Znanstvena nepismenost
znanstveni nivo, 30.01.2022 ob 18:52
Anonimno 9554, 30.01.2022 ob 18:42
Ja ti verjamem, da imaš ti “ulico za sabo”. Ulični vogal poleg smetnjakov, kjer si vlekel kurce za dozo heroina, to misliš ne?
No, če je pa tole znanstveni nivo, sem pa res rajši popolnoma nepismena!
temu se reče na ulici, “sjebi” neprijatelja.
Olitiga “pismeno”
diskreditírati -am dov. in nedov. (ȋ)
odvzeti veljavo, ugled: s temi izjavami so ga popolnoma diskreditirali; njegovo ravnanje ga je diskreditiralo v očeh tovarišev; s svojim nastopom so se diskreditirali / ta gledališka interpretacija je delo diskreditirala
ludikonj, 30.01.2022 ob 23:09
temu se reče na ulici, “sjebi” neprijatelja.
Olitiga “pismeno”
diskreditírati -am dov. in nedov. (ȋ)
odvzeti veljavo, ugled: s temi izjavami so ga popolnoma diskreditirali; njegovo ravnanje ga je diskreditiralo v očeh tovarišev; s svojim nastopom so se diskreditirali / ta gledališka interpretacija je delo diskreditirala
Pa še enkrat preberite
Stella268, 30.01.2022 ob 16:56
V Sloveniji je precej znanstveno nepismenih ljudi. To je tistih, ki ne vedo, da morajo verjet znanstvenim raziskavam in ne kvazikovid dohtarjem iz spleta.
Ti si pa podoben enemu znancu. Vse, kar ve o znanosti, je pridobil s poslusanjem podkastov in pidobnih prispevkov raznih trenutnih razlagalcev. Ko smo bili studentje, je mnogo zural in faksa ni koncal (fdv, se tega ne, kaj bi bilo sele na tezjem). Pa me sreca in mu povem par znanstvenih izsedkov. A mislis, da me je sploh slisal? Ma kaki, takoj me je zabrisal k wernerju, za katerega komaj da vem. Ker me to ni nikoli zanimalo.in zanimivo, da sploh ne ve, koliko diplom imam in iz cesa. Pa ceprav se ticejo tocno tega, kar se dogaja zdaj. Pravi trdobucni provaks tip. In seveda me je takoj letel opravljati na social media. To je ta domet. Dva predalcka, pa nic vec.
Ce bi me ne tacel tako hitro metati v svoj anti predalcek, bi mogoce lahko slisal se kaksna znanstvena vprasanja za svoje strucne vire, ki jim tako verjame.
Recimo zakaj ni bilo porocano o arr in nnv, kot je v navadi, ampak le o rrr. Zakaj poskodbe de Garrayeve in Dressnove niso v studijah vkljucene. Kaksna je vloga 3utr, microrna, psevdouridina pri vakcinah. Noben od nasih komunikatorjev ni zinil nic na to temo. Samo ofucani mehanizem delovanja ponavljajo, ki je na stopnji, prilagojeni sedmosolcem. Resne analize delovanja in vpliva pa nobene. Ker jih sploh ne poznajo. Jih se regulatorji niso natedili. A potem bodi vsaj toliko in preberi regulatorjevo porocilo ter kaj noter pise o busterjih in lpn. Da busterji niso predvideni. Da sta predvidena 2 odmerka in nic vec. In ta porocila so zunaj 1 leto. Ne, to takemu verniku ne pade na pamet pigledat, saj niti be ve, kje. Niti ne ve, da bi miral to svohe strucne vire vprasat. Niti ne ve, da jaz take stvari vem, ker se s tem ukvarjam ze desetletja. Vazno da ni v werner ekipi, to je res vrlo pomembno. Da ne bo z njim, ampak s tistimi z dr. spredaj. To je nekako domet povprecnega provxrja. Predalckanje in piflarija, po domace.
Pa dajte ze nehat uporabljat itraz antivx, tudi ta vse pove o vasem dometu. Ljudje so PRO – prochoice!
Forum je zaprt za komentiranje.