Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Zoll tablice??

Zoll tablice??

Mi lahko nekdo razloži, kaj so ZOLL TABLICE in kakšen je postopek/pogoji pridobitve??
Eno vozilo gre v BiH, pa je kupec zahteval zoll tablice.

Zoll je po nemško carina in najbrž je to kak pogovorni izraz (kot auspuh) za nekaj, kar avto potrebuje za prehod meje.

To je nekaj podobnega kot bi pri nas rekli preiskušnja (preiskusne tablice.)
To so tablice, da avto pripelješ domov, preko carine. Seveda so se to izmislili, ko še ni bilo Evropske unije. Mislim pa, da te tablice dobiš v državi, kjer si avto kupila in se z njimi pripelješ domov, konkretno v BiH kot ti navajaš.
Pazi na listine o vozilu in uredi zavarovanje, mislim da moraš imet tudi zeleno karto, sicer boš imela težave pri prehodu državne meje z državami, ki še imajo kontrolo in carino.

LP!

Zoll, torej carinske tablice bi moral dobiti v državi, kjer si avtomobil kupil (torej v Sloveniji v tvojem primeru). Gre za začasno, a čezmejno registracijo. Mi smo jo včasih rabili za uvoz, zdaj je iz EU ne rabimo več, verjamem pa, da državljan BiH rabi takšno tablico, če želi avtomobil iz Slovenije pripeljati v svojo državo.
Kaj več ti žal ne morem pomagati, ker tudi sicer ne vem, ali niso te tablice stvar države – zato je povsem možno, da jih Slovenija sploh ne pozna. Predlagam, da pokličeš (ali tvoj kupec) na carinsko upravo in povprašaš, kako bi v Sloveniji kupljen avtomobil začasno registriral in se z njim odpeljal izven EU.

Zanima me cijena Zall tablica za najkrači period od 3 do 5dana cijena i gdje se to podiže auto je u okolici Maribora..Hvala Vam Branko iz Kc

New Report

Close