Zjutraj nisem imela za položnice potem pa čudež
Ja ja, 15.02.2022 ob 09:54
Izzivalec, 15.02.2022 ob 07:39
In če bo lastnik plačal nagrado tistemu ki vrne denar? Do takrat boš že vse porabila?
Taki ponavadi niti hvala ne rečejo, kaj šele, da bi ti kaj dali.
Moj je enkrat našel denarnico, noter kar precej denarja, vsi dokumenti, bančne kartice… poiskal tipa na fb, mu pisal, da je našel njegovo denarnico in naj pride po njo. Tip prišel, pregledal denarnico, še brez sramu komentiral “vse je not”, se obrnil in šel. Niti besedice hvala ni izustil.
Za Ja ja
Jaz bom sam pripomnil. Hiter te bodo našli, kamera te je pa tud posnemala, plus tega je ta gospod sigurno prijavu pa spomnil se tud verjetno na katerem bankomatu je dvignu. Brez skrbi na policiji te bodo identificirali pa tud če misliš, da ne vedo nič o tebi se motiš. Ampak meni je vseeno kaj boš ti nardila, sam da ne boš na koncu presenečena ko boš pristala na sodišču. Želim ti velik sreče. Lp
Lp
nočni jezdec, 14.02.2022 ob 23:29
Brihte, naj mi prosim nekdo razloži kako lahko na bankomatu v enem poskusu dvignes 1.700 €.
Vtipkaš znesek po želji. Če imaš kritje in naštiman dnevni limit, se da do 2eh jurjev dvignit. Kaj slovenčki res ne veste, da ni zgornja meja dviga na bankomatu 300 evrčkov? Sami reveži na tem forumu?
Jaz sem enkrat našla denar na bankomatu. Sem klicala na banko, da je bil nekdo pred mano, da takoj preverijo in so rekli, da ne morejo, da moram javiti na policijo.
Sem klicala policijo in so povedali, da samo če tisti, ki je denar pozabil poda prijavo lahko ukrepajo, drugače tudi če denar prinesem in ni prijave ostane tam (nevem kam ga potem dajo). Sem potem klicala še par dni, če je kdo podal prijavo. Ker je ni sem potem ta denar (šlo je za 150eur) nakazala v dobrodelne namene. Vest mi ni dala, da bi ga obdržala).
Moje mnenje vprašaj na policiji, če je bila prijava.
Denar nesi na policijo, ne se igrat.
Anonimen964, 16.02.2022 ob 14:19
Nekdo bo prijavil krajo 1700eur. Tvoj post krozi po facebooku. Preko tega portala ti izsledijo ip in imas policijo na vratih. pac si vzela samo pisat to na javnem forumu pa je neumno.
ja pa če je res vzela ali samo napletla zgodbico
tud drug lahko naplete da je izgubil denar in bo plačala 1700 za fake štorijo na monu
Sicer je fejk zgodba, me pa bolj žalosti dejstvo, da bi se dejansko našel kdo nepošten in na podlagi videza človeka presodil ali vrniti denar ali ne.
Tudi ostali, med njimi sem tudi jaz – ki smo/ste vrnili denarnice in pričakujete, da vam dotični da kak evro iz nje?? Tudi jaz sem dobil samo hvala, pa bi ravno tako lahko gospod rekel – evo, 5 eur za otroka za sladoled, ampak ni.
V meni pa je bil vseeno dober občutek, da sem naredil nekaj dobrega. In to je moj moto – delati dobro. Tudi ko sem bil reven in danes ko ne rabim več delati za denar.
Je pa, ko sem bil študent, en starejši gospod cca. 70+, prosil, če mu pomagam poriniti avto, da bo vžgal. Seveda sem in tip skoči ven in mi želi dati 1.000. To bi bil ekvivalen recimo danes 20 eur. Za minuto dela. Nisem hotel vzeti – pa je tekel za mano in mi porinil v žep in rekel:”jaz sem bil v mladih letih tekač…”.
Ta resnična zgodba pred 20 leti me je danes “naredila” mecena mlajšim…
Senza736, 14.02.2022 ob 09:23
soft, 13.02.2022 ob 23:37
Henky penky, 13.02.2022 ob 23:28
Danes zjutraj sem študirala kako naj porazdelim denar, da bom plačala najnujnejše položnice, pa da bom imela še za hrano. Čisto me je zamorilo zato sem odšla na sprehod, spotoma pa še na bankomat pa tistih par evrčkov, da jih dam otroku za malico. In potem se mi je naredil dan. Pred mano je en gospod pozabil na bankomatu 1700 eurov. Lahko bi stekla za njim, pa nisem mogla. Izgledal je kot nekdo, ki mu toliko denarja ne predstavlja problema, meni pa je celo premoženje. Z njim lahko prebrodim, poštukam kar nekaj mesecev. In tako sem ostalo vkovana na mesto. Ozrla sem se naokoli, če kdo gleda in če so kje kamere pa nisem nič uočila. Popokala sem denar v žep in samo šla. Glava mi še nikoli ni delala tako hitro. Zdaj razmišljam samo kako me itak ne morejo izslediti, saj nisem dvignila denarja, torej o meni banka ne ve nič. Po moje je to to. Denar je moj. Sem zato slab človek, ker malo me daje slaba vest? Kaj bi vi na mojem mestu? Enako?
Ne bodi mona. Nesi denar na banko in povej kaj je bilo. Imajo zagotovo kamere in tudi nesrečnik je zagotovo prijavil zadevo. Denar ni tvoj, to je kraja.
Mene je tokalo enkrat, ko sem svojih zadnjih 100eur z računa dvignila, da kupim otroku hrano in plenice. Bil je v vozičku in zajokal, jaz sem se zmedla, vzela kartico in odvihrala domov z otrokom, denar pa je ostal tam. Nihče se ni oglasil, na banki so rekli da nič ne morejo. Tako hudo mi je bilo… Pa je bilo 100eur. A zame celo bogastvo. Ne se hecat s takimi stvarmi. Vrni. Tebe tvoja sreča čaka drugje… Razmisli tako. Če ti je dan ta denar, pa ti bo odvzeta prostost, svoboda..a bo vredno? Ali si boš v zaporu premislila in obžalovala to dejanje? Ali pa drugače – dan ti je denar, odvzeto ti bo zdravje…si za? Ene zgodbe se spomnim, ko se je trgovec uštel in preveč drobiža vrnil, pa so bili kar tiho in se zapeljali domov. Na parkingu je otrok zaprl vrata in se z njimi uščipnil, da mu je dva prsta močno poškodovalo. Iz parkinga direkt v bolnico… No, čista vest ima tudi neprecenljivo vrednost. Potrebuješ še kakšen razlog?
Ne kraja, ampak kaznivo dejanje zatajitve (215. člen KZ).
(5)Kdor si tujo premično stvar, ki jo je našel ali do katere je po naključju prišel, protipravno prilasti, se kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do enega leta.
Denar premična stvar?! Dase človek nasmeje …
Forum je zaprt za komentiranje.