Samski, brez otrok v službah najbolj naje***o
Poln kufer imam tega, da rešujem riti tem, ki imajo majhne otroke. Sploh zdaj, ko so te karantene. Moram delati nadure, vikende. Zakaj? Ker nikogar ni! Tudi pred korono smo vedno mi morali vskočiti, če je kdo izmed otrok malce zakašljal. Dovolj imam tega izkoriščanja samskega stanu in tega, da nimam otrok!! Ali sem jim jaz otroke naštepala, da moram delati še namesto njih?! Mater jim!!
Poln kufer, 20.01.2022 ob 12:26
Poln kufer imam tega, da rešujem riti tem, ki imajo majhne otroke. Sploh zdaj, ko so te karantene. Moram delati nadure, vikende. Zakaj? Ker nikogar ni! Tudi pred korono smo vedno mi morali vskočiti, če je kdo izmed otrok malce zakašljal. Dovolj imam tega izkoriščanja samskega stanu in tega, da nimam otrok!! Ali sem jim jaz otroke naštepala, da moram delati še namesto njih?! Mater jim!!
Se popolnoma strinjam s teboj, kljub temu da sem mama 3 otrokom. Tudi pri dopustih vedo slabšo potegnete in vedno se na vas računa. To res ni ok.
Verjamem ti, da je res tako.
V podjetju, kjer sem bila zaposlena, ni bilo nobene samske, ki bi nas reševala. Vse smo bile poročene, z dvema, tudi s tremi otroki. Je bilo treba kar vse narediti, tudi, če si kakšen dan manjkal. Ali ostati na delu več časa, ali pa si delo nesti domov. Jaz bi zaradi nekaj dni bolniške za mojega otroka, skoraj pristala na cesti.
Ampak moraš razumeti tudi mame. Ni jim lahko. Groza je, ko te že spet kličejo iz vrtca in ti povedo, da je tvoj otrok bolan. Dejstvo je, da če bi bili vsi ljudje samski in brez otrok, bi se čez 20, 30 let svet ustavil. Tako je to.
Dejstvo je, da če bi bili vsi ljudje samski in brez otrok, bi se čez 20, 30 let svet ustavil. Tako je to.
Nič se ne bi ustavil. Kar naprej bi se vrtel brez človeka. In še bolje bi se mu godilo brez človeštva, ki je kot kak virus, samo zajeda se v planet in uničuje vse pred seboj. Saj človeštvo je mlado, a misliš da se pred pojavom človeka svet ni vrtel?:)))
vse boš dobila nazaj, 20.01.2022 ob 12:54
Ko boš mama, bo takole šinfala ena tebe. Ti bo to fajn? A ti mogoče misliš, da je krasno biti doma z enim, dvema, tremi bolnimi otroci? A ti misliš, da je taka mama na dopustu.
Saj pravim, oglasi se, ko boš mama. Do takrat, pa UTIHNI.
Jaz sem se vedno lepo odpočila, ko sem bila doma na negi za otroka. Seveda nočeš, da je otrok bolan, ampak ko je, si pač doma. Ko je imel moj vročino, je večino dneva prespal, vse sem naredila, od kuhe do pospravljanja, pa še pocrkljala sem ga malo, ko je bil zbujen.
Meni je bilo fajn, verjamem da tudi marsikateri drugi mami, ene si ne upajo priznat.:)
ne vem no962, 20.01.2022 ob 12:59
Jaz sem se vedno lepo odpočila, ko sem bila doma na negi za otroka. Seveda nočeš, da je otrok bolan, ampak ko je, si pač doma. Ko je imel moj vročino, je večino dneva prespal, vse sem naredila, od kuhe do pospravljanja, pa še pocrkljala sem ga malo, ko je bil zbujen.
Meni je bilo fajn, verjamem da tudi marsikateri drugi mami, ene si ne upajo priznat.:)
No, ena redkih, ki si upa priznati. Dejansko imam tudi jaz nostalgične spomine na te nege.:) Otroci so zdaj v višjih razredih OŠ in v SŠ, tako da to odpade. Čeprav ene moje sodelavke si še za 16-letnika vzamejo bolniške, zaradi viroze. Pa ne vem, kdo jim jih daje.:)) Kot da te ne more otrok poklicat, če se mu slabša. Jaz sem hčero v 4. razredu pustila samo doma s povišano vročino in rahlim slabim počutjem. Morala me je poklicati, jaz sem jo preverjala… in je šlo brez problema. Dan prej sem ji vse pripravila, tudi hrano, čaj si je znala sama narediti… zdaj je pa kolegica doma, ker ima sin vročino, 16. let (ni kovid). Sicer pravi, da ima vročino 37,5, ampak nikoli ne veš, ali se mu ne bo povišala na 40.:)
Jah, pač ene s pridom to izkoriščajo.
šefica228, 20.01.2022 ob 13:10
Pri nas je pravilo, da je pol bolniške očetove.
Če ne gre drugače, smo za te karantene najeli študentko s pegagoške, plačamo ji 5 eur na uro, 3 eur ji bi naj dal zaposleni.
Ne boste vrjeli kako hitro se je najdlo free varstvo.
bejž no odkod pa to pišeš? Iz Tonge?
Mam 3
Se z avtorco strinjam.
Ce delava za 6e
Bi takrat ko me nadomesca ona morala dobit 7e
Jz pa 5e.
Resni fer. Kaj njo brigajo moji otroc. Jz pa tud ko sem domaploh zdej ko je korona.lazemo ko pes tece.
Da smo doma pa izlezavamo ve pa garate namest nas.
Jz zarad slabevesti nosim kekse pa kavo caj rolade na siht.
res je, ker ponavadi, vsaj pri mojih dveh je bilo tako, da sta kljub vročini in bolezni bila dobre volje in neprizadeta..tako da sta kaj brala, gledala risanke, seveda tudi počivala, ampak ni bilo panike, jaz sem se prav dolgočasila zraven, pa tudi, če sta bila oba doma hkrati..Tako sta Moja dva nekje v šestem razredu že bila sama doma ob bolezni..Seveda odvisno kaj, ampak če je bilo malo vročine, pa poln nos, sta bila seveda sama, smo pa bili na vezi.
bimate, 20.01.2022 ob 13:15
res je, ker ponavadi, vsaj pri mojih dveh je bilo tako, da sta kljub vročini in bolezni bila dobre volje in neprizadeta..tako da sta kaj brala, gledala risanke, seveda tudi počivala, ampak ni bilo panike, jaz sem se prav dolgočasila zraven, pa tudi, če sta bila oba doma hkrati..Tako sta Moja dva nekje v šestem razredu že bila sama doma ob bolezni..Seveda odvisno kaj, ampak če je bilo malo vročine, pa poln nos, sta bila seveda sama, smo pa bili na vezi.
za nevem no
Ko sem bila mlajša, je bilo isto pri dopustih in sem češ mogla koristiti, ko so vse z otroki poflancale glavno sezono. Sedaj pa povem, da glavna sezona pripada vsem in se bomo malo pokrižale z dnevi in prilagodile drug drugemu. Glede na to, da imajo šolske še zimske, pa ne vem kere počitnice zaradi šolarjev čez šolsko leto.
Je pa stvar nadrejenega, da organizira delo, četudi pol kolektiva manjka, npr. da zboli. Če ni sposoben, je treba nadrejenega zamenjati, če ne zmore normalno organizirati delovnega procesa ob izpadu delavcev. V smislu, da potem pade vse na enega in se potem zgodi, da slednji zaradi pregorelosti zboli in je nato on dalj časa odsoten.
Stvar nadrejenega. Mene ne nadomešča nihče. Sem pa dovolj plačana, da imam interes narediti projekte tako kot morajo biti. Kar pomeni, da nege kot take nisem imela že lep čas (v zadnjo, ko sem bila z otrokom v bolnici), ostalo je delo od doma. Kar pomeni, da ti dnevi niso sproščujoči z obilo prostega časa, ampak poleg skrbi za otroka, kuhe, dopoldan podelam še najnujnejše, popoldne pa do pisarne po papirje in še ostalo. Če me ni, delo počaka. Če je kaj res nujnega, moram priti tja oz. mora zadevo prevzeti glavni nadrejeni.
Saj bi ti rekla da bo drugače ko boš ti imela otroke, no pri meni ni bilo. Ker so me navadili kot ovčko skočiti, ko je bilo potrebno sem iskala načine kdo bo varoval otroka ko je bolan, partner, tašča, mama,… Ko sva bila bolnišnici je bilo pa itak treba dati dopust. Sodelavka je jemala dopust takrat ko je imel otrok počitnice na faxu.
mijav mijav, 20.01.2022 ob 12:34
pa saj imaš plačano. Ko boš dovolj zaslužila, boš lahko dala odpoved in uživala.
Bi ona morala dati odpoved, ki dela nadure in rešuje druge, vključno s šefom, da zadeve nemoteno laufajo. Naj dajo odpoved tisti, ki svojega dela ne opravijo tako kot bi morali in prelagajo na druge svoje obveznosti. To je resnično nepravično in diskriminatorno.
Forum je zaprt za komentiranje.