Zoisovi štipendisti, zlati maturanti pri 35ih, 40ih… uspešni ali ne?
Zoisovka, 11.12.2021 ob 00:29
Jaz sem bivša Zoisova štipendistka, pravnica s pdi, služba ok, plača zadovoljiva, razmišljam pa o samostojni poklicni poti. Sem pa malo čez 40.
Anonimno 2209, 11.12.2021 ob 00:43
torej si na istem kot nekdo, ki je bil v srednji šoli zadosten in je šel pravo izredno in ga opravil. Čestitke.
Ne, nisem na istem. Iskreno, ne poznam nikogar, ki bi bil v srednji zadosten, pa bi naredil pravni faks, vsaj ljubljanskega ne. Če pa se je komu res posrečilo, pa skoraj zagotovo ni naredil pdi-ja. Tudi sicer sem sama imela študentsko življenje, učila sem se mesec dni pred izpitnimi roki, kar nekomu, ki mu niti v srednji ni šlo, ne bi uspelo, saj bi se moral učiti 24/7, da bi komaj prilezel skozi.
-
Pa če se primerjam s svojimi gimnazijski I sošolci, imam vsaj 500 – 1000 eur višjo plačo od večine (izjema je sošolec, ki je manager in v srednji šoli res ni blestel, in pa 2 zdravnici, s katerima pa ne bi zamenjala, saj raje zaslužim malo manj, pa imam proste vikende, popoldneve in praznike).
na lovorikah, 26.10.2018 ob 08:00
Imam sestro zoisova nadarjena oh in soloh. Ful let bluzila po svetu ker ona je tolk nadarjena da mora it v svet , tam delala neke šihte ki jih noben ni horel. Potem ji potegne da je čefurka v tujini in se zmagoslavno vrne domov kjer začne z nule … kot da bi končala faks .
Ampak največji štos je da se ima za ful udpešno -kariera pa ta sranja.
Iz zapisa drugega ne vidim kot to, da je narava zelo nepravično podelila med vama. Ti tudi blizu zoisovi ne sežeš. Žal
Zoisovka, 11.12.2021 ob 10:34
Ne, nisem na istem. Iskreno, ne poznam nikogar, ki bi bil v srednji zadosten, pa bi naredil pravni faks, vsaj ljubljanskega ne. Če pa se je komu res posrečilo, pa skoraj zagotovo ni naredil pdi-ja. Tudi sicer sem sama imela študentsko življenje, učila sem se mesec dni pred izpitnimi roki, kar nekomu, ki mu niti v srednji ni šlo, ne bi uspelo, saj bi se moral učiti 24/7, da bi komaj prilezel skozi.
-
Pa če se primerjam s svojimi gimnazijski I sošolci, imam vsaj 500 – 1000 eur višjo plačo od večine (izjema je sošolec, ki je manager in v srednji šoli res ni blestel, in pa 2 zdravnici, s katerima pa ne bi zamenjala, saj raje zaslužim malo manj, pa imam proste vikende, popoldneve in praznike).
Ti ga ne, jaz ga pa. Si na istem. Kje končaš fakukteto to sploh ni pomembno razen pri neumnežih.
Kaj pa če bi ljudem samim prepustili, da ocenijo svojo uspešnost v življenju? Ker vsak gleda na drugega le skozi lastne kriterije.
Zame, na primer, bi vsak rekel, da sem zelo uspešna. Jaz pa vem, da bi v karieri moralo nekaj iti zelo drugače, da bi zase rekla, da sem uspešna. No, saj morda pa še bom. 😉 Zasebno je pa moje življenje predvsem zelo zanimivo (beseda uspešnost v zasebnem življenju mi je precej čudna).
Anonimno 2209, 11.12.2021 ob 11:57
Ti ga ne, jaz ga pa. Si na istem. Kje končaš fakukteto to sploh ni pomembno razen pri neumnežih.
Uf, pri uglednih firmah je še kako pomembno, kje končaš fakulteto. Tudi nivo znanja je zelo različen. Vsak resen delodajalec se tega zaveda.
Pa še kako, 11.12.2021 ob 15:30
Uf, pri uglednih firmah je še kako pomembno, kje končaš fakulteto. Tudi nivo znanja je zelo različen. Vsak resen delodajalec se tega zaveda.
Seveda da je faktor pri odločitiv, ni pa pomemben oziroma relevanten. Prestižen list papirja ni zagotovilo, da je kandidat tudi dejansko opravilno sposoben. Citirat teorijo zna vsak, narediti preskok iz teoretičnega v aplikativno pa ne.
kadrovska, 11.12.2021 ob 15:37
Seveda da je faktor pri odločitiv, ni pa pomemben oziroma relevanten. Prestižen list papirja ni zagotovilo, da je kandidat tudi dejansko opravilno sposoben. Citirat teorijo zna vsak, narediti preskok iz teoretičnega v aplikativno pa ne.
Ravno zato je pomembno, katero fakulteto imaš opravljeno. Ker kvazi večerni faksi ti dajo samo papir, ne pa znanja, ne na teoretičnem ne na praktičnem nivoju. Na res dobrih fakultetah takšni z omejenim intelektualnim dometom in leno naravo niti ne morejo diplomirati, tako inteligenca kot pridnost pa sta ključni za dobrega intelektualca – delavca. Nekdo, ki je samo inteligenten, ne pa tudi priden, ne bo dober delavec, kvečjemu filozof in bluzič. Samo priden, ne pa inteligenten se ne bo znašel in je primeren bolj za kakšno delovno mesto, na katerem je treba delati po navodilih, ukazih (proizvodnja, sekretariat ipd).
Neka zafrustirana pravnica, ki misli da je nekaj več, po drugi strani je mnogo pravnikov, ki niso niti v Sloveniji zaključili fakultete. Še zadnjič so pisali, da naj bil predsednik ustavnega sodišča končal višjo pravno šolo v Sarajevo. Pa tudi veliko tujcev s tujimi diplomami je tukaj na višjih pozicijah kot razni “elitni” štipendisti…
Forum je zaprt za komentiranje.