Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zobobol – kaj pomaga?

Zobobol – kaj pomaga?

Prosim svetujte mi, kaj pomaga proti zobobolu, saj sem pri zobozdravniku naročena šele v ponedeljek in vedno bolj se mi zdi, da bo ta vikend še takooo dollllgggiiiii… saj kar naprej boli in boli!

Na pomoč!
(ali obstaja kaj naravnega? kakšne močne tablete ne bi jemala!)

naravno, ti žal ne bo nič pomagalo. Če je tako hudo, pojdi k dežurnemu, ali pa vzami Cafetin ali pa Plivadon.

V lijak si natoči MRZLO vodo, potopi roke do komolcev vanjo, drži noter dokler zmoreš. Mrzla voda ti bo kri potegnila iz glave. Ali p sedi na rob banje, se od kolena na vzdol polivaj s hladno vodo. V tem primeru ti bo šla kri v noge. To je delati fajn, če lahko, tudi, ko te glava boli. Sporoči!

Poskusi z navadno vrvjo (tista rjavo siva, s katero so včasih povezovali pakete), ki jo zažgeš, ugasneš in dim vdihneš skozi nosnico na tisti strani, kjer te boli zob.

LP,

Nataša

PS: BTW – vrv je navadno spletena oz zvita iz konoplje – če imaš ravno željo po naravnih stvareh :))))) in če jemlješ “zadevanje” s konopljo za naravno.

Na tvojem mestu bi raje posegla po kakšni tableti. Predvsem je bolj “naravna”.

Če te boli, pojdi v dežurno ambulanto. Jutri tudi delajo po zdravstvenih domovih.

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

enkrat me je tako bolelo, da ni pomagal niti Naklofen na 2 uri.., tako, da si lahko predstavljam, kako neznosna bolečina je to..komaj sem zdržala do nedelje zjutraj, kaj šele do ponedeljka…

Pojdi k dežurnemu, da te odreši bolečin, v ponedeljek se boš pa oglasila pri svojem zobozdravniku.
Ne čakaj.
Drugače bo prehudo.

Lp.

pojdi k dežurnemu,,men se je enkrat skor zmešalo od bolečin ko je začelo zares bolet

Eterično olje iz klinčkov sigurno deluje. Jaz sem si tako enkrat pomagala med dopustom. Me je pa tako neznosno bolelo, da nisem mogla vozit, kar vrtelo se mi je. In tudi meni naklofen ni popolnoma nič pomagal. V lekarni so mi svetovali to eterično olje. Na vato sem kapnila dve kapljici in dala direkt na zob. Uh, kakšno olajšanje… Drugi dan sem šla zobarju in ta mi je povedal, da so včasih klinčkovo olje rabili kot anestetik v zobozdravstvu…

Ja, tile klinčki. Lahko tudi klinček daš direkt na zob in malo pogrizeš, tudi to pomaga. Ali pa si pomagaš s kakšnim špopčkom, ga daš v usta in pustiš ta bolan zobek namakat notri. No, potem pa.. Ali ga pljuneš ven, ali pa… :).

Recept moje stare mamo, ki je preverjen in deluje. Noge namoči v zelo vročo vodo(postopoma) kateri si dodala sol. Nato noge v nogavice in ojdi počivat.

mene je ravno na dopustu grozno bolel zob. pomagala mi je pasta za zobe, ki sem jo dala na boleč zob. in pa nalgesin 🙂

Pomaga čebula ali česen, ki jo ugrizneš z bolečim zobom. Seveda je potrebno najprej prežvečiti čebulo, potem pa z bolečim zobom ugrizniti prežvečeno čebulo/česen in držati skupaj zobe dokler se da. Preverjeno pomaga! Sicer je rešitev le kratkotrajna, vendar je učinkovita. Priporočeno predvsem pred spanjem (meni je na ta način uspelo zaspati).

Ali lahko prosim kdo napise kaj naj naredim, in sicer me zob boli dober teden. V četrtek sem odsla v zobozdravstveni dom, ampak tam ni bilo nikogar, kar mi je tudi potrdila tamkajšnja delavka.
Tudi v petek po šoli sem se odpravila gor, a spet nisam nikogar našla.

Lahko kdo predlaga kaksen ‘pripomocek’ katerega lahko dobim u kuhinji ali tu v blizji trgovini?
Zelo bi vam bila hvalezna za odgovore, lp.

HVALA TO MI JE ZELO POMAGALO

Dežurni zobar oz tvoj zobar, če boli, pa analgetik ne pomaga. Ali pa trpi, ko se bo še bolj razbolelo.

Dežurni zobar oz tvoj zobar, če boli, pa analgetik ne pomaga. Ali pa trpi, ko se bo še bolj razbolelo.
[/quote]

Misliš da jo od leta 2006 še boli? Ne bi preživela ne …

Misliš da jo od leta 2006 še boli? Ne bi preživela ne …
[/quote]

Sej še kakšen kaj podobno sprašuje, pa pol lekarne še vmes pokupijo, pol pa mogoče gredo k zdravnikom. Ko jim moče rečejo, zakaj niso prej prišli.

No, mene boli tudi zob. Malo, občasno. Pokličem mojo spoštovano gospo zobarico in razložim. Ja gospa, šele julija vas lahko naročim. Če pa vas reees močno boli, da ni za zdržat pejte na dežurno. Ok, ma ne boli me tko močno, ampak čakat do julija?
In grem na dežurno. V čakalnici sploh ni nikogar. Na vratih pa takle tekst: Sprejemamo samo nujne primere, močne bolečine, kjer analgetiki ne pomagajo in same najhujše reči. Stojim pred vrati in se ne upam noter, me bodo samo nazjali, ker mene pa res ne boli tolk. In sem šla. potem se naročila šele julija. Kaj čem. No misli ob tem so pa zelo čudne. Kaj bi sploh lahko naredila, koga naj kličem, ni šans, da bi me kdo vzel. In tako bom z mojim ne preveč bolečim zobom čakala do konc julija.
Bedno

Če si že bila pri dežurnem, te nič ne košta, če potrkaš in vprašaš če te mogoče vseeno vzamejo.

Nisem upala. So me že nazjali ko sm z visoko vročino in slabim počutjem šla na dežurno, mogoče bom jutri zbrala pogum in šla vseeno vprašat.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close