Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Zjutraj nisem imela za položnice potem pa čudež

Zjutraj nisem imela za položnice potem pa čudež

Odgovor na objavo uporabnika
policija tudi javno pozove za prepoznavo, 14.02.2022 ob 10:50

dfj, 14.02.2022 ob 10:41

Kako pa na podlagi kamere vedo, da je to ravno Mojca Novak? Če ni nič tipkala po bankomatu?

saj policija tudi javno objavi posnetek, v stilu: ali prepoznate to osebo na fotografiji,  pred bankomatom?  Že bili primeri v javnih medijih….

Nimajo vsi bankomati nadzornega sistema. Vem iz prve roke.

Jaz če bi videla človeka, bi mu vrnila, će ne pa bi se šla kdor najde obdrži.

Najdejo kako, po cem!?!?

Ne klobasaj! Ce nisi toliko neumen, da bi potem se ti svojo kartico notri tiscal, te ne dobijo nikoli in nikdar! DEJSTVO!

Pa cetudi bi te nekdo prepoznal na kameri, to ne pije vode!

Enostavno na posnetku nisem jaz, pa cetudi si.. Stekas?

Ni pa to nek umor/uboj, da bi te ident. po posnetku in te iskali.

Ne skrbi, nihce ti nic ne more zaradi najdenega/ukradenega denarja, je pa stvar cloveka oz vesti, kako ti to prenasas!

Zgoraj so napisana dejstva.

Hojladrija, 13.02.2022 ob 23:48

soft, 13.02.2022 ob 23:37

Henky penky, 13.02.2022 ob 23:28

Danes zjutraj sem študirala kako naj porazdelim denar, da bom plačala najnujnejše položnice, pa da bom imela še za hrano. Čisto me je zamorilo zato sem odšla na sprehod, spotoma pa še na bankomat pa tistih par evrčkov, da jih dam otroku za malico. In potem se mi je naredil dan. Pred mano je en gospod pozabil na bankomatu 1700 eurov. Lahko bi stekla za njim, pa nisem mogla. Izgledal je kot nekdo, ki mu toliko denarja ne predstavlja problema, meni pa je celo premoženje. Z njim lahko prebrodim, poštukam kar nekaj mesecev. In tako sem ostalo vkovana na mesto. Ozrla sem se naokoli, če kdo gleda in če so kje kamere pa nisem nič uočila. Popokala sem denar v žep in samo šla. Glava mi še nikoli ni delala tako hitro. Zdaj razmišljam samo kako me itak ne morejo izslediti, saj nisem dvignila denarja, torej o meni banka ne ve nič. Po moje je to to. Denar je moj. Sem zato slab človek, ker  malo me daje slaba vest? Kaj bi vi na mojem mestu? Enako?

Ne bodi mona. Nesi denar na banko in povej kaj je bilo. Imajo zagotovo kamere in tudi nesrečnik je zagotovo prijavil zadevo. Denar ni tvoj, to je kraja.

Mene je tokalo enkrat, ko sem svojih zadnjih 100eur z računa dvignila, da kupim otroku hrano in plenice. Bil je v vozičku in zajokal, jaz sem se zmedla, vzela kartico in odvihrala domov z otrokom, denar pa je ostal tam. Nihče se ni oglasil, na banki so rekli da nič ne morejo. Tako hudo mi je bilo… Pa je bilo 100eur. A zame celo bogastvo. Ne se hecat s takimi stvarmi. Vrni. Tebe tvoja sreča čaka drugje… Razmisli tako. Če ti je dan ta denar, pa ti bo odvzeta prostost, svoboda..a bo vredno? Ali si boš v zaporu premislila in obžalovala to dejanje? Ali pa drugače – dan ti je denar, odvzeto ti bo zdravje…si za? Ene zgodbe se spomnim, ko se je trgovec uštel in preveč drobiža vrnil, pa so bili kar tiho in se zapeljali domov. Na parkingu je otrok zaprl vrata in se z njimi uščipnil, da mu je dva prsta močno poškodovalo. Iz parkinga direkt v bolnico… No, čista vest ima tudi neprecenljivo vrednost. Potrebuješ še kakšen razlog?

V tvojih blodnjah.  Tok denarja na bankomatu ne moreš dvignit.

Drugače pa ja… če vzameš denar ki ni tvoj… te hitr najdejo…brez skrbi

Dvignes lahko, kolikor imas nastimano. Jaz lahko 1500€. Nismo vsi revni…

Sam sem pozabil denar na bankomatu… Ko sem prišel nazaj je že policija preiskovala primer, seveda, ker jih je predhodnik obvestil. Kolikor vem, je vzeti tuj denar iz reže bakomata kaznivo dejanje in se smatra kot kraja.

Brihte, naj mi prosim nekdo razloži kako lahko na bankomatu v enem poskusu dvignes 1.700 €.

Pred leti sem pozabila denar na bankomatu. (okoli 200€) Na banki so mi rekli da moram prvo prijaviti zadevo na policijo. Oni potem izdajo nalog za pregled kamere. Tudi ce se ugotovi kdo je, moram jaz potem tega cloveka tozit.. In gre zadeva na sodisce.

Tako je bilo meni razlozeno. Dobr.. Pri vas se gre za konkreten (1700€) znesek.. In ce bi bil moj denar.. Se sigurno podam v tozbo

Bankomat je pod kamerami in te bodo prijavili policiji. Na kamerah se vidi vse. Meni se je zgodilo, da mi je bankomat požrl denar pa so mi vse vrnili.

Glede na nesramnost ljudi si prav naredla. Jaz sem v srednji šoli (v lepih cajtih slovenskega tolarja) šla dvigniti denar za malico, pa je ena omika pozabila 30.000 tolarjev pa sem za njo šla, da bi ji vrnila in mi je rekla naj se zase brigam.

Tudi sam sem že pozabil denar na bankomatu,in ga tudi dobil nazaj(ne po zaslugi policistov).Sicer pa najbolje da smo smo vsi pokvarjeni v dušo in vsak jamlje kaj drugemu. Saj tako tudi učimo naše otroke.Lepo se nam piše

In še star pregovor.

PRILIKA DELA TATA

Kdor ne “krade” ni slovenc.

Ce se najde na bankomatu pozabljen denar, je treba poklicati na policijo da ustvarijo zapisnik in prevzamejo pozabljeno gotovino… V kolikor nihce ne pride po denar v roku enega leta, ga vrnejo vam. Tako so meni razlozili policaji, ko sem v bankomatu nasla 150€ in jih poklicala. Bolje biti pravicen, kot pa da popokas pa gres… ??‍♀️

In če bo lastnik plačal nagrado tistemu ki vrne denar? Do takrat boš že vse porabila?

Seveda, da lahko dvigneš tolko denarja.

res je. Bolje biti pošten kot pa se sprehodit po tlakovani poti do pekla. 

mi lahko nekdo pove kako dvigneš 1.700 € na bankomatu. V enem poskusu.

To ni čudež. To je kraja. Takšni morajo v zapor.

sam vprašam, 15.02.2022 ob 09:25

mi lahko nekdo pove kako dvigneš 1.700 € na bankomatu. V enem poskusu.

Tako, da vtipkas 1700 ?

Izzivalec, 15.02.2022 ob 07:39

In če bo lastnik plačal nagrado tistemu ki vrne denar? Do takrat boš že vse porabila?

Taki ponavadi niti hvala ne rečejo, kaj šele, da bi ti kaj dali.

Moj je enkrat našel denarnico, noter kar precej denarja, vsi dokumenti, bančne kartice… poiskal tipa na fb, mu pisal, da je našel njegovo denarnico in naj pride po njo. Tip prišel, pregledal denarnico, še brez sramu komentiral “vse je not”, se obrnil in šel. Niti besedice hvala ni izustil.

nočni jezdec, 14.02.2022 ob 23:29

Brihte, naj mi prosim nekdo razloži kako lahko na bankomatu v enem poskusu dvignes 1.700 €.

Kaj ti pa ne gre v glavo? Izbereš dvig, drug znesek ali nekaj takega, vtipkaš znesek in to je to.

Ta denar ti je bil namenjen ❤

. https://youtu.be/ZmNuR03MapM

Smatra se kot kraja. Pa tudi potrudili se bodo za pregled posnetka po uri opravljenega dviga. Tako, da se ji slabo piše. Moreš imeti v glavi poštimano, da ni tvoja last… tudi če ga nekje na cesti najdeš, se že smatra kot kraja, edino kar pa je manj možnosti, da te kdo vidi…

v info, 14.02.2022 ob 09:18

Da se dvignit tak znesek. Jaz sem dvignila že tudi 2000.

Moralno ni, jaz ne bi mogla živeti s sabo, če bi to naredila. Ne glede na to v kakšni situaciji bi bila.

Ni pa kraja. Kolegu se je zgodilo podobno pred leti. Šel je na policijo, na kameri se je videl obraz tistega, ki je denar vzel, a mu policija ne more nič. Ker je denar NAŠEL, ne ukradel. Če se ne odloči, da ga prinese na policijo, mu sami ne morejo nič.

ce najdes denar ali kako drugo vredno stvar,jo moras odnesti na policijo.Tak je zakon,drugace se steje,da si to ukradel.

Kolikor vem lahko dvignes 700 € na dan na bankomatu.

Če si že zmišljujete zgodbice si jih dajte v logično.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close