kaj se mi res že blede?
Že veliko let sem žena in mati in morala bi biti navajena vsega hudega pa vendar se mi zadnje leto dogajajo stvari ko ne vem več ali mogoče preveč gledam filme ali pa se je naša dobra prijateljica, ki ima svoj zakon v totalnem razsulu odločila, da mi spelje moža, ki me je do sedaj imel rad in sem gotova, da me ni varal kakor tudi jaz njega ne. Izkoristi vsako priložnost (jih ni malo, ker je naša soseda) da se z njim veselo pomenkuje, prihaja v majčki brez modrca, da ji bradavički veselo štrlita , skupaj listata po knjigi in njuni roki kot da sta namagneteni, prinaša pecivo vsa lepa naličena in urejena, ves čas toži o svojem možu, kako jo izkorišča in zanemarja, prinaša povrtnine in z možem potem seveda popije kozarček v zahvalo. Res je krasna, predobra, čudovita, razumevajoča, nežna…..tudi moj najmlajši sin je zaljubljen v njo. Pa je taka samo dokler ne pridem v družbo še jaz – potem se ponavadi hitro poslovi, ker se ji mudi čeprav je prej eno uro sedela na vrtu z mojim možem. Njega vsa stvar seveda hudo zabava oziroma ga je zabavala…kakšen teden nazaj pa sem začela opažati spremembe, ki mi drobijo srce. Opazila sem, da je na internetu iskal kako izgledajo starejše dame gole – naša prijateljica je kar dosti starejša od njega in zato se tudi nisem do sedaj prehudo sekirala. Nekega večera je ves zasanjan dolgo v noč poslušal romantično glasbo, ki sva jo poslušala, ko sva bila zaljubljena. Naslednji dan se je naparfumiral, zloščil čevlje in odšel na sprehod (nikoli še ni šel na sprehod v zloščenih čevljih in sveže naparfumiran ampak vedno v supergah ) kjer ponavadi sreča tudi sosedo. Ko se je vrnil s sprehoda je ona prišla za njim, se ga z eno roko dotaknila za vrat in ga vprašala, da čudno izgleda in da morda ni kaj bolan. Mož ni mogel povedati nič pametnega in je samo gledal v tla. Meni pa je začelo blenkati v glavi milijon lučk vseh barv. Zvečer sem se hotela ljubiti z njim, erekcija še zdaleč ni bila kot prej in ne boste vrjeli – čutila sem, da je z nama ona, da se ljubi z njo in ne z mano. Moj mož se je totalno zaljubil v njo. Pogovorila sem se z njim in mu razložila svojo bojazen pa pravi, da se mi meša, da bi rada razdrla edino res dobro prijateljico, ki jo imamo, da nikakor in nikakor ni zaljubljen v njo in da me zopet grabi jesenska depresija in naj že grem enkrat k zdravniku. Hoče, da je vse tako kot prej, da se obnašam normalno in neham noreti. Mene pa boli, boli, boli in boli. Nikoli še nisem prevarala moža, čeprav zelo skrbim za svojo zunanjost in sem ničkoliko različnih ponudb skoka čez plot vedno odločno zavrnila in možu vedno vse povedala. Sedaj pa me da v koš več kot deset let starejša ženska. Mislim in upam, da se med njima še ni zgodilo tisto usodno, ne vem kako naj ravnam. Ali naj zaropotam in naredim razdor z dobrimi sosedi s katerimi bom morala živeti do svoje smrti, mož se o stvari noče pogovarjati in vse odločno zanika. Kje naj dobim pomoč in pridem stvari do dna. Najhuje pa je ko vidim, da je v njegovem pogledu ugasnil žar, moj mož me nima več rad.. Nujno rabim vaš pogled na stvar, morda pa le ni tako hudo in se mi res samo blede????
Če bi jaz videla vse to, kar ti vidiš, bi se skušala tolažit s tem, da se mi kao blede….Vse kar si napisala, bi jaz dojela za zaljubljenost med tvojim možem in sosedo……
Kaj bi jaz naredila…..zarohnela, predvsem na njo, ker je več kot očitno, da ti namerno hodi v zelje….morda ji tvoj mož sploh ni všeč ampak je le nevoščliva tvoje družinske sreče….in tako izživlja kar doma ne more izživeti…..
Sosedski odnosi gor ali dol….na prvem mestu si ti in tvoja družina!!
Daj ji vedeti, da nima več vstopa v tvoj dom, ker je to kar dela skrajno nesramno…..če boš ostala tiho, boš morda nekega dne stopila v lastno spalnico in……
Te stvari se dogajajo….
Upam da boš rešila…..
Joj, joj, to me spominja na en film, ki se je babnica neki takega obnašala in oba, mož in sin, sta bila nora nanjo. Z taktiko se je vpletla v njijhova življenja in na koncu hotela ubiti ženo.
No, pri tebi ne bo takega konca (upam) pa vendar se resno pogovori z možem, o tem , kako se počutiš in če te ima res rad bo na tvojo željo prekinil stike. Če ne, pa res ne vem kaj ti narediti!!
Te popolnoma razumem in mislim, da bi jaz že zdavnaj (z)norela in naredila haus v hiši!!!!
Hej stanca , ženska!!!!
Ne nori prehitro, četudi ti “veliko” znakov kaže na nekaj slutečega. vse kar si povedala so le neki “posredni dokazi”. Verjetno vidiš tako le ti. Pomiri se, saj te bo ljubosumje razžrlo. Tu ne moreš nič. Le čas bo pokazal, kaj se je zares dogajalo.
Jaz bi na tvojem mestu poskusila z triki kot so: seksi oblačenje, namaži se pred njim z mlekom za telo, vendar tako diskretno (kakšno haljo imej gor), da se bodo videli le delčki golega telesa – ključni delčki, delaj se, da ne vidiš, da te opazuje, glej se v ogledalu pred njim in se sama sebe občudojoče glej, brez besed… Uglavnem rajci!!! Pa brez dotikanja! Bodi nedosegljiva, izmikaj se. Menda ja veš sama, kaj ga rajca. In ne prosjači za sex. Karkoli se mu dogaja po glavi… naj pride sam nazaj do tebe, tako duhovno, kot fizično.
Vprašaj moža,kaj mu je bolj pomembno družina s teboj ali neka trenutna zaljubljenost.Če se odloči zate,potem naj to tudi neguje in sosedo pusti pri miru.Če se pa odloči za sosedo,pa naj gre s sosedo…zakaj bi hotela ostat s človekom kateri te nima rad in ne zna cenit kar sta skupaj ustvarila,…
Ker ti pa ne bo hotel odgovorit na vprašanje oz lahko da bo še celo v jezi z drugačnim tonom izustil ,da si mu kao ti pomembna…mu pa vrni milo za drago.Dobi si kolega,k tebi naj prihaja na obisk,lepo se oblači, ….samo takrat ko bosta skupaj….Potem boš pa videla kako in kaj.
Pomoje se ti nič ne meša. Ženska po tolikih letih pozna svojega moža zelo dobro in takoj opazi oz. začuti, da se v njem nekaj dogaja. To že sama dobro veš. Nikar se z razumom ne skušaj prepričati v nekaj kar bi rada verjela, medtem ko ti srce govori resnico. Jaz bi na tvojem mestu opravila en zelo resen razgovor s sosedo – tako, da mož ne bi nič vedel. Zelo na oštro bi ji dala vedeti, da vidim kaj dela in da tega ne bom dopuščala. Prepovedala bi ji vstop v svojo hišo in zahtevala, da prekine vse stike. Zagrozila bi ji tudi, da v primeru, da jo zalotim še kdaj paradirat pred možem in sinom ali govoriti z njima, lahko pričakuje, da bo imela opravka z mano. Kako boš z njo opravila v tem primeru, pa premisli sama. Nato pa bi še moža peljala na eno večerjo in odkrito povedala vse kar nosim v srcu… Če te ima rad bo razumel in upošteval…
Pusti sosedo pri miru. Če ji boš pokazala, da te jezi, bo dobila le še večjo moč in voljo, da te bo spravljala ob pamet. Jaz bi bila lepo prijazna z njo in poskušala bi biti čim več v njuni družbi. Po drugi strani pa bi se za nekaj časa malo distancirala od moža (seveda bi ga imela ves čas na očeh) in igrala vlogo “zaljubljene ženske” v drugega moškega…npr. urejala bi se posebej za v službo, popoldne bi se kam odpravila, itd…Po vseh pravilih bi moral on opaziti za kaj gre in te pridobiti nazaj, vendar lahko gre pa tudi vse narobe..v takšnem primeru, ko gre vse narobe pa itak ne moreš kaj dosti naredit…
… ne domisljas si. zal ne. vse stvari potrjujejo, da se zaljublja. lahko da je celo ze zaljubljen. vsi tvoji izpadi, hudi in obtozujoci pogovori bi po moje stvar se poslabsali,.. prehitro bi mu postala ovira in v tebi bi videl le slabo.
… zdaj ga bos tezko odtegnila od nje. ze samo da misli nanjo, da sanja o njej je dovolj. in tega mu ne bos mogla vzeti. ce je toliko potrpljenja v tebi, da bos zmogla iti cez to, potem pocakaj… saj ves, zaljubljenost in zacetna navdusenost hitro mineta. seveda je tezko, pa vendar.
probaj, da se vseeno ne odtujita, drugace bo pot nazaj tezka.
Če jo vržeš ven pred možem, pa da je res kaj na tem, da mu je všeč, se lohk mož potegne zanjo, vidva pa se skregata, ti boš pa čuden izpadla. Bodi prijazna do nje, čeprav bi ji najraje vrat zavila, pa moža ljubosumnega nared. Ampak tko očitno naj bo, da slučajno nebo spregledal. Če pa to ne, zorganiziraj en dopust- kakšen teden če se da, preden gresta, pojdi k sosedi pa jo nahruli kokr se da. Vidva odpotujeta, da se stvari mal vnesejo. Na dopustu pa se fajn štimaj, pa npr. rečeš, glej kako me ta gleda,sigurn sem mu všeč, pa mal se spogleduj, da bo videl kaj ma, ne pa eno staro kravo.
Če maš šoloobvezne otroke, so čez dva tedna itak počitnice.
Ti moža dobro poznaš in se najbrž ne motiš o tem kako stvari stojijo. Samo ne ponižuj se s kakšnim erotičnim perilom, kopelmi in svečkami. Ko se boš začela naprezati za njim ga boš začela prav odbijati. Svoji sosedi reči naj se posveti svojemu možu in svojemu zakonskemu razsulu. Tvojega moža naj pusti pri miru. Seveda se bo delala nedolžno in te bo obdolžila, da si psihotik ampak naj te to ne moti. Glavno, da vsaj nekaj narediš za svoj zakon. Možu povej, da lahko spoka kufre in gre kamor hoče, če ga še enkrat vidiš z njo. Če te ima še rad se mu ne bo težko odpovedati sosedskim odnosom tudi v primeru, da si stvari domišljaš.
Meni je enkrat neka nimfomanska soseda iz bloka, ki ji je že vse dedce v bloku sprobala razen mojega prišla naravnost na vrata in povabila moža na smučarijo. Reagirala sem instinktivno ( ne damsko) in ji rekla, da če se bo moj mož smučal, se bo z mano ne z njo. In, da se naj pobere tja kamo spada. Možu je malo špeh zrasel, ke sem “se borila” za njega in mi je zagotovil, da ne bi šel z njo četudi jaz ne bi babe pregnala. Moram reči, da sem bila takrat začudena sama nad sabo, da sem lahko tako “primitivna”. Toda to se mi zdi boljše kot kakšne skrivalnice, ki te popolnoma psihično izčrpajo.
@tavzentroza: kot bi gledala ameriski film :-)) in jaz bi bila isto sumnicava kot si ti. Kot smo ze ugotovili, prijateljstva med moskim in zensko ne obstajajo!!! In odnosi s sosedi, ki so vec kot:”Dober dan soseda, kako lepo vreme je danes”, so zame ze prevec. Zdej se odloci: dobri odnosi s sosedi ali tvoj zakon!!!
Tavžentroža, bila sem v podobni situaciji. Povedala sem možu, da se mi zdi, da je zaljubljen v njo in je pri sebi razmislil. Naslednji dan je rekel, da mu je res všeč, da pa ne bi naredil ničesar, kar bi prizadelo naju. In so se kavice nehale in nista več hodila na sprehode. Bila pa je 10 let mlajša in resnično lepa.
Predvsem pazi, da ga ne boš odvrnila od sebe. Bodi prijazna in pozorna do njega. Mogoče bi šla za 14 nekam skupaj, ali pa vsaj za vikend. Pa spremeni pričesko, kupi si kaj privlačnega. Kupi si nov parfum. Samo nič na silo. Ko bo prišla pa soseda na obisk, ji pa daj samo neverbalno vedeti, kod je gospodarica in da je mož spet na tvoji strani. Kako to narediš. Zaupaj instinktu. Želim ti, da se razplete v tvoje dobro.
Ja, res je, prijateljstvo med moškim in žensko ni mogoče, vsaj na dolg rok ne.
Ne naredi ničesar, kar bi ga odvrnilo od tebe, kvečjemu obratno. Ne moslim, da se moraš zdaj po kolenih plaziti za njim, še zdaleč ne. Predlagam, če imaš opcijo, seveda, da gresta za kak teden ali dva nekam skupaj na dopust, da si vzameta čas zase. Pusti ga pri miru s to sosedo, naj sam pri sebi razčisti. Delaj se, kot da ni nič. Pojdi z njim na sprehod.
Če ne boš postala pretirano ljubosumna in huda nanj za vsako malenkost, je čas na tvoji strani. Močnejša si od nje, kakorkoli obrneš.
Tavžentroža (kako lep nik) hojla
Odloči se kakorkoli, le slepit se ne. Tvoj mož je zaljubljen in to je njegova stvar. Lahko to dejstvo sprejmeš ali pa ne, kar je tvoja stvar. Njega spremenit ne moreš, lahko pa mu predstaviš, kaj njegovo ravnanje pomeni za vajino zvezo in da se bo moral odločiti on.
V tvoje dobro pa bi bilo najbrž prav, da ukrepaš. Da mu predstaviš, kaj postavlja na kocko, da mu predstaviš svoja občutenja, da mu poveš, kako boš ukrepala glede na njegovo odločitev.
Če bi bil jaz ženska v podobni situaciji, bi mu povedal, da naj zapre vhodna vrata z zunanje strani, ker v najini zvezi ni prostora za zaljubljenost do tretjega, poleg tega bi poklical še vajino prijateljico in njenega moža in obema skupaj povedal svoja opažanja, pa naj še onadva razčistita med seboj.
Verjamem, da se boš odločila in ukrepala pravilno…in takoj.
Držim pesti zate
butl
Krasno ti je uspelo opisati situacijo, se bere kot burleska, ki opisuje neko stanje.
Hm, so ti že svetovale, da ne vzroji, ker s tem boš le še prepričala moža, kako zoprna baba si, soseda pa prijetna in čudovita, pa še ločuje se in preživlja težke čase, pa ji še vedno uspe biti normalna.
Kaj vem, naprimer, ko si bo naslednjič loščil čevlje za sprehod, se mu zadnji trenutek pridruži in mu reči, da si tudi ti želiš sprehoda, malo pretegniti noge in nadihati svežega zraka. Ko bo soseda visela eno uro na vrtu, in se ji bo mudilo domov tisti trenutek, ko boš prišla zraven, pokaži , kako žal ti je, da mora že oditi, da je prav prijetno klepetati z njo.
Hm, počni takšne majčkene hudobije, ki pa nikakor ne smejo videti hudobije. Pa takole, se od časa do časa odpravi tudi sama na kakšen sprehod z najvišjimi petami, oprijetimi hlačami in kakšnim globokim izrezom, pod katerim je oni moderček vonderbra, ali kako se mu že reče.
Ali pa na klepet s prijateljicami, kupi si kakšno temnordečo vrtnico, ono žametno, in jo daj v vazo. Pa ne vsega tega počet naenkrat, postopno, tudi prijazna ne bit takoj, da tvoje spremeba ne bo tako zelo očitna. Vprašaj sosedo, kako ji je uspelo ohraniti tako mladosten videz, skratka, bodi zvita in hinavska. Sexa naj bo toliko kot do sedaj, bolje malo več, kot manj, četudi se bo mogoče ljubil s sosedo in boš to začutila. mu ga ne odreci, tudi oditi nekam za nekaj časa ne bi bilo slabo, naprimer tudi samo čez vikend, v kake toplice.
Menim, da mož ni zaljubljen v sosedo, da je zaljubljen v svoje občutke ob njej, zaljubljen v ljubezen samo. Mislim tudi, da je vajin zakon kjub vsemu trden, da je to le motnja, ki se je vrinila med vaju in jo boš uspela brebroditi, na začetku boš seveda sama v tem, ko pa bo mimo, ti bo pa tudi mož hvaležen, da mu nisi obrnila hrbta. Želim, da bi ti uspelo, da bi vama uspelo, da boš med vsemi predlogi našla tisto pot, ki bo najbolj po meri tebi in tvojemu možu.
lp
Imaš dve možnosti:
1. Ga nahruliš in prepoveš stike s sosedo daljše od ene minute.
2. Pustiš da jo nategne, nato pa bo mir. A tu je nevarnost, da pride na okus in bo s to igro nadaljeval drugje.
Mislim, da mu samo odgovarja, da se nekdo ukvarja z njim kot z najstnikom. Nezrelo, ampak takšni smo moški. Kmalu možgani ne delajo na normalen način. Kot računalniki. En reset pa zopet pomaga. Pa ne mu kar naprej to naprej metat. Enostavno ga pa pridobiš nazaj v postelji s čim novim, kar si je samo želel, pa ti še ni povedal.
Nasvetov kolikor hočeš, kateri je tebi najbližji, boš izbrala sama. Jaz se nikakor ne bi spustila v tekmo s sosedo. S tvojim svežim zapeljevanjem bi iz sebe naredila bedaka. Pridružujem se mnenju aljane, s tem boš coprnico hitro spravila iz hiše. S svojo samozavestno držo in nasmeškom – češ kako obžaluješ da gre že domov, pridružitev možu na sprehodu boš naredila veliko. Ne bi pa sosede hvalila glede na njen izgled, s tem ji daješ potrditev. Mogoče pa jo iz obiska pri možu zvabi na ženski čvek in se “iskreno” pozanimaj, če je z njenim zakonom kaj bolje in ji daj kakšen dober nasvet. Z eno besedo, zavzami položaj samozavestne in zaželjene ženske, za katero se je vredno potruditi. Mislim, da moraš pripraviti moža da se trudi zate in ne obratno.
Enak primer je imela moja sestra. Zaprla se je vase in jokala. Leteli so očitki, on je vse zanikal, tako kot tvoj. Končalo se je, ko je tista soseda umrla, a bolečina je ostala.
Dobro reši vse skupaj
Šit! Tale soseda potrebuje tvojega moža za dvig samozavesti. Prišel bi ji prav kateri koli tip, žal je to tvoj mož. ker je ravno pri roki. Jaz bi malo zarobantila. Njo bi direktno vprašala (ko bi bili sami jasno) a ji ni nič nerodno, ker se tako očitno nastavlja TVOJEMU možu. Seveda bo zanikala, ampak… Možu bi pa tudi povedala, naj si ne dela utvar da ji je kaj do njega, ampak samo preizkuša svoje ženske čare, da vidi če jih je še kaj, ker jo je mož zapustil. Kako mi gredo na živce take ženske!!!!!
Forum je zaprt za komentiranje.