zunanja enota klime je glasna
Lep pozdrav,
morda kdo ve, ali je normalno, da je zunanja enota klime ful glasna pri ogrevanju? Vklopim klimo včasih, da se malo segreje, razmišljala sem celo, da bi jo morda imela kar za glavni vir ogrevanja – ampak zunanja enota je kot motor! Ful brni. Notranja enota je tiho kot miš, zunaj pa brenčanje, kar moteče, verjetno tudi za sosede.
Klima je panasonic, nova, letos vgrajena. Na hlajenju nisem opazila takega hrupa. je tak ropot normalen za ogrevanje ali moram klicat serviserja??
Slovencelj983, 22.01.2022 ob 10:35
Postaviti kompresor klime ali toplotne črpalke sosedu pod okno spalnice je narodni običaj v Sloveniji. Samo, da je meni prav, za ostale me pa briga.
Pač, imamo urbanistično planiranje v qurcu. Pa nam še hočejo nabiti davek na nepremičnine
Ne skrbi, moji sosedje imajo ravno tako klimo, je moja direktno nad njihovo. In ni nad spalnico, ampak dnevno sobo. Glede na to, kakšne temperature imamo poleti, bomo pač vsi morali se naučit živet s klimami, jaz z njihovo živim že dolgo, zdaj pa še oni z mojo. Ne vem pa, zakaj moja klima tako brni pri gretju, ker pri hlajenju ne.
voda88, 23.01.2022 ob 00:53
Ropotanje klime poslušati poleti in pozimi, je neprecenljivo. Saj se navadiš.
Ne panicirajte- da nisi slučajno zamešal s sosedovo toplotno črpalko? Tisto nekater brnijo ko hudič. Klima še najmanj.
Avtorica, to je normalno da malo ropota, pri ogrevanju; deluje intverter in kompresor in pač ropota -pozimi pa sploh, ko se ugaša in segreva, dekondenzira, odmrzuje in mrzel zrak greje da piha toplo – saj mora ogret na 21 ali več stopinj, ko je zunaj minus, torej mrzel zrak.
toplotne črpalke bolj ropotajo, 23.01.2022 ob 00:58
Ne panicirajte- da nisi slučajno zamešal s sosedovo toplotno črpalko? Tisto nekater brnijo ko hudič. Klima še najmanj.
Avtorica, to je normalno da malo ropota, pri ogrevanju; deluje intverter in kompresor in pač ropota -pozimi pa sploh, ko se ugaša in segreva, dekondenzira, odmrzuje in mrzel zrak greje da piha toplo – saj mora ogret na 21 ali več stopinj, ko je zunaj minus, torej mrzel zrak.
Sicer jaz imam 17 let staro Toshibo, invertersko, torej gretje in hlajenje; zunanja enota je celo za 3 notranje, močna, redno servisirana – ampak ropota pa ne, preverjeno ponoči, ko je mir; pa je zunaj, na strehi.
Preveri, če imaš zunaj ,oziroma naj ti nekdo preveri,, da se niso not naselile kakšne ose z gnezdom, da jim je toplo- to se ponavdi podogsto dogaja, pa ovira potem in ropota lahko.
Mi šopamo zdaj gretje s klimo na polno 24 ur na dan, stara je enih 10 let. Slišim kar dobro, pa jo zunaj slišim na kake tri metre oddaljenost v čisti tišini ponoči, na več pa ne. Zdi se mi podobno glasna kot notranja enota, mogoče malenkost bolj. Mogoče ti to kaj pove. Pa še enakomeren zvok je, pihanje, pa mogoče še malo blagega brnenja, ni moteče.
Hvala vam za odgovore! Ne vem, bom poklicala serviserja, čudno je tole, res je glasna. Brnenje je enakomerno, umirjeno, ampak tako močno, da ga skozi fasado slišim neprestano. Sem najprej mislila, da je notranja enota tako hrupna, potem pa ugotovila, da gre za zunanjo. Saj zase se niti ne sekiram, bi že prenesla, nočem pa težit sosedom s tem.
trisha459, 22.01.2022 ob 09:34
Lep pozdrav,
morda kdo ve, ali je normalno, da je zunanja enota klime ful glasna pri ogrevanju? Vklopim klimo včasih, da se malo segreje, razmišljala sem celo, da bi jo morda imela kar za glavni vir ogrevanja – ampak zunanja enota je kot motor! Ful brni. Notranja enota je tiho kot miš, zunaj pa brenčanje, kar moteče, verjetno tudi za sosede.
Klima je panasonic, nova, letos vgrajena. Na hlajenju nisem opazila takega hrupa. je tak ropot normalen za ogrevanje ali moram klicat serviserja??
To se zgodi pri modernih invertercah, imam dve stari klimi on off , eno doma in eno na vikendu, nikdar nista zamrznjeni ker se v vmesnem času ko stojita odtalita, pri invertercah pa je problem ker delajo ves čas , ventilator se ves čas vrti in vleče zrak skozi klimo.
Posledično se na rebru ventilatorja začne nabirati led, lahko mikro let in le ta zmanjša učinek ventilatorja in močno poveča hrup, ker pa so hladilna rebra tudi bičajno vsaj malo poledenela je vse skupaj samo še slabše.
Napredek ni vedno napredek v najboljši smeri, sam bi , če bi še enkrat kupoval in če bi dobil vzel stari on off model.
Problem je še posebej izrazit pri napravah katere imajo za ogrevanje prostore na meji zmogljivosti.
jasno in glasno, 23.01.2022 ob 11:04
To se zgodi pri modernih invertercah, imam dve stari klimi on off , eno doma in eno na vikendu, nikdar nista zamrznjeni ker se v vmesnem času ko stojita odtalita, pri invertercah pa je problem ker delajo ves čas , ventilator se ves čas vrti in vleče zrak skozi klimo.
Posledično se na rebru ventilatorja začne nabirati led, lahko mikro let in le ta zmanjša učinek ventilatorja in močno poveča hrup, ker pa so hladilna rebra tudi bičajno vsaj malo poledenela je vse skupaj samo še slabše.
Napredek ni vedno napredek v najboljši smeri, sam bi , če bi še enkrat kupoval in če bi dobil vzel stari on off model.
Problem je še posebej izrazit pri napravah katere imajo za ogrevanje prostore na meji zmogljivosti.
Hvala za pojasnilo. Potemtakem se ne da nič narediti? Takšne so sedaj klime? Saj prvenstveno jo imam za hlajenje, vendar bi tudi kdaj dogrevala z njo…
Forum je zaprt za komentiranje.