Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Žvižganje turbine?

Žvižganje turbine?

V mašini mi nekaj “žvižga” med 1500 in 2000 obrati. Žvižganje ni sorazmerno z obrati, žvižga le, ko pospešujem potem pa neha, pa čeprav imam npr 1700 obratov. Je to turbina, ali turbina konstantno žvižga na določenih obratih?

turbina s spreminjamek hitosti vrtenja proizvaja zvok, ki je slišati kot žvižganje.

je pa tako, da če se ti ta zvok zdi čuden drugačenkt bi moral biti, preglej sledeče:

– lahk je cev do turbine kaj slabo pripeta, mogoče ne tesni kot bi morala
– lahk gre turbina h koncu,kar pomeni (če je izvedljivo) da bi jo bilo smotrno dat obnovit, oz novo ndat notri. Samo ti pa že pomeni da boš neki čas abrez avta, da se turibna ven vzame, pregleda in obnovi

je pa tako da med 1500 in 2000 vrtljaji začne turbina prijemat, se vrtet in je mogoče zato bolj slišna

pelji avto h kakemu kolegu, morda mehaniku, pa vržte en uč gor, da ne bo nepotrebnih presenečenj

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

preveri, da ti kje ne pušča zrak med turbino in motorjem…..torej od turbine gre cev na intercooler, od tam pa v motor….lahko oz. pogosto pušča na tej povezavi, zvoki so sikanje, žvižganje…..lahko pa tudi turbina dobiva počasi malce lufta…ni pa nujno, da je zato zanič in potrebna menjave. lahko bo žvižgala še in še km.

Hvala za hiter odgovor, bo treba res do mehanika stopit, avto tudi močno črno kadi pri pospeševanju na avtocesti. Zakadi črno tudi, ko speljem, če prej nekaj časa dela v prostem teku. Olja ne pije, turbina je bila obnovljena cca 80000 km nazaj. Je pa avto čipan, tako da ne vem, ali kje pušča zrak, ali je pa slabo elektronika nastavljena. Problem je najti dobrega mehanika, vsi znajo olje menjat, ko je pa kaj konkretnega, pa… Avto je S-max 2.0 Tdci. Če lahko kdo priporoča dobrega mehanika za diagnostiko v LJ, bi bilo super.

simptomi kažejo na puščanje zraka. preglej cevi in tudi interkuler, da ni napihnjen in počen.

hvala, samo pogruntat moram kje je interkuler in turbina 😀

ne moreš falit. če ne druzga prek cevi, pa na plastične mpokrovu trurine zihr piše da je vroče, rotirajoči deli in podobno. Cev ki gre na turbino je pa ponavadi z objmeko speta, če ti to kaj pomaga

ko začne turbina piskat, je neki narobe z njo, verjetno so lopatice hin. bo kamli zapikala. no to pa ker si jo teral ko je bil motor mrzel, ker je nisi pustil ohladit, ko si vgasnil vozilo itd.
boš, dal 3000 pa bo!!!
pol pa se boš naučil vozit.

Turbina ko žvižga je zvok podoben policijski sireni in sicer na mrzlem motorju veliko močnejši kot na vročem.če ti pa tenko piska potem je nekaj na izpušnem kolektorju.seveda lahko tudi na ceveh.Če je zvok konstantno enak na mrzlem in na toplem motorju potem ni to zvok izrabljene oziroma razcentrirane turbine.Pelji avto v lesce tam ti za 250 odlično obnovijo turbino če je le ta slaba,če ni potem pa ni panike.Meni so jo obnovili pred dvema letoma in je čisto brez vsakršnega zvoka ne glede na ogretost motorja

Kadi samo pri orenk pospeševanju (gas do konca) in pri speljevanju naredi črn oblaček.
Avto nima DPF, vožen je na relacije, ima 330.000km. Drugače dela bp, dobro pospešuje, nič ne trokira ali crkuje, samo dim spušča. ERG ventil je čist. Tankam izključno na AGIPu.

Pri hladnem in toplem motorju je isti zvok, ni pa pa konstanten glede na število obratov. npr. pospešim na 1700 obratov, piska, potem pa kar neha, ko ni potrebno več “napora”. Zato me zanima, če zanič turbine žvižgajo vedno enako pod določenimi obrati?

Ko ga nagaziš je normalno da črno pokadi.To nima veze z turbino temveč z nafto in dizami.
Samo lociraj če je zvok turbine in si zmagal.To je čisto enostavno ugotovit tudi amaterju

Tebi je presviran kolektor al pa kakšen šrauf počen turbina ko žvižga ne neha žvižgat kar tako na nekih obratih.Poje pa čisto v vseh območjih.

upoštevaj da je turbina bolj delavna/obremenjena v nizkih obratih (loputice za dovod izpušnih plinov so bolj odprte), kot v visokih obratih. V visokoh motor proizvaja več/dovolj moči in navora, v nizkih obratih pa precej tega oz kar konkrento pripomore k tema dvema faktorjema turbina

Turbina je izrazito glasnejša pri hladni mašini.

upam, da je res kakšna cev hin, samo še dobrega mehanika je treba najti, kakšen predlog?

To ti ugotovi vsak majstr ,če je turbina znucana kakor po zvoku tako tudi po luftu ležaja.Najbolj pametno ,če ne poznaš nobenega zaupanja vrednega zapelji na turbine si v lesce.Zelo pošten mojster in se zelo razume na turbine.Sam sem to sprobal.

avtor posluši. pusti ti te amaterje in kvazi mehanikarje. vsi os fesjt pametni!
tipične primer. motor 1.9 tdi 90 konj. to je tipičen motor, ki ni namenjen dirkanju in priganjanju. ni prožen, ne vrti se rad. le steška pridobiva vrtljaje. tako pač je. ni to nič slabega.
ampak ni smo to, da dovolj hitro šalataš gor in imas potrpljenje da ko dobi hitrost jo pač dobi, pač ni to dirkaški motor. lahko je vilo bolje če ima več konjev ampak jaz govorim za točno določen motor. ta motor počasi pridobiva hitrost in vrtljaje. in ni samo to problem za upoštevat. ta motor ima tudi recimo potrebo po počasnem spuščanju kuplonge. tudi vdi drugi tdi, cdi, hdi, cdti, vsi imajo ta problem. ti z ročnim menjalnikom, da ljudje prehitro spuščate kuplongo med menjavami. to je treba vozit bolj kot stroj, kot večje težje vozilo. torej počasni gibi, noge na kuplongi, na gasu in na prestavno ročici. vse na slowmotin. jaz peljem taki motor od MS do KP brez da se mi enkrat turbina vklopi. sam pač bolj na izi, vse gre bolj počasi. ampak gre!!!
probaj se naučit, da bos vozil, brez da se ti vtge trubina, torej kot SDI- ja, ki je nima. pa bo šel avto vsaj 100 000km dalj brez tezav. pri rednem servisu na pooblaščenem servisu

Ja, samo če voziš pod nizkimi obrati, pravijo, da gre pa vztrajnik, ki je še dražji od turbine.

igor, ti pa streljaš kozle, pa kaj kozle, že kozoroge, če ne samega zlatoroga.

turbina se ves čas vrti, samo v nizkih obratih ne ustvarja na tlačn strani i dovolj tlaka, da bi se to poznalo na moči avta.
ti pa bluziš o vklopih turbine…..pa saj nisi ostal v časih turbo petke, ko je vsak butel bil pameten, da se je vklopila turbina, ko te je v sedež prilimalo pri 4 jurjih obratov.

vidiš zato pa si mehanik in voziš jajc kot vsi mehaniki. ja?
pa ne bit uzaljen! tako je!
ne se obešat na neke malenkosti nepomembne, ko pride do tvoje stroke. zato pa si mehanik, ker se ne znas prilagodit. ker komaj čakaš, da boš lahko neki strokovno pokomentiral!!
pa kaj koga briga, če se vrti ali če se ne!!! glavno je davoziš avto kot bus. torej lepo elegantno, počasni gibi rok in nog. suvereni ampak počasni. kot elegantno limuzino.
tudi ne morme trdit, da turbina skoz laufa!! kolikor jaz vem ne laufa! bom vprašal res strokovnjake.
jih imamo pa bom vprašal!! samo to sme želel poudarit, da pač 1.9 tdi 90 konj recimo, mi dirkaška mašina. in da ga je treba lepo pelat. da ni to za navijanje po cesti.
da se turbine sploh ne čuje. da sploh ne da nič od sebe. če pa se takrat vrti pa bom vprašal strokovnajke!!! kolikor jaz vem, na mojem avtu pa ima 2 turbine pa izklop valjev pa še kaj, pa se baje ne vrtita če ni potrebe!!! nisem pa ziher sedaj!!! to pa sedaj res nisem ziher.

Ta igor nima tri liste.Kakšne so to da se ne vžge turbina.Jauuuuu.Turbina se obrača ves čas.

Dizla če boš vozil v nizkih obratih ga boš zabasal tak,da šele takrat se ti bo turbina razpadla.a veš zakaj se zvijejo loputice.Od saj ki se odtrgajo in padejo na 28000 obratov vrteče loputice.Saje se pa naberejo od penzionistične vožnje.Če ga redno prtiskaš te možnosti ni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close