Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zvočna izolacija v Situli

Zvočna izolacija v Situli

Zanima me ali pozna kdo koga, ki že živi v Situli in ga lahko povpraša
kakšna je kaj zvočna izolacija stanovanj?

Problem zna bit, ker ima vsak stanovalec različno hrupne sosede in je tudi vsak drugače občutljiv na hrup in na različne vrste hrupa. Najbolj objektivne bi bile meritve, ampak to vprašanje, če boš dobil. Hrup v večstanovanjskih objektih je pri nas še vedno tabu tema. Mislim, da bi bil že čas, da se izvaja tudi meritve hrupa po različnih poteh in se jih posreduje ljudem, ki so zainteresirani za nakup. Glede na to, da so uvedli neke energetske meritve in hudo zakomplicirali življenje ljudem, bi lahko uvedli zraven tudi meritve hrupa, ker so lahko zelo pomemben dejavnik pri odločanju za nakup stanovanja. Ene hrup bolj moti, druge manj, pa naj tisti bolj občutljivi vsaj pred nakupom dobijo potrebne informacije, da ne bo potem problemov, ko bo stanovanje enkrat že kupljeno in bo prepozno. Mi in ta naša država smo še zelo zelo zadaj….

Ja se strinjam.

Obstaja povezava med zvočno in toplotno izolacijo. Stavba je v energetskem razredu B1. Torej se lahko izpelje, da je tudi zvočna izolacija dost ok?

Mišljen je bil vprašaj, ne trditev… Lapsus

Nisem sicer gradbenik, ampak čeprav imata zvočna in toplotna izolacija tudi nekaj skupnih lastnosti, močno dvomim, da obstaja direktna povezava v obe smeri. Pa bom dal za en tak banalni primer steno iz opeke (klasični opečnati blok element z luknjami). Za toplotno izolacijo je bolje, da se luknje pusti prazne in se bloke med seboj zalepi s posebnim lepilom ali pa ne napolni vseh lukenj (to je zdaj moderen način gradnje pri hišah), kjer je zrak v luknjah tudi kot toplotni izolator. Če pa bi vse luknje v opekah zalil z malto, bi opeke bolje prevajale toploto, vendar bi zagotavljale boljšo zvočno izolacijo.

Ti imaš probleme s fiziko!

Moji znanci so se pred kratkim preselili v Situlo in so z zvočno izolacijo ful zadovoljni. Vlaka se na primer sploh ne sliši. Drugače so to kar kvalitetno narejena stanovanja, ki jih prodaja Heta po znižanih cenah.

Kvalitetno???naivno…nove-gradnje so dalec od kake kvalitete…materiali najcenejsi(kaksen potres bi dokazal o cem govorim,upam,da nikoli ne pride do tega)!!!vazno,da je “fensi”,dokler bodo take ovce bodo razno-razni Zidarji lepo ziveli.Za ta denar si zgradim lepo sanjsko hisko izven Ljubljane z velikim bazenom….

Seveda je hrupnost v stanovanju zelo odvisna od zvočne izolacije. Na žalost pa precej tudi od (ne)obzirnih sosedov.
V našem bloku zvočna izolacija ni ne vem kako dobra, vendar smo kakih 10 let živeli kar v miru. Potem se je pa zamenjalo nekaj stanovalcev v okoliških stanovanjih, ki se obnašajo kot da so sami v hiši in zdaj nas ob 6h zjutraj ali še prej vrže iz postelje dirkanje nekih otrok po stanovanju, popoldan, okoli 17h, pridejo domov taspodnji, slišim vsakokrat, ko grejo noter in ven, ker loputajo z vrati, potem cele popoldneve in večere drajsajo s stoli, tudi zelo glasni so, da se jih sliši gor, sploh ko hodijo kadit na balkon, se jih sliši še bolj, in tako do poznega večera. Včeraj sem šla spat malo pred polnočjo in sem ravno zadremala, ko je nekaj dvakrat butnilo spodaj in me prebudilo… Saj bi se z veseljem preselila, ampak ker to predstavlja precejšen finančni zalogaj, sem pač obsojena poslušat takle folk 🙁
No hotela sem rečt, da mogoče tudi v Situli kupiš krasno mirno stanovanje in potem kasneje dobiš za sosede kakšne idiote, ki nonstop rogovilijo, pa adijo mir… Edino mogoče se manj sliši, če je zgradba bolje izolirana.

A slucajno zivis notri? Iz prve roke lahko povem, da gre za odlicna stanovanja, cena pa se boljsa.Za ta denar prodajajo stara jajca z papirnatimi zidovi na kot smo dobili novo stanovanje.
Ljudje pa imamo razlicne potrebe in zelje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close