Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zobni mostiček – cena?

Zobni mostiček – cena?

Pozdravljene!

Slišim, da so cene pri zobozdravnikih različne, ampak se mi vseeno zdi zelo veliko dati 840 EUR za keramični tričlenski zobni mostiček, ker nimam zgornje štirice. ŽE to, da morata dva zoba biti obrušena za enega na sredini, se mi zdi čudno, ker je kolegica lani pri drugi zobarci dobila mostiček (navadni) tako, da ji ga je nacementirala samo na en sosednji zob in ji lepo drži, pa plačala je komaj okrog 120 EUR.
Prosim vas, če imate kakšne izkušnje ali podatke, da mi malo poveste, kako je s tem. Mogoče so pa to čisto normalne cene, kaj pa vem.

Jst ti lesenga naredim za 25 eur.

No brez heca, ja cene so zelo različne, tko kot kvaliteta seveda. V primeru da ti manja samo 4 jaz ne bi uničevala še dveh zobov zraven za mostiček ampak bi si dala implatant, še posebej na tako vidnem mestu, ko je 4. Dva zoba uničit…ne vem, razmisli, za 850 eur mislim da bi lahko dobila implatant.

In zakaj ne greš k zobarci od kolegice, če ji je dobro in poceni pa še brez brušenja zobov naredila.Za ta denar mislim da bi res že bil implantant narejen.lp

Ma daj črni metulj, ti si še hujša kot jaz, non stop pametuješ pismo, pejdi puzzle zlagat pa nehaj modrovat:)))

Se strinjam ,da je v tem primeru boljše implantat. Je pa cca. 800 evrov cena samo za spodnji del, tisti, ki je v kosti. Zgornji del (krono) pa plačaš posebej, približno tudi toliko, ali malo manj. Ampak seveda je to mnogo bolje kot da ti popilijo dva sosednja zoba.

uulili ma jaz se s takimi ko si ti ne ukvarjam. Jaz povem tam, kjer mi paše, kar mislim,ne pa pametujem.Si pa ti povedala tejle res nekaj strašno pametnega glede mostička. Sem mislila da vas je minila pasjost, pa vidim da nekatere še kar drži. Me sploh ne briga, kaj ti misliš, evo iz mostička navadnega naredite pametovanje. Odgovori na vprašanje in se mene izogni, ker nisem nič vprašala.No, non stop pa ne bo šlo, sem danes po dolgem času tukaj. Želiš še kaj, kar vprašaj. Bo šlo brez vtikanja in samo odgovor dati, mislim da ne bo, ali bo? Implantant, vidiš tega pa nisem vedela,lp

Saj ti za most zob ne populijo, ampak zbrusijo!

Če sta sosednja zoba zdrava, brez plombe, bi jaz dala implatant. Če imata plombo, bi se odločila za brušenje (ker navsezadnje vsadek lahko sproži alergično reakcijo). Vsekakor bi pa šla k zobarju, ki bi mi znal ponudit še kakšno drugo opcijo, ne samo mostička.

Meni se zdi 120 evrov zelo malo za mostiček, je bilo to čisto privat ali na koncesijo? Koliko zob ti zbrusi, je pa odvisno od različnih stvari.

120 EUR je bilo čist privat, ampak ni bil keramični mostiček, temveč navadni, ki ima zadaj tisto srebrno prevleko.

O implatantih sem brala, ampak ali to naredi vsak zobar? Saj vem, da bom morala več vprašati zdravnika, jutri imam pregled, ampak malo sem pa vseeno želela prej dobiti informacij. O cenah se na internetu nič ne najde.

Kar se tiče brušenja, ja na petki imam plombo, me je tudi malo strah, da bo treba kar dva zoba zbrusit, ampak verjetno bo ta keramična reč potem tudi nekaj časa držala.

Ne, vsadka ne delajo vsi zobarji.
Je pa prav, da se zanimaš. A na forumu stomatologija zobozdravnica ne odgovarja več?

Hvala, metulka.
Vprašanje sem postavila tudi zobozdravnici, ampak za zdaj še ni odgovorila.

Moja mi je odsvetovala implantant na zgornji štirici zaradi bližine sinusov, ki bi se lahko pri tem poškodovali. Res pa, da imam jaz “zelo nizko” sinuse in mogoče to ne velja za vsakogar.

Polovični mostički – vezani le na en zob so kritični. Menda se precej hitreje zmajejo kot klasični, dvostranski.

Jaz bi se vsekakor odločila za navaden mostiček. Za mene najbolj zihr varianta.

definitivno klasičen mostiček, brušenje dveh sosednjih zob. Jest sem si pred kratkim dala naredit mostiček na Hrvaškem – reka. Trije zobje 360 eur.

Pred tremi meseci dala za 450 EUR za: dva pobrušena in dva na štift – se pravi za 4 nove.

Super izgleda. Ni se mi zdelo pretirano drago. Pa še v dveh tednih je bilo gotovo.

Marjana

ali je kdo slišal, koliko stane in kako kvalitetno je popravilo zoba v Bosni ali Hrvaški?

jaz zdej hodim si delat zobe na novo, in nevem kako se odločit ali protezo ali mostiček imam cist u kurcu zobe vse za spulit le 2 svoja zgoraj zadaj, do sedaj mi je izpulu že 5 za mostiček zgoraj use zobe use use skupaj mi je reku kao 1600 eur porcelan!!!!!!!!!! KAJ KDO VE KAKE SO VARIANTE ŠE

jjjjj

Vidim, da že dolgo ni bilo debate na temo “mostiček”
Jaz sem ga dobila za 4 zobe (dva sta mi manjkala), pri privatniku porcelan 240 EUR za zob.
Potem vidite, kam rastejo cene. A sem na videz zadovoljna, le ko jem trdo hrano, me boli, zato ne morem dobro prežvečiti hrane.
Zanima me, če ima kdo izmed vas podobne težave.
Je to normalno in se bo s časom uredilo?
Mislim, da ne, da bi moralo funkcionirati na polno.
Hvala za odgovor in pozdrav vsem, ki imate podobne težave.

mene mi je rekel danes zobozdravnik za 4-ko 750 euro uaoo to je preveč za en zob, baje v bosnji delajo ceneje ne vem kaj več povedat

Katastrfa. Moj mož šel v Vinico. Naredili so mu prevelike in pretemne. Poravit mu niso hoteli. Naj bi blo po standardih narejeno. Sedaj mu pa še smrdi iz ust kot pok.

Če mu smrdi, ima vnetje, naj gre k zobarju.
Jaz sem dala za štiri keramične zobe na hrvaškem 1100 evrov.
Če bi imela danes pamet izpred dvajsetih let, si nikoli ne bi šla brusit zdravih zob.

Tisti, ki ste si zrihtali zobe na Hrvaškem, dajte prosim napisat tudi v katerem kraju in kateri stomatolog, saj jih je precej, pa tudi kot spremljam niso prav veliko cenejši kot naši zobozdravniki.

Hrvaško hvalijo, za Bosno ne vem. Če malo poguglaš imaš kar na nekaj spletnih straneh hr stomatologov cenike. Lahko jim tudi pošlješ ortopan in ti povedo koliko bi te prišlo vse skupaj.

Veš, pri nas pravijo, da mostički enako stanejo, ob tem pa pozabijo povedat, da vsako storitev dodatno zaračunajo, na Hrvaškem pa je v ceni že vse všteto. Snemanje starega mostička, ki traja tudi po eno uro, izdelava provizoričnega, da ne hodiš škrbast naokoli, pa še kaj ti znajo porihtat zastonj na račun tega, da so zaslužili s tabo. Če najdeš v Sloveniji za isto ceno, pa super.
Osebno lahko priporočam Petro Libert v Samoboru. Ampak morate zahtevat prav njo, drugače hitro pri drugem pristanete.

je bil v SLO Vinici?
nekateri so pocarji. moja alfa je šla na hrvaško (ludbreg) pa so ji fouš napravli inplatant in se ji vse vnelo. korekcijo je šla delat v LB in spet plačala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close