tem forumu 🙂 Pa hvala za link, sicer.

Berete kake mladinske romane, tiste sci fi, ala Artemis Fowl ali kaj je že?

Kaj pa tisti ki imate otroke? A preberete še sami knjige, če je ne poznate?

nope … gledamo xxx filme z mladoletnicami …

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Knjige.

(Sem dolgo pokonci.)

običajno je, da se na temo knjige napiše scenaij in po njem posname film … torej … na katere “knjige” si si jemala “nedolžnost” in ob katerem naslovu v kateri vhod v tebe ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Nekomu sem obljubil, da bom eno prebral in je nisem, ne tiste, ne kake druge. :/
Tako, da (žal) nimam o čem pisat v tej temi 😉

Haruki Murakami: Kokkyō no minami, taiyō no nishi

Za tistega, ki ne zna japonsko, je slovenski naslov Južno od meje, zahodno od sonca.

Knjiga me je presenetila. Pričakovala sem nek ljubezenski roman, nič posebnega, neko refleksijo o ljubezni. Vendar v realnosti gre za nek zelo pristen moški pogled na ljubezen, razmerja, spolnost (in seveda) varanje. Ker ponavadi o teh temah pišejo vedno avtorice, je bil moški pogled na to temo zame nekaj zelo svežega. In bistveno bolj jasno, kot takrat ko ti to razlaga kakšen moški vrstnik/partner, …

Vsekakor toplo priporočam.

Vse drugo, kar sem brala v zadnjem mesecu, je bilo milo rečeno za v smeti, vključno s Coelhovo knjigo Ob reki Piedri sem sedela in jokala. Pa sem sicer velika navdušenka Coelha

Prebrala kar nekaj….mogoče so za nekatere težke teme…jaz sem jih pa požirala
Daniella Trussoni – Angelologija
James Hillman – Zapis duše

odlični knjigi….priporočam….

Nekomu sem obljubil, da bom eno prebral in je nisem, ne tiste, ne kake druge. :/
Tako, da (žal) nimam o čem pisat v tej temi ;)[/quote]

C,c,c,…

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

@Pandora1: Kako ti je sicer všeč bera od Murakamija? Meni je zelo ljub avtor, se pa žal ne spomnim več Južno od meje. vem, da sem jo brala na neki plaži 🙂 Enako kot Ljubi moj sputnik, ki me je pustil z mešanimi občutki. Nenormalno prevzela pa sta me Norveški gozd in Kafka na obali. Nebesa!

@kbrina: sem mogla malo poguglat za to Angelogijo, da ne gre za kak mladinski roman (kar sicer ni nič narobe, pa vseeno). Opis na Bukli me spominja na Da Vincijevo šifro – sem močno zgrešila?

@Margot-
: katero si mu priporočila?

Na uč se mi zdi, da piše odlično. Sem ga pa tokrat v bistvu prvič brala. Ko preberem še kaj, javim :

Na uč se mi zdi, da piše odlično. Sem ga pa tokrat v bistvu prvič brala. Ko preberem še kaj, javim :[/quote]

morilke dreves

Jaz sem brala tole od Agathe Christie http://www.emka.si/zlocinska-zabava-zepnica/PR/1470024,355. Mojstrovina, spet, itak 🙂

Gre pa se o tem:
Sir George in lady Stubbs, premožna gostitelja vaškega sejma, si za popestritev dogodka zamislita, da bi organizirala namišljen umor. Za pomoč pri »scenariju« zaprosita pisateljico kriminalnih romanov Ariadne Oliver, ki privoli, da bo organizirala »lov na morilca«. Ariadne pa v zadnjem trenutku pokliče na pomoč Hercula Poirota, da bi vseeno raziskal okoliščine »umora pred umorom«, saj se ji zdi, da se ta igra ne bo dobro končala.

Napeta kot truna 🙂 Kriminalke so itak zakon za dopust 🙂

morilka dreves

Ja, na oboje. S tem, da so otroci sedaj na žalost odrasli:))) in ni več slikanic. Mladinske fantazijske pa z velikim veseljem prebiram. Potterja itak, Vampirsko akademijo, Severni sij in nadaljevanja, Jantarni daljnogled in nadaljevanja, George R.R. Martin ni mladinski, ampak itak, Igre lakote in nadaljevanja, serija Nesmrtni, Saga o Otorijih, Saga o Zemljemorju

prehitro oddala: serija Dediščina, Pokopališka knjiga… pa še bi lahko naštevala.

Si 1Q84 že prebrala? Pred to je bil meni Kafka dobesedno za dol past:)), ampak sedaj ga ta nese – je pa res, da mi je fantasika ljuba, se vidi v drugem mojem odgovoru.

Jaz sem imela letos na dopustu bolj malo časa za branje. Sem pa vseeno uspela prebrat Pesnikovo svatbo, avtorja Antonia Skarmete.
Preletela sem tudi delo Molly Bang Picture this- how pictures work in obnovila zgodbico o Rdeči kapici, ker so nečaki hoteli da jim jo zaigram z naprstnimi lutkami. 🙂

Sveto pismo stare in nove zaveze ekumenska izdaja, oplemenitena žganja-kmetijska založba, v sadnem vrtu-jazbec, vrabl in drugi, neža maurer zbrana dela 1, zdravnik zdravi, narava ozdravi-jože majes, Walkire-Coelho, itd—itak sem skoz na dopustu

Potem si živa enciklopedija znanja. 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close