Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Ženske in vožnja!!!

Ženske in vožnja!!!

Danes se peljel po gorenjski AC, vozim lepo 135 km/h po prehitevalnem pasu, pred mano kolona. Vzdržujem primerno varnostno razdaljo, za mano pride Golf V in v njem ženska od oka nekje okrog 40 let. Prilepi se mi na “rit”, cca meter pri hitrosti 135 km/h. Nekaj časa gledam potem pa stopim malenkostno po bremzi, da se baba zave da to početje ni ok….
Kura začne nekaj mahat in krilit z rokami, potem gre na desni pas in se nekaj trudi s svojim mlinčkom. Jaz sem peljal normalno naprej, nato pa sunkovito zavije pred mene, da jo je zaneslo…Jaz sem takoj začel z zaviranjem ker take kure niso ravno sposobni vozniki. Nato se nalepi na rit naslednjemu vozilu…
Sem čakal, če bo zavila na Celovško pa na žalost ni, če voznica slučajno tole bere naj ji povem, da ima srečo, da se nisva srečala na semaforju…..

Toliko o moških podvijanih voznikih…..

Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...

in kaj bi rad povedal???? Po eni kuri ne moreš vseh v isti koš metat!

Zanimivo, natanko isto se je meni zgodilo na severni obvoznici, danes zjutraj 2x in včeraj 2x, identična situacija, s tem, da je enega od teh nestrpnežev, ki so se s prehitevanjem po desni za las zrinili pred mene, skoraj stisnil tovornjak, ki ga zaradi hitrega in nevarnega manevra ni opazil in je želel prehiteti drug tovornjak.

Vsi štirje vozniki, ki so prepotentno vozili 1 m za mano, trobili, mahali, prehitevali po desni (seveda brez smernega kazalca), so bili moški. Zanimivo.

Ja, sem tudi sama že opazila, da se enim ženskam za volanom, dobesedno odpelje :))))

Mož pravi, da ena mami vendo prelje v vrtec svoje tri otroke, ko že on odhaja, pa ga ta ženska potem vsak dan prehiti na regionalki, vozi pa krepko čez 100km na uro,…..moj mož, pa res vozi skladno z omejitvami,…

Da je tega več, to ni prvi primer, vsak dan naletim na podobne primerke, sicer nekoliko manj ekstremne

Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...

Imam stiri otroke in temu primeren avto, ki je pa sigurno najhitrejsi od sebi podobnim. :))

Naj povem, da sem takoj po opravljenem izpitu kupila golfa vr6, čudovit je bil, letel pa ko p…… To je bilo pred 12 leti. Potem sem zamenjala za bmw-ja z 230 konji,…. Potem sem pa spoznala moža, se poročila, dobila otroke….

Jao bože, da mene srečaš na cesti.:)))))))))))))))

In poanta tvojega sporočila je?

dons zjutraj me začne mačo obdelovat že navsezgodaj, pa mi dela to in ono in fino fajn use skup, vriskam jst vriska on, jst drugič on vztrajen, jst tretjič on bi še, oh, ni da ni

lep dan, si mislim pod tušem in gledam gorenjske zasnežene v soncu kopajoče se gore, btw. si mislim, ni gora nora, nor je tist, ki gre gor, in si prepevam sivo pot iz gorenjske grede ob kavici, ki me je že čakala od moje ta hujše polovičke pripravljena, grem v svojga überallesnemca, vsa razigrana, napeta kot puška ravnokar pošteno opaljena, lepo vozim še pod vplivom iger med rjuham
in – in – in
naenkrat na ac naletim na neko počasnelo, mislim v bemfleju, nism ziher, ker je bilo vse tko prehiter, lepo mu spoštljivo pomaham, mučeniku enemu, mu pošlem ta kratkega lupčeka, kar tako iz same radosti jutranje….. in grem vesela v novi dan Mučenikov

življenje je tako srčkano

A jih to ne moreš prijaviti? Če pogledaš registrsko, da javiš policiji? Pozaprla bi jih! Pa naj bo baba ali desc!

Jaz sem dolgo verjel, da je vse o ženskah za volanom le stereotip.
Po triindvajsetih letih vožnje lahko trdim, da je vse res. Ženske so nevarne voznice. Da ne govorimo o modi zadnjih par let, ko ima skoraj vsaka ženska pod štiridesetim, med vožnjo, telefon na ušesu. Ni malo takšnih, ki imajo v drugi roki cigaret.

se vidi kultura voznje ja

Priznam! Štorasta voznica sem! Mimogrede kaj spregledam, ne znam bočno parkirat, včasih mi ob speljevanju avto crkne, gneči se zavoljo lastne in tuje varnosti raje izogibam. 🙂
Nisem pa objestna.

hehe, meni grejo na živce moški, ki vidijo žensko za volanom in se jim takoj zasveti stereotip o slabih voznicah in se na vse pretege trudijo, da me po desni prehitijo, ne glede na to, da moj avto bistveno bolje potegne, pa da se držim na določenih delih le omejitve ali pa da čakam da se spredaj promet sprosti na levem pasu 🙂 potem dam na gas, ko je mimo, pa se še kr trudijo haha. samo, da pride mimo mene, ker sem baba in bom ziher cincala potem pred njim 🙂

taka neumnost na cesti, kot se je tebi zgodila, pa nima veze s spolom.

Res sem vesel zate, taki avti, svaka čast….

če bi bilo na AC prazno, bi te bilo zanimivo srečat…..

kdo ti je kriv če ne znaš vozit, daj še 1x preber kar si napisal butel, pa ti bo jasno, če ne, ti razložim, brezplačno

Moj sosed je pa včeraj zbil motorista … Hotel je zavit levo in je zapeljal malo proti sredinski črti (je moral počakati nasprotni promet), motorist je pa prehiteval v škarje in je podrajsal ob avto …

V glavnem pazite na motoriste, so že med nami, in krotite konje, ki jih imate v štalci.

kdo ti je kriv če ne znaš vozit, daj še 1x preber kar si napisal butel, pa ti bo jasno, če ne, ti razložim, brezplačno[/quote]

No pa mi ti kretenček razloži kaj je narobe z vožnjo, ki sem jo opisal….

kdo ti je kriv če ne znaš vozit, daj še 1x preber kar si napisal butel, pa ti bo jasno, če ne, ti razložim, brezplačno[/quote]

No pa mi ti kretenček razloži kaj je narobe z vožnjo, ki sem jo opisal….[/quote]
ker si udeleženec slovenskega nacionalnega športa in sicer vožnje v koloni po prehitevalnem pasu, namesto da bi se umaknil na vozni pas če je ona hitrejša od tebe, ampak ne, da si nafilaš ego še po bremzi stopiš, skratka butel si, zdaj veš in pol še idiotsko groziš kaj bi nardil če bi se srečala in kaj bi naredil? nič, ker ko bi stopil iz avta bi stopli v realo iz svojega namišljenga sveta v katerim si bog in batina in bi dibil še samo batine

No pa mi ti kretenček razloži kaj je narobe z vožnjo, ki sem jo opisal….[/quote]
ker si udeleženec slovenskega nacionalnega športa in sicer vožnje v koloni po prehitevalnem pasu, namesto da bi se umaknil na vozni pas če je ona hitrejša od tebe, ampak ne, da si nafilaš ego še po bremzi stopiš, skratka butel si, zdaj veš in pol še idiotsko groziš kaj bi nardil če bi se srečala in kaj bi naredil? nič, ker ko bi stopil iz avta bi stopli v realo iz svojega namišljenga sveta v katerim si bog in batina in bi dibil še samo batine[/quote]

A batine bi dobil? zanimivo bi te bilo srečat, tukaj si blazno pameten…

Torej, na voznem pasu se je vozilo cca. 100 km/h, prehitevalni pa kot sem navedel 135 km/h…
Torej po tvojem mnenju bi se moral babi umaknit na vozni pas, enako bi morala storiti cela kolona…in seveda bremzat na polno da se ne bi zaletel v vozilo na voznem pasu.
Naj samo zate omejenca omenim, da nisem na polno zabremzal, samo stopil sem na pedalko, da so se prižgale zavorne luči, ker meni res ni do tega, da se mi taka prepotentna kuzla zakanta v rit ob prvem malo večjem bremzanju….
Res bi te rad en dan srečal….

ker si udeleženec slovenskega nacionalnega športa in sicer vožnje v koloni po prehitevalnem pasu, namesto da bi se umaknil na vozni pas če je ona hitrejša od tebe, ampak ne, da si nafilaš ego še po bremzi stopiš, skratka butel si, zdaj veš in pol še idiotsko groziš kaj bi nardil če bi se srečala in kaj bi naredil? nič, ker ko bi stopil iz avta bi stopli v realo iz svojega namišljenga sveta v katerim si bog in batina in bi dibil še samo batine[/quote]

Saj je bil tudi BMW hitrejši od predhodnika, pa je tudi moral lepo počakat.

ni res, slovenski nacionalni šport je nestrpnost na cesti. če sta oba pasova zabasana, če je gužva na levem, kam se boš umikal. pelješ v koloni in če se je ta premikala z 135km/h je to solidna hitrost, sploh za slovence:) drugo je, če ni blo gužve in je bmw pač en tip, ki pametuje po cesti, sicer pa nikjer po evropi še nisem vidla takšne nestrpnosti, kot je v sloveniji. al je tvoj predlog, zabašimo desni pas, da bo stal, da se po levem lahko vozijo 200km/h?

bodimo realni eno vozniki na prehitevalnem pasu,pricakujejo od soferja pred sabo,da bo storil njim na cast samomor in se zaletel v avto na voznem pasu,zato ker se tistemu za ritjo tako mudi..so pa res domizljavi,ce celo verjamejo v to da bo nekdo blagovolil njim v cast delat samomor

Saj je bil tudi BMW hitrejši od predhodnika, pa je tudi moral lepo počakat.[/quote]

Točno, samo kreten od g-mana tega ni sposoben dojeti…..pač bebec.

ni res, slovenski nacionalni šport je nestrpnost na cesti. če sta oba pasova zabasana, če je gužva na levem, kam se boš umikal. pelješ v koloni in če se je ta premikala z 135km/h je to solidna hitrost, sploh za slovence:) drugo je, če ni blo gužve in je bmw pač en tip, ki pametuje po cesti, sicer pa nikjer po evropi še nisem vidla takšne nestrpnosti, kot je v sloveniji. al je tvoj predlog, zabašimo desni pas, da bo stal, da se po levem lahko vozijo 200km/h?[/quote]

Nič nisem pametoval, peljal sem v koloni, ki se je premikala po prehitevalnem pasu….in kaj naj sedaj?

plus omejitev je 130 ,pa na cestninski lepo pise 100,pa 80,pa 60 pa 40 in nic drugace,tisti ki se tega ne drzi ali celo pizdi na tistega ki se drzi pravil je za odvzem vozniskega,zakon je jasen in zakon je treba upostevat

New Report

Close