Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek zunanjost

zunanjost

Na moškem forumu je sedaj še govora o gležnjih. Saj je lepo, da skrbimo za svoje telo, da lepo zgledamo, da smo suhi… Ampak včasih se mi zdi,da to postaja že preveč pomenbno. Pred leti sem delala en mesec v invalidski firmi, med ljudmi, ki so telesno ali duševno, ali pa kar oboje prizadeti. Ko sem se domov vozila sem bila tako srečna, da sem zdrava, normalno razvita, da vidim, da slišim…
Imejte se radi!

Se strinjam s tabo, firbček. Dandanes je zunanji izgled preveč pomemben, ne samo zelo. O temu bi se lahko ogromno napisalo, jaz pa sem še zmeraj mnenja, da v 3/4 primerih so krivi mediji, kjer prikazujejo zmeraj popolne ženske in reklamirajo vse mogoče.

In ženske kokoši s črednim nagonom padejo pod ta vpliv….

Ne samo ženske,tudi moški……,

Moški še zdaleč niso na tako stopnji, kot so ženske, ampak počasi počasi se jim približujejo. Samo poglejte, koliko več reklam je po TV za ženske izdelke!
Na žalost je ta fenomen zmeraj hujši, to pa zato, ker dandanes se to vbiva v glavo že majhnim deklicam. Samo malo se ozrize po ulicah in boste z lahkoto videle 14-letnice, oblečene kot 25-letnice.

Malce za “smeh”: včeraj popoldne sem hodila po ulici v centru Lj, ko slišim, kako neka punca na glas sprašuje drugo, če gre na pary z njo in da če želi, ji bo celo tipa zrihtala. Po oblačilih sem mislila, da ima okoli 18 let, ker pa mojemu firbcu ni meja, sem se ustavila in vprašala punco, koliko let ima. Ta mi hladnokrvno odgovori, da jih šteje 14. Se pravi, maksimalno 8. (oz. sedaj 9.) razred OŠ.

Ubogo dete…

Ljudje smo pač vizuelna bitja, radi pogledamo lepe stvari. Noben ne more rečt, da se ne obrne za res lepim moškim ali žensko, čeprav mogoče ne bi bil v življenju nikoli z njim oz. bi bila dotična oseba karakterno prava polomija…

…kar se videza tiče in pretiravanja s hujšanjem oz. približevanjem lepotnemu idealu s teveja, je pa odvisno od samozavesti. Nesamozavestni ljudje si s tem, ko želijo bit vizualni čim privlačnejši dvigajo samozavest. Sploh mlade punce so v tistih letih, ko hočejo ugajat in potem z vsem mogočim pretiravajo oz. so občutljive na opazke o njihovem videzu…Sčasoma se unesejo (tut jst sm bla učasih cela maškarca, hehe), nekatere podležejo prehranjevalnim težavam, nekatere pretiravajo celo življenje…Začaran krog.

No dejstvo je, da smo vsi srečni, da nismo pohabljeni. Ampak le to v današnjem času ni dovolj, da stopiš na ulico. Tko, da NIHČE ne more trdit, da ne mara estetike oz. lepote.

Tukaj se govori o pretiravanju. Verjetno bi se tudi jaz naličila že v 8. razredu, če mi mama tega ne bi preprečila, zato se pogosto vprašam, kje so dandanes starši, ki ne vidijo, kako oblečene hodijo hčerke v šolo. Razumem moderna oblačila, obutev in make up, ampak mini krila, visoke pete v OŠ?

Ja seveda,svet gre naprej,v Evropo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close