Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zoisovi opeharjenci

Zoisovi opeharjenci

Država ne podira mladih in  bistrih.

https://info360.si/solstvo/oglasajo-se-opeharjeni-pri-stipendijah/

To je zato, ker raje financirajo glupe migrante.

ko sem zagledal Školča sem nehal brati….ta levicarsko komunisticni parazit brez dneva dela se kar zazira javni denar….me ne cudi da ni denarja za stipendije….in se eni drjstvo….ko je asta vrecko ukradla za makarovicko 8350 eur je ukradla vsaj dve 4 letne stipendije….pisite o tem…koliko stipendij je ukradla švarc pipanova z litijsko ali stojmenova z racunalniki…naj se gredo rtvs pizduni to sprasevati…..jozef skolć odsluzen levicarski prasun na drzavni zizi

Tudi pred desetimi let. Moja hči vse kar potrebno za Zoisovo, vendar zaradi podedovan košček zemlje, ki se šteje v dohodek ni prejela. Čeprav je bilo rečeno, da se ne gleda dohodek. So točke zbili prav tam. Sramota.

Prav iščejo nekaj, da zavrnejo štipendijo.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno210, 02.09.2025 ob 07:07

Tudi pred desetimi let. Moja hči vse kar potrebno za Zoisovo, vendar zaradi podedovan košček zemlje, ki se šteje v dohodek ni prejela. Čeprav je bilo rečeno, da se ne gleda dohodek. So točke zbili prav tam. Sramota.

Prav iščejo nekaj, da zavrnejo štipendijo.

Zoisova štipendija ni bila nikoli odvisna od premoženjskega stanja, le od posebnih dosežkov. Tako, da to ne bo držalo.

Državna štipendija pa se dodeli glede na premoženje in dohodke družine.

Saj to pisem, ampak za ne dobit štipendije, se po služijo tudi tega in je napisano tudi v odločbi zakaj ne prejme Zoisove.

Tako, da ne meni nekaj trdit, ker sem bla prekleto presenečena. Zdaj vidim, da je bilo tako bolje, svoj uspeh vnovci  v tujini.

Sem za to, da se ukine Zoisove štipendije in nadarjenim nudi drugačno podporo- dodatne ure, mentorje, plačilo mednarodnih tekmovanj.

Lahko je biti odličnjak oš zdgornja Hribovskavasica, skoraj nemogoče na oš Prežihov Voranc v Lj.

Kaj ima veze denar z že itak nadarjenimi otroci, oni imajo pač več žepnine od ostalih “navadnih”. Imam tri zelo nadarjene otroke, a nihče ni po merilih dobil štipendije. Eden je super športnik v ekipnem športu, drugi super umetnik (slikarstvo). Te dve panogi ne štejeta za Zoisovo. Tretji je kombinacija glasbenega-športnega-in učnega, ki se pač v nobeno smer ni usmeril tako močno, da bi v srednji šoli dobil Zoisovo. Itak jim gre pa Zoisova za žepnino, kar pomeni, če bi eden od treh otrok dobil Zoisovo po teh krivičnih merilih npr. 100 evrov, bi midva z možem v duhu porabnave krivic države morala doplačevati drugima dvema, ki sta v najnih očeh popolnoma isto nadarjena.

Tako pa imajo vsi trije državno štipendijo in je ljubi mir. Če se kdo potrudi z ocenami je kakšnih 20 evrov višja in to je to.

V o.š. pa več od tega, da vodeno nadarjeni.otroci dobijo vabilo na Zotkine delavnice in da gredo na dodaten izlet ne zmorejo. Zakaj že si je naša “vodena pod nadarjenimi” zaslužila izlet, njena sošolka s posebnimi potrebami pa ne? Sistem je krivičen do konca in priviligiranim daje dodatne privilegije, otrokim zdravnikov in profesorjev se “polaga v zibko” etiketonadarjenosti in dofilava keš iz državne blagajne..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close