Od doma k partnerju?
Vso zasebnost, ki jo potrebuješ, boš imela pri njemu. Če je on izrazil željo po skupnem življenju ozirooma bivanju, kaj pa tebi preprečuje, da to storiš? Česa te je strah in zakaj mu tega ne poveš?
Ali njegovo stanovanje potrebuje vlaganje, še ni dokončano? Ali se gre samo za bivalne stroške, ki si jih bi v tem primeru tako ali tako delila na pol? Ali v svojem stanovanju ne bi plačevala stroškov ali pa sedaj doma, jih ne plačuješ?
Ok, razumem. Kaj pa potem ko bodo metuljčki mimo, kadarkoli pač že to bo in še vedno ne bosta imela izkušnje kako je živeti skupaj v istem stanovanju. In kako boš potem vedela, ali bosta lahko shajala skupaj, če ne boš imela te izkušnje? Še vedno bo tveganje. Ali v življenju vedno potrebuješ zagotovilo, da bo vse v redu? Ne bo vedno vse v redu.
Vseeno se mi zdi prav, da če greš na svoje, da se prej o svojih dvomih pogovoriš z njim. Mogoče je pa on tako prepričan, da bo nabavil tisto, kar je potrebno za dva. Ti pa mu še vedno lahko kasneje povrneš, ko boš prepričana, da je to to.
Pikica, glede na to, da še nikoli nisem sama živela, se bojim, da se potem ne bi izkazala, da se ne bi znašla.
Sicer v času študija sem že stanovala sama, ampak tisto je bilo tako, da ni bilo potrebno skrbeti za drugega kot plačevanje stroškov. Vse okvare recimo niso bile moja stvar.
Ni mi bilo potrebno skrbet za nabavo opreme, aparatov, za njihovo delovanje, za kurjavo in tako naprej. Samo plačat račune in to je bilo to. Jesti pa sem hodila v menzo.
Ne bi rada bila skupaj z nekom pa bi se izkazalo, da sem totalno nesposobna glede takih stvari.
Izgubi lahko nezrelega fanta, ki ne želi biti na svojem ,ker mu bo manjkala podpora njegove mame.[/quote]
Robi, ampak on ima svoje stanovanje, živi sam.
Veš Marko, niti na dopustu še nisva bila skupaj. Se ti ne zdi, da je potrebno prej marsikaj skupaj doživet preden greš vlagat v skupno stanovanje? In glede na to, da ima 700€ plače, bi bilo zelo grdo pričakovat, da bo nabavljal še zame.
Pikica, najprej bi poslušala, da je prekmalu za skupno življenje in če bi se kaj skegljalao bi se vračala domov in spet poslušalal kako prav so vsi imeli, ko so mi branili tako hitro skupno vselitev? Ne, hvala.
Izgubi lahko nezrelega fanta, ki ne želi biti na svojem ,ker mu bo manjkala podpora njegove mame.[/quote]
Robi, ampak on ima svoje stanovanje, živi sam.[/quote]
To pa sem spregledal…:)
Ne vem pa, zakaj se boji, da ne bi imela zasebnosti ?
To je pa drugo. Potem pa bo treba počakat, ko (če) si boš to zaželela.
Če kasneje veš, da je to to, ne rabiš ničesar vračat. Vračaš takrat, ko veš, da to ni bilo to in nikoli več ne bo “to”.
Stvari se vračajo, ko gresta dva narazen. Če boš sedaj vlagala, pa se bo izkazalo, da veza ne gre nikamor, boš dobila vrnjeno z njegove strani tvoj vložek.
Še vedno ne razumem, kaj je s to zasebnostjo pred žlahto?
Če kasneje veš, da je to to, ne rabiš ničesar vračat. Vračaš takrat, ko veš, da to ni bilo to in nikoli več ne bo “to”.
Stvari se vračajo, ko gresta dva narazen. Če boš sedaj vlagala, pa se bo izkazalo, da veza ne gre nikamor, boš dobila vrnjeno z njegove strani tvoj vložek.
Še vedno ne razumem, kaj je s to zasebnostjo pred žlahto?[/quote]
ja radovednost, kdaj je priše in kdaj odšel,…
A ti to resno???
Okvare – pokličeš soseda. Ne rabiš znat. Ali pa fanta. Ali pa očeta. Ali serviserja.
Nabava opreme – saj si žensko. Shopping menda obvladaš? Kaj ti je všeč boš menda znala izbrat, In po veni preverit, ali si lahko privošćiš?
Aparati – prve, ki jih kupiš, boš itak kupila mimo, ker se šele nakdnadno ugotovi, kaj bi bilo najbolje kupiti. Brez veze se torej sekirat.
Menza – no, to je problem. Ali si znaš vsaj kaj zase skuhat?
Šele zdaj mi je jasno, da bi s tem, da bi šla na svoje razmišljaš, da bi nekaj “kupila” in “opremila”. Moj nasvet bi bil, da pojdi v najem. Če se bo odnos obnesel, itak ne boš dolgo, Če se pa ne bo, boš imela potem veliko časa za razmislek, kje in kako želiš živeti. Če si doslej živela z drugimi, ni enostavno preklopiti na prazno stanovanje.
Pišuka, razumem tvoje strahove in vem, da ne boš mogla kar tako čez njih. Predlagam, da hitro skočita na morje za par dni, zdaj je še morje toplo. Toliko pa menda že lahko tvegaš. 🙂
Še vedno ne razumem, kaj je s to zasebnostjo pred žlahto?[/quote]
ja radovednost, kdaj je priše in kdaj odšel,…[/quote]
Ne no. Intimnost.. to je problem. 😉
Zasebnost, ki jo potrebuje, je zasebnost v trenutkih, ko je partner pri njej. Torej, ne bi ji bilo prijetno partnerja vozit domov k staršem in tam po možnosti spuščat kakšnih krikov. Tako sem jaz razumel, čeprav ne vem, ali ona tudi govori že o tej intimnosti, ali pa gre samo za skupno umivanje zob. 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.