Zorčič danes v politično nastopil proti anticepilcem in jih obtožil da
za tvoj sarkazem s sarkazmom nazaj, 19.07.2021 ob 09:16
Jahno, 19.07.2021 ob 08:25
za tvoj sarkazem s sarkazmom nazaj, 19.07.2021 ob 07:59
Qiqqe, 19.07.2021 ob 07:32
Cepite se in ne sirite bedarij. Vlada se trudi po svojih najboljsih moceh. A za butalske anticepilce ni pomoci. Mogoce jih bo izucilo, ko bodo zboleli, prej ne.
Si pridno in očitno dovolj dobro umivam roke in nosim masko tam, kjer je potrebno. In pri meni deluje – že 2. leto, kolikor traja korona stanje. Nobenih viroz, prehladov že nekje 5 let tudi sicer. Naokoli trenutno ne hodim kot po najnujnejših opravkih, na Hrvako mi ni treba iti dopustovati, trenutno tudi ni potrebe niti želje po dopustovanju na tujih destinacjah ( preteklih 15 let predopustovano na večih celinah, malo pavze dobro dene), delam od doma, mladina že iz gnezda, sem rizična oseba, gensko nagnjena k možganskim kapem in nastanku krvnih strdkov; že doživeta možganska kap pred leti. Upravičeno se torej še ne mislim cepiti s kovid cepivi, ki so trenutno še v testni fazi na določenem številu človeške populacije.
Pa misliš tako živeti do konca življenja? In še vedno boš zelo verjetno slej ko prej prišla v stik z virusom, morda preko družine, prijateljev… virus ne bo izginil, cilj cepljenja je zgolj zmanjšanje pritiska na bolnice. Nič drugega.
Mi ni problema, nikakor tako živeti, kot že napisano napotovano preteklih 15 let po dolgem in počez po svetu, če je ene 10 let pavze, noben problem, kar se potovanj tiče- ker imam v glavi glede tega razjasnjeno in postavljene prioritete, kaj je tudi za moje zdravje trenutno bolje. Ne ogrožam nikogar, ker se primerno zaščitim pred kapljičnim prenosom drugih in ščitim druge pred eventuelnimkapljičnim prenosom s sebe, k osem v javnosti, v zaprtih prostorih ( maska). Mi ni problem maske nosit, nikakor. Je bila izkušnja na nevrološkem intenzivnem in še navadnem oddelku po možganski kapi zame hujša izkušnja, kot nošenje maske in umivanje rok.
Prioritetno je moje zdravje, ker ne želim na ruker doživeti morda še ene možganske kapi ali tvegati po nepotrebnem krvnih strdkov, ker če si genetsko nagnjen k temu -zakaj torej izzivati telo?. Je bilo enkrat dovolj. Sprejmi, da ima vsak pravico do svoje odločitve. Ne obsojam tistega, ki se cepi – nihče pa nima mene pravice obsojati, stigmatizirati, mi omejevati moje pravice iz naslova enakopravnosti dostopanja do česarkoli kjerkoli, če se še trenutno ne mislim cepiti.
Odgovor je namenjen avtorici/ju Jahno – ni scitiralo.
Aja, ko kopiraš verodostojne uradne podatke, je pa treba čakat na odobritev. Evo, še 1x statistika za otroško paralizo:
Pri okoli 90 % bolnikov bolezen poteka asimptomatsko. Pri 1% se pojavi hujša oblika s trajnimi posledicami (ohromelost). Zakaj torej taka panika, obvezno cepljenje? Saj jih 90% preboli ne da bi vedeli? Tisti 1% pa res ni omembe vreden…
Evoto, 19.07.2021 ob 10:03
Aja, ko kopiraš verodostojne uradne podatke, je pa treba čakat na odobritev. Evo, še 1x statistika za otroško paralizo:
Pri okoli 90 % bolnikov bolezen poteka asimptomatsko. Pri 1% se pojavi hujša oblika s trajnimi posledicami (ohromelost). Zakaj torej taka panika, obvezno cepljenje? Saj jih 90% preboli ne da bi vedeli? Tisti 1% pa res ni omembe vreden…
Pri do 5 % okuženih pride do prizadetosti živčevja. Vnetje možganskih ovojnic (serozni meningitis) se kaže kot glavobol, slabost, otrdel vrat ter motnje zavesti. Če se bolezen dodatno razvije, začne vplivati na živčevje in povzroči razvoj paralize, pojavijo se hude bolečine v mišicah in ohromelost. Bolnik lahko ostane hrom vse življenje. Ohromijo lahko tudi dihalne mišice in če umetno predihavanje ni na voljo, se bolezen lahko konča s smrtjo. V preteklosti, ko je bila bolezen pogostejša, so za predihavanje uporabljali umetna pljuča, v katerih so bolniki morali živeti do svoje smrti.
In jasno je zapisano, kdo se cepi, kdaj se cepi in komu je cepljenje odsvetovano. Tudi stranski učinki so jaso navedeni.
Pri do 5 % okuženih pride do prizadetosti živčevja. Vnetje možganskih ovojnic (serozni meningitis) se kaže kot glavobol, slabost, otrdel vrat ter motnje zavesti. Če se bolezen dodatno razvije, začne vplivati na živčevje in povzroči razvoj paralize, pojavijo se hude bolečine v mišicah in ohromelost. Bolnik lahko ostane hrom vse življenje. Ohromijo lahko tudi dihalne mišice in če umetno predihavanje ni na voljo, se bolezen lahko konča s smrtjo. V preteklosti, ko je bila bolezen pogostejša, so za predihavanje uporabljali umetna pljuča, v katerih so bolniki morali živeti do svoje smrti. In jasno je zapisano, kdo se cepi, kdaj se cepi in komu je cepljenje odsvetovano. Tudi stranski učinki so jaso navedeni.
a si prebrala, 19.07.2021 ob 10:15
Zdaj mogoče že, ko so začeli s cepljenjem pa je bilo veliko bolj kavbojsko. Ampak takrat ljudje sploh niso vedeli kaj je to stranski učinek.
Jahno, 19.07.2021 ob 10:19
Zdaj mogoče že, ko so začeli s cepljenjem pa je bilo veliko bolj kavbojsko. Ampak takrat ljudje sploh niso vedeli kaj je to stranski učinek.
No, zdaj pa za cepiva proti covidu trdijo, da imajo zanemarljive kratkoročne stranske učinke, dolgoročno pa si samo bolj odporen proti covidu ali pa ga boš lažje prebolel, kaj drugega pa se ne pričakuje (aja???).
a si prebrala, 19.07.2021 ob 11:11
Kje je napisano komu so cepiva odsvetovana? In stranski učininki – ne tisti kratkoročni?
Za Covid nikjer, ker kratkoročna so baje redka in nenevarna, dolgoročnih pa menda razen + ni.
Za ostala cepljenja pa na cepljenje(pika)info.
Ne smejo še napisat vseh stranskih učinkov uradno, ker so cepiva še v poizkusni fazi, do 2023.
Sicer pa , naj naravna selekcija tudi dela svoje – nekdo, ki ve, da ima določena precej rizična stanja ( nagnjenost k nastanku strdkom – torej da ima motnje strjevanja krvi, pa ni še npr. na antikoagulantski terapiji, da ima gensko nagnjenost h kapem, infarktom, ali pa že kaj od naštetega doživetega, ipd) jasno ne bo šel namerno sedaj še na vrat na nos tvegat s tem cepivom. Tak ima toliko soli v glavi. Tak bo zagotovo dal prednost naravni selekciji -naj ga pobere po naravni poti, če ga že torej mora – in ker ga še v teh dveh letih korona ni pobrala, verjetno tudi ne bo ravno še tvegal, da umre še prej zaradi kakšnega ponovnega ali dodatnega strdka, če se trenutno še ne cepi.
a si prebrala, 19.07.2021. ob 11:11
Kje je napisano komu so cepiva odsvetovana? In stranski učininki – ne tisti kratkoročni?
Za Covid nikjer, ker kratkoročna so baje redka in nenevarna, dolgoročnih pa menda razen + ni.
Za ostala cepljenja pa na cepljenje(pika)info.
Ne smejo še napisat vseh stranskih učinkov uradno, ker so cepiva še v poizkusni fazi, do 2023.
Sicer pa , naj naravna selekcija tudi dela svoje – nekdo, ki ve, da ima določena precej rizična stanja ( nagnjenost k nastanku strdkom – torej da ima motnje strjevanja krvi, pa ni še npr. na antikoagulantski terapiji, da ima gensko nagnjenost h kapem, infarktom, ali pa že kaj od naštetega doživetega, ipd) jasno ne bo šel namerno sedaj še na vrat na nos tvegat s tem cepivom. Tak ima toliko soli v glavi. Tak bo zagotovo dal prednost naravni selekciji -naj ga pobere po naravni poti, če ga že torej mora – in ker ga še v teh dveh letih korona ni pobrala, verjetno tudi ne bo ravno še tvegal, da umre še prej zaradi kakšnega ponovnega ali dodatnega strdka, če se trenutno še ne cepi.
Meni je to jasno, tudi EU resolucijo o nediskriminaciji poznam.
Tudi sama še nisem cepljena in se še nimam namena cepiti.
Pišem politično in ne v osebnem ali žaljivem stilu. Dva od teh ali pa mogoče vsi trije, ki so šli ven iz strabnke smc , so seveda to naredili skrajno preračunljivo. Če bi narodu hoteli dobro, sploh te vlade ne bi podprli že na začetku. Ampak pomembni so jim bili stolčki in plača poslanca. Ven iz stranke so šli takrat ko so začutili, da se ladja začenja potapljat in ko ni več dolgo do novih volitev, in kaj je boljšega kot postati odrešenik v očeh ovac, ki jih vsak dan vodijo na striženje. čez noč so postali junaki in rešitelji slovenije in si zagotovili še en mandat v novi vladi ali vsaj v parlamentu. Zatonj reklama , ki bi jo sicer morali plačati z milijoni evri. Jaz jih volil ne bom niti levičarjev, volil bom tistega, ki bo javno proti obveznemu cepljenju in ki bo imel jajca da bo našel vse možne stranke učinke za vse vrste cepiv proti kovidu. če tega ne bo bom zanalašč volil sds, saj pri taki opoziciji je bolje da nam vlada jj.
Forum je zaprt za komentiranje.