Igrice ali partnerstvo
Enkrat smo sedele prjatelce na babjem žuru in ti privleče ena ven eno knjigo….ne spomnim se več
točnega naslova, ampak bila je v smislu “kako okol prenašat moške”….in so ble vse oh in ahhh, kako
fajn, pa kako fajn nasveti so notri…
Jest sem se edina izrekla drugače….in izpadla črna ovca….ker mi je enostavno bedno, poenostavljanje
odnosov z moškimi na to, da mu pomigam z ritjo, kadar kaj hočem, saj itak revčki samo s spodnjo
glavo mislijo, česa drugega niso sposobni in ni vredno truda…
Ravno tako me zbode, ko me kdo tlači v kakšen odgovarjajoči ženski stereotip…
V odnosu z moškim jaz (verjetno sem res čudo. ali kako?) MORAM uživati v pogovoru, morava se
vsaj približno ujemati v svetovnem nazoru, razgledanosti, debata mora biti iskra, mora me dopolnjevati
in izzvati….ne pa, da se greva neke glupe igrice, kdo bo koga….pa “moške je treba tako”, pa “z ženskami
je treba tako”….kot da smo res z različnih planetov?
Ok, se strinjam, je lušt v zapeljevanju, pa primikanju, pa odmikanju, pa …ja. To ja, to je del plesa, del
odnosa.
Ampak laži? Pa ravnanje s človekom, kot da je debil? Pa uporabljanje nekih posebnih “prijemov” in trikov,
kot da gre za dresuro?
Sem res ćrna ovca, če razmišljam tako? Beeeee?
Če bi ti @skela ne bila… bi rekel,
čimveč takih žensk kot si ti.
Tako pa bom rekel samo, da če tako misliš … dobro misliš
Zelo slab vzgled si svojim otrokom, prvič kot ženska, ki je ranjena v svoji ženstvenosti in jo izgublja z neko obrambno maskulino držo, drugič pa kot mati, ker sinu daješ v vednost, da so moški samo barabe, da on ne bo nič boljši, hčerki pa, da jo bodo moški slej ko prej razočarali, ker so “barabe”. Njihovega očeta si ožigosala za “revčka”, čeprav posredno, s čimer si ga na nek način nezavedno kastrirala, “se mu maščevala” z razvrednotenjem, češ da razmišlja samo s spodnjo glavo, za kaj drugega pa tako ni uporaben.
Mene je najbolj presunilo, da sem bila v manjšini….bile smo pa takrat mlade “perle”,,,ke pozna
dvajseta…
@En Tip…..me že tlačiš v stereotip….oziroma neko predstavo o meni, ki nima veze z realo?
@Ms 13, ja, ampak tega je OGROMNO. In ljudje preživijo LETA na ta način….ne da bi sploh vedeli,
a kom pravzaprav živijo in ne da bi kadarkoli partnerju pokazali pravi jaz…..mene je groza….
Ne vem kakšna je to bila knjiga, ampak če nekomu pomigaš z ritjo, to še ni laž, razen če rit ni tvoja. :))
Zelo slab vzgled si svojim otrokom, prvič kot ženska, ki je ranjena v svoji ženstvenosti in jo izgublja z neko obrambno maskulino držo, drugič pa kot mati, ker sinu daješ v vednost, da so moški samo barabe, da on ne bo nič boljši, hčerki pa, da jo bodo moški slej ko prej razočarali, ker so “barabe”. Njihovega očeta si ožigosala za “revčka”, čeprav posredno, s čimer si ga na nek način nezavedno kastrirala, “se mu maščevala” z razvrednotenjem, češ da razmišlja samo s spodnjo glavo, za kaj drugega pa tako ni uporaben.[/quote]
Komu ti to govoriš?
Meni????
Zelo slab vzgled si svojim otrokom, prvič kot ženska, ki je ranjena v svoji ženstvenosti in jo izgublja z neko obrambno maskulino držo, drugič pa kot mati, ker sinu daješ v vednost, da so moški samo barabe, da on ne bo nič boljši, hčerki pa, da jo bodo moški slej ko prej razočarali, ker so “barabe”. Njihovega očeta si ožigosala za “revčka”, čeprav posredno, s čimer si ga na nek način nezavedno kastrirala, “se mu maščevala” z razvrednotenjem, češ da razmišlja samo s spodnjo glavo, za kaj drugega pa tako ni uporaben.[/quote]
Komu ti to govoriš?
Meni????[/quote]
Ja, kdo je v citatu napisal, da so moški revčki? :)))
Ne smeš vsega verjeti, kar ti govorijo kolegice, znanke. Se spomnim nekaj cvetk, kako so šinfale svoje moške in koga vse bi one prinašale naokrog ter s kakšnimi načini. V bistvu je pa šlo za nesamozavestne ženskice, ki so doma prikimale vsemu, kar je možiček rekel. Nekaterim je fino, da se v družbi izpostavljajo z adrenalinskimi podvigi. A vendar so tiste, ki so pri teh zadevah tiho, najbolj aktivne:)).
Ne, ne bi se počutila fajn, je pa res, da s tako naduvanim tipom nimam kaj početi….in mi ne bi bilo
nič žal za njim.[/quote]
Čakaj, ti pa lahko od njega pričakuješ enako razgledanost, drugač ni dovolj dober, ko pa to kdo tebi pove pa ni fajn pa je naduvan?
ti si že od štarta naduvana glede na pričakovanja, ko pa je kdo bolj naduvan od tebe, pa je neprimeren oz samovšečen 😀
Ne, ne bi se počutila fajn, je pa res, da s tako naduvanim tipom nimam kaj početi….in mi ne bi bilo
nič žal za njim.[/quote]
Čakaj, ti pa lahko od njega pričakuješ enako razgledanost, drugač ni dovolj dober, ko pa to kdo tebi pove pa ni fajn pa je naduvan?
ti si že od štarta naduvana glede na pričakovanja, ko pa je kdo bolj naduvan od tebe, pa je neprimeren oz samovšečen :D[/quote]
Kje si pa spet to spesnil?
Dej mal brzdej domišlijo….kr neki zbezlaš u tri krasne…
– je eno, če je tip razgledan in se imava velik za pogovarjat
– je čist neki druzga, če je tip sam sebi všeč kok je pameten in me skensla, ker nisem tok pametna kot on
A res ne vidiš razlike?
Idi ti na kakšen otroški forum, ta je prezahteven zate, niti smisla njene izjave nisi uspel razbrati.
Žal ni temu vedno tako; kaj takrat ko en od partnerjev umori drugega? Si ga je res zaslužil?
Ali npr. da žena podpira vse vogale hiše, mož pa cele dneve poležava na kavču….rek da, da dobiš to kar si zaslužiš je pol lukenj.
Tisti, ki gre s tem namenom v odnos, da bo nekoga okrog prenašal, najbolj sebe okrog prenese.
Kako grdo si pa tole vzel izven konteksta… sramuj se…
Žal ni temu vedno tako; kaj takrat ko en od partnerjev umori drugega? Si ga je res zaslužil?
Ali npr. da žena podpira vse vogale hiše, mož pa cele dneve poležava na kavču….rek da, da dobiš to kar si zaslužiš je pol lukenj.
Tisti, ki gre s tem namenom v odnos, da bo nekoga okrog prenašal, najbolj sebe okrog prenese.[/quote]
Hja, tista z umorom…če je iznenada, brez znakov nasilja prej…ne rečem…
Vse ostalo pa – če žena gleda morona na kavču in ne naredi nič razen jamranja, potem ja, si ga
zasluži, po mojem….
Tisti, ki gre s tem namenom v odnos, da bo nekoga okrog prenašal, najbolj sebe okrog prenese.[/quote]
Hja, tista z umorom…če je iznenada, brez znakov nasilja prej…ne rečem…
Vse ostalo pa – če žena gleda morona na kavču in ne naredi nič razen jamranja, potem ja, si ga
zasluži, po mojem….[/quote]
Kaj pa če ne jamra? 🙂 Tiho prenaša, požira vse..in še več?
Forum je zaprt za komentiranje.