Kako dokazati da nisi dobil najemnine?
Predlagam, da podpišete posodbeno pogodbo, katere namen je, da se stvar izroči v neodplačno rabo. Tako, imate dokaz, da ste stanovanje posodili nekomu, da notri biva, hkrati pa ste davčno kriti, saj je namen posodbene pogodbe, da je neodplačna. Ravnokar sem odpisoval še na eno drugo temo in sem priporočil stran http://www.ius-optima.com, na kateri je veliko dobrih člankov. Mislim, da je stran bolj nova, vendar imajo vsak teden eden ali dva zelo uporabna članka, jaz jo tedensko mal pregledam in se mi zdi super. Pa tudi odgovarjali so mi že, ker sem nekaj po mailu spraševal in so zelo prijazni in ponavadi isti dan odpišejo.
lp
Cusperk
Hvala Cusperk
ali morda veste od kdaj velja ta posodbena pogodba oz s katerim letom se je začela uporabljati? Če sem prav prebirala na forumu velja že kar dolgo let a je res?
Ali jo je treba kje overiti pri notarju ali v Zemljiški knjigi oz. odvetniku? Ali je le stvar podpisa 2 pogodbenih strank? Ali bi jo bilo potrebno dostaviti dursu ali Upravni enoti ob oddaji stanovanja?
ali lahko dačna tej posodbeni oporeka? in če da na kakšen način?
Najlepša hvala za pomoč, upam da mi boste odgovorili tudi na ta vprašanja.
PS.sonček ste ki ste mi prižgali luč v temi, hvala
A dej dej, ti pa nebi to delu ce bi meu stanovanje. Sm sigurn ja, da bi ga prijavu. Bil bi isto vesel ce bi ti nekdo pomagu. Drzava nas krade, mi nje pa ne smemo??? Jst smem, javno priznam in me ni sram. Miliarde se obracajo okoli njihovih zepov in racunov, tle te pa jebejo za 200 € letno.
Kdaj je biu sprejet ksn zakon da je na nasi strani?? Sami davki tukaj, davki tam, povisanje ovega, povisanje onega, vinjete, baje celo pride v veljavo REGISTRACIJA KOLES, ja prav ste prebrali.
Vse gre iz nasega zepa, placamo poslance, drzavne uradnike da nas lahko gulijo se vec.
Place pa na nivoju klosarja na tromostovju mesecno.
🙂 Sem se malo prevec ogreu, Nekateri ste pac ljubosumni da drugi rentajo stanovanja brez vednosti drzavnih kur…v oz drzavnih organov, uupsss
Lp!
Davke je treba plačevati tudi za to, da se nekateri lahko na naš račun zabavajo na jahtah, vozijo prestižne avtomobile, dobivajo poceni kredite, da bomo lahko sanirali našo lepo radodarno NLB, prečrpavajo evrčke iz naslova DARS, uničevanje podjetij, za odpravnine itd. Skratka lepo je v naši pravni državi biti v državnih jaslih ali vsaj zelo blizu.
Nimam državne službe.
Kaj zate pomeni dobra plača ne vem (1500 eur netto je zame dobra plača), zate verjetno niti 5000 eur neto ne bi bilo dovolj.
Če se podraži bencin sem vesel – v službo se vozim s kolesom . Če bi se še bolj podražil bi bilo vsaj manj prometa.
Se pa vozim po državnih cestah, hodim zastonj k zdravniku, plačam davke da imajo nezaposleni in socialno ogroženi socialno pomoč…..
treba je tudi dajati ne samo grebsti zase.
Se pa strinjam da je sistem v državi zgrešen predvsem zaradi takih ki samo grebejo zase in nič ne dajejo.
Res sem smotan k pošteno plačujem davke.
Ti si car ker goljufaš.
A ves koga mulc, pol pa prodaj kolo pa ha daj socialno ogrozenim. Ma daj nehaj, ti si pa car ker ne goljfas. H sreci meni ni treba skrbeti za placo, sem zelo dobro preskrbljen (ne od goljufije) ampak kdor zna, zna. Eden od teh nacinov je tudi ta. Ce bi mi drzava priskrbela stanovanje, bi seveda davke veselo dajal, tako pa ker sem z KRVAVIMI rokami zasluzil to stanovanje, da ga dajem polovico mrhovinarjem. Ni mozno. Isto imam cisto vest kot ti, razlika je pa med nama ocitna.
Zanima me ali si le enkrat potarnal ko je prisel zakon obdavcitve nepremicnin?? Daj ga no lomit ce si bil vesel
Saj jst tudi placujem davke povsod, vendar od najema oz, rentanja stanovanja ga pa nedam. Povsod placujem ddv, nekje kjer se da, ga bom pa prikril. Pac utaja davkov 🙂
Aja, pa se o tem, dajem pa tudi od sebe. Smo ze pomagali parim druzinam tako da bodiva raje tiho
Lp!
A tebi se zdi novi davek na nepremičnine hud davek?
Za 150.000 eur stanovanje boš plačal 150 eur. Lepo te prosim.
Sem mnenja da bi moral biti davek vsaj 3 krat višji.
Socialno ogroženi pa večinoma nimajo avta tako da jih podražitev goriva ne prizadane preveč.
Drugače je pa pohvalno da pomagaš socialno ogroženim družinam. To bo sigurno olajšava potem ko te obtožijo utaje davkov.
Ti si eden, ki ne vidi dlje kot pet centimov.
Z mp25 se tukaj strinjam, davek ne bo ne vem kak in bi ga bilo treba zvišati. Sploh pa takim, ki imajo več stanovanj, ki tega ne prijavijo in niti ne omogočijo najemniku prijaviti bivališča ter uveljavljati kakih pravic iz naslova plačevanja najemnine itd. Takšnim bi opalu tako kazen, da bi zgubu vsa stanovanja, ki si jih je s KRVAVIMI rokami zaslužil. Pejt se nekam skrit, da te ne ukradejo. N……..ž!!! Zaradi takih kot si ti je svet narobe obrnjen in ne zaradi takih, kot je mp25.
Kako si si kontradiktoren bu…c. Pišeš, da si zelo dobro situiran in to ne od goljufije, nato pa v naslednjem stavku izjaviš, da ne plačuješ davka od pobrane najemnine in tam, kjer se le da, prikriješ davčni DDV. HAAAALO!!!
Sploh ne verjamem, da komu pomagaš. In se upaš imeti za Robin Hooda?
Pa še kako je velika razlika med tabo in mp25. Med vama je ogromen prepad. Vidva sta kot noč in dan. In verjemi, da on predstavlja svetlobo na koncu predora. Ti si pa tisti, ki postavlja ovire takšnim, kot je to mp25.
Djd kdo si pa ti butec en da si me upas obtozevati. Neumen si do konca, ne vidis ti DO EKRANA slepec en,povsod placujem davke, TUKAJ ga pa ne!!! Povsod pomeni trgovine,itd… Kar je z racunom. Saj si le jezen fante DJD in ti ne zamerim.
Mogoce sem pa pomagu tvoji mami DJD in lej ga kljukeca 😉
Pomagam pri svojih moceh.Ah seveda vi ste nasa zlata prihodnost, pejte pahorju jokat, pa mu filat zepe. Kot noc in dan?? Ti se pa raje SKRIJ v temi ker nisi niti omembe vreden DJD
mp25 seveda imajo tudi socialno ogrozeni prevozna sredstva ki je prav tako treba skrbeti (placati) za njih. Vse stane. Kaksno oviro postavljam mp25??? Ti ves kaj pises????
DJD revez si!
Forum je zaprt za komentiranje.