Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Od ljubezni se ne da živeti

Od ljubezni se ne da živeti

Večkrat se tu gor kdo usaja, če nekdo pošteno pove, da pričakuje od partnerja, da ima službo, da dela doma v gospodinjstvu in tako naprej.

Mene pa dejansko zanima koliko vas je takih, ki ste se odločili za skupno življenje s partnerjem, ki je brez službe. Recimo fant in punca en čas hodita pa bi šla skupaj v svoje stanovanje (ne k staršem), ki ga je potrebno kupiti ali najeti, opremiti… koliko vas je šlo v to, če vaš fant/punca ni imel službe?
Ne govorim o tem kdo bi šel, sprašujem kdo je dejansko to prakticiral in ob kakšni plači?

Koliko vas je takih, ki imate punco/fanta pa veste, da ta ne bo nič delal v gopodinjstvu, da vam jasno pove, da ne bo pomagal kuhat, prat, gospodinjit… oz. to veste že s skupnih dopustov. V glavnem, da si recimo on predstavlja, da hodita oba v službo, gospodinji pa le ona. Koliko vas je šlo s takim skupaj živet? In kako vam je sedaj, ko prideta oba iz službe pa on drema, gleda tv, drema, vi pa za štedilnikom ali pa čistite ali pač karkoli drugega gospodinjskega zanj?

Torej pišite tisti, ki ste šli v skupno življenje z nekom pa ste vse stroške sami nosili.
Ter tisti, kjer en vse pogospodinji, drugi pa takrat počiva, lenari.
Kako je v takem skupnem življenju?

Vsakemu odgovarja različen slog življenja. Ali ne?

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Jaz sem tak primer, celo otroka sva dobila, ko je bil on še pred službe, celo večje stanovanje sem/sva kupila v tistem obdobju. Od začetka je bil moj denar skupen denar, nikoli nisem rekla besedice glede tega. So pa bili takrat drugačni časi, pa to ni bilo tako daleč nazaj, deset let. Danes finančno ne bi zmogla podpirati še nekoga, takrat pa ni bilo problema.

No, pri nama je bilo tako, da ko so se nagrmadile dodatne obveznosti, se je pokazalo, da je tudi kronični lenuh. Je mislil, da je z odhajanjem v službo opravil vse svoje obveznosti.

To, da ga imaš za kroničnega lenuha mi vse pove :).

Ti pa si s svojim razmišljanjem in poudarjenimi vprašanji res težka frajerka.

Vsaka ti čast, ti pa nisi ravno frajerka, ker ne znaš brati kot kaže.

Lepo, potem mi ni treba nič več napisati. Si pa očitno zgrešila, da je napisano v pretekliku.

Nisem zgrešila preteklika, dojela sem kako je razmerje, če nekdo partnerju reče lenuh :).

Lepo, potem mi ni treba nič več napisati. Si pa očitno zgrešila, da je napisano v pretekliku.[/quote]
Preteklik je lahko tudi včeraj ali pa še dve uri nazaj. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Jaz sem to naredila. Pa še predno sem pravzaprav vedela, da ima svoje finance. Enostavno sem videla, da ni ‘luzer’ in da je pač trenutno brez službe. Imela sem prav.

Se je pa že začelo ‘slabo obdobje’ in tri moji prijatelji so takrat ostali brez službe. Od tega en kemik, drugi pa arhitekt, se pravi sem do takrat že videla, da se to dogaja. Do sedaj se je vsem že uredilo, sicer nimajo vsi sanjskih služb, najslabših pa tudi ne.

Partner gor ali dol, če je len, je pač lenuh. Kaj pa naj bi mu po tvoje rekla? Da je človek s posebnimi potrebami po počitku?

Lepo, potem mi ni treba nič več napisati. Si pa očitno zgrešila, da je napisano v pretekliku.[/quote]
Preteklik je lahko tudi včeraj ali pa še dve uri nazaj. :)[/quote]

In? Poanta?

http://www.youtube.com/watch?v=w3eYJouFFJ8

Ljubezen je vse :)))

Idealistka, sploh ne razumem kaj se usajaš. Mene samo veseli, da si napisala svoje mnenje in mislim, da je bilo jasno in korektno napisano. Hvala. Ne vem zakaj zdaj neko razburjanje? Saj nisem nič napisala, da si karkoli narobe storila. Jaz sem bila vesela za tvoj post. Ti pa se zdaj buniš?

Kaj botruje odločitvi za skupno življenje? Resnično dvomim, da se KDORKOLI odloči za skupno življenje s partnerjem zaradi delitve gospodinjskih del, delitve stroškov in delitve položnic.

Krivokljun, nisi v pravi temi.

Kaj botruje odločitvi za skupno življenje? Resnično dvomim, da se KDORKOLI odloči za skupno življenje s partnerjem zaradi delitve gospodinjskih del, delitve stroškov in delitve položnic.[/quote]

Glede prvega se (očitno) motiš. Glede drugega pa … ja, marsidko ne bi želel, da se deli :-))))))

Kaj je potem poanta tega, da je pisano v pretekliku?

Iz tvojega pisanja sem razumela, da je pač morala biti zanič zveza, če sem imela tako slabo mnenje o partnerju, in da nič čudnega, da je šla v franže.

Po tvoji pripombi sem šla še enkrat prebrat in se lahko razume tudi, da si znaš predstavljati, kako hud lenuh je bil, če sem to tudi mislila. Sori.

Samo da se razumeva idealistka :).

Tema naj bi sicer šla drugačno smer pa vseeno:

v soboto imam spet namen it v nabavo in ko bom s polnim vozičkom na blagajni in mi bo blagajničarka že zblokirala vso robo, bom rekel, da denarja sicer nimam, ji pa lahko poplačam ljubeznijo (samo, če moje ne bo zraven, seveda).

Boom, ti pa si dojela poanto teme :).

Predvsem to ja. 😀 Vidi da si si nas lepo privočila, velika nategovalka, norčuješ se iz vsakogar tule in prav uživaš v tej pozornosti, ki ti jo namenjamo. Premalo življenja v rl? Božica.

Kaj je pa s tabo narobe?
Zakaj žališ ljudi?

Predvsem to ja. 😀 Vidi da si si nas lepo privočila, velika nategovalka, norčuješ se iz vsakogar tule in prav uživaš v tej pozornosti, ki ti jo namenjamo. Premalo življenja v rl? Božica.[/quote]

Spet en fight, dajte pustite temo, da se razvija, ne se prepirat, to počnite na privat.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close