Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Zrezki v ekonom loncu

Zrezki v ekonom loncu

Priznam, da v ekonom loncu ne kuham prav veliko. Kolegica pa mi je povedala recept za goveje zrezke (zrezki, čebula, kapre, gorčica in ko je kuhano zgostiš omako s smetano), ki je super uspel. Ali imate še kakšno preizkušeno idejo za hitre zrezke ali kakšno drugo mesno jed iz ekonom lonca?

Hej!

Meni je vsec ” majaronovo meso”. Hitro narejeno in okusno. Sem ze napisla
recept. Ce ne bos nasla, bom ponovila.

Istocasno naredis zrezke v omakci in se krompir v kosih je zraven. Majaron kot zacimba in malo vina. Primerno za dve osebi. Lp

Ker med tednom prihajam iz službe domov šele okrog 15.ure, večino jedi skuham kar v ekonomu. V njem kuham golaž, goveje zrezke v omaki, pasulj, ričet, goveje juhe, zelenjavne juhe, mineštre, v glavnem skoraj vse.
Kosilo je hitro gotovo in večinoma jemo že pred 16. uro.

Lep pozdrav.

A povem mojo prigodo z ekonom loncem? Moja nona mi ga je vedno zavidala in smo ji ga enkrat kupili. Pa sem jo morala učit, kako se kuha. OK – golaž. Vse skupaj naštimam kot ponavadi in rečem, da pridem čez pol ure nazaj. Pa prisopiha nona čez 10 min za mano, čes, da je itak že vse zažgano. Hm, sva pozable znižat plin. Nona je pa menda od takrat samo še govejo juho parkrat skuhala, pa še ta je boljša, če se cel dan cmari na ognju. Tako tudi moj ekonom bolj sameva kot drugo. Raje skuham dan prej, kar rabi več časa.

Hej!

Juhe ne kuham nikoli v ekonomu, ker je res boljsa v navadnem loncu.
Dusim pa meso veckrat. Najbolj mi je vsec, ko skuham na pari. Krompir,
strocji fizol,grah, rdeca pesa,korencek, gomolj zelene, sladki janez…vse je tiktak gotovo in tudi zelo okusno.Sploh ne pride v stik z vodo. Lp

Link za majaronovo meso

post Babi, 07-07-03 13:18

… in še več o zrezkih

Delta, te lahko prosim za recept za zrezke v ekonomu?
Tudi vsak drug recept za kuhanje v ekonomu je dobrodosel – dobila sem ga namrec za darilo, pa ga ne znam uporabljati!
Vsem hvala in lep dan, Natasa

hej natasa,
zrezke potolčeš, posoliš, popopraš, namažeš z gorčico, pomokaš in opečeš na vroči maščobi (jaz dam oljčno olje). Nato k zrezkom dodaš čebulo ali dve, žlico kaper in zapreš. Jaz imam fissler ekonom in ko ventilček prileze ven do druge črtice, zmanjšam plin in kuham še 10 minut. Počakam, da ventilček zleze noter, odprem, pretlačim omako in dodam žlico kisle smetane. Super dobro in enostavno.
Koliko časa se kuha golaž v ekonom loncu?

Delta, to so verjetno goveji zrezki., kajne?
In hvala za odgovor.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close