Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zumba, step aerobika ali pilate

Zumba, step aerobika ali pilate

Ker se sama ne spravim v eno konstantno gibanje sem se odločila za organizirano skupinsko vadbo. Katero od naštetih priporočate in zakaj? Poznam samo po pripovedovanjih in malo z youtube posnetkov. Vsak nasvet dobrodošel.

Hvala in lep dan.

Odvisno kakšen tip si, če ti je bolj do poskakovanja in mahanja potem aerobika ali zumba. Če si zraven še bolj plesno navdahnjena, potem vsekakor zumba.

Če si pa bolj umirjen tip in ti ni to nekih sunkovitih in nenadzorovanih gibov, če želiš imeti kontrolo in oblast, potem pa pilates.

men je najbolj sedla step aerobika – tam se najbolj nadelaš.
Zumba..je tko mal za pomigat in pošvicat, ni pa primerjave z “resnim delom”.
Pilates….je ok, sam meni čisto premalo.

Pilates je odlična vadba, okrepi ti vse mišice, izboljša se drža telesa

Ja, pilates je super, samo moraš pa pravilno delat, samo meni je tako dolgočasen. Meni od naštetega najbolj všeč zumba, pa sploh ni res kot ena zgoraj piše, da to ni “resno delo”. Jaz se veliko bolj “razgonim” in prešvicam na zumbi kot na step aerobiki, odvisno od zumba inštruktorja pa od tega, če delaš na polno. Najbolje bi bilo, če bi lahko vse troje kombinirala.

najboljša je kombinacija, sicer pa jaz prisegam na step aerobiko 🙂

Vsekakor bom šla pogledat. Sem pa “poskočni” tip, torej mi po opisu pilates nebi bil ok. Jutri grem na zumbo v kontrolo, v četrtek na step aerobiko.

Hvala vsem.

samo efekt po pilatesu pa je viden ZELO

To je pa res. Pri pilatesu se kmalu pozna, pa drža telesa se izboljša in bolečine v križu magično popustijo.

Je pa zelo odvisno od inštruktorja, ker pilates moraš delat pravilno, če ne je pa res kr neki.

Prednost pilatesa je tudi v tem, da krepi tako imenovane notranje plasti mišic, ki jih druge vadbe ne, pa ravno te mišice držijo telo pokonci.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close