Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek S koliko na mesec (pre)živite

S koliko na mesec (pre)živite

Hm… to funkcionira tko, da je

a) župan politična funkcija. po tvojem so tisti, ki nimajo faksa nekompetentni za predstavnike ljudstva? Ljudstvo itak nima faksa. Temu bi se rekl tehnokracija…

b) itak ste ga izvolil. magari ne ti, ampak absolutna večina. to je tko nekak kot referendum. na referendumu je tvoj faks padu 🙂

c) to je pa tist kr je res žalostn. tistga papirja ni napisu on, on ga je sam podpisu in itak ne more vsega prebrat, kar podpiše. in grem glavo stavt, da tist, k je to spacal ma faks. vsaj faks…

---------------------------- z nobenim kavljem me ne dobite več ven

huh!

dobri argumenti!

vidiš! znaš bit tut ti resen, brez da bi ti nekdo težil, da moraš bit :)))

a) ne ravno nekompetentni…… vsekakor pa je funkcija visokega državnega funkcionarja nekoliko bolj zahtevna in odgovorna kot pa biti nevem…… v neki firmi bol pri dnu……. kaj hočem povedat: če je nekdo predstavnik ljudstva, potem naj no zgled ljudstvu….. ne pa da si ljudje mislijo: ” Eh…. zakaj bi pa jst potreboval šolo….. poglej njega! Nima šole, pa služi mastne denarce!” (Barovič delno izuzet) tehnokracija?……… mogoče….. ampak tehnokracija sposobnih, ne pa lovcev na denar (tisto, ko sem govoril o tem, da se morajo DEJANSKO spoznati na svoje področje, poleg tega pa morajo biti tudi akademsko izobraženi )…….. plebs pri tej moji trditvi nisem nikakor dajal v nič…… konec koncev je v Sloveniji šolstvo brezplačno (!?!) in ima vsak možnost, da si pridobi šolo in s tem možnost sodelovanja v politiki………… ok mogoče malo fašistični pogled na stvari, ampak vsak K*U*R*A*C pa tut ne more bit političar!!!!!

b) nimam pripomb in se uklanjam volji ljudstva ( vendar ne slepo!)

c) on je odgovoren za tisto, kar pride ven……. če pa ne zna brat, al se mu pa ne ljubi, potem je pa to njegov problem… podpis je bil njegov…….. a misliš, da če bi se ti podpisal pod kak papir, na katerem bi pisalo, da se odrekaš celemu premoženju v korist države, da bi se kdo sekiral, če ti nisi vedel kaj podpisuješ????? saj ni problem v njegovih ” namestnikih” – če niso primerni oz. usposobljeni, naj jih pač zamenja! Verjetno je že marsikteri direktor kaj podpisal, kar je posledično privedno do stečaja podjetja, pa tudi verjamem, da ni pogledal, kaj podpisuje……. ampak….. a to pomeni, da je folk dobil nazaj službe, ker se je opravičil, da ni prebral???? tole se mi zdi, da si malo preveč na izi zastavil…….

S spoštovanjem,

Remedy

pa zakaj vsi govorite: lep vikend, če je treba še en dan delat!!!!! je še petek pred nami, če ste slučajno pozabili…… :))) in za mene so petki najbolj ubitačni!! delam celi dan, pa še nič nimam od dneva….. razen tistih 3. jurjev, ki jih zaslužim. Sem ponavad tolk sut, da se mi jih niti v kak bar ne ljubi it zapit!!!

nevem, no…. a vi ob petkih nič ne delate???? dejte mi povedat kje delate! Pridem sigurno u vašo firmo! :))))

LP

Remedy

1. politik (na politični funkciji) je predstavnik ljudstva. Ti s svojim stališčem izvzameš iz politike večino ljudstva. To je tehnokracija. Ni demokracije, če rečeš, da recimo kovinostrugar, ne sme bit poslanec. Kwa pa če bi reku, da ne sme imet priimka na ić al pa da ne sme bit ženska? Al pa recimo, da ne sme bit kadilec? ;)))

2. itak. u ovoj če zemlji bit bolje tek kad se promjeni narod, a ne režim

3. v teoriji maš prav, v praksi je pa tko, da tolk papirjev, kolkr jih more en župan podpisat, dvesto ljudi v celem življenju ne more prebrat… kaj šele da bi merku na detajle.

Ostalo ni point Barovičeve izobrazbe, ampak politične sposobnosti ali nesposobnosti. Itak 80% ljudi ne razume, kr prebere, če sploh znajo prebrat. Po moje je edin fer, da je župan tud tak… :)))

p.s.
Da ne bi mislu da zagovarjam Baroviča. O njem sploh nimam mnenja.

p.p.s.
A ti čist zmeri prebereš, vse kr podpišeš? 😉

glede podpisovanja…. mam srečo, da ne podpisujem velik stvari :)))

glede tehnokracije: kako kovinostrugar ne more bit politik…….. v Sloveniji je, kot sem že omenil, šolstvo “zastonsko” (!?!). In ta kovinostrugar je mel čist iste pogoje, da naredi šolo, kot vsak drug!!! Zakaj pa kovinostrugar ne more bit zdravnik????!! zato, ker ni naredil primerne šole….. nevem, zakaj bi pri politiki (pri ugledu države) imeli drugačne standarde!? Pa ni to stvar demokracije…… demokracija je zelo praktična zadeva…. jo lahko na različne načine obračaš….. Al pa zakaj kovinostrugar ne more bit sodnik!? Al pa veterinar, al pa duhovnik, al pa še en kup stvari, ampak politik je pa lahko!!!

kar se tiče Baroviča: lej…. sej jst zastopm, da je veliko dela….. ampak! pa ne boš mende reku, da sem za to, da je občina Trbovlje izdala zakon, kriv JAZ!!!! al pa sosedova Micka! ON je odgovoren za tisto kar podpiše! pika! če ma preveč dela, naj gre pa samo za poslanca, al pa samo župana! ne pa da se rine na obe strani!!!! sej če boš ti skuril eno plato, ker nisi bil pozoren, pa si jo kuplal na “premočen” napajalnik….. ti ne bo nihče rekel: kok je tale naš Ksiht bogi, je danes že 30 škatel sestavu……, ampak te bojo sam napizdili, pa ti po možnosti še ceno plate odbili od plače! Kaj hočem povedat: nekdo mora bit odgovoren. In če je uradni dokument občine (občinski odlok) spisan kot zakon, pol MORA odgovornost za to nosit tisti, ki se je pod njega podpisal! ŽAL al pa na srečo……… kako bo pa potem on naprej stvari v svojem kabinetu rehtal, pa mene prov mal boli Q

LP

Remedy

Mešaš stroko pa politiko… :))) Politika ni stroka… je poklic, ni pa strokoven…

Lej, ljudje so lepi, grdi, pametni, neumni, pridni, leni… pa še vse vmes… In vsi žvijo kle in vsi plačujejo davke. Recimo, da jih… Tud grdi, neumni in leni. In če morajo plačevat za politiko, potem tud smejo bit politiki. Politika itak ni druzga kot praznjenje skupnega žaklja. Svet ni samo od lepih, pridnih in bogatih, čeprav zgleda tko. Šole ne more naredit vsak. Vsak jo tud ne rab. Če je nekdo neumen, je to isto kot, recimo invalid. A bi reku, da invalid, pa ne sme bit politik? Itak, da Irglca boljš zgleda kot en na vozičku in je boljša za imidž države.

Drugič: Itak da je kriv in tud bo odgovarjal. Na volitvah. Zamenite ga! Če ga ne boste, to pomen, da večine ne mot, to kr mot tebe. In večina ma, jebatga, prov, tud če nima prov.

p.s.
kurba, polcaj, jedrski fizik, ginekolog in snažilka so skup fuknl dnar za avto, da se bojo skup vozil iz maribora v lublano na šiht. Kdo bo odloču, kakšn avto pa za kolk dnarja?

Pozdravljeni!

Ker za danes zaključujem z “prostovoljnim” delom doma in se odpravljam spat naj še malce pokomentiram.

G. Barovič ima podobno kot drugi slovenski župani za sabo kar lep birokratski aparat, ki “pridno” ustvarja odloke, predpise…. ter tudi z ponosom, ker se vloži veliko dela v nekaj rodi še kak “zakon”. Njegov podpis oz. podpis bilo katerega župana je samo protokolarne narave. Ljudje, ki odloke pripravljajo morajo vedeti kaj delajo, ne župan. Župana izvolijo in ga ne izvolijo, pride in gre, birokrati po številnih občinah pa ostajajo – vedno.

Tudi si samo zaradi podpisovanja nobeden ne zasluži svoje plače. Podpisuje lahko vsakdo, od kovinarja, električarja do čistilke, samo pismen moraš biti pa gre.

V prejšnjem postu je nekdo omenil, kako lepo bi bilo da bi vsi dobili pošten – beri enak zaslužek. Žal so to samo sanje. Včasih smo imeli podobne zaslužke oz. kar lepo uravnilovko, pa stvar ravno ni delovala.

Verjemite mi, kovinar, električar oz. čistilka lahko še tako pridno delajo in se mečejo na zobe, pa zaradi njih podjetje ne bo prosperiralo niti propadlo. Manager (ki je seveda ustrezno plačan) pa lahko podjetje ali napravi za najboljšega in najbogatejšega, ali pa ga v par mesecih ugnobi.

In zaradi te moči, si managerji tudi zaslužijo takšne in še večje plače kot jih imajo sedaj. Ne njihove plače niso prevelike, problem je le da sistem ne dela tako kot bi moral. Če napravi napako je adijo, mora oditi, izgubiti službo, propasti, ne pa kot sedaj, da se deluje po sistemu roka roko umije.
Iz ene katastrofe, mu zaradi pravilne strankarske pripadnosti dajo 1,2, oz. nešteto možnosti, da svojo nesposobnost preizkuša na drugih podjetjih.

Pomislite, če ne bi bil Jankovič to kar je, Mercatorja mogoče sploh ne bi bilo več, ker bi ga konkurenca izrinila in uničla. Zato si tudi zasluži vse te silne milijone.

In če še gremo na državno upravo, kjer ugotavljamo, da imajo župani, poslanci in ministri prevelike plače???? Kaj res?

Finančni minister upravlja z proračunom oz. z največ finančnimi sredstvi v državi! Kaj si ne zasluži velike plače? Glede na to, da je plača mizerna je posledica tega:
– da je samo “nesposobnež” pripravljen prevzeti takšno funkcijo, sposobni ljudje so predragi
– da za to funkcijo potem nominirajo profesorje (ki celo še predavajo na fakultetah, kot da ministrska funkcija ni 16 urni delovnik) ali poklicne politike (sedaj Bajuk), ki bo prav zaradi premale plače gledal kako bo na alternativne vire izničil primanjkljaj zaradi premale plače……..

Ma ja…. sedaj pa je res dovolj, malo sem se izkašljal, kdo ve če bo sploh kdo čital to sr….., spat grem pa bo. lahko noč

Mama samohranilka zasluži 120.000 sit, sva dva študenta, jaz delam preko študentskega, da si lahko plačujem najemnino, ker študiram v drugem mestu. Definitvno premalo denarja, ker si ne morem privoščiti nič. Zadnji kos oblačila, ki sem si ga kupila, so bile januarske razprodaje. Še dobro, da živim ob morju, ker tako ali tako si počitnic ne morem privoščiti.

Preživiva s cca. 230-250.000 na mesec, s tem, da živiva v Ljubljani v najemniškem stanovanju. Ne prišparava nič, ker nimava kaj, saj so stroški veliki. Moram pa reči, da se stvar izboljšuje.
Tisti, ki ste fouš samskim s 400k plače, je pa to vaš problem. Naj si ta denar zaslužijo ali ne, je to njihov denar in ni njihov problem, če imate vi 4x manjšo plačo!!!

Tisti z majhnimi plačami živijo kakor rastline. Životarijo.

cca 250.000 ,odvisno od obdobja,če se bliža registracija ali dopust mi tud 500.000 ni dovolj.. lp*

Midva preživiva s cca. 350 000 na mesec. Pred leti pa sva živela s 80 jurji na mesec. (mož na bolniški po operaciji, jaz končala šolo), pa je nekak šlo. Zame sta moja starša prava čarovnika. Imata cca 180.000 ali manj dohodka mesečno, s tem, da preživljata še mojo sestro študentko, vsi stroški v hiši. Ko dobita plačo, je že vsa splanirana. Žalostno.

Smo štiri članska družina, od tega dva šolo obvezna otroka, imamo 200 SIT na mesec.
Smo v bloku, kjer nam tekoči stroški požrejo 50.000 SIT.
Kako živimo? Kot v peklu. Hči končuje 4 letnik srednje šole, in že lep čas ne spim od skrbi, kako ji naj kupim obleko in plačam vse ostalo v zvezi z maturo.

Lp.

Alo!

Midva zasluživa skupaj 600.000 neto. Imava oba kredit in kartice in limit in to vračava. Obnavljala sva stanovanje in kupila avto. Tako, da ne šparava nič sedaj sproti.

Oba preživiva s 100.000 na mesec. (položnice, hrana, obleka, bencin). No, obleke si kar ne kupujeva.

A saj bo čez 3 leta bolje, ko povrneva kredite.

LP,

Kati

Tričlanska družina, 200.000. Kredit za stanovanje, hrana, obleke za otroka (midva shajava s starimi), bencin, položnice…

Ostanek 0.

hmmm….200.000 mesecno- pa še ene 30.000 na črn,
100.000 zase in za luksuz, ostalo varčevanje!

http://www.unikatnazaja.blog.siol.net/

Midva imava na mesec neto 270000,imava dva otroka, tretji je na poti.Za položnice,hrano in oblečt zapraviva okrog 120000, ostalo pa kar nam ostane pa šparava (v skladih,na banki).Zivimo skromno, s tem da nam nič ne manjka.Vsako leto gremo na morje, vsak ima svoj avto (res ne najnovejši ampak nas vedno pripelje na cilj. Pa tudi želje katere imamo so kar uresničljive (nov večji avto)… tudi do tega bomo kmalu prišli, le da bomo zdravi…Lep pozdrav (Sreča se na meri z denarjem!!!)

Odviso katero bereš, ena ima 45000, druga 450000.

Reci mi, da se Barovič vsak mesec odpove denarju in ga da eni izmed družin, pa bom tudi jaz spremenil mnenje o njemu. Dokler pa bo kdo enkrat samkrat poklonil mali delček svoje plače in bo hotel zaradi tega priti v medije bo zame navaden nesramen goljuf!

Hja, tvoje stanje se mi zdi dokaj normalno! Najdražja je hrana. Takoj za njo položnice za stroške, ki so potrebni za preživetje. Je pa res, da nekaterim ni težava vzeti kredita za drag avto, ne zmorejo pa plačevat vrtca, šole itd…

Sva dva, skupaj (placi z malico in prevozom) 420.000 sit, od tega 130.000 za nujne stroske (najemnina, internet, kabelska, mobiteli, elektirka, voda, ogrevanje), 20.000 za bencin, vsak po 15.000 za prevoz, cca 35.000 za hrano, 70.000 za sparanje, ostalo vsak po svoje. jaz delam sele eno leto in si malo bolj privoscim se za nazaj ko sem tekom studija brez stipendije in brez kakrsnega koli denarja zase.
Privosciva si se kar, a imava en mali, star avto. greva pa na kaksno potovanje pa tut kaj uzivava.

S teboj se deloma strinjam, vendar pa mislim, da bi morali samci plačevat bistveno višje davke in ne samo simbolične razlike!

Dej tole mal razlož

550.000/4 člani/
– cca 92.000 vrtec
– cca 50.000 stroški stanovanja (elektrika, upravljanje, telefoni,
– cca 100.000 hrana
– krediti 60.000
– cca 50.000 registracija, zavarovanje itd za avtomobila
– cca 40. 000 za obleko in obutev
– za lajf cca 50.000-to je na grobo – stroški
-na koncu meseca nič prišparanega, saj me je groza, ampak denar kar izgine.

Samci brez otrok imajo plačo premalo obdavčeno. Razumeš?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close