Ne spoznavam novih ljudi
Nekaj časa sem že obupavala, da je z mano nekaj narobe, da me noben noče, ker sem že dolgo samska.
POtem pa sem zadevo dobro premislila. Dejstvo je, da res ne spozanvam samskih moških, ampak dejstvo je tudi to, da sploh ne spoznavam novih ljudi.
V šoli, na faksu sem vedno spoznavala nove in nove ljudi. POtem tudi v službi. Zdaj pa je stvar drugačna. V službi ne spoznavam več novih ljudi (par let v isti službi), pri hobijih tudi ne, ker redko prihajajo novi v društvo, če pridejo niso mojih let. Po pravici povedano se zgodi vsake kvatre enkrat, da sploh koga toliko spoznam (M ali Ž), da bi imela potem njegov kontakt.
V bistvu sem zadnja leta bolj kot ne v isti družbi, med istimi obrazi. Število mojih kolegov se ne veča, ampak samo manjša. TIsit, ki se poročijo, dobijo otroke, se ponavadi ne družijo več z nami samskimi.
Kako pa kaj vi spoznavate nove kolege, prijatelje? Jaz že nekaj let ždim v krogu bolj kot ne istih ljudi, ta krog se pa samo manjša, redko kdaj kdo nov pride zraven.
Mogoče nisem edina, ki je ugotovila, da ni problem najti le partnerja, ampak da preprosto ne spoznavamo več novih kolegov, znancev? Da se preveč držimo ustaljenih krogov.
Se samo meni zdi, da smo vse bolj zaprti vsak vase in svoj stari krog?
Da je ljudem čudno, če jih pozdraviš in se celo nasmehneš?
Smo res vsi postali tako zadrti, da ne zmoremo navezat stika s sogledalci kinu, s s sprehajalci v parku, s soznjovalci v fitnesu, bazenu?
Od kje ta nekomunikativnost?
In potem veselo odpiramo teme o samskih, ki nikogar ne najdejo pa o tem kako nimamo prijateljev pa kako smo osamljeni.
V reali pa sploh ne znam več navezovat stikov.
Se strinjam s tabo. Težko je v trenutnem času in prostoru. Ampak to pač pomeni, da je treba nekaj bolj uspešnega ukrenit, kot si do zdaj, ker stari načini več ne zaležejo zadostno. Ne bom rekel, da se je treba bolj potrudit, ker verjamem, da ti je to zelo pomembno in da se že zdej trudiš po najboljših močeh, ampak to, da probaj kaj novega, nekaj, kar ti ni tako domače, nekaj, kar mogoče skriva kakšno presenečenje. Sicer zna biti kakšno neprijetno presenečenje, ampak to te naj ne ustavi, saj se trudimo zaradi prijetnih.
Za začetek lahko začneš tu. Zdi se mi, da je tu kar nekaj ljudi, ki je pripravljeno širiti svoja poznastva.
V službi tudi jaz spoznavam stranke, ampak to ni to. Strank ne sprašujem za kontakte za privat debate :).
alterook, se prav sprašujem ali je bilo včasih tudi tako. Se mi pa zdi, da ni bilo čisto tako, da so se bolj družili, bilo v živo. Zdaj pa preveč preko neta, mailov, telefonov. Tistih pravih pristnih stikov pa je vse manj. In potem smo še bolj nerodno, ker ne vemo kaj reči, da ne bi bil srečanje le enkratno. Saj teh enkratnih srečanj je veliko, sploh v službi, bolj malo je pa takih, da se razvije ven kaka vez v smislu druženja.
To pa tudi jaz opažam, Robi, da otroci ne počnejo nič takega, kar smo mi včasih počeli. Recimo plezanje po drevesih, skakanje po lužah, tacanje po blatu, igre v stilu gnilega jajca, pa indijanci in kavbojci pa razne vragolilje na smučeh, s sanmi, na ledu, v potokih. Pa tudi stepli smo se kdaj pa kdaj pa smo otroci vse med sabo uredili.
Zdaj pa vse digitalno. Otroci, odrasli, vsi samo net, mobitel, tv.
Ridler, to se tudi jaz sprašujem. Organiziramo igro gnilo jajce ali pa dame in gospode ali pa kaj takega za odrasle :).
O.k. ridler piši mi na barby_enigma@yahoo.com in ostali tudi 😉 pa se kaj zmenimo.
Mislim, da je popolnoma naravno in smiselno in prav, da ne spoznavaš “novih” ljudi. Res bi ti strogo odsvetovala, da te ljudi spoznavaš, sploh če si samska.
Saj si ti stara koliko – 26, 28, 30 ali več let? In kaj imaš skupnega z “novimi” ljudmi? Ti so stari par dni, en mesec, šest mesecev, eno leto 🙂
Med njimi res ne bi našla potencialnega partnerja. Tudi ti si vse manj “nova” in vse bolj “stara”. Zato išči med “starimi” ljudmi.
Hec na stran, pojdi na počitnice v “žurerske” kraje in boš spoznala veliko “starih” ljudi.
Hočeš ali nočeš… tako okoliščine, kot mi smo se spremenili… In dejstvo, je da (ti) je trenutno težko spoznati, oz še bolje obdržati, stike. Ne vem sicer koliko si stara, no najbrž tud ni toliko pomembno, ampak to, da večini nismo dovolj všeč (oz kompatibilni), je najbrž kr treba vzet v zakup, tudi pri spoznavanju in če te nekdo zavrne, kljub temu, da malce peče, pač skrbi za svoje interese (kot seveda najbrž tudi ti, ker se ne družiš z vsemi povprek iz takšnih ali drugačnih razlogov.)
Še malce matematike… če je tebi vsaka 10 oseba primerna za eno tako… konkretno druženje in če ta statistika velja tudi za druge, potem imaš z vsako stoto osebo neko vzajemnost. Kar hočem povedat, da je treba dat kr velik možnosti pri spoznavanju, da vsaj statistiko spraviš na svojo stran. Tako da ti še kr naprej pozdravljaj in se simpatično smehljaj osebam, ki so ti simpatični. Tko vsaj nek svoj del opraviš in daš vedet, da so odprta vrata za nadaljni čvek. No, vsaj jst bi tako razumel.
Forum je zaprt za komentiranje.