Najdi forum

Zvočna, zvočniki?

Pozdravljeni!

Imam zvočnike 5.1, prav tako zvočno.
Vse je do nedavnega delovalo v redu.
Včeraj pa sem opazila, da špilata samo dva zvočnika, in sicer tista, ki sta vštekana v rumeni luknji.
Če v to luknje vštekam druge, špilajo. Ko pa so kabli na tistem mestu, ki morajo biti, se slišita samo dva zvočnika.
V nastavitvah imam naštimano opcijo 5.1. Prav tako je glasnost zvočnikov v nastavitvah v redu.
Kaj lahko še naredim?
Kaj bi bilo lahko narobe?

Prosim vas za odgovor!

Najlepše se vam zahvaljujem za pomoč.

Urša

Možno je, da se je pokvarila zvočna. Drugače pa probaj v nastavitvah od zvočne narediti kakšen test oziroma konfiguriraj kanale ročno. Lahko pa še enkrat inštaliraš software od zvočne (novejše driver-je).

Lp, Max

Max, kje pa so nastavitve od zvočne?
Kako pa to naredim?
Hvala!

Drugače pa probaj v nastavitvah od zvočne narediti kakšen test oziroma konfiguriraj kanale ročno.

V Nadzorni plošči imaš nekje nastavitve za zvočno. V njih poišči npr.: speaker test… Si našla?

Lp, Max

Ne, nisem našla.
V nadzorni imam le zvoki in avdio naprave, kjer je vse v redu nastavljeno.
Kako pa naredim test pa pojma nimam.
Sploh ne vem, kje se tale zvočna nahaja?
Je ne nejdem 🙁

Katero zvočno pa imaš? Si inštalirala software od zvočne?

Lp, Max

Ja, sem inštalirala.
Zvočna je Genius.

Si pogledala pod Volume Control, kjer imaš nastavitve za npr.: Side, Rear… zvočnike, da nimaš nastavljeno na mute. Na CD-ju si imela sigurno še kakšen software za zvočno, kjer se da kaj nastavljati. Lahko pa tudi glasba… ki jo poslušaš, ni pisana za 5.1 sistem.

Lp, Max

Ja, sem pogledala in je vse O.K. nastavljeno.
Glasba pa je pisana za 5.1 sistem, saj mi je to do nedavnega vse normalno delovalo.
Po mojem, da je res zvočna fuč.

Če imaš možnost, probaj zamenjati zvočno s kakšno drugo in boš takoj videla…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close