Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Število otrok, ki je primerno dohodkom

Število otrok, ki je primerno dohodkom

Živjo!

zanima me vaš pogled na raznorazne situacije, ki nastanejo pri družinah, ki imajo nižje mesečne dohodke, pa kljub temu otroka ali celo več otrok…. pol pa kiržem rok sedijo in pričakujejo, da bodo drugi njihove težave reševali (jih zalagali z denarjem)..

Po mojemu mnenju, je imeti otroka luksuz, ki naj si ga financira vsak sam, ki si pač želi otroka… saj tudi vse ostel hobije mora vsak zase financirati – zakaj naj bi bilo tukaj karkoli drugačno?

res je, in ti si tipičen primer otroka v kateega se ni splačalo vlagati, zgrešena investicija do amena…mogoče bi se za hobi boksnila v vsako oko?

Če ti res ne bi hotela imeti otrok, potem o tem sploh ne bi debatirala….

Če ti res ne bi hotela imeti otrok, potem o tem sploh ne bi debatirala….[/quote]

debatiram, ker tudi plačujem za vaše male “angelčke” aka pošasti

Sicer gre za dokaj “radikalno” mnenje (otrok ni hobi). Ampak mislim, da ima avtor/avtorica prav – vsak naj ima toliko otrok, za kolikor v tistem trenutku ve, da jih lahko financira. Sicer je res, da se lahko kasneje okoliščine spremenijo. Jaz zamerim tistim, ki imajo precej otrok kljub temu, da jih ne morejo financirati in že vnaprej vedo, da bodo druge prosili za pomoč.

Če ti res ne bi hotela imeti otrok, potem o tem sploh ne bi debatirala….[/quote]

debatiram, ker tudi plačujem za vaše male “angelčke” aka pošasti[/quote]
In kaj je razlog, da si postala tako sebična in jezna ?

in ko so drugi plačevali zate? mar res tako naivno misliš da so zgolj in samo tvoji starši plačevali zate?
dej malo začni razmišljati…pa nehaj provocirat

Sicer gre za dokaj “radikalno” mnenje (otrok ni hobi). Ampak mislim, da ima avtor/avtorica prav – vsak naj ima toliko otrok, za kolikor v tistem trenutku ve, da jih lahko financira. Sicer je res, da se lahko kasneje okoliščine spremenijo. Jaz zamerim tistim, ki imajo precej otrok kljub temu, da jih ne morejo financirati in že vnaprej vedo, da bodo druge prosili za pomoč.[/quote]
antilopa ne klanfaj, od kod se v slo plačuje šolanje, tudi študij? od kod zdravstveno varstvo otrok do 18 leta pa vse tja do 26 če se šolaja? g plačujeo direkt tvoji starš al ge iz skupnega koša?

To, da se odloči nekdo, da ne bo imel otrok, je njegova pravica in njegova stvar. To, da nekdo enači otroka s hobijem je ozkoglednost.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pri nas ne poznamo angelčkov in pošasti, samo japkice. 🙂
Plačujem pa za toliko drugih, da imasta japkici še marsikaj v dobrem. 😉

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Se strinjam… ukinit vse otroške doklade in štipendije… če ne morš plačevat frocu šole naj dela in si našpara in gre potem na faks…

otroški so samo potuha, nekje sem prebral da ženska ki ma 5 ali 6 otrok ji država delovno dobo plačuje? wtf

in to je pol tisti famozni BDP ki ga ustvarjajo naše Slovenke in Slovenci

ukinit vse prispevke in socialno

ohranit samo 6 mescov 70% plače ko te odpustijo pol pa se znajdi kak veš in znaš… problem je ker se skoraj noben ne zna znajt…

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

edina stvar, ki naj bi človeka ločila od živali, je nagon. Žal je po tej logiki zelo malo ljudi v Sloveniji (večinoma žensk), pa ne samo v Sloveniji, ki se lahko klasificirajo kot človek…

seveda je to “hobi” ali “dobrina” ali pač karkoli – vsekakor pa ni “pravica” ali “dolžnost”.

Če pač želiš neko dobrino, jo plačaj! zelo enostavno.

Sicer pa nekateri razmišljajo, da svet potrebuje naraščaj….hmmm, zanimiva teža… svet (in tudi gospodarstvo trenutno) potrebuje vseprej kaj drugega.. Prebivalstva je preko 7 milliard!

Kaj bi mi potrebovali, je ena bolezen, ki bi pokosila vsakega drugega prebivalca (seveda bi bili starejši še toliko bolj na udaru) – zadevo bi tudi ena lepa dolga vojna, z ogromno civilnimi žrtvami znala rešiti… to je to kar potrebujemo – čimprej, čimboljs… in ja, se zavedam, da je 50% možnosti, da me pol ne bo več 🙂

Samo brez podmladka pa tudi ne moremo preživeti … Če bi se vsi odločili biti naslednjih 50 let brez otrok, bi …. ammmm …. počasi izumrli?
Zato ni fer, da se celoten strošek za otroke prevali zgolj in samo na starše.

edina stvar, ki naj bi človeka ločila od živali, je nagon. Žal je po tej logiki zelo malo ljudi v Sloveniji (večinoma žensk), pa ne samo v Sloveniji, ki se lahko klasificirajo kot človek…

seveda je to “hobi” ali “dobrina” ali pač karkoli – vsekakor pa ni “pravica” ali “dolžnost”.

Sicer pa nekateri razmišljajo, da svet potrebuje naraščaj….hmmm, zanimiva teža… svet (in tudi gospodarstvo trenutno) potrebuje vseprej kaj drugega.. Prebivalstva je preko 7 milliard!

Kaj bi mi potrebovali, je ena bolezen, ki bi pokosila vsakega drugega prebivalca (seveda bi bili starejši še toliko bolj na udaru) – zadevo bi tudi ena lepa dolga vojna, z ogromno civilnimi žrtvami znala rešiti… to je to kar potrebujemo – čimprej, čimboljs… in ja, se zavedam, da je 50% možnosti, da me pol ne bo več :)[/quote]

Slabo bereš. Nikjer nisem napisala, da je imeti otroka pravica.

Vse ostalo se me ne pritiče.

Po tej logiki bi se morali ljudi, ki predolgo uživajo pokojnino, znebiti, saj so v pokojninski sklad plačevali manj časa kot črpajo iz njega…..

v ustavi imamo, da smo socialna država … če nebi bili, bi živeli kot na Kosovu, v Albaniji …

Otroci imajo pravice!! zagotovljene v tej državi

vseeno ali se posameznik s tem strinja in ali mu je prav, daprispeva tako za socialo kot pravice.

izračun:
srednje situiramno familijo en otrok stane do 21 leta en Volvo XC 60, do 25 leta pa Volvo XC 90.

Koliko pa ima kdo otrok … ni, da bi druge zanimalo, motilo … se drugin NE tiče[/b] — ali pa naj tisti, ki ga motijo tuji otroci, sproži postopke za spremembo predpisov, zakonodaje, ustave — lahko pa gre za rezidenta kam, kjer mu bo ceneje.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Kaj bi mi potrebovali, je ena bolezen, ki bi pokosila vsakega drugega prebivalca (seveda bi bili starejši še toliko bolj na udaru) – zadevo bi tudi ena lepa dolga vojna, z ogromno civilnimi žrtvami znala rešiti… to je to kar potrebujemo – čimprej, čimboljs… in ja, se zavedam, da je 50% možnosti, da me pol ne bo več :)[/quote]

To, da je edina stvar, ki naj bi človeka ločila od živali nagon, pa prvič slišim. Lepota vojn pa se je v zgodovini že opevala, a mi nekaj pravi, da bi ti bil prvi v kleti, ko bi začele padati bombe…

Zajemi sapo, preden napišeš kaj takega. Kaj, če jutri zboliš ali se poškoduješ in posledično ostaneš brez službe? Kdo te bo preživljal? Starši ali pa država. Znašel se boš edino s tem, da umreš.

Zajemi sapo, preden napišeš kaj takega. Kaj, če jutri zboliš ali se poškoduješ in posledično ostaneš brez službe? Kdo te bo preživljal? Starši ali pa država. Znašel se boš edino s tem, da umreš.[/quote]
to ga že sedaj … pač nepomembna podrobnost … denar pa res ni vse

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Zajemi sapo, preden napišeš kaj takega. Kaj, če jutri zboliš ali se poškoduješ in posledično ostaneš brez službe? Kdo te bo preživljal? Starši ali pa država. Znašel se boš edino s tem, da umreš.[/quote]

Jaz vem da ne želim biti nekoristen član naše družbe ki je le kot pijavka in parazit zato bi v tem primeru dvignil moje prihranke razdelil moje premoženje in ohranil dovolj denarja da odidem v državo kjer je omogočena evtanazija in bi mirno zapustil ta svet, z lepimi misli da nisem nikomur jemal njegovega denarja….

To je za mene višek humanosti, da se odrečeš življenju ko le-ta nima več produktivnega smisla… in daš prostor na tem Svetu za ljudi ki ostanejo da lažje zadihajo, ne pa da vsi pod bremenom sociale in zdravsta (ki mimogrede futra z MILJONI tablet upokojence ki delajo dupli minus in pokojninski in zdravstveni blagajni) umiramo na obroke in pufe….

Morda je ravno to zavedanje tisto kar loči redke med nami od ostalih ki imate vcepljeno OKLEPANJE življenja tudi ko le-to ni več smiselno….

Točno tako…. tako je v Ameriki kjer vsak plačuje denar za pokojnino samemu sebi in se odloči sam kdaj gre v penzijo ko pa umre ostane denar otrokom….

In če bi pri 50tih z rakom vedo da nebom več dolgo živel bi nehal delat in bi še 2 leti razmetaval keš in umrl, v primeru Slovenije pa mi ga država pobira na koncu ga nebi koristo in še otroci ga nebi dobli…

temu se reče kraja…

Enako moja babica…. pri 46 letih je šla v PENZIJO…. sicer jo resda dobiva le 420€ ampak danes je STARA 82 let….

še 10 let če ji bo ratalo pa bo se lahko ponašala da že POL LAJFA jemle denar od davkoplačevalcev … za brezveznih 22 let delovne dobe v merkatorju kjer je zlagala cote…

Ni čudno da je Slovenija v pufih…

fer???

Saj če sva odkrita nebi bilo izumrtje človeka NIČ SLABEGA za planet Zemlja, kvečjemu olajšanje za ekosistem, onesnaženost in zastrupljanje….

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Jaz vem da ne želim biti nekoristen član naše družbe ki je le kot pijavka in parazit zato bi v tem primeru dvignil moje prihranke razdelil moje premoženje in ohranil dovolj denarja da odidem v državo kjer je omogočena evtanazija in bi mirno zapustil ta svet, z lepimi misli da nisem nikomur jemal njegovega denarja….

To je za mene višek humanosti, da se odrečeš življenju ko le-ta nima več produktivnega smisla… in daš prostor na tem Svetu za ljudi ki ostanejo da lažje zadihajo, ne pa da vsi pod bremenom sociale in zdravsta (ki mimogrede futra z MILJONI tablet upokojence ki delajo dupli minus in pokojninski in zdravstveni blagajni) umiramo na obroke in pufe….

Morda je ravno to zavedanje tisto kar loči redke med nami od ostalih ki imate vcepljeno OKLEPANJE življenja tudi ko le-to ni več smiselno….

Točno tako…. tako je v Ameriki kjer vsak plačuje denar za pokojnino samemu sebi in se odloči sam kdaj gre v penzijo ko pa umre ostane denar otrokom….

In če bi pri 50tih z rakom vedo da nebom več dolgo živel bi nehal delat in bi še 2 leti razmetaval keš in umrl, v primeru Slovenije pa mi ga država pobira na koncu ga nebi koristo in še otroci ga nebi dobli…

temu se reče kraja…

Enako moja babica…. pri 46 letih je šla v PENZIJO…. sicer jo resda dobiva le 420€ ampak danes je STARA 82 let….

še 10 let če ji bo ratalo pa bo se lahko ponašala da že POL LAJFA jemle denar od davkoplačevalcev … za brezveznih 22 let delovne dobe v merkatorju kjer je zlagala cote…

fer???

Saj če sva odkrita nebi bilo izumrtje človeka NIČ SLABEGA za planet Zemlja, kvečjemu olajšanje za ekosistem, onesnaženost in zastrupljanje….[/quote]

Matkič, zelo hvalevredno, da razmišljaš v stilu: Umri pokončno. Saj je meni to tudi blizu, samo nisem prepričana, ali mi bo še tudi takrat, ko bo do tega prišlo.
Kaj misliš, da bi se zgodilo, če bi nam država dala možnost, da nam izplačuje bruto plačo in sami poskrbimo za zdravstveno in pokojninsko varnost, ali pa bi nam ponudila sistem na osnovi solidarnosti, kot ga imamo zdaj? Jaz mislim, da bi se najmanj 90% ljudi odločilo za to drugo možnost.
Sicer pa se Slovenija za državo, v kateri se leta in leta krade in živi na račun denarja, ki naj bi ga šele zaslužili, kar dobro drži.

Eh, tistih miljon tablet pa res ni strošek zato, ker jih upokojenci rabijo (veliko jih je namreč nepotrebnih), temveč zato, da se podpira farmacevtska industrija. It’s all about the color of money.

temu se reče kraja…

fer???

Saj če sva odkrita nebi bilo izumrtje človeka NIČ SLABEGA za planet Zemlja, kvečjemu olajšanje za ekosistem, onesnaženost in zastrupljanje….[/quote]

No, to itak, ampak ker ta scenarij niti ni verjeten, sem se omejila na financiranje podmladka, ki ga kot družba potrebujemo, ne glede na to, ali konkretno prispevamo svoje potomstvo ali samo pomagamo vzdrževati tuje.

Tako kot bodo naši otroci nekoč plačevali za tvojo penzijo.

Tako kot bodo naši otroci nekoč plačevali za tvojo penzijo.[/quote]

To je sicer teoretično res. Praktično pa – nekaj od teh otrok bo zašlo v kriminal, drugi bodo lenuhi ali bodo delali na črno, tretji bodo socialni primeri in jih bodo drugi preživljali…Mene moti samo to, ker so mnogi, ki imajo otroke, prepričani, da rešujejo državo. To je le deloma res. Pa da ne bo pomote, sama imam zelo rada otroke.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close