Število otrok, ki je primerno dohodkom
bog nas obvarji, da bi take, kot je avtorica imele otroke … potem pride pa res na vrsto ves repertoar od antilope (post zgoraj)
škoda je že, ker se avtoričina mama ni odločila, da je nebi imela.
Jaz na otroke nikoli nisem gledala kot na ugodnost ali strošek. Nikoli kot na luksuz. Luksuz?
Za mene je otrok sinonim za lepoto. Za čistost. Za potencial. Za ljubezen.
Ni je večje ljubezni, kot je ljubezen otroka do svoje mame. Vsaj večinoma. Pa tudi do očeta, vendar je ta ljubezen vseeno drugačna.
Meni je res lepo, ko me roke mojega dvoletnika objamejo, njegova glavica pa počiva na moji rami. Ali pa ko me prime za obraz in mi pritiska poljubčke na lica. Ali pa ko mi starejša hči priskoči na pomoč, ko vidi, da sem utrujena, ne da bi ji karkoli rekla, vse zato, ker me ima rada. Ne vem, tuje mi je na otroka gledati iz materialnega stališča.
Dragi in spoštovani NM-3W, daj povej antilopci kaj te žuli? A ni res to, kar je napisano? Nekateri otroci bodo končali v kehi in te bomo plačevali vsi, ker zapori niso zastonj. 🙂 Saj si sam rekel, da je treba biti realen in jaz sem te ubogala. :)[/quote]
anti lopa: sem kje postavil kakšno tako črko, presledek, znak .. da smrdi na kakšne pomisleke?
avtorica je mišljena avtorica temice (nočem_otrok) (upam, da je to jasno) … in, če se takšni zalomi, da mora imeti otroka … potem nastopijo možnosti, kot si jih opisala (skratka strinjal sem se s tabo).
A sem zadosti jasen??
[sup]btw: v nicku uporabljam mali dvojni v -> w[/sup] ☺
Dragi in spoštovani NM-3W, daj povej antilopci kaj te žuli? A ni res to, kar je napisano? Nekateri otroci bodo končali v kehi in te bomo plačevali vsi, ker zapori niso zastonj. 🙂 Saj si sam rekel, da je treba biti realen in jaz sem te ubogala. :)[/quote]
anti lopa: sem kje postavil kakšno tako črko, presledek, znak .. da smrdi na kakšne pomisleke?
avtorica je mišljena avtorica temice (nočem_otrok) (upam, da je to jasno) … in, če se takšni zalomi, da mora imeti otroka … potem nastopijo možnosti, kot si jih opisala (skratka strinjal sem se s tabo).
A sem zadosti jasen??
[sup]btw: v nicku uporabljam mali dvojni v -> w[/sup] ☺[/quote]
Sem. 🙂 Verjetno sem kar avtomatično mislila, da me malo bockaš. :))
debatiram, ker tudi plačujem za vaše male “angelčke” aka pošasti[/quote]
In kaj je razlog, da si postala tako sebična in jezna ?[/quote]
A veš, kaj je pa meni sebično? Če se ženska, ki nima sposobnosti biti dobra mama (in se tega po možnosti zaveda), vseeno odloči, da ga/jih bo imela, ker jo je strah, da bi jo imeli za čudaško, “jalovo”, da ne bo izpolnila vloge, ki naj bi bila ženski primarno dana…
Je pa res, da ne razumem, zakaj bi se nekdo, ki “noče otrok”, postavljal nad sistem, ki omogoča prejemanje pomoči, ko staršem “zagusti”. Ni fora, da je treba socialo ukiniti, precej bi pridobili že s tem, če bi odpravili možnost zlorab samih zakonov, obenem pa zagotavljali učinkovit nadzor nad tem, kdo je do pomoči zares upravičen.
A sem zadosti jasen??
[sup]btw: v nicku uporabljam mali dvojni v -> w[/sup] ☺[/quote]
Sem. 🙂 Verjetno sem kar avtomatično mislila, da me malo bockaš. :))[/quote]
ne si domišljati, da si tega vredna “by default”
In kaj je razlog, da si postala tako sebična in jezna ?[/quote]
A veš, kaj je pa meni sebično? Če se ženska, ki nima sposobnosti biti dobra mama (in se tega po možnosti zaveda), vseeno odloči, da ga/jih bo imela, ker jo je strah, da bi jo imeli za čudaško, “jalovo”, da ne bo izpolnila vloge, ki naj bi bila ženski primarno dana…
Je pa res, da ne razumem, zakaj bi se nekdo, ki “noče otrok”, postavljal nad sistem, ki omogoča prejemanje pomoči, ko staršem “zagusti”. Ni fora, da je treba socialo ukiniti, precej bi pridobili že s tem, če bi odpravili možnost zlorab samih zakonov, obenem pa zagotavljali učinkovit nadzor nad tem, kdo je do pomoči zares upravičen.[/quote]
Ker tisto ni možno je potrebno socialo ukinit…
sociala je rak rana naše lenobne družbe ki ne zna nič bi pa meli šiht… naj odprejo SP in pokažejo kako znajo preživet na trgu
aja točno nimajo pojma…
V prvem primeru, ko se ženska res odloči, da ne bo imela otrok, ker se tega zaveda, da ne bi bila dobra mati, ne pride do izraza nevoščljivost in sovraštvo do tistih, ki otroke imajo in prejemajo takšno in drugačno pomoč.
Takšna ženska je zadovoljna s sabo in ne želi drugim slabo.
So pa takšni primeri zelo redki. Če ženska meni, da ne bi bila dobra mati, potem to pomeni, da ima o sebi slabo mnenje in nizko samopodobo. Zato že zaradi tega ne more biti pomirjena s sabo in zadovoljna, če ne zmore realizirati svojega materinskega nagona ter občutiti ljubezni, ki jo lahko ponudi le otrok.
Zato takšna ženska tudi drugim ne privošči zadovoljstva. In tu pride do izraza sebičnost.
Vsaka ima pravico do izbire ali bo mati.
Nobena pa nima pravice do tega, da v njeni starosti za njeno pokojnino, dividende na denarni kapital … pričakuje dividende … če ni ustvarila oplemenjevalcev kapitala.
V prvem primeru, ko se ženska res odloči, da ne bo imela otrok, ker se tega zaveda, da ne bi bila dobra mati, ne pride do izraza nevoščljivost in sovraštvo do tistih, ki otroke imajo in prejemajo takšno in drugačno pomoč.
So pa takšni primeri zelo redki. Če ženska meni, da ne bi bila dobra mati, potem to pomeni, da ima o sebi slabo mnenje in nizko samopodobo. Zato že zaradi tega ne more biti pomirjena s sabo in zadovoljna, če ne zmore realizirati svojega materinskega nagona ter občutiti ljubezni, ki jo lahko ponudi le otrok.
Zato takšna ženska tudi drugim ne privošči zadovoljstva. In tu pride do izraza sebičnost.[/quote]
No ja, se delno s tem strinjam, vendar pa tudi ne. Na nasprotnem polu imaš pa tiste starše, ki mislijo, da se jim mora rdeče preproge postavljat, da se jim morajo vsi umikat in da bi morala policija preusmerjat promet, ko gredo ven z vozičkom in to samo zato, ker so na svet spravili enega ali dva otroka. Skratka, da so že samo zaradi tega dejstva nekaj več in otrok jim služi podobno kot komu avto: za poziranje. Lahko, da so kontra mnenja nekaterih enostavnio posledica tega.
Ukinit socialno državo? Kar želite si. Samo pazite, včasih se želje uresničijo. In smo na lepi poti do tja. In takrat, ko bo ‘amerika’ pri nas, takrat bo šlo marsikomu, ki tako razmišlja precej za nohte. Kajti ni vse zlato kar se sveti in hitro pride človek na to, da ni zmožen poskrbeti zase. In le redkim je potem dano, da si lahko privoščijo lastno socialo. A nekako mi kaže, da je med tistimi, ki jo bi ukinili bore malo takšnih, ki si boste lahko le to zagotovili sami.
Zato takšna ženska tudi drugim ne privošči zadovoljstva. In tu pride do izraza sebičnost.[/quote]
No ja, se delno s tem strinjam, vendar pa tudi ne. Na nasprotnem polu imaš pa tiste starše, ki mislijo, da se jim mora rdeče preproge postavljat, da se jim morajo vsi umikat in da bi morala policija preusmerjat promet, ko gredo ven z vozičkom in to samo zato, ker so na svet spravili enega ali dva otroka. Skratka, da so že samo zaradi tega dejstva nekaj več in otrok jim služi podobno kot komu avto: za poziranje. Lahko, da so kontra mnenja nekaterih enostavnio posledica tega.[/quote]
Tako, kot si opisal te ta “druge” starše, jih lahko vidi tudi nekdo, ki jim zavida, zato sploh ni nujno, da se starši kaj posebej ali namerno postavljajo, temveč to opazi le nekdo, ki išče razlog za svojo zavist v drugih. To so “nevarne vode”, nikoli ne veš, kje se nahajaš. :))
socialna država je zgolj postavka v ustavi, socialna država se ukinja( dejansko ukinja) že kar vrsto let, le da se to dogaja potiho, z tihimi rezi in brez rompomona….žal si mnogi razlagate socialno državo kot državo ki daje razne socialne prejemke( otroški dodatek, socialno pomoč, državne štipendije itd…), socialna država je družbeno odgovorna država, je država ki je odgovorna svojim državljanom, vsem, ne le peščici ki jo sedaj obvladuje z kapitalom in mafijsko miselnostjo, je država ki zagotavlja nek osnovni standard in to je…ustrezna infrastruktura, izobraževanja, zdravstvo, učinkovito policijo, sodstvo, ki ustvarja pogoje za gopsodarstvo, javna uprava mora biti servis državljanom, ne pa cokla razvoja…pa kje si videl da sindikat javne uprave diktira politiko države? in seveda zagotavlja pomoč tistim ki jo ptotrebujejo….
socialna država je zgolj postavka v ustavi, socialna država se ukinja( dejansko ukinja) že kar vrsto let, le da se to dogaja potiho, z tihimi rezi in brez rompomona….žal si mnogi razlagate socialno državo kot državo ki daje razne socialne prejemke( otroški dodatek, socialno pomoč, državne štipendije itd…), socialna država je družbeno odgovorna država, je država ki je odgovorna svojim državljanom, vsem, ne le peščici ki jo sedaj obvladuje z kapitalom in mafijsko miselnostjo, je država ki zagotavlja nek osnovni standard in to je…ustrezna infrastruktura, izobraževanja, zdravstvo, učinkovito policijo, sodstvo, ki ustvarja pogoje za gopsodarstvo, javna uprava mora biti servis državljanom, ne pa cokla razvoja…pa kje si videl da sindikat javne uprave diktira politiko države? in seveda zagotavlja pomoč tistim ki jo ptotrebujejo….[/quote]
Če je to tvoj ugovor na moj prispevek, ga nisi ravno pozorno prebral. Če ni, potem se opravičujem.
Zato pa je potrebno omogočit poceni evtanazijo da bodo ljudje lahko umrli ko si bodo to želeli… oz ko ne bodo več zmožni poskrbet sami zase….
kje pa piše da moramo živet 100 let…. ali 80 ali 70….
raje živim polno življenje 50 let kot pa 100 ivotarim in jem tono tablet dnevno kot moje babice…. pa vsak dan jamra kako jo vse boli pa k zdravniku vsak mesec… to ni življenje to je životarjenje… pa še tečna je vsem okrog v familji….
Povej mi japkica kje piše da bi moral človek ki ni sposoben poskrbet za sebe živet in biti parazit družbe?
Zato pa je potrebno omogočit poceni evtanazijo da bodo ljudje lahko umrli ko si bodo to želeli… oz ko ne bodo več zmožni poskrbet sami zase….
kje pa piše da moramo živet 100 let…. ali 80 ali 70….
raje živim polno življenje 50 let kot pa 100 ivotarim in jem tono tablet dnevno kot moje babice…. pa vsak dan jamra kako jo vse boli pa k zdravniku vsak mesec… to ni življenje to je životarjenje… pa še tečna je vsem okrog v familji….
Povej mi japkica kje piše da bi moral človek ki ni sposoben poskrbet za sebe živet in biti parazit družbe?[/quote]
Saj ne boš verjel, a evtanazijo zagovarjam tudi sama. Vsaj tak sistem, ki ga imajo na Nizozemskem. Čeprav dokler nisi ‘tam’ je lahko biti pameten.
Ko sem govorila o socialni državi, sem govorila predvsem o šolstvu, zdravstvu in ja, tudi o socialnih transferjih.
Kar se pa tiče tvojega komentarja glede starosti je pa jasno, da gledaš precej kratkoročno. Težko sodiš čevlje, ki ti niso prav. Ti se boš zagotovo še velikokrat najedel zarečenega kruha in se učil na lastnih padcih. Kar niti ni nujno slabo, takšna praksa da največ šole.
Se mi zdi, da si bil tudi ti sam do nedavnega parazit družbe, kot praviš sam. Torej vsi otroci, vsi prizadeti in bolni…. hmmm… precej dolfovsko razmišljanje. Pravzaprav ne, on je verjel v mladino! :/
Beseda i.d.i.o.t izvira iz grščine in pomeni človeka, ki živi v neki skupnosti, uživa ugodnosti te skupnosti a skupnosti nič ne vrača, daje.
Vsak, ki živi nekje naj bi po svojih močeh nekaj skupnosti tudi dajal zaradi česar je vsem nam lepše, bolje, lažje…. Tudi nekdo, ki se “samo rodi” in živi, brez, da bi karkoli drugega počel, prispeva že s tem, da živi v skupnost iz preprostega razloga, ker jé, se oblači….itd. Ekonomsko gledano!
Skupnost kot taka se obnavlja z rojstvi novih članov in ti novorojenčki so iz tega stališča pomembni za vse nas zato je prav, da vsi mi skrbimo zanje.
Ta, ki kao noče imet otrok, ker so strošek naj se vpraša, kdo bo zanjo skrbel, ko bo ona nekoč postala le strošek te družbe, kater/čigav otrok ji bo takrat pomagal, ko bo mogoče kje v kakem domu obnemogla ležala….Včasih so za ostarele skrbeli le njihovo otroci, gorje tistemu, ki jih ni imel!
Danes egoisti razmišljajo le zase, o sebi, o svojem denarju…. A nekatere stvari se ne kupijo z denarjem.
Ob takih prilikah se spomnim prijatelja, ki se je preselil v neko vas (5hiš) kjer so vsi hodili v službe, nihče se ni ukvarjal z vrtom ali da bi kdo imel kako žival. Taka “gospoda”.
Sam si je umislil koze, da bo imel mleko in mogoče kak kos mesa in popasle bi mu grmovje, ki se je zaraščalo za hišo. Drugi so se mu posmehovali, češ bedak redi koze….
Nakar čez leto zboli za astmo eden od otrok od te “gospode” in prede k njemu soseda in ga prosi, da bi kupila kozje mleko, ker ji je zdravnik priporočil, da naj bi ga mali pil.
Je vprašala koliko želi za liter mleka in ji ta “kozar” odgovori, da nima ona denarja, da bi kupila mleko njegovih koz.
“Ja, ni problema vi samo recite koliko stane, bom plačala.” In ji pravi “Nočem tvojega denarja in za tvoj denar pri meni ne boš dobila mleka, lahko si pa greš pomolst kozo. Jaz jo bom hranil ti samo pridi zjutraj in zvečer in jo pomolzi in odnesi mleko svojemu bolnemu otroku.”
Pa ni hotela. “No potem pa tudi mleka ne dobiš, ker nimaš denarja s katerim bi ga lahko kupila”
Čez nekaj dni se je vrnila in prosila, če lahko sama pomolze kozo….
Socialo bi pa ukinili le ljudje z infantilnim načinom razmišljanja, ljudje, ki se niso otresli otroške miselnosti – narcisizma, ker v njihovem svetu ne obstajajo drugi kot neka vrednost, iz enostavnega razloga, ker nimajo sočutja, empatije, morale… ker teh stvari niso imeli možnost nikoli razvit.
No ja, se delno s tem strinjam, vendar pa tudi ne. Na nasprotnem polu imaš pa tiste starše, ki mislijo, da se jim mora rdeče preproge postavljat, da se jim morajo vsi umikat in da bi morala policija preusmerjat promet, ko gredo ven z vozičkom in to samo zato, ker so na svet spravili enega ali dva otroka. Skratka, da so že samo zaradi tega dejstva nekaj več in otrok jim služi podobno kot komu avto: za poziranje. Lahko, da so kontra mnenja nekaterih enostavnio posledica tega.[/quote]
Tako, kot si opisal te ta “druge” starše, jih lahko vidi tudi nekdo, ki jim zavida, zato sploh ni nujno, da se starši kaj posebej ali namerno postavljajo, temveč to opazi le nekdo, ki išče razlog za svojo zavist v drugih. To so “nevarne vode”, nikoli ne veš, kje se nahajaš. :))[/quote]
Če tako vidi le tiste kjer je navedeno dejstvo, potem stran res ni vprašljiva. Seveda obstajajo tako eni kot drugi.
Čakaj malo: ali ni egoistično že samo razmišljanje imeti otroke ZATO, da bom na stara leta sploh lahko živel? Konec koncev ali sploh lahko govorimo o socialni državi, če nekdo, ki je 40+ let ustvarjal, na stara leta ne more dostojno živeti braz da bi bil na grbi lastnih otrok.
Sicer pa se glede razmišljanj o ukinjanju sociale strinjam s tabo.
Čakaj malo: ali ni egoistično že samo razmišljanje imeti otroke ZATO, da bom na stara leta sploh lahko živel? Konec koncev ali sploh lahko govorimo o socialni državi, če nekdo, ki je 40+ let ustvarjal, na stara leta ne more dostojno živeti braz da bi bil na grbi lastnih otrok.
Sicer pa se glede razmišljanj o ukinjanju sociale strinjam s tabo.[/quote]V vsakem primeru bo nekdo skrbel zate, po tej logiki mislim, da je bolje, da tvoj otrok kot pa otrok nekoga drugega 😉
Dejstvo je, da težko preživiš sam s sabo, vsaj ne dolgo, če gre kaj narobe…
Sicer pa se glede razmišljanj o ukinjanju sociale strinjam s tabo.[/quote]
Kdo ima otroke samo zato, da bodo zanj skrbeli, ko bo star, mu itak pobegnejo in na koncu ostane najverjetneje sam. Bo treba že nekaj več truda vložit, kot pa jih “le imeti”. Čeprav pri nekaterih res zgleda, da jih imajo samo zato in se jih nikakor ne želijo znebiti oziroma jih narediti samostojne. Pa nisem siguren, da je zavestno.
evo, da še jaz povem svoje mnenje in življenske izkušnje…. sem podjetnik, delam po EU in zelo veliko v ZDA. Sem precej premožen, vsaj za Sloevenski standard, in mi je moje življenje povsem všeč. Otrok nimam, ker le-teh ne želim. Rad uživam v svobodi in lepih stvari, ki mi jih svoboda (tako finančna kot tudi časovna) nudi.
Seveda imam rad ženske, mlade in lepe. Do zdaj sem še vsaki povedal, da otrok ne maram, in da če jo to moti, naj gre kam drugam. Dvakrat se je že zgodilo, da je punca zanosila (ne ista, da se razumemo). Kljub temu, da sta mi zagotavljale, da sta zaščiteni. Smola pač – in seveda splav, kr sem pri tem insistiral.
Ni za vse ljudi otrok nekaj čudovitega. Meni osebno je sicer popolnoma vseeno, kaj imajo drugi, ali ga imajo, ali jih imajo 15, ali pa nobenega. Meni pač gredo na živce in jih ne mislim imeti.
Drugi pa seveda morate imeti otroke, predvsem hčerke, kajti jaz imam sedaj 37 let, pa bi tudi čez 20 let rad spoznal kakšno 21 letnico, ki trenutno ni še niti v vrtcu – tko da le pridno naprej 🙂
Sicer pa se glede razmišljanj o ukinjanju sociale strinjam s tabo.[/quote]V vsakem primeru bo nekdo skrbel zate, po tej logiki mislim, da je bolje, da tvoj otrok kot pa otrok nekoga drugega 😉
Dejstvo je, da težko preživiš sam s sabo, vsaj ne dolgo, če gre kaj narobe…[/quote]
Mar potem propagiraš, da bi se spet ustvarjala deca na zalogo, kot včasih? Konec koncev pa je, glede na situacijo, danes ravno obratno. Ker ni služb, so starši tisti, ki jih danes živijo.
V vsakem primeru bo nekdo skrbel zate, po tej logiki mislim, da je bolje, da tvoj otrok kot pa otrok nekoga drugega 😉
Dejstvo je, da težko preživiš sam s sabo, vsaj ne dolgo, če gre kaj narobe…[/quote]
Mar potem propagiraš, da bi se spet ustvarjala deca na zalogo, kot včasih? Konec koncev pa je, glede na situacijo, danes ravno obratno. Ker ni služb, so starši tisti, ki jih danes živijo.[/quote]Ravno zaradi tega obstaja sociala, da se ne dopusti, da “crknejo” tisti, ki nimajo nikogar, da bi skrbel zanje in sedaj se to krči, omejuje, poveličuje pa se grabeže, ki vlečejo na svoj kup na račun cele skupnost.
Ne nisem za to, da se “štepa otroke” z namenom lastnega preživetja.
Mar kot družba ne premoremo česa bolj humanega?
Mogoče res ne. Potem naj kot družba crknemo….. :/
Forum je zaprt za komentiranje.