Zobozdravnica B.Osovnikar – vaše izkušnje?
Porazne. Šel mož, na stolu pristala jaz, ker je hotela pod nujno še moje zobe vidt, čeprav imam svojo zobozdravnico. Poberejo ti vse podatke (samo še št.čevljev jih ni zanimala. Moža je fejst bolelo, pa mu ni dala injekcije, je rekla, da mora kar potrpeti. No na koncu mu je pa ko v vrtcu demonstrirala kako se zobke umiva. Podn. 1x in nikoli več.
Podatki: vsi zobozdravniki, ki so strokovni in ne samo prodajajo megle, morajo pobrati podatke. Ti kot laik pač tega ne moreš vedeti, ampak tako je. Zanimajo jih npr. srčne bolezni (zaščita z antibiotikom med posegi), motnje strjevanja krvi, alergijske reakcije in tako dalje, da ne naštevam. Zo9bozdravnik, ki vseh teh podatkov ne pobere, je šintar.
Zobke umivat: večina odraslih si ne zna zobke umivat, žal. Imajo katastrofo v ustih, ki bi jo z rednim ščetkanjem močno omilili. Ta demonstracija je bila strokovna in iz zdravtsveno vzgojnega stališča bi jo morali pokazati vsdi. HB, da je še nekdo, ki mu je mar. Ampak za take kot si ti pač velja: ne mečite biserov pred sv…e.
hodim k njej že štiri leta, vse zobe mi je lepo in strokovno uredila, izjemno dober odnos do strank
injekcije ne zavrne, če ji rečeš, ne daje pa je za vsako figo… cene so primerne, seveda višje ker je samoplačniška in ima tudi nadstandardno opremo a še vedno bistveno nižje kot pri marsikaterem drugem zobozdravniku (sploh v ljubljanskem koncu)… cena je seveda odvisna od velikosti in površine plombe, sicer se ne spomnim točno koliko, a mislim da so nekje tam med 40€ in 60€
Pravkar bila pri njej.. Ze tri leta nazaj je moja solska (sem student) zdravnica naredila eno plombo. Ves ta cas me je skelelo, pred tremi tedni mi je naredila novo. Dva tedna je bilo ok, potem me je zacelo boleti in sem bila en teden na protibolecinskih tabletih, ker sem si rekla da se mora se umiriti. Ker pa se bolecina ni manjsala in je bila stalno prisotna v taki meri, da sem jemala tablete, sem sla danes nazaj k njej. Plombo mi je odstranila in dala notri zdravilo, ker pa je rekla, da nima kaj, da bo dala plombo potem nazaj, in da verjetno se naprej ne bo ok, in kaj tako jamramo in ne znamo malo potrpeti… Ampak roko na srce 3 leta skoraj ne zvecim na eni strani… sem si rekla da grem pac privat pokazat in se pozanimat, kaj lahko naredimo, ker se bojim, da bolecina ne bo ponehala, ce ze 3 leta ne (sem imela v mislih odtranitev zivca, ali kakoli ze samo da me ne bi vec bolelo). No dobila sem demonstracijo ciscenja zob za 18eur, slikanje zob, na katerega sem pristala 31 eur. Za zob zaradi katerega sem prisla je pa rekla da danes nima kaj, da ce zelim ga zdraviti pri njej, naj se pozanimam, kaj mi je dala moja osebna zdravnica notri. Sem se dogovorila za datum, ko pa sem prosila za rentgensko sliko, je bila zgrozena, ce ne mislim hoditi k njej, pa da ne morem hoditi na dva konca hkrati, da pacienta jemljejo celostno, da jih vzame le ce ti rihtajo vse zobe itd. Pa da naj hodim k svoji zdravnici, naj ji zaupam, da so vsi zobarji, v smislu enako sposobni.. Po tem ko ti ne zrihtajo zoba v treh letih, pac podvomis o sposobnostih.. Pa saj sem samo prisla zaradi enega zoba, za katerega drugje ocitno niso znali poskrbeti, sklepala sem da ce so oh in sploh privatniki, da bodo kaj sposobnejsi, ocitno sem se zelo zmotila in niti olikani niso. Uglavnem dobesedno za 49eur sem bila nap*zdena. Potem pa, ko sem ji hotela povedati, da sem student, da 49eur ne zasluzim v parih minutah kakor ona, in da si privat zobozdravnika enostavno ne morem privosciti, nisem od tega uspela reci niti a pa je obrnila hrbet in sla. Uglavnem.. Never again. … pa se smrkelj ji je visel z nosa.. Res! Nisem napisala samo zaradi negativne izkusnje. Aja.. Pa prijateljica me je napotila tja.. ona si je zdravila tam le en zob.. pa ni bila nap*zdena.. Zadovoljna s storitvijo.. Jaz pa vsa polna pozitivizma sla k njej.. Ajej.. Asistentke, ali karkoli ze so, so bile pa vljudne in ok. Denar sveta vladar!
Kar lahko rečem iz lastne izkušnje je samo pohvalno. To velja tako za asistentke, Matica in mamo. Storitev je super! Odnos do pacienta, super! Razgovor in svetovanje tudi super! Pa, da ne bo pomote, sprejeli so me od danes na jutri in uredili moje težave. No, delo je opravil Matic in to zelo profesionalno. Je pa mama stalno kontrolirala kako gre. Zelo prijeten občutek, če nekdo skrbi, kako ravnajo s teboj. Všeč mi je bilo, ker ni bil pomemben čas, ampak, kako urediti moje težave. Iz predhodnih izkušen lahko povem, da sem pri drugi zobozdravnici imel odmerjen čas (ena zalivka) in konec, pa se vidimo naslednjič. Matic pa je opravil kar je bilo za popraviti, čeprav je krepko potegnil preko rezerviranega časa.
Glede cen pa lahko rečem, da so zelo sprejemljive.
Torej lahko rečem samo, hvala!
Pred nekaj leti, ko sem začela hoditi k tej zobozdravnici sem bila zelo zadovoljna – seveda sem pričakovala višje cene (privat in to), a so mi za ta denar hitro popravili zobe, ki so mi jih prej preko javnega zdravstva zgolj “packali”. Se mi pa zdi, da se je v nekaj letih spremenilo precej stvari – močnooo so se podražili, spremenil pa se je tudi odnos zobozdravnice (očitno zaradi dovolj obiska?!). Vse mi naredi na hitro, grobo, je žaljiva, pa še vedno je gužva (vsaj v popoldanskem času), da še notri na stolu čakaš po 20 minut. Asistentke so pa super.
Skratka, mislim da se za ta denar ne bom več hodila z njo pregovarjat.
katastrofa od katastrofe, kaj takega še v življenju nisem doživela! pridem, mi naredi začasno zalivko, mi reče ali je previsoko, pravim ja je ful, moti me…potem ona 3x podrgne in reče okej, sedaj je vredu, jest njej ne ni, še vedno me zelo moti in ona men…ne ne je že vredu,nasvidenje…jst grem in plačam in na poti do avta meni kapne v glavo, čaki mene moti..in se odpravim nazaj…potem tista boga administratorka, ki jo ves čas napizdevala, se jo komaj upa pklicat, potem spet pride in mi skoraj z vpitjem pravi, da je to čisto normalno, sm ji rekla da ni ,ker me moti in ona men je že vredu, se obrne in gre…evo to je moja izkušnja z njo!!! aja pa da ne pozabim omeniti ima ta začasna zalivka ob spodnji strani luknjo, tako da sem se ponovno naročila, seveda pri drugem zoborju, ker mi lahko zaradi šlamparije začne gniti..
Lep pozdrav,
hodim k Maticu in sem izjemno zadovoljen. Sam sem se odlocil, da zavijem k njim, ko je sla tja moja mama. Bila je super zadovoljna in prav tako jaz. Kar se tice cene. Zasebni zobozdravniki se nikoli niso bili poceni. K njim nisem sel zaradi cenika, ampak zaradi truda, ki so ga pokazali pri moji mami, pa se vedno lahko recem, da je v Ljubljani kar precej drazje. Vem, da je pri zobeh moje mame delal tudi Bernarda Osovnikar. Vendar sem se jaz raje odlocil za Matica in je res dober. Zobozdravnika se mocno bojim, vendar je bilo do sedaj ve O.K. Tako, da tile komentarji kako so bili vsi gorzni in ne vem kaj… ne vem na koga to leti. Edino kar lahko recem je, da bi bile lahko zobne asistenke malce boljse volje 🙂
Nikoli več!
Naročila sem se pri dr.Maticu . posname ortopan in me preda ustni higieničarki. V redu.
Ko pridem drugič in pričakujem, da bova začela z delom ,me pričaka njegova sestra ,brez pozdrava, in samoiniciativno začne brez ogleda slike in predhodnim pogovorom z menoj z nekakšno preiskavo zob .Odbije mi leto dni staro zalivko in neprestano sprašuje ,če me kaj boli .Po petkratnem mojem ne ju zavrta direktno v živec in zob je pripravljen za zdravljenje-tako pridela 250 evrov. Medtem se pojavi dr. Matic,ki sledi njenim navodilom. O problematiki mojih zob se njegova sestra pogovarja z njim kot o nekomu ,ki ga ni . Kot nekakšna mentorica
Požrem in nadaljujem z obiski. Od tedaj me dejansko obravnava dr. Matic korektno in strokovno do zadnjega obiska,ko ga zopet ni bilo. Sedaj me pričaka tretja zobozdravnica,ki zopet brez predstavitve
pove ,da mi bo izvajala nekakšne teste medzobnih žepkov.Ko ji povem ,da je veliko konkretnega dela o tem nima pojma.
Zato odidem .Naknadno pokličem po telefonu. Javi se Maticeva sestra. Pove,da jih je pet in si med seboj pomagajo. Seveda mi tak sistem glede ,da so samoplačniška firma ne ustreza. Nisem košarkarska žoga, ki bi si jo pet zobozdravnikov brez kontrole med seboj podajalo. Škoda, saj sem bil z delom dr. Matica zadovoljna.
Pošteno bi mi lahko že na začetku povedali, da imajo tak sistem dela, da njegova sestra vskoči tudi kadar je on tam.
Za petdeset procentov nižjo ceno bi na tak način morda celo pristala. Zdaj vem kako se počuti žoga ki jo otroci brez kontrole brcajo po igrišču.
Postenjakinja ali postenjak, NAROCILA ste se pri dr.Maticu, in ste BIL z njim zelo zadovoljen…tukaj se meni nekaj ne ujema, kot niti ne tale vas komentar…
Kakorkoli, vsi se ne ujamejo z vsakim…jaz sem njihova pacientka in zobozdravnica Osovnikar in cela njena ekipa – so fini. Predvsem zato, ker jim NI VSEENO in osvescajo paciente in se trudijo, med seboj posevtujejo in si pomagajo. In tudi zato, ker je vec zobozdravnikov, nikoli ne cakas na termin in so izredno prilagodljivi. Mene je prevzela zobozdravnica Neza, mi vse razlozila in vsec mi je bilo ker me ni nic obsojala, ampak svetovala. Razlozila mi je nacrt zdravljenja, zacela z ustno higieno in me pred naslednjim obiskom opozorila, da z zdravljenjem nadaljuje druga zobozdravnica, ki je bila seznanjena z menoj in se je strinjala z nacrtom.
Sedaj prav z veseljem pridem k njim. Vsakic nekaj popravimo in koncno se sprosceno nasmehnem in vem, da me nasmeh in zdravje mojih zob ne sme vec skrbeti, saj sem v dobrih rokah:-) Se dva ali trije obiski, potem pa kot so mi pa obljubili, da me bodo kar oni opozorili na redni pregled cez eno leto…in ze sadaj vem, da mi ne bo nikoli vec problem iti k zobozdravniku in se ze veselim tudi novih knjig v cakalnici drugo leto – izreden izbor! Glede tega, kateri zobozdravnik bo naredil pregled, mi je pa tudi vseeno, saj sem zaenkrat zelo zadovoljna z vsemi Osovnikar zobozdravniki! Gre za zaupanje!
Ja, kolikor sem gledala, so nekateri ( večina) zobozdravniki res nesramno bogati. Na račun ubogih ljudi, ki k zobarju s koncesijo ne pridejo. Sem vprašala dr. Hočevarja v ZD Škofja Loka, če bi me vzel na koncesijo (in to v roku enega leta že večkrat) – niti pod razno ne vpisujejo novih. Kot samoplačnik sem šla že naslednji dan. Vzel mi je 40 evrov za pregled, na katerem ni naredil a ma čisto nič. Se mi je zameril do konca življenja. Pri Osovnikar sem bila s prvim pregledom, ki je mimogrede tudi brezplačen, zelo zadovoljna. Zdaj me kar moti, ko imate pa nekateri slabe izkušnje… Res je loterija priti do dobrega in poštenega zobozdravnika; pa še milijon reklam s Hrvaške se pojavlja… Kaos!
Moje mnenje glede zobozdravnikov. Ko sem poklical, so me povabili na prvi pregled, ki je brezplačen. Tam sem odpru usta, ona je pregledala. Ni bev ni mev. Da bi se kej pogovorila o mojih zobeh. (sicer vem, da so …) me takoj napoti na slikanje in k higieniku – to pa ni več zastonj in sem po končanem postopku placal cca60€. Kadar koli sem prisel kasneje so bili do mene korektni. Sam sem si dal popravit zalivke, da nisem imel obstoječih zob slabih. Ko sem to uredil, sem sel po implatante na hrvaško. Pri osolnikarju imajo lepo finto implatant cca500€, kar se lepo slisi, da bi blo res. Moras potem se doplačat nasaditveni zob 500€ -torej cena komplet zoba je 1000€. Na hrvaškem sem dal pa 560€ za komplet (implatant + zob).
Joj joj joj ko berem nekatere komentarje o Osovnikar Sk.Loka zobozdravstvu
Da vpije na zaposlene,nehigijena..itd
A ste vi sigurni da ste bili pr Osovnikar Zobozdravniku ne pa v sosednjem lokalu na avtobusni postaji???!!!
OMG
Mislim da cisto vsak ki je bil ze kdaj pri njih ve da so to laznjiva Nakladanja
So prijazni,strokovni in se ti posvetijo ,kot si to zelis od zobozdravnika…
Mene osebno je zobozdravnika zelo strah.zato verjemite da ne bi sel nekam kjer ti kao se inekcije proti bolecinam ne privoscijo.
Osovnikar no1
Lp
Forum je zaprt za komentiranje.