Zobobol – kaj pomaga?
Poskusi z navadno vrvjo (tista rjavo siva, s katero so včasih povezovali pakete), ki jo zažgeš, ugasneš in dim vdihneš skozi nosnico na tisti strani, kjer te boli zob.
LP,
Nataša
PS: BTW – vrv je navadno spletena oz zvita iz konoplje – če imaš ravno željo po naravnih stvareh :))))) in če jemlješ “zadevanje” s konopljo za naravno.
Na tvojem mestu bi raje posegla po kakšni tableti. Predvsem je bolj “naravna”.
Če te boli, pojdi v dežurno ambulanto. Jutri tudi delajo po zdravstvenih domovih.
LP
Eterično olje iz klinčkov sigurno deluje. Jaz sem si tako enkrat pomagala med dopustom. Me je pa tako neznosno bolelo, da nisem mogla vozit, kar vrtelo se mi je. In tudi meni naklofen ni popolnoma nič pomagal. V lekarni so mi svetovali to eterično olje. Na vato sem kapnila dve kapljici in dala direkt na zob. Uh, kakšno olajšanje… Drugi dan sem šla zobarju in ta mi je povedal, da so včasih klinčkovo olje rabili kot anestetik v zobozdravstvu…
Pomaga čebula ali česen, ki jo ugrizneš z bolečim zobom. Seveda je potrebno najprej prežvečiti čebulo, potem pa z bolečim zobom ugrizniti prežvečeno čebulo/česen in držati skupaj zobe dokler se da. Preverjeno pomaga! Sicer je rešitev le kratkotrajna, vendar je učinkovita. Priporočeno predvsem pred spanjem (meni je na ta način uspelo zaspati).
Ali lahko prosim kdo napise kaj naj naredim, in sicer me zob boli dober teden. V četrtek sem odsla v zobozdravstveni dom, ampak tam ni bilo nikogar, kar mi je tudi potrdila tamkajšnja delavka.
Tudi v petek po šoli sem se odpravila gor, a spet nisam nikogar našla.
Lahko kdo predlaga kaksen ‘pripomocek’ katerega lahko dobim u kuhinji ali tu v blizji trgovini?
Zelo bi vam bila hvalezna za odgovore, lp.
No, mene boli tudi zob. Malo, občasno. Pokličem mojo spoštovano gospo zobarico in razložim. Ja gospa, šele julija vas lahko naročim. Če pa vas reees močno boli, da ni za zdržat pejte na dežurno. Ok, ma ne boli me tko močno, ampak čakat do julija?
In grem na dežurno. V čakalnici sploh ni nikogar. Na vratih pa takle tekst: Sprejemamo samo nujne primere, močne bolečine, kjer analgetiki ne pomagajo in same najhujše reči. Stojim pred vrati in se ne upam noter, me bodo samo nazjali, ker mene pa res ne boli tolk. In sem šla. potem se naročila šele julija. Kaj čem. No misli ob tem so pa zelo čudne. Kaj bi sploh lahko naredila, koga naj kličem, ni šans, da bi me kdo vzel. In tako bom z mojim ne preveč bolečim zobom čakala do konc julija.
Bedno
Forum je zaprt za komentiranje.