Otrok me ne mara zaradi božičnega darila
Letošnji božič je že zaznamoval prepir, ki ga je sprožil petletni sin. Ker sem mnenja, da imajo otroci danes več kot mi je pod smrekico dobil nogavice in spodnje perilo. Zima je, to potrebuje. Razložila sem mu, da je božič v nas samih in ne v darilih, čeprav je Božičku pisal že pred časom in bi lahko kupila kaj od tistega. Smo na srečo preskrbljeni. Sinova reakcija je nato še sprožila prepir z možem, ki za darilo ni vedel in zdaj to pogreva še on in mrzlično išče odprte trgovine, da bi kao kupil boljše darilo. Pa imamo še ene uničene praznike zaradi kapitalizma … lp
Sinthy, 25.12.2021 ob 10:56
Letošnji božič je že zaznamoval prepir, ki ga je sprožil petletni sin. Ker sem mnenja, da imajo otroci danes več kot mi je pod smrekico dobil nogavice in spodnje perilo. Zima je, to potrebuje. Razložila sem mu, da je božič v nas samih in ne v darilih, čeprav je Božičku pisal že pred časom in bi lahko kupila kaj od tistega. Smo na srečo preskrbljeni. Sinova reakcija je nato še sprožila prepir z možem, ki za darilo ni vedel in zdaj to pogreva še on in mrzlično išče odprte trgovine, da bi kao kupil boljše darilo. Pa imamo še ene uničene praznike zaradi kapitalizma … lp
To zadevo preprosto rešiš tako da okriviš božička :)). On je že vedel kaj rabi.
Petletnik so štumfi in gate samoumevne stvari. Morda so primerne le kakšne posebne, na primer z njemu najljubšo živalco. Pa da je nekaj poleg, magari preprosta igračka, kinderjajček ali kaj podobnega. Če je pisal Božičku in je bila želja kolikor toliko realns, pa sploh ni fer. Lahko pa popravi Dedek Mraz. Saj je lepo, da otroke vzgajamo v skromnosti, ampak nekaj pravljično sti in veselja jim je pa treba pustiti čim dalj.
Če je to res kar si napisala, pol res ne morem vrjet ker kreten od ženske si ti. Bogi otrok.
Upam, da ti mož naslednjič za darilo kupi pisker in kuhalnico in ju naj zavije v darilni papir. Ali pa pralni papir in vložke. Ali pa metlo in smetišnico. Pa upam, da boste meli večerjo s sorodniki in prijatelji, ko boš to odprla.
Mogoče boš potem razumela.
Tako malim otrokom so oblačila res samoumevna. Hkrati se pa še ne zavedajo vrednosti denarja.
Moje mnenje je, da celo leto uči otroka skromnosti in vrednot za praznike mu pa pusti malo veselja in mu privošči kakšno darilo po njegovi želji. Če nočeš materializma za božič, naj mu do novega leta darila prinese dedek mraz.
Ti pa obiraš ravno obratno pot ko veselo razlagaš da ima otrok več kot ti. Zadeve mu ne padejo iz zraka, nekdo jih kupi.
Poanta telih dobrih moz ni v tem, da dobis za darilo nekaj, kar potrebujes, ampak nekaj, kar si zelis! No, 5 letniku lahko zraven prilozis se pizamo in stumfe z njegovim najljubsim junakom, ki jih itak pozrebuje, ampak to res ne more biti edino darilo.
Tudi mozu ne kupis cevljev, ker so stari ze cisto ofucani in nujno rabi nove, ampak mu kupis nekaj, kar bi imel, mu prav pride, ni pa to nujna stvar ali, ce so ze cevlji nujni, mu pa privoscis tiste drazje, ker sam bi si kupil cenrjse. Evo, tako nekako naj bi ta obdarovanja delovala.
Zdaj se lahko resis edino tako, da za vse okrivis Bozicka, v katerega naj bi 5 letnik se verjel in stvar popravis z dedkom Mrazom.
samvprašam, 25.12.2021 ob 12:58
A ni povsem normalno, da otrok pri petih že zna pisati (vsaj velike tiskane črke) in brati? Ampak morda smo pa samo mi čudni …
Ne meni ni. Od kdaj naj bi bilo pa to normalno, da petletniki znajo pisat?
Zakaj bi se potem v šoli učili pisati, če pa naj bi to že pred šolo znali?
Zelo enostavno. Nogavičke in perilo daj kakšnemu otroku, ki tega nima.
Svojemu razvajenemu sinčku pa povej, da ne moremo imeti vsega. Pri nas je vedno nosil samo Miklavž, ni bilo ne Božička ne dedka Mraza. Otroci so danes zmedeni, ker si mislijo, da jim morajo vsi nositi. Krivi pa smo mi, kdo pa drug.
ne meni ni, 25.12.2021 ob 13:11
Ne meni ni. Od kdaj naj bi bilo pa to normalno, da petletniki znajo pisat?
Zakaj bi se potem v šoli učili pisati, če pa naj bi to že pred šolo znali?
Saj pravim, mogoče smo mi čudni. Jaz in moji sorojenci ter tudi naši otroci s(m)o pri petih letih pisali in brali. Šola je bila za učenje pisanih črk, izboljšanje črkovanja ter lepšo pisavo.
Sej ravno v temu je fora! Če ima otrok vse skozi vse leto pol se ničer več ne more res veseliti.
Potem pa kreten od mame to svojemu otroku naredi. Res ne razumem ke se vsi ti ljudje brez zdrave logike znajdejo.
Vse naj otrok dobi za decemberske praznike in za rojstni dan, ne pa skozi vse leto!!!!!!!!!!!!! Čez leto pa morda samo kakšno malenkost.
Res ne vem kako moraš biti tako kretenski, da se ne zavedaš, da s tem vzgajaš navceličanega otroka, ki nikoli ne bo mogel boiti srečen in zadovoljen v živlenju, ker ne bo vedel kaj pomeni veseliti se stvari. Ampak bo vedno razmišljal, kaj bi mogel imeti in česar ne more imeti.
Kokoši, 25.12.2021 ob 12:50
Če je to res kar si napisala, pol res ne morem vrjet ker kreten od ženske si ti. Bogi otrok.
Upam, da ti mož naslednjič za darilo kupi pisker in kuhalnico in ju naj zavije v darilni papir. Ali pa pralni papir in vložke. Ali pa metlo in smetišnico. Pa upam, da boste meli večerjo s sorodniki in prijatelji, ko boš to odprla.
Mogoče boš potem razumela.
Za kokoši.
Bravo. ? To bi moral mož prebrati in res tako narediti.
Forum je zaprt za komentiranje.