Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek S koliko na mesec (pre)živite

S koliko na mesec (pre)živite

Mene pa zanima, koliko so vaši (če živite s partnerjem) skupni mesečni prihodki. Se vam zdi, da imate dovolj (pustimo to, da dostikrat pravimo, da denarja nikoli ni dovolj), koliko si lahko privoščite, ali vam uspe kaj prišparati in s koliko manj se vam zdi, da bi še preživele.

Spomnila sem se na Baroviča, ki se je bil pripravljen za en mesec preživljati
z zajamčeno plačo – pa se ne spomnim, da bi kje zasledila, ali mu je uspelo, ali ne. Verjetno ne, pa tudi če mu je, mu je zato, ker je imel od prej nagrabljena denarja še na zalogi…

Lep pozdrav.

Barovič je nesramen! Sam pa ne verjamem, da kdo preživi pod 150.000 SIT s štiričlansko družino.

450,000.00 sit, solidno.Lahko šparam

Preživim s 45.000SIT na mesec. Edini dohodek. Sem sama. Nič ne prihranim.

A si poslanka? 🙂

Napisala je 45.000 in ne 450.000!!!

LP

Mi imamo toliko, da solidno živimo, si privoščimo vsaj dvoje počitnice in se imamo lepo. Zaenkrat smo trije, kmalu pričakujemo še četrtega člana.
Rada pa bi napisala tole glede Baroviča. On je dal od tega, ko se je odpovedal denar eni od družin, ki ta denar resnično krvavo potrebujejo. In takšnih je ne samo pri nas v Zasavju ampak tudi drugje po Sloveniji kar precej. Sploh pa se mi zdi, da kar on zasluži si tudi prisluži. In kot so nekje že povedali, če nebi bil v SNS ampak bi bil npr. v LDS, bi bilo pa še bolje. Pa se človek še vedno vseeno trudi in tudi kaj doseže. Toliko kot se sedaj dela v Trbovljah, se že dolgo ni oz. sploh ne vem, da bi se sploh kdaj. (pa Baroviča sploh ne poznam osebno, tako, d abi bila kakšna velika prijatelja, da ne bo kdo mislil).
Sicer pa sem se ravno te dni vprašala, kako je mogoče, da se 3/4 ljudi, ki sem jih srečala pred City arkom pripelje vdragih avtomobilih, na blagajnah pustijo po 50.000 in še več tolarjev,…., nekateri pa ne vejo, če bodo lahko otroku naslendji dan kupili nekaj za oblečt. Sramotno.
To pa je pravna in ne vem še kakšna država.

Za bruhat (vidim tudi pri sebi – končano 7. stopnjo, delam delo za 7. stopnjo, plačo pa imam za 4. stopnjo – pa takšna firma, če bivam povedala kje delam in koliko zaslužim, mi verjento ne bi verjeli, ampak je res).

LP in lepe praznike vsem.

Bety:

Tut jst se iz Zasavja, pa bi samo nekaj rad dodal: Itak, da je situacija porazna (sploh pri nas), ampak izbolšalo se verjetno ne bo…… zato pa mladi rinejo ven iz Zasavja
Kar se pa tiče Baroviča: hm…… je res, da se dela več in se je v zadnjih dveh letih naredilo več kot prej v petnajstih! Svaka mu čast! Ampak samo nekaj: me je motilo tisto ko si rekla: “Sploh pa se mi zdi, da kar on zasluži si tudi prisluži.”…… no ja…… sama si rekla, da maš 7. stopnjo izobrazbe. Sama tudi veš, kako ” sramotno” plačo dobivaš za svojo izobrazbo. Zdaj si pa malo poglej, ktero stopnjo ma on, pol pa še poglej kolko zasluži…… pol pa povej, če se ti to zdi fer……. (pa ni to mišljeno kot kritika, ampak ti dam v premislek….)

Srečno!

Remedy

To je zelo osebno vprašanje.Nikoli nisem razlagala koliko dobim,vem pa , da premalo glede na delo ,ki ga opravljam. Skupni prihodek v družini je nekje 230.000 sit,od tega gre za tekoče stroške (el,tel,kur.,-itd….-živimo namreč v bloku) cca.80.000 sit. “Varčevanje “so naši krediti ,to je cca.60.000sit.Otroka (sin 17-let,hči 9 let) ,pa dobita mesečno žepnino,in sicer večji cca.3000 sit,mlajša nekje 1000 sit–to imata izljučno za “priboljšek”).20.000 sit gre za bencin(vožnja na delo), ostalo pa računaš, da prideš čez mesec.”Štukaš “z limiti.Imam čudovitega moža,ki pregleda vse akcije v trgovinah in je tudi dober “ekonom”.Pravi namreč, da si je treba vzeti čas, preštudirati reklame in potem gremo v “AKCIJO “.Pa smo čisto navadna delavska družina.Potem vidite,kako se da preživeti.Pa na morje gremo tudi vsako leto, pa vrt imamo tudi v najemu..Pa nekako gre.Bi bilo pa veliko lažje , če bi imeli velikooooo več denarja, samo potem bi tudi naše potrebe bile večjeeee.Naj omenin še , da vsak mesec darujemo v dobrodelne akcije vsaj 500 sit preko “sms” sporočil.Zakaj.Ker sem že imela moža na čakanju, pa mi ni nihče pomagal od bogatih ,razen uboge babice, ki je imela še manj kot jaz, Takrat sem si zadala, da bom pomagala , kolikor bom mogla. Ni veliko,vendar kamenček sestavi mozaik.Upam , da ste ugotovila, da živimo skromno.

> Mene pa zanima, koliko so vaši (če živite s partnerjem) skupni
> mesečni prihodki. Se vam zdi, da imate dovolj (pustimo to, da
> dostikrat pravimo, da denarja nikoli ni dovolj), koliko si
> lahko privoščite, ali vam uspe kaj prišparati in s koliko manj
> se vam zdi, da bi še preživele.
>
> Spomnila sem se na Baroviča, ki se je bil pripravljen za en
> mesec preživljati
> z zajamčeno plačo – pa se ne spomnim, da bi kje zasledila, ali
> mu je uspelo, ali ne. Verjetno ne, pa tudi če mu je, mu je
> zato, ker je imel od prej nagrabljena denarja še na zalogi…
>
> Lep pozdrav.

Ufff, mi pa imamo 700.000, za kredit gre 120.000, 2 avtomobila, 1 otrok; na koncu meseca imamo pozitivno ničlo. Hmm je kar za razmislit ob prejšnjih postih.

LP

a si pol napisal zato, da bi se pohvalil? :)))

LP

Remedy

pozitivna ničla? what d f*** is that? Jaz in sestra pa sva obe študentki, mama je upokojena in ima pokojnino desetkrat manjšo kot so Tonetovi prihodki, preživimo pa z 120.000 na mesec. Živimo v podnajemniškem stanovanju. Obe delava, vendar morava tisto, kar zasluživa, šparat, ker se nikoli ne ve, kaj bo jutri. Pa ne da mi kaj manjka, samo ob mesečnih prihodkih kot so 700.000 in 400.000 me – če nimate glih 10 otrok- PRIME SRAT

thunderstorm….. ok itak…. nekaj je preživeti, nekaj pa živeti……. veš sama, da denarja ni nikoli dost (pa lahko zdele 100X rečeš, da če bi zaslužla 200k, bi ti blo to čist dost….. ampak ko bi jih pa zaslužila, bi pa videla, da bi jih rabila še 100k, pa še 100, pa še 100…….. se nikoli ne konča…….) Sicer pa…….. ok sej se je men tale izjava Toneta zdela mal neumesna…… kao samohvala………. ampak: benti! Če ma človek odgovorno delovno mesto, se je trudil v življenju, pa kar je najbolj važno: je izobražen, zakaj pa potem nebi smel zaslužit 700k!!! pa saj jih ni ukradel!! Sej smo (ste – sem bil še premlad:)) meli socializem, kjer ste bili vsi “enaki”, pa ste rekli, da ga nočete met več! sedaj je pa kapitalizem….. to je pa samo druga beseda za izkoriščanje! Se je treba naučit s tem živet, al pa revolucijo nardit!! sej vem, da je težko in svaka čast tistim, ki s tako malimi zaslužki preživijo iz meseca v mesec… ampak…… sej jim konc koncev ni Tone kriv, a ne??

LP

pa upam, da vas tale post ne bo preveč razburil…..

Remedy

ja, očitno je ta post namenjen vsem, torej zakaj nebi sem nekaj napisali tudi tisti, ki zaslužijo precej več (morda celo na pošten način) in povedali kako živijo. Ni nujno,da so vsi z dobrimi plačami goljufi, nekateri za 350 tisočakov delajo od jutra do večera, so pod hudim stresom in nosijo ogromne odgovornosti. Večina takih ima nočne more, slabo spijo, nimajo kaj dosti od življenja in družine, zasluženega denarja praktično ne morejo porabit….no, tukaj pa se človek vpraša, je vredno?

Remedy ima prav. Ne bi se smeli kar naprej samo razburjati, koliko plače imajo nekateri, ampak bi se morali vprašati, zakaj imajo drugi tako nizke!!
V Avstriji bi na primer na enakem delovnem mestu dobila še enkrat višjo plačo, pa so cene enake kot pri nas. In če to vzamemo v zakup, lahko na splošno zaključimo, da imamo še kar dober standard, ne? Poleg tega – vprašati se je treba tudi to, koliko dela tisti, ki zasluži veliko, koliko je doma, kakšno je njegovo osebno življenje, koliko ima časa, da uživa v tem denarju, kaj si za tak denar kupi…nekomu ni problem kupiti avta za tri milijone (čeprav si to komaj privošči), obenem pa mu je preveč dati 150 jurjev za počitnice.

Seveda pa ni vse tako enostavno in seveda obstajajo ljudje, ki nezasluženo služijo preveč ali premalo. Ampak tale foušija vsevprek – je pa le mal prehuda.

Sorry Remedy, ampak tu pa za moje pojme krepko mimo sekaš. Mislim, da je bolj pomembno kako si sposoben, kot pa kakšno izobrazbo imaš. Lahko imaš dva faksa pa še magisterij po vrhu 🙂 (no offense), pa nikjer ne piše, da tudi nekaj znaš naredit. Sam priznavaš, da je Barovič sposoben in da se je dosti naredilo v teh letih, ko je župan, ampak plače si pa ne zasluži tako velike, ker nima izobrazbe???? WTF???

Še v enem tvojem postu je – najbolj pomembno je, da je človek izobražen, potem pa je upravičen do visoke plače…

… mislim, da je človek upravičen do visoke plače, če ustvari v podjetju ustrezno dodano vrednost, pa magari ima dvoletno poklicno šolo, ki so jo pred petnajstimi leti ukinili.

Midva sva dva in imava mesecno okoli 400.000 SIT. Slisi se veliko, toda svojga stanovanja ne bova vidla se naslednjih 20 let. Za najemnino in vse stroske (Ljubljana) placujeva 150.000, nekaj gre za hrano. Privosciva si bore malo in zato vec sparava. Vsak mesec 150 – 200.000Sit. In kaj mava od tega? Sparovc se zdalec ni dost poln, kredita nam zaradi nestalnih sluz ne dajo… Pa smo tam. Denarja nikoli ni dovolj.

socialna država si verjetno mislila…

okej, okej……. :)))

(Remedy se zavoljo ogrevanja vstane, naredi 5 počepov, 3 sklece, globoko vdihne in se postavi v obrambno pozicijo….. :)))

priznam, da je bila tista moja trditev malo preveč ozko podana, zato jo bomo malo razširili. 🙂
Delavci v službi države (poslanci) bi morali biti tako Šolani kot tudi Izobraženi
kaj zdaj to pomeni: 1. Šolani: da imajo narejeno neko družbeno pripoznano šolo (npr.:7 stopnja) …… sicer je tko, kot si ti rekla, da šola ni vse, AMPAK ti ljudje so predstavniki naroda! In kot taki bi morali biti zgled za narod! Ne pa da jih narod vidi, in si misli, da je lahko vsak bedaček poslanec…….
2. Izobraženi: da DEJANSKO vejo kaj delajo – se pravi, da so strokovnjaki na svojem področju (da nimajo samo tistega papirčka, ki ga človek dobi po končanem faksu – vejo pa nič)

ok…. mogoče tole nista bili pravi besedi, ampak upam, da vsi vemo za kaj gre……

kot drugo, je pa tko: jst nisem rekel, da bi moral vsak ki nima šole bit reven!!! Pa saj je lahko perfekten privatnik – kdo mu pa brani!!!! ….ali pa je v nekem podjetju tako dober, da enostavno ne morejo brez njega – ni problema! In naj ma tak človek tudi sposobnostim primerno plačo!!!…. ampak če si pa ti predstavnik naroda, potem pa (vsaj jaz) pričakujem, da je MOJ predstavnik usposobljen tako na “delovnem” področju, kot tudi na “akademskem”…….

Se popolnoma strinjam s tabo, da ti tisti papirček na koncu faksa, sam po sebi nič ne pomaga…..

naj ti dam en primer: sem ti že povedal, kaj mislim o Baroviču – da je uredu “poba”, pa zagnan, pa tko naprej…….. ampak enkrat je pa izdal neko odločbo (občina), v kateri je pisalo:…… da je občina izdala ta in ta ZAKON zaradi ………. mislim….. človek je 4-5 let v parlamentu, pa še vedno ne ve, kdo je v RS pristojen za sprejemanje zakonov…….. nekaj osnovnih podatkov o državi pa (žal) pričakujem od recimo: svojega predstavnika……

S spoštovanjem,

Remedy

P.S.: upam, da tole ni kdo vzel kot žalitev, ker ni tko mišljeno, ampak je zgolj stvar za debatiranje……….. kost za glodanje, če hočete….

Remedy!

Nisem se želel hvaliti z 700.000, bolj mi je zase osebno nerešljiva uganka kam denar izpuhti. In dobesedno izpuhti.

Sem pa tudi sam bil včasih študent in sem se financiral izključno iz dela preko študentskega servisa, pa je šlo.

Trdim le, da če sedaj živite s 400.000 na mesec in če se vam bodo z naslednjim mesecem prihodki povečali na 600.000 – jih 200.000 zagotovo ne boste privarčevali. Ugotovili boste da sicer imate večje prihodke, da pa enako živite in približno enako privarčujete – lastne izkušnje.

Ko smo zaslužili 400.000 (ko žena ni delala) smo živeli enako kot sedaj.

In ne pozabite, višina denarja ni merilo za kvaliteto življenja. Tudi z manj se da imeti veliko večjo zadovoljstvo in srečo.

Pa lep pozdrav

no, to je pa točno to, kar sem hotel jst dopovedat thunderstorm-ovki

LP

Remedy

Jap , da se imeti večje zadovoljstvo in srečo. Je pa žal , kvaliteta življenja odvisna od denarja , žal…ponavljam .
Drugo je , kako smo / so nekateri srečni tudi z manj denarja , ker srečo najdemo / najdejo v manjših stvareh in stvareh , ki bogatejšim niso dana videti. Ker za opazovanje teh malih radosti nimajo interesa . So pa definitivno osiromašeni po tej plati.
Pa da se razumemo , raje bi videla da imajo vsi enako , večjo plačo . Pri tem pa , da ohranijo enako srčnost kot pri malem zaslužku in da cenijo vse kar jim je dano. Tko nekako mislim no:-)

Remedy – hvala za odgovor. Sem se malo zamislila in pomislila. Pa upam, da bo jutri bolje oz. vsaj čez dve leti, ko končam bolniško in porodniško in bom, upam da, našla v Zasavju službo zase.
Saj vem, da ima tud Barovič napake, ampak nekateri pred njim so jih imeli še veliko več. Tud mene npr. jezi, ker nič ne dobimo za novorojenčke, v nekatreih občinah pa toliko, da te skoraj kap. Pol pa berem na njihovem forumu, da dajo za otroška igrišča, igrala,… Ampak dojenčki pa ja ne rabijo igrišč, poleg tega pa jih kmalu po tem ne morejo uporabljati tudi drugi otroci, ker jih večinoma zasedejo tisti, ki tja sploh ne sodijo. Upam, da veš katere mislim.

Sicer pa, saj bo, da le ne bo še slabše.

Lp in lep vikend,

S.

Lady J.

………lepo je tole…. ampak se mi zdi, da je tole bol za kako pravljico, kot pa za RIL LAJF. ne me narobe zastopit……… sej so male stvari pomembne, pa tko naprej……..ampak zakaj pa mišliš, da so vsi, ki majo veliko denarja sami neki prsrani bogatuni in vsi, ki majo manj (malo) denarja pa kulturno in čustveno izpopolnjeni……… če ti povem po pravici…. sej maš ogromno tistih bogatkecev, ki spadajo v razred: jara gospoda, ampak maš pa tudi takšne, ki znajo uživat v naravi in uživat v malih stvareh……… na drugi strani mamo pa tiste, ki ne zaslužijo praktično nič, pa verjemi, da nimajo časa se kej veliko ukvarjat z malimi stvarmi, ker jih preveč skrbi, če bodo lahko jutri dali svojmu otroku kaj v usta……….. kar se pa tiče odnosa do denarja, je pa tko…….. mislim, da bo nekdo, ki je bil prej reven, potem je pa kar na enkrat postal milionar, veliko več trošil za brezvezne stvari, kot pa nekdo, ki je živel v povprečni družini…………. sicer je pa to stvar vzgoje, tko da ne moremo posploševati.

LP

Remedy

Ja Remedy , hudo dobro napisano ! Imaš prav , tisti ki nima niti za kruh , dejansko nima časa opazovati ” malih radosti “. Res sem napisala kot v pravljici , ko bi se le pravljice dotaknili vseh ki nimajo.
Včasih , ko je meni bilo težko in nisem imela , pa sem veš vseeno videla…čeprav z otožnimi očmi. Različno od človeka do človeka vsak to doživlja.
V globalu pa…imaš prav !
🙂

lp
J.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close