Od doma k partnerju?
Imam fanta, stara sem 35, živim še doma. Ker imam partnerja se bi preselila na svoje. Fant pa pravi, da kaj bi šla na svoje, če se lahko preselim k njemu. Meni pa se ni za selit k njmeu, ker še nisva dolgo skupaj. Saj bi se, samo ne še po par mesecih. Potem pa on pravi, da če mi je prekmalu naj ostanem še doma in potem čez nekaj mesecev, ko najina vez že bolj sigurna, pridem k njemu.
Meni se pa zdi bolj smiselno, da se sedaj, ko imam fanta preselim na svoje. Nekak ne bi rada šla direkt od doma k fantu. Nekak se mi zdi bolj smiselno, da vsaj recimo pol leta živim sama.
Ste se direkt od staršev preselili k partnerju oz. skupaj s partnerjem nekam?
Nisi resna:).
Če bi bila na tvojem mestu, bi se preselila k fantu, ko bi tako čutila. Nikoli ne bi izbrala druge (vmesne) poti, če bi videla pot s fantom. Vse do zdaj si pri starših, zakaj misliš, da moraš prvo živeti samsko življenje? Kaj je drugače danes kot recimo 10 let nazaj (ko je bil za moje pojme že skrajni čas, da se odseliš od doma)?
Glej, najbolje da pozabiš na vse skupaj, ker imaš preveč dvomov in strahov. Lepo naj te ujčkajo doma, ti pa lepo hodi na zmenke:). Počni to, kar si že do 35-leta:).
Zakaj si potem sploh s partnejem, če si želiš zasebnost? Zdiš se mi zelo neprilagodljiva, odnos med dvema pa zahteva prav to. hmm….
Povem kot mislim, ne pišem tako, da bi bilo vsem všečno. Morda sem povedala kaj, kar nočeš slišati in sem ti s tem pomagala.
Ob dejstvu, da on živi na svojem, pa ne vidim ovir, da ne bi s časom zaživela skupaj. Počakaj, da bo zveza bolj zrela in trdna. Samo glej, pri 35-ih ni isto kot če si recimo star 25 let. Kasneje gre vse hitreje, ker predvidevam, da imata finančno urejeno in če so pogoji za skupno življenje, je pričakovan naslednji korak.
@domasem
Predvidevam:). Če živiš doma, najbrž ne pospravljaš le ti, najbrž si deliš stroške, najbrž skupaj nakupuješ, najbrž skupaj mažeš posodo, najbrž skupaj urejaš okolico…če si sam, si odvisen le od sebe:).
Marko, nisi me dobro razumel. Zasebnost pred starši, brati. Ne pred partnerjem.
GOldfihs, res je, da je pri 35 drugače kot pri 25ih. Pri 35 si bolj previden in ti je jasno, da tudi, če si zaljubljen do ušes, ni pametno hitet. Par mesecev se mi preprosto zdi premalo za vlaganje v skupno stanovanje, pohištvo in tako naprej. Ker seveda se ne bi kar prislinila k nekomu, bi tudi vlagala.
Zdaj mi pa nekaj ni čisto jasno. Ali pri 35. se ti nikoli v preteklosti ni dogajalo, da si z nekom hodila in nisi prespala doma?
Razumem, da se ti zdi po nekaj mesecih odnosa prezgodaj, da bi zaživela skupaj z njim. ampak da želiš imeti “zasebnost”…???? to pa res ne razumem. Doma je doslej nisi imela, pa te to ni motilo. Pri fantu pa bi te …???
Vse je itak v tvojih rokah in kaj drugi mislijo/mo, je nerelevantno. Če želiš najprej na svoje, pač pojdi najprej na svoje. Kot tvoj fant, tudi jaz ne vidim nobene poante v tem. Sploh pa živeti sam/a, ko si z nekom, ki ti je res všeč, je bedno (vračaš se v prazno stanovanje, si sama, …)
Če želiš zasebnost pred sorodniki in starši, jo boš imela tudi, ko boš živela pri fantu? Zakaj se torej temu izogibati?
Ok, ampak se ti ne zdi, da bo veza prej postala trdna, če boš šla živet k njemu, kot pa če živita ločeno oziroma, da greš celo živet na svoje? Se ti ne zdi, da mu boš s tem izkazala nezaupanje? Tudi, če se izkaže, da nista za skupaj (če se že tega bojiš), lahko greš še vedno potem na svoje. Zakaj okrog riti v žep?
Forum je zaprt za komentiranje.