Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zvezki takolahko

Zvezki takolahko

Po parih dneh občasnega razmišljanja (saj vem, lahko bi šla v knjigarno preverit pa se mi ne da) o tem, kaj neki so zvezki tako lahko sprašujem vas – v čem se recimo mali karo zvezek “tako lahko” razlikuje od malega karo zvezka?

Hvala za vaše odgovore…lp

To so zvezki primerni za prvošolčke, ki se še učijo pisat, da so večje razdalje med eno in drugo vrstico, vsaj nam so tako rekli v šolo, če nimam prav se opravičujem

Karo tako lahko ima še rob okoli (brez karo vzorca). Tako jim učiteljica lažje pove, kje se kaj začne pisati,….
Hudo bistvene razlike pa ni. Je centimeterski karo.

V primerjavi s tistimi npr. karo zvezki kot smo jih imeli mi, so boljši, ker:
spodbujajo otroka h ohranjanju neke oblike-ker,kare ne potekajo čisto do roba zvezka
rdeča barva črt je kar se ohranjanja pozornosti tiče-da ne gre čez črto-veliko bolj učinkovita
tole se zdejle spomnim, bi pa morala še malo pregledat kak tak zvezek,da bi lahko še več napisala. Na splošno so zvezki na tržišču kvalitetni in niso le “papir spet skupaj”.

V katerih knjigarnah se jih pa dobi? Za prvošolko jih moramo sami kupiti, za (sedanjega) tretješolca pa jih je kupila kar šola.

Ja in pri nas jih še zdaj zahtevajo, pa gre tamala že v četrti razred. Mogoče res malce olajšajo začetke pisanja in računanja, ne vidim pa razloga,zakaj so toliko dražji od ostalih “navadnih” karo in črtnih zvezkov, ki niso “takolahki”.
Ampak v šoli so jih striktno zahtevali, tudi toliko ni šlo da bi imela kak dan navaden zvezek (ker teh vragov ne dobiš v vsaki vaški papirnici) – si je morala sposojat list po list od sošolcev, ker je nesposobna mami pozabila ta pravi čas prinest novega. Potem smo jih seveda kupili na zalogo.

Ma kaj ni to večji karo, oz. bolj veliki kvadratki. Sem pozabila. Vem da so v prvem imeli en poseben karo, če je naročeno, kar kupi.Ker se res še učijo pisat in računat, pa rabijo več prostora.

Imajo jih v Intersparu. So tudi nekaj cenejši kot v papirnicah.

Pri nas jih niso dovolili, tako da prej preveri v šoli.

pri nas so tudi predpisani na seznamu potrebščin za 1. razred (LJ)

pri nas niso zahtevani, so priporočeni. gremo v tretji razred. razlaga, imajo vmesno črto, pri črtastem zvezku, za slovenščino. sicer pa mi kupujemo vedno vse te. smo se kar navadili na njih. dobiš pa jih tudi v interspar pa ostalih dzs-jevih in drugih papirnica. v knjigarni pa jih ne boš dobila, tam samo učbenike in delovne zvezke.

tako lahko ima zelo kvalitetan papir, enostavno za pisanje s svinčnikom in črnilom, malo bolj debel, da se ne pozna skozi vse liste. in ravno prav debel.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close