Najdi forum

Zrezki???

Vprašam, ker tega pač ne jem, samo sem mislila nekaj pripravit za obiske…
A svinjski zrezki meso 1. kategorije dejansko zgledajo kot neko razcefrano meso v dolžini cca 15 cm in 2 cm širine? Vprašam, ker to sem na koncu videla doma, ko sem odprla pakungo.
Jaz sicer zrezkov ne jem, samo vseeno se mi zdi, da to ni to…

sojine zrezke naredi. Ali pa tofu.

Yo_,ne to šlatat,lahko dobiš alergijo ali pa še kaj hujšega! 😉

Hvala za odgovore. Vprašam, ker sem mislila, da če piše, da so zrezki, da je pol to res not. S tem si nimam kaj počet, sem že psom pa mačkom vrgla.

Ja, imaš prav, zrezki morajo biti tanjši.

In kot trakovi, cca 2 cm široki? Malo dvomim.

In kot trakovi, cca 2 cm široki? Malo dvomim.[/quote]

Zrezek mora biti normalen recimo vsaj 6-8 cm X 10-15 cm.

Kje si pa to kupila?

A pse in mačke pa nimaš vegetarijance?

Ja in to kockasti.

Ti ne poznaš zrezkov – za psetino tvojo so dobri.

Ja kako moreš?? Z umorjeno živalco futrat drugo živalco. Naj si sami ujame hrano. Kaj misliš da si res taka dobrotnica?

TVOJE ŽIVALI SI ŽELIJO SVOBODO. VSE DRUGO, KAR TI POSILJUJEŠ S SVOJO “DOBROTO”, JE TVOJA VOLJA – NE NJIHOVA.

NEKAJ SE VTIKUJEŠ V NJIHOV LAJF – KER MISLIŠ, DA SI BOLJ PAMETNA (ha ha).
V RESNICI PA POSEGAŠ V NJIHOVO NARAVO IN DELAŠ ” KURAC PALAC”.

Daj privošči si en zrezek, spusti živali na svobodo (ne ti meni – v stanovanju crkljat paše….mrš) in dojami – ljudje imamo hiše, živali pa brloge.

Ja in to kockasti.[/quote]

Po moje si kupila meso za rižoto ali kaj podobnega,ali je bil pa pujsek ubogi še micen. 😉

Včasih res ne moreš v pakungi videti, kakšni so zrezki, kakšne nemogoče oblike dobiš not. Jaz sicer ne verjamem da to ne bi bilo svinjsko meso. Roko na srce meni jih je tudi mesar že uvalil, doma pa je mož bentil kakšne nikakve telečje zrezke je odrezal, plačala pa ko nora.

Nisem sicer razumela, da bi bilo narezano na trakove, le da je bilo meso kot razcefrano.
No zdaj je kar je, si jih že vrgla ljubljenčkom. Po moje bi bil tak meso za kakšen “kvazi” segedin.

odraslim vegarjem, samo, ko pa otroke filajo z tako hrano, to pa ni ok, otroci za normalen razvoj, potrebujejo tudi meso

Yo, falil sem temo.

Ne, ne potrebujejo.Naši dedje, pradedje, pra-pradedje in tako naprej so imeli meso enkrat na 14 dni ali pa še to ne. To, kar se dela danes, da se vsakodnevno peče zrezke, jé salame in podobno, je norost.

No, najprej, da razčistimo, da nisem vegeterijanka in moje živali tudi ne. Mački, psi in kače pač jedo meso. V taki in drugačni obliki. Ne vem, kaj vam zdaj ni jasno oz. kaj je narobe?
Bom prepisala, kaj piše na “paketku”, menda znam brat ali kako?
Piše:
Svinjsko stegno brez kosti; slovensko sveže meso, svinjsko meso 1. kategorije – Zrezki svinjsko stegno b.k.
No, sem pač imela napačno predstavo o zrezkih očitno.

Eh Yo_ so pač bolj na ozko odrezali zrezke….so čist ok.Drugič kupi pri mesarju,da ti odreže orng šnicl. 😉

dolžina, širina…kije je debelina?

ok, zdej pa zares…..zrezki (v nasprotju s prepričanjem monovk) morajo resnično imeti debelino 1,5 do 2 cm……..to je normativ…….

če ne veš kaj natančno narediti s tem…nareži na čim tanjše rezance, na hitro popraži v voku (tudo malo večja ponev zadostuje), dodaj na rezance narezano čebulo, korenje, papriko, itd…zadevo samo malce pocmari posoli in začini (za tiste, ki prenesejo sojino omako pa dodaj mešanico; žlica sojine omake, 2 žlici vinskega kisa in dve žlici rjavega sladkorja, dodaj še dve žlici ketchupain 4 žlice vode….če seveda prenesejo sladko kisel okus…) in za prilogo riž………

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Hvala, WW, samo zdaj jih ni več :-))))
No, dolgi so bili od 10-15 cm, široki od 2-4 cm in debeli nekje 1.5cm. Jaz tega kot zrezek res ne znam pripravit.

simpl k pasulj….
vzameš plastično vrečko(v izogib mrcvarjenju mesa) in jo daš na zrezek (zrezek seveda na desko), potem s kladivom za mehčanje mesa (upam, da veš kaj je to) zrezek stanjšaš na željeno debelino….smisel tega “tanjšanja” je v tem, da se na silo potrgajo nekatere vezi v mesu in je zrezek mehkejši……….

evo, pa sem še v tej temi uradni krvoločni nebodigatreba mučitelj živali;)

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

simpl k pasulj….
vzameš plastično vrečko(v izogib mrcvarjenju mesa) in jo daš na zrezek (zrezek seveda na desko), potem s kladivom za mehčanje mesa (upam, da veš kaj je to) zrezek stanjšaš na željeno debelino….smisel tega “tanjšanja” je v tem, da se na silo potrgajo nekatere vezi v mesu in je zrezek mehkejši……….

evo, pa sem še v tej temi uradni krvoločni nebodigatreba mučitelj živali;)[/quote]

Če pa kupiš šnicel pri mesarju,pa reci,naj ti ga potolče in mesar ga spusti skozi napravco,s katero nesecka žilce in je enako,kot,da ga doma potolčeš,če ne še boljše.
Eh Yo_to ti pravim za drugič,ko boš kupila meso za obiske pri mesarju,ker sem pozabila,da so imele tvoje živalce njami večerjo. 😉

Pakirano meso je kot loto listek. Obstaja možnost, da zedeneš pošten dobitek, ampak je zelo mala. Se kar dostikrat zgodi, da odpreš paket in moraš potem spremeniti prvotni načrt, zaradi katerega je bilo meso kupljeno. Se da tudi iz trakov kaj skuhat, navsezadnje se jh da tudi spanirat in ocvret. Ampak ne za goste, ki pričakujejo dunajskega čez celi talar. Potem pač pridejo na svoj račun uporabniki, ki jim je baš vseeno za obliko, pa tudi za kako kito, ki se skriva na spodnji strani pakiranega kosa. 🙂

HB za t.i. uporabnike, ja :-))))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close