se kdaj navadiš, da partner stalno dela
Skupaj sva 10 let, imava dva otroka, že od začetka je deloholik, kar pomeni da gre zjutraj v službo, nato doma popoldne stalno nekaj “prčka” ali okoli bajte, ali v svoji delavnici.
Dela v domači firmi, dopusta nikoli ne vzame, razen poleti en teden ko gremo na morje.
Ne dela na praznike in na nedeljo.
Posledično pade name vse od dela v hiši, od ukvarjanja se z otrokoma, od naloge za šolo….. Če vzame otroka ven me po pou ure že kličeta. Če želim k frizerju ali imam kak opravek mu seveda prej povem, da si splanira čas. Vedno se prilagajam in to me počasi mori.
Občasno mi prekipi, ker pade vse po meni, imam tudi 8-urni delovnik pa vožnja do službe…..
to še ni nič, moj dela vsak dan do osmih zvečer, petek malo manj, dela tudi nedelje, ko je gužva, če ne v pisarni, pa doma za računalnikom..sobota obvezno vse..Edino poleti smo več na dopustu, vsaj 3x po en teden, pa pred korono smo večkrat šli tudi pozimi kam daleč z letalom na lepše.
Mene na začetku ni motilo, zdaj pa vedno bolj , otroka sta najstnika, moral bi biti več z njima itd..zat vsak trenutek, ko je doma, mu težim, da naj skupaj nekaj počnejo.
Za moje pojme tvoj ni deloholik.
Moj oče je delal vse dni v letu, razen 10 dni, ko smo šli na morje. To pomeni tudi sobota in nedelja. Delal je doma, v delavnici in če si kaj hotel, si šel k njemu v delavnico. Meni se je to vedno zdelo zelo normalno.
Tudi moj mož stalno dela. To pomeni nedelje in praznike, razen tistih 3 tedne, ko gremo na morje. Dela doma in meni je to v redu. Je v svoji delovni sobi, in če kaj hočemo, gremo k njemu.
Meni je to super. Seveda pa imamo dovolj denarja, da jaz ne pucam, ne sesam in ne brišem prahu.
naloge za šolo morata delati otroka, če mož prčka okrog bajte in po delavnici, naj mu gresta otroka pomagat.
tako se bodo skupaj družili in tudi kaj naredili. kar se tiče gospodinjenja, na ne vem kaj to prčkanje pomeni?Imata veliko zemlje? Pridela zelenjavo, poseka drevesa in pripravi drva, da vam jih ni treba kupovati? redi živali, da imate meso? Če je to, potem si plačaj gospodinjsko pomoč, če ne zmoreš. Če pa res samo prčka, potem ga posedi za mizo in naredita tabelo delovnih obveznosti lepo fifti fifti.
Pri nas je tako – vsaj 2x na teden so sami popoldan doma – kaj počnejo me ne zanima, pridem ob 22:00, ko morajo biti že zdavnaj v postelji.
Vsaj 1x na mesec so sami doma tudi med vikendom cel dan.
Kaj delajo me ne zanima.
Če mož dela skoz nekaj okoli bajte, naj gredo mulci ven in mu pomagajo, ali se zunaj igrajo.
Dostikrat smo skupaj zunaj in skupaj kaj delamo.
Če ima kake opravke jih vzame s sabo.
Če hoče it h kolegom, jih vzame s sabo.
Če hoče it na igrišče fuzbal igrat jih vzame s sabo.
Aja tablic telefonov in tv čez dan ni. Sploh če je sonce. Imajo kup stvari za počet.
Kje šteka?
Pri vas je najbrž tako, da ata gre ven nekaj delat, mulci pa se tiščijo k mami not v dnevno pa pred tv. Mati puca, foter seka drva, mulci pa tv.
tvoj ni d od deloholika, 07.01.2022 ob 09:47
Za moje pojme tvoj ni deloholik.
Moj oče je delal vse dni v letu, razen 10 dni, ko smo šli na morje. To pomeni tudi sobota in nedelja. Delal je doma, v delavnici in če si kaj hotel, si šel k njemu v delavnico. Meni se je to vedno zdelo zelo normalno.
Tudi moj mož stalno dela. To pomeni nedelje in praznike, razen tistih 3 tedne, ko gremo na morje. Dela doma in meni je to v redu. Je v svoji delovni sobi, in če kaj hočemo, gremo k njemu.
Meni je to super. Seveda pa imamo dovolj denarja, da jaz ne pucam, ne sesam in ne brišem prahu.
in kaj imate od njega, pa če je že tebi vseeno, kaj pa otroci?
to je samo bežanje in izogibanje odnosom, ti si si pa našla nadomestek očeta, ki ga nisi imela, zdaj pa imaš moža, ki ga v bistvu nimaš oziroma se ne zanima zate/za vas.
Imaš več možnosti:
1. dobiš hišno pomočnico, ki te bo razbremenila gospodinjskega dela,
2. začneš delati za krajši čas (se tako razbremeniš dela v službi in lažje zadihaš doma z otroki in gospodinjstvom),
3. mu poveš, da si ne želiš moža, ki nonstop dela. Če misli tako nadaljevati, ga boš zapustila. Poveš, kaj minimalno pričakuješ in naj se izjasni, ali je to sposoben.
fjgh, 07.01.2022 ob 10:50
Se pravi, da rešitev je ločitev?
Zraven vseh socialnih, pisholoških, finančnih in organizacijskih težav, ki jih ločitev prinese s seboj, bo imela ženska naenkrat spucano stanovanje, pomoč pri otrocih in tip se bo naenkrat začel ful več brigat za otroke?
če bodo otroci vsak drug vikend in dva popoldneva na teden pri fotru, bo vsekakor imela več časa in bolj spucano stanovanje. Pa saj problem ni v tem, da je mož garač, ampak luftar. Poznam nekaj takih garačev in privatnikov, ko žene mislijo, da cele dni delajo, oni pa podpirajo šank v lokalu in se gonijo okoli. zato pa nimajo časa niti denarja.
Od takega moškega sem jaz šla. S triletnim otrokom. Ni ga bilo cele dneve, samo delo. Pa nismo na kmetiji, da bi bilo nujno treba skos delat. 3 leta nisem mogla niti k frizerju. V treh letih ni enkrat otroku večerje naredil. Bila sta 2x zvečer z otrokom sama v treh letih (enkrat sem šla h kolegici na okrogel rd, enkrat na sestrično dekliscino). Je tisti večer popokal otroka in šel z njim k mamici spat. Zdaj sva ločena. Otroka vzajama jaz in njegova mama (ko je pri njemu).
Amlp, 20.01.2022 ob 22:13
Od takega moškega sem jaz šla. S triletnim otrokom. Ni ga bilo cele dneve, samo delo. Pa nismo na kmetiji, da bi bilo nujno treba skos delat. 3 leta nisem mogla niti k frizerju. V treh letih ni enkrat otroku večerje naredil. Bila sta 2x zvečer z otrokom sama v treh letih (enkrat sem šla h kolegici na okrogel rd, enkrat na sestrično dekliscino). Je tisti večer popokal otroka in šel z njim k mamici spat. Zdaj sva ločena. Otroka vzajama jaz in njegova mama (ko je pri njemu).
Ne samo, da mu večerje ni naredil. Niti enkrat ga ni skopal, spat ga je dal pa mogoče 10x. Pa še to po dooolgem joku otroka, ker je hotel, da ga da ati spat.
Ja sej, če je tak deloholik pa lahko tudi gospodinjska dela upravlja in obveznosti z otroki.
Ali pa je stvar v temu, da je tvoj mož šovinist in misli, da so to ženska dela?
Primer: če je njegov delovnik 2 uri daljši od tvojega ali pa če je njegova služba težja in bolj izčrpujoča od tvoje, to pomeni, da ti opraviš 70% gospodinjskih opravil in dela z otroci.
Ali če je treba okoli hiše opraviti pomembno delo, tisti dan ti opravlaš gospodinjstvo in skrb za otroke.
Vsi jamrajo po telefonu ženam kako so obremenjeni in ah in oh in zahteven šef in težke stranke in teren in ono in tisto in ostajajo na firmi +1/+2uri (drugače moram jaz it po otroke/v trgovino/domov končat kosilo/razvažat otroke/ tako pa pridem že na kuhano direkt k mizi). Efektive pa ne vem, če je dnevno za 4 do 5 ur.
utrujena mamica, 07.01.2022 ob 09:32
Skupaj sva 10 let, imava dva otroka, že od začetka je deloholik, kar pomeni da gre zjutraj v službo, nato doma popoldne stalno nekaj “prčka” ali okoli bajte, ali v svoji delavnici.
Dela v domači firmi, dopusta nikoli ne vzame, razen poleti en teden ko gremo na morje.
Ne dela na praznike in na nedeljo.
Posledično pade name vse od dela v hiši, od ukvarjanja se z otrokoma, od naloge za šolo….. Če vzame otroka ven me po pou ure že kličeta. Če želim k frizerju ali imam kak opravek mu seveda prej povem, da si splanira čas. Vedno se prilagajam in to me počasi mori.
Občasno mi prekipi, ker pade vse po meni, imam tudi 8-urni delovnik pa vožnja do službe…..
Težko je pri tem reči kaj točno je narobe in čigava krivda je to. Najbolje bi bilo, da se skupaj usedeta in malce uskladita glede del. Pač katera dela so vama kot posameznikoma bolj in manj pomembna, kako gledata na dela drug drugega in kdo naj bi bil izvršilec določenih del.
Forum je zaprt za komentiranje.