Žurke in samomor, vse v isti hiši
Moja prijateljica in soseda je pred dnevi naredila samomor. Žalosten dan! Ravno smo jo dobro pokopali. Ostalo je veliko nedorečenih stvari. Ne razumem pa njenih dveh sinov. Oba sta že odrasla, imate partnerki, en celo dva otroka, pametna in uspešna fanta sta, pa sta si na dan maminega samomora, v njeni hiši naredila žurko kot je na naši vasi že dolgo ni bilo. Razumem, da vsak žaluje po svoje, a vseeno, neke manire pa morajo biti, sploh, če gre za tako tragično smrt kot je, če si človek sodi sam. Ko gledam fanta, kot bi jima bilo vseeno ali celo, kot da jima ne bi bilo mar.
Glede na to, da je bila njuna mami posebna ženska, fanta pa v smislu vzgoje, bolj samorastnika, se čutim dolžna, da jima povem in razložim par stvari okoli obnašanja in manir. Vseeno je če bi zamerila vtikanje, samo, da bi upoštevala moje nasvete. Cela vas kaže na njiju. Tega si njuna mami ni zaslužila.
Partner pravi naj pustim pri miru, ker sta fanta odrasla, bila je njuna mama, moje le prijateljica. Zdi se mi, da je omaleževano njeno ime že zaradi smrti, samomora, ne rabijo, da se jih zdaj po zobeh vlači zato, ker se fanta ne znata obnašati.
Replika541, 28.08.2021 ob 11:26
Pa res ne razumem, da je nekomu samomor ravno fajn prirocna tema za nabiranje klikov.
Moras biti res poden od cloveka.
Daj razloži zakaj bi naj po tvoje bila tema izmišljena. Zakaj bi bil samomor izmišljena tema, ko pa smo Slovenci v tem med prvimi na svetu.
Žalostna soseda, 27.08.2021 ob 16:43
Moja prijateljica in soseda je pred dnevi naredila samomor. Žalosten dan! Ravno smo jo dobro pokopali. Ostalo je veliko nedorečenih stvari. Ne razumem pa njenih dveh sinov. Oba sta že odrasla, imate partnerki, en celo dva otroka, pametna in uspešna fanta sta, pa sta si na dan maminega samomora, v njeni hiši naredila žurko kot je na naši vasi že dolgo ni bilo. Razumem, da vsak žaluje po svoje, a vseeno, neke manire pa morajo biti, sploh, če gre za tako tragično smrt kot je, če si človek sodi sam. Ko gledam fanta, kot bi jima bilo vseeno ali celo, kot da jima ne bi bilo mar.
Glede na to, da je bila njuna mami posebna ženska, fanta pa v smislu vzgoje, bolj samorastnika, se čutim dolžna, da jima povem in razložim par stvari okoli obnašanja in manir. Vseeno je če bi zamerila vtikanje, samo, da bi upoštevala moje nasvete. Cela vas kaže na njiju. Tega si njuna mami ni zaslužila.
Partner pravi naj pustim pri miru, ker sta fanta odrasla, bila je njuna mama, moje le prijateljica. Zdi se mi, da je omaleževano njeno ime že zaradi smrti, samomora, ne rabijo, da se jih zdaj po zobeh vlači zato, ker se fanta ne znata obnašati.
KAKO le prijatlejica?
od kdaj je otrok vreden več in je prijatlejica LE PRIJATLEJICA?
in ja imaš se vso pravico vtikati.
Bonton, ki sledi smrti posameznika, so si izmislili ljudje. Ljudje so določili, kaj je to spoštovanje in kaj ne. To pa ne pomeni, da če nekdo počne nekaj drugače, da ne žaluje ali ne spoštuje človeka. Tudi če je v njihovem primeru tako, ni tvoja vloga, da dva odrasla moška vzgajaš. Kot praviš, je bila mama posebna, otroka pa samorastnika, mogoče bi se mogla takrat vtakniti in jim pomagati, zdaj je kar je. Če njiju ne moti, da se vsa vas zgraža nad njima, potem pusti tako, kot je.
Zdaj, če sta praznovala, ker sta vesela, da je umrla je to verjetno res strašljivo, ampak vedet pa tega ne moremo ane? Razlogi za žurko so lahko različni … Morda pa je bilo njej v spomin, ali pa sta preprosto hotela sprostit po tragediji … Kaj pa vem, moj žal pokojni prijatelj je enkrat v družbi izrecno rekel, da če umre pred nami naj imamo zabavo zanj in smo to naredili heh.
Forum je zaprt za komentiranje.