Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Zjutraj nisem imela za položnice potem pa čudež

Zjutraj nisem imela za položnice potem pa čudež

Danes zjutraj sem študirala kako naj porazdelim denar, da bom plačala najnujnejše položnice, pa da bom imela še za hrano. Čisto me je zamorilo zato sem odšla na sprehod, spotoma pa še na bankomat pa tistih par evrčkov, da jih dam otroku za malico. In potem se mi je naredil dan. Pred mano je en gospod pozabil na bankomatu 1700 eurov. Lahko bi stekla za njim, pa nisem mogla. Izgledal je kot nekdo, ki mu toliko denarja ne predstavlja problema, meni pa je celo premoženje. Z njim lahko prebrodim, poštukam kar nekaj mesecev. In tako sem ostalo vkovana na mesto. Ozrla sem se naokoli, če kdo gleda in če so kje kamere pa nisem nič uočila. Popokala sem denar v žep in samo šla. Glava mi še nikoli ni delala tako hitro. Zdaj razmišljam samo kako me itak ne morejo izslediti, saj nisem dvignila denarja, torej o meni banka ne ve nič. Po moje je to to. Denar je moj. Sem zato slab človek, ker  malo me daje slaba vest? Kaj bi vi na mojem mestu? Enako?

Odgovor na objavo uporabnika
Henky penky, 13.02.2022 ob 23:28

Danes zjutraj sem študirala kako naj porazdelim denar, da bom plačala najnujnejše položnice, pa da bom imela še za hrano. Čisto me je zamorilo zato sem odšla na sprehod, spotoma pa še na bankomat pa tistih par evrčkov, da jih dam otroku za malico. In potem se mi je naredil dan. Pred mano je en gospod pozabil na bankomatu 1700 eurov. Lahko bi stekla za njim, pa nisem mogla. Izgledal je kot nekdo, ki mu toliko denarja ne predstavlja problema, meni pa je celo premoženje. Z njim lahko prebrodim, poštukam kar nekaj mesecev. In tako sem ostalo vkovana na mesto. Ozrla sem se naokoli, če kdo gleda in če so kje kamere pa nisem nič uočila. Popokala sem denar v žep in samo šla. Glava mi še nikoli ni delala tako hitro. Zdaj razmišljam samo kako me itak ne morejo izslediti, saj nisem dvignila denarja, torej o meni banka ne ve nič. Po moje je to to. Denar je moj. Sem zato slab človek, ker  malo me daje slaba vest? Kaj bi vi na mojem mestu? Enako?

Ne bodi mona. Nesi denar na banko in povej kaj je bilo. Imajo zagotovo kamere in tudi nesrečnik je zagotovo prijavil zadevo. Denar ni tvoj, to je kraja.

Mene je tokalo enkrat, ko sem svojih zadnjih 100eur z računa dvignila, da kupim otroku hrano in plenice. Bil je v vozičku in zajokal, jaz sem se zmedla, vzela kartico in odvihrala domov z otrokom, denar pa je ostal tam. Nihče se ni oglasil, na banki so rekli da nič ne morejo. Tako hudo mi je bilo… Pa je bilo 100eur. A zame celo bogastvo. Ne se hecat s takimi stvarmi. Vrni. Tebe tvoja sreča čaka drugje… Razmisli tako. Če ti je dan ta denar, pa ti bo odvzeta prostost, svoboda..a bo vredno? Ali si boš v zaporu premislila in obžalovala to dejanje? Ali pa drugače – dan ti je denar, odvzeto ti bo zdravje…si za? Ene zgodbe se spomnim, ko se je trgovec uštel in preveč drobiža vrnil, pa so bili kar tiho in se zapeljali domov. Na parkingu je otrok zaprl vrata in se z njimi uščipnil, da mu je dva prsta močno poškodovalo. Iz parkinga direkt v bolnico… No, čista vest ima tudi neprecenljivo vrednost. Potrebuješ še kakšen razlog?

soft, 13.02.2022 ob 23:37

Ne bodi mona. Nesi denar na banko in povej kaj je bilo. Imajo zagotovo kamere in tudi nesrečnik je zagotovo prijavil zadevo. Denar ni tvoj, to je kraja.

Mene je tokalo enkrat, ko sem svojih zadnjih 100eur z računa dvignila, da kupim otroku hrano in plenice. Bil je v vozičku in zajokal, jaz sem se zmedla, vzela kartico in odvihrala domov z otrokom, denar pa je ostal tam. Nihče se ni oglasil, na banki so rekli da nič ne morejo. Tako hudo mi je bilo… Pa je bilo 100eur. A zame celo bogastvo. Ne se hecat s takimi stvarmi. Vrni. Tebe tvoja sreča čaka drugje… Razmisli tako. Če ti je dan ta denar, pa ti bo odvzeta prostost, svoboda..a bo vredno? Ali si boš v zaporu premislila in obžalovala to dejanje? Ali pa drugače – dan ti je denar, odvzeto ti bo zdravje…si za? Ene zgodbe se spomnim, ko se je trgovec uštel in preveč drobiža vrnil, pa so bili kar tiho in se zapeljali domov. Na parkingu je otrok zaprl vrata in se z njimi uščipnil, da mu je dva prsta močno poškodovalo. Iz parkinga direkt v bolnico… No, čista vest ima tudi neprecenljivo vrednost. Potrebuješ še kakšen razlog?

V tvojih blodnjah.  Tok denarja na bankomatu ne moreš dvignit.

Drugače pa ja… če vzameš denar ki ni tvoj… te hitr najdejo…brez skrbi

Hojladrija, 13.02.2022 ob 23:48

V tvojih blodnjah.  Tok denarja na bankomatu ne moreš dvignit.

Drugače pa ja… če vzameš denar ki ni tvoj… te hitr najdejo…brez skrbi

Lahko da si izmišljuje znesek, da prikrije svoje sledi.. razmišljaj malo.

V mojem primeru niso našli..

Dnevni limit na bankomatu je 2000 eur, seveda če imaš kritje. Dvignem vsak mesec.

Zakaj ne pustite deklici sanj o denarju? Saj vas nič ne košta.

Odvisno od dovoljenega limita za dnevni dvig na bankomatu. Tudi jurja ali dva lahko dvigneš, če je na računu in če je bankomat poln. So pa po večini kamere usmerjene v bankomat ali so vsaj v bližini.

Hahahahahahah , kako neumna zgodba, počakaj kak dan pa te bodo poklicali s PP in želeli denar nazaj, moja je enkrat pozabila takole denar v mašini, vzel ga je nek štajerc dostavljalec s kombijem, poklicala je banko in naredila prijavo, na podlagi tega so pregledali posnetke z bankomata, potem pa tišina, naenkrat je dobila klic iz PP kjer so preverjali če je res ona dala prijavo, ko je to potrdila so samo še dodali da bo denar nakazan nazaj na njen račun.

Profil iz katerga ns snema sam bankomat je grozn? pa zlo se vid..

ja vejžde. 

Mi na tvojem mestu nebi pisali tako slabih storij.

Vsak bankomat ima vgrajeno kamero, ki te posname čisto od blizu. Tako da, punca draga, samo čakaj, kdaj te dobijo. Lahko pa sama vrneš in ti mogoče da kakšno nagrado.

Si misliš, da za 1700 eur nekdo ne bi tega prijavil?!

Tale štorija ni prav nič verjetna. Lahko pa, da je avtorica samo eno zelo naivno bitje…

Zanjo sicer bolje, da naklada.

Avtor je imel v mislih 170 €

Toliko denarja lahko hitro nafukariš.

Da se dvignit tak znesek. Jaz sem dvignila že tudi 2000.

Moralno ni, jaz ne bi mogla živeti s sabo, če bi to naredila. Ne glede na to v kakšni situaciji bi bila.

Ni pa kraja. Kolegu se je zgodilo podobno pred leti. Šel je na policijo, na kameri se je videl obraz tistega, ki je denar vzel, a mu policija ne more nič. Ker je denar NAŠEL, ne ukradel. Če se ne odloči, da ga prinese na policijo, mu sami ne morejo nič.

1.700 na bankomatu? :)))

TO JE POSTAL EN NAVADEN FAKE FORUM!

Ne kraja, ampak kaznivo dejanje zatajitve (215. člen KZ).

(5)Kdor si tujo premično stvar, ki jo je našel ali do katere je po naključju prišel, protipravno prilasti, se kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do enega leta.

kakorkoli -če je fejk tema, ali ne. Je samo dokaz, kako  tudi “raja” krade, ker “elita” tudi. Ker je kraja in prisvajajenj tujega več kot očitno slovenski nacionalni šport.

Avtorica, to ni bil tvoj denar. Dolžna si ga bila vrniti v najbližjo banko, od katere je bankomat in povedat, kako si do njega prišla. Kamere pa so nad vsakim bankomatom – si posneta.

Senza736, 14.02.2022 ob 09:23

Ne kraja, ampak kaznivo dejanje zatajitve (215. člen KZ).

(5)Kdor si tujo premično stvar, ki jo je našel ali do katere je po naključju prišel, protipravno prilasti, se kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do enega leta.

Potem pa ne vem, kako je lahko bilo v tistem primeru tako “nemogoče”. Torej ne bi smel ostati brez denarja. Pa kolikor se spomnim niti ni bil tako visok znesek. Kakorkoli, prav ni, če je kaznivo ali nekaznivo, če je 1700 ali 10.

v info, 14.02.2022 ob 09:18

Da se dvignit tak znesek. Jaz sem dvignila že tudi 2000.

Moralno ni, jaz ne bi mogla živeti s sabo, če bi to naredila. Ne glede na to v kakšni situaciji bi bila.

Ni pa kraja. Kolegu se je zgodilo podobno pred leti. Šel je na policijo, na kameri se je videl obraz tistega, ki je denar vzel, a mu policija ne more nič. Ker je denar NAŠEL, ne ukradel. Če se ne odloči, da ga prinese na policijo, mu sami ne morejo nič.

Lahko, lahko, je kaznivo dejanje zatajitve.

Že Senza zgoraj kopirala člen.

Kolega javil na banko, da je pozabil 50 evrov v bankomatu. Ajde, če bi kdo prinesel nazaj. Par mesecev nič. Potem pa klic policije – denar je dobil nazaj.

To je kraja, kakorkoli obrneš. Večja je, večja je tudi verjetnost za kakšno ovadbo.

Kakorkoli je tema fejk.

Kako pa na podlagi kamere vedo, da je to ravno Mojca Novak? Če ni nič tipkala po bankomatu?

dfj, 14.02.2022 ob 10:41

Kako pa na podlagi kamere vedo, da je to ravno Mojca Novak? Če ni nič tipkala po bankomatu?

To je pa delo za policijo.

saj policija tudi javno objavi posnetek, v stilu: ali prepoznate to osebo na fotografiji,  pred bankomatom?  Že bili primeri v javnih medijih….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close