Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Otrok me ne mara zaradi božičnega darila

Otrok me ne mara zaradi božičnega darila

Letošnji božič je že zaznamoval prepir, ki ga je sprožil petletni sin. Ker sem mnenja, da imajo otroci danes več kot mi je pod smrekico dobil nogavice in spodnje perilo. Zima je, to potrebuje. Razložila sem mu, da je božič v nas samih in ne v darilih, čeprav je Božičku pisal že pred časom in bi lahko kupila kaj od tistega. Smo na srečo preskrbljeni. Sinova reakcija je nato še sprožila prepir z možem, ki za darilo ni vedel in zdaj to pogreva še on in mrzlično išče odprte trgovine, da bi kao kupil boljše darilo. Pa imamo še ene uničene praznike zaradi kapitalizma … lp

Odgovor na objavo uporabnika
Sinthy, 25.12.2021 ob 10:56

Letošnji božič je že zaznamoval prepir, ki ga je sprožil petletni sin. Ker sem mnenja, da imajo otroci danes več kot mi je pod smrekico dobil nogavice in spodnje perilo. Zima je, to potrebuje. Razložila sem mu, da je božič v nas samih in ne v darilih, čeprav je Božičku pisal že pred časom in bi lahko kupila kaj od tistega. Smo na srečo preskrbljeni. Sinova reakcija je nato še sprožila prepir z možem, ki za darilo ni vedel in zdaj to pogreva še on in mrzlično išče odprte trgovine, da bi kao kupil boljše darilo. Pa imamo še ene uničene praznike zaradi kapitalizma … lp

To zadevo preprosto rešiš tako da okriviš božička :)). On je že vedel kaj rabi.

Jahhh… ne moreš mulčku tlačit gat in štumfov za darilo, če je ona napisal pismo božičku, kaj hoče-verjetno pa ste ga tudi sami s tem božičkom provocirali..

jaz osebno za dedka mraza vedno želim kake tople odštekane nogavice, rokavice, šal , pižamo..

V naslednjem letu pac preprosto nebo nic pod smrecko.

Napaka je bila,da je napisal svojo zeljo.Lahko bi mu rekla,da Bozicek prinese karkoli.

Malo je sicer premajhen za kruto resnico, naj mu ati pod smrekico postavi kaj dodatno, pa bo ?

@ Sinthy

Ja lej no… lahko še vedno Dedek Mraz popravi, kar je Božiček zavozil.

Petletnik so štumfi in gate samoumevne stvari. Morda so primerne le kakšne posebne, na primer z njemu najljubšo živalco. Pa da je nekaj poleg, magari preprosta igračka, kinderjajček ali kaj podobnega. Če je pisal Božičku in je bila želja kolikor toliko realns, pa sploh ni fer. Lahko pa popravi Dedek Mraz. Saj je lepo, da otroke vzgajamo v skromnosti, ampak nekaj pravljično sti in veselja jim je pa treba pustiti čim dalj.

Razvajenega nebogljenega, nesramnega froca imaš, ki bi bil zadovoljen, če bi mu kupila darilo za 1500 EUR. Kakšen šele bo ta otrok ko bo odrastel. Bodi enkrat stroga pri vzgoji, ker če te bo sukal okoli malega prsta boš nasrkala.

A pri petih letih že zna pisat?

Če je to res kar si napisala, pol res ne morem vrjet ker kreten od ženske si ti. Bogi otrok.

Upam, da ti mož naslednjič za darilo kupi pisker in kuhalnico in ju naj zavije v darilni papir. Ali pa pralni papir in vložke. Ali pa metlo in smetišnico. Pa upam, da boste meli večerjo s sorodniki in prijatelji, ko boš to odprla.

Mogoče boš potem razumela.

a pri petih, 25.12.2021 ob 12:49

A pri petih letih že zna pisat?

Jaz sem znala! Ziveli smo v takratni Rusiji, sem znala latinico in rusko cirilico, govorila sem slovensko in rusko, verjetno ne vse brezhibno, a pravljice v obeh jezikih sem si sama brala.

Tako malim otrokom so oblačila res samoumevna. Hkrati se pa še ne zavedajo vrednosti denarja.

Moje mnenje je, da celo leto uči otroka skromnosti in vrednot za praznike mu pa pusti malo veselja in mu privošči kakšno darilo po njegovi želji. Če nočeš materializma za božič, naj mu do novega leta darila prinese dedek mraz.

Ti pa obiraš ravno obratno pot ko veselo razlagaš da ima otrok več kot ti. Zadeve mu ne padejo iz zraka, nekdo jih kupi.

Poanta telih dobrih moz ni v tem, da dobis za darilo nekaj, kar potrebujes, ampak nekaj, kar si zelis! No, 5 letniku lahko zraven prilozis se pizamo in stumfe z njegovim najljubsim junakom, ki jih itak pozrebuje, ampak to res ne more biti edino darilo.

Tudi mozu ne kupis cevljev, ker so stari ze cisto ofucani in nujno rabi nove, ampak mu kupis nekaj, kar bi imel, mu prav pride, ni pa to nujna stvar ali, ce so ze cevlji nujni, mu pa privoscis tiste drazje, ker sam bi si kupil cenrjse. Evo, tako nekako naj bi ta obdarovanja delovala.

Zdaj se lahko resis edino tako, da za vse okrivis Bozicka, v katerega naj bi 5 letnik se verjel in stvar popravis z dedkom Mrazom.

A ni povsem normalno, da otrok pri petih že zna pisati (vsaj velike tiskane črke) in brati? Ampak morda smo pa samo mi čudni …

samvprašam, 25.12.2021 ob 12:58

A ni povsem normalno, da otrok pri petih že zna pisati (vsaj velike tiskane črke) in brati? Ampak morda smo pa samo mi čudni …

Ne meni ni. Od kdaj naj bi bilo pa to normalno, da petletniki znajo pisat?

Zakaj bi se potem v šoli učili pisati, če pa naj bi to že pred šolo znali?

Draga mama, kriv ni kapitalizem, ampak vidva z možem, sori. Kdo mu vse vtakne v rit (glede na to, da praviš, da vse ima)? Vidva, je tako.  Bom rekla tako, kar seješ, to žanješ.

Zelo  enostavno. Nogavičke in perilo daj kakšnemu otroku, ki tega nima.

Svojemu razvajenemu sinčku pa povej, da ne moremo imeti vsega. Pri nas je vedno nosil samo Miklavž, ni bilo ne Božička ne dedka Mraza. Otroci so danes zmedeni, ker si mislijo, da jim morajo vsi nositi. Krivi pa smo mi, kdo pa drug.

Avtorica, raje priznaj, da nisi imela boljše ideje. To JE žalostno! Petletnik je lahko hitro zadovoljen s kakšno pozornostjo. Ni treba, da je ravno igrača za 20€. Nogavice in spodnjice drugič kupi sebi in si jih daj pod smrečico, da bo sin videl, da Božiček tudi nate ni pozabil.

ne meni ni, 25.12.2021 ob 13:11

Ne meni ni. Od kdaj naj bi bilo pa to normalno, da petletniki znajo pisat?

Zakaj bi se potem v šoli učili pisati, če pa naj bi to že pred šolo znali?

Saj pravim, mogoče smo mi čudni. Jaz in moji sorojenci ter tudi naši otroci s(m)o pri petih letih pisali in brali. Šola je bila za učenje pisanih črk, izboljšanje črkovanja ter lepšo pisavo.

Sej ravno v temu je fora! Če ima otrok vse skozi vse leto pol se ničer več ne more res veseliti.

Potem pa kreten od mame to svojemu otroku naredi. Res ne razumem ke se vsi ti ljudje brez zdrave logike znajdejo.

Vse naj otrok dobi za decemberske praznike in za rojstni dan, ne pa skozi vse leto!!!!!!!!!!!!! Čez leto pa morda samo kakšno malenkost.

Res ne vem kako moraš biti tako kretenski, da se ne zavedaš, da s tem vzgajaš navceličanega otroka, ki nikoli ne bo mogel boiti srečen in zadovoljen v živlenju, ker ne bo vedel kaj pomeni veseliti se stvari. Ampak bo vedno razmišljal, kaj bi mogel imeti in česar ne more imeti.

Halo ja nisam dobio ni to!! Kome ja da se žalim??? Pa lepo sem napisal da hočem M E R Y!!!

Pa pizda li mu materna vsem bom povedu da ne obstaja!!! Smrad!!!

Pravi Gorenjc gre malo pred polnočjo iz hiše in na durih poči petardo. Vrne se v hišo in reče otrokom: ‘Božička ne bo! Nekdo ga je pihnil!’

Kokoši, 25.12.2021 ob 12:50

Če je to res kar si napisala, pol res ne morem vrjet ker kreten od ženske si ti. Bogi otrok.

Upam, da ti mož naslednjič za darilo kupi pisker in kuhalnico in ju naj zavije v darilni papir. Ali pa pralni papir in vložke. Ali pa metlo in smetišnico. Pa upam, da boste meli večerjo s sorodniki in prijatelji, ko boš to odprla.

Mogoče boš potem razumela.

Za kokoši.

Bravo. ? To bi moral mož prebrati in res tako narediti.

Gate in štunfi niso darilo. To si mu kot starš dolžna priskrbeti. Je osnova. Darilo je nekaj kar človeka razveseli in ni neka osnovna dobrina. Da pa otroka nategneš da “piše božičku” želje in se veseli tega, potem pa mu nastaviš gate je pa sadistično. Upam da ti mož za rojstni dan kupi vložke.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close