Je kdo dobil potrdilo pri zdravniku, da se ne sme cepit
takole je, 17.09.2021 ob 09:25
Ko vi rabite zdravnika je katerkoli dober, samo da dobite svoje. Ko zdravniki rabijo vas pa iščete vse možne načine, da jim odrekate njihovo strokovnost. Odločite se že kaj sploh želite.
Če imaš resen problem z zdravjem, bo tvoj zdravnik to prepoznal in pravilno ukrepal.
Podpis.
zdravniki445, 17.09.2021 ob 09:20
Tisti, ki se vam odsvetuje cepljenje zaradi zdravstvenih razlogov (npr.alergije z anafilaksijo), a je dobil kateri potrdilo pri zdravniku?
Pozna kdo za kakšnega zdravnika z vestjo, ki upošteva pacientovo zdravstveno stanje in ga glede na riziko zdravstvenega stanja ne prepričuje v cepljenje?. Hvala
Spet se bo našlo 100 ljudi, ki bi radi informacije o tem, kako preko vez do potrdila zdravnika, samo za to, da se ne rabijo cepiti.
Jaz imam avtoimunsko bolezen od rojstva, gensko prirojeno. Telo ne proizvaja encimov, potrebnih za dober odziv ob stresnih dogodkih, boleznih. Običajno sem bolna 5, 6x na zimo.
In veš kaj je najbolj žalostno? Da sem se kljub temu cepila v prvem valu, ob posvetu z zdravnikom. Ker sem upala, da se bodo tudi drugi ljudje, in bomo tako en drugega solidarno na nek način zavarovali. Da bomo dosegli potrebno stopnjo precepljenosti. Še zmeraj živim in diham, medtem ko vsi drugi vpijejo oh kaj in kako se jim lahko zgodi, če se cepijo in iščejo 100 in en razlog, da bi se izmaknili. Ljudje, ki nimajo nobenih indicov, da bi lahko sploh bili rizični. Ti bi se morali cepiti najprej, da zavarujejo ostale ogrožene, a situacija je prej obratna.
Slabo mi je, ko to gledam. Še bolj pa ko se bo zdaj naenkrat našlo tisoče “na smrt bolanih”, ki imajo “priporočilo za necepljenje”
Neko, 17.09.2021 ob 09:36
Lej jih te. Mislim res…
Avtor… Ne se cepit! Ma norega se naredi ce treba! Pusti sluzbo.. Al pa probaj da ti dajo odpoved… Da vsaj lahko gres na zavod… Pa tudi ce ne… Pol leta “kazenskega” bos ze prezivel/a… Nekad nije sve u parama. Ne se cepit!
Ne moreš na zavod, če dobiš odpoved iz krivdnih razlogov.
Če obstaja dejanski tehten razlog (resnični zdravstveni problemi), potem te podpiram.
Samo če je to res, potem bi ti moral osebni zdravnik že napisati opravičilo in ne bi rabil/a iskati zdravnika po internetu. Če ti pa ni, potem pa menjaj osebnega zdravnika čim prej.
V primeru, da iščeš zdravnika, ki ti bo pisal opravičila zaradi fiktivnih bolezni, se pa fukni po štengah.
Nisem dobila, pa ceprav sem imela v preteklosti tezave z alergijami in skoraj anafilkticnimi soki.
Moj oce tudi ne, ceprav bi ga cepivo v otrostvo, kasneje skoraj pobralo. Ta je klical strok.direktorico in mu je rekla da ne bodo zdravniki pri nas to izdajali. Saj je cepljenje prostovoljno.?
Slepi sama sebe s takimi izjavami.
Razočarana699, 17.09.2021 ob 09:30
Spet se bo našlo 100 ljudi, ki bi radi informacije o tem, kako preko vez do potrdila zdravnika, samo za to, da se ne rabijo cepiti.
Jaz imam avtoimunsko bolezen od rojstva, gensko prirojeno. Telo ne proizvaja encimov, potrebnih za dober odziv ob stresnih dogodkih, boleznih. Običajno sem bolna 5, 6x na zimo.
In veš kaj je najbolj žalostno? Da sem se kljub temu cepila v prvem valu, ob posvetu z zdravnikom. Ker sem upala, da se bodo tudi drugi ljudje, in bomo tako en drugega solidarno na nek način zavarovali. Da bomo dosegli potrebno stopnjo precepljenosti. Še zmeraj živim in diham, medtem ko vsi drugi vpijejo oh kaj in kako se jim lahko zgodi, če se cepijo in iščejo 100 in en razlog, da bi se izmaknili. Ljudje, ki nimajo nobenih indicov, da bi lahko sploh bili rizični. Ti bi se morali cepiti najprej, da zavarujejo ostale ogrožene, a situacija je prej obratna.
Slabo mi je, ko to gledam. Še bolj pa ko se bo zdaj naenkrat našlo tisoče “na smrt bolanih”, ki imajo “priporočilo za necepljenje”
Si imela srečo, da nisi imela stranskih učinkov zaradi cepiva. Naša sorodnica ni imela te sreče, kljub temu da še ni imela 40 let in ni imela nobenih drugih bolezni. Dobila strdek in ni je več. Nikoli se ne ve kako bo telo odreagiralo na cepivo. To je ruska roleta.
Šnelca_783, 17.09.2021 ob 09:59
Nisem dobila, pa ceprav sem imela v preteklosti tezave z alergijami in skoraj anafilkticnimi soki.
Moj oce tudi ne, ceprav bi ga cepivo v otrostvo, kasneje skoraj pobralo. Ta je klical strok.direktorico in mu je rekla da ne bodo zdravniki pri nas to izdajali. Saj je cepljenje prostovoljno.?
Slepi sama sebe s takimi izjavami.
Daj prosim Šnelca ne oglašaj se vsepovsod. Ti si definitivno ena tistih, ki ima kup fiktivnih in namišljenih bolezni.
Zadržki, 17.09.2021 ob 09:49
Če obstaja dejanski tehten razlog (resnični zdravstveni problemi), potem te podpiram.
Samo če je to res, potem bi ti moral osebni zdravnik že napisati opravičilo in ne bi rabil/a iskati zdravnika po internetu. Če ti pa ni, potem pa menjaj osebnega zdravnika čim prej.
V primeru, da iščeš zdravnika, ki ti bo pisal opravičila zaradi fiktivnih bolezni, se pa fukni po štengah.
Imam izvide testiranj dermatologa, infektologa in iz Golnika . Pri sebi moram imeti vedno zdravila (nujna prva pomoč po reakciji na kakšno zdravilo ali preiskavo). Moj osebni zdravnik mi je strogo zabičal, da ne smem drugam na določene preiskave kot pa samo v UKC, pa je kljub temu sledila reakcija z anafilaksijo in nekaj dnevni oddih v bolnišnici, da so me stabilizirali. Zdaj pa se zdravnik spreneveda in mi celo svetuje cepljenje. Vem, da si moram poiskat drugega zdravnika, ki bo deloval v moje dobro, ampak koga in kje?
Odjebi u skokovima, jasno.
Sem jaz hodila na nujno in v bolnico ko me je pricakal zdravnik in mi v tazadnjo dal Tavegyl da ne pride do anafilakticnega soka in sem ostala na opazovanju.
Bi te videla tebe ko se dusis…
Isto se mi je zgodilo pri zobarju po injekciji…nisem mogla vec dihat…mi je dal proti alergiji in klical nujno pomoc v ambulanto.
Tako da ce pri zobarju ne tvegam nikoli vec, ne bom niti tu.
Molim da pa vse moje bolezni preidejo nate, to pa ja.
Kdor se mi zoperstavi proti boleznim, dobi porcijo. ?
Za marsikoga ki me je zaniceval glede bolezni nevroloske, sem lepo molila da Bog da moje probleme tej osebi okusit. Sem bila uslisana. Oseba mi je sama rekla, iz cistega miru se mi je vrtelo, bilo mocno slabo, zanasalo med hojo…pa sem povedala molila sem in to je kar si rabila poizkusit na lastni kozi.
Tako da pazi…moje molitve so iz dna srca in iskrene. Zase nisem uslisana, za druge ki mi delajo nepravicnost pa ja.
zdravniki445, 17.09.2021 ob 10:10
Imam izvide testiranj dermatologa, infektologa in iz Golnika . Pri sebi moram imeti vedno zdravila (nujna prva pomoč po reakciji na kakšno zdravilo ali preiskavo). Moj osebni zdravnik mi je strogo zabičal, da ne smem drugam na določene preiskave kot pa samo v UKC, pa je kljub temu sledila reakcija z anafilaksijo in nekaj dnevni oddih v bolnišnici, da so me stabilizirali. Zdaj pa se zdravnik spreneveda in mi celo svetuje cepljenje. Vem, da si moram poiskat drugega zdravnika, ki bo deloval v moje dobro, ampak koga in kje?
Drugi casi so. Zdravniki ne upajo delat vec posteno. Oz jim to ni v srce polozeno.
Upam da najdes vseeno izjemo.
Ne pusti se ko ti bodo zagotavljali da so varne glede alergij, takrat se samo obrni stran in ne trati energije z zlom.
Nikoli se ne bom cepila, 17.09.2021 ob 10:02
Si imela srečo, da nisi imela stranskih učinkov zaradi cepiva. Naša sorodnica ni imela te sreče, kljub temu da še ni imela 40 let in ni imela nobenih drugih bolezni. Dobila strdek in ni je več. Nikoli se ne ve kako bo telo odreagiralo na cepivo. To je ruska roleta.
Se ne strinjam.
Cepivo je varno v velikih procentih, mislim da je smrtnost glede na število cepljenj po svetu 0.0020%.
To zame ni nikakršna ruska ruleta, ampak eni očitno rabite vsak izgovor, da odgovornost predate na druge.
Glede na ta nizek odstotek je prav smešno, kako vsak pozna “od znanca babico, sestro, nekoga v 12. kolenu”, ki je prav zaradi cepiva nenadoma umrl.
dkoa, 17.09.2021 ob 10:03
Enkrat sem imela hudo anafilaktično reakcijo na zdravilo in to na tako, kjer je zelo malo reakcij, v bistvu je šlo za las..Upam, da dobim potrdilo.
Nope. Alergija na določena zdravila ne pomenijo tveganja za cepljenje, ker ni nobene povezave med cepivom in zdravili. V cepivu NI nobenega zdravila.
Veliko ljudi ima alergijo na določene antibiotike, pa to ne vpliva na cepljenje.
No ja, v takem primeru bi se moglo dejansko vprašati, ali je cepljenje res smiselno ozirma bi ti bilo potrebno spisati opravičilo.
Drugače se pa opravičujem za vulgarnost, nič osebnega proti komerkoli. Odraščanje v slabi družbi ali kako že pravijo, haha.
Z iskanjem zdravnika ti pa ne morem pomagati, vendar ti želim veliko sreče.
Forum je zaprt za komentiranje.