znaki nosečnosti
Jaz sem sicer nekaj sumila…potem sem pa tisto jutro, ko naj bi delala test, dobila take blage krče…sem bila prepričana, da bom dobila menstruacijo. No, pa je ni bilo in nekaj ur kasneje sem vseeno delala test, ki je bil pozitiven :)))
Lahko, da imaš feeling, kot da jo boš vsak čas dobila, pa je v resnici ne boš dobila 😉 Pa prsi te lahko bolijo, tako kot pred menstruacijo… Drugih znakov jaz tako zgodaj niti nisem imela, ravno zato me je rezultat presenetil 🙂
Naj bo rezultat tak, kot si ga želiš! Srečno!
Svašta. Ta pikica mora imet srček, ozr utrip, sicer ginekologinja vidi kaj drugega, kar pa ni nosečnost.
Ja, jaz sem imela že zelo zgodaj nosečniške znake. Skoraj bi lahko rekla kak teden po ovulaciji, oziroma po rizičnem sp. odnosu. Nisem mogla niti jest, niti vohat sladkega. Vrtelo se mi je in nek tak občutek sem imela, ki ga ne znam opisat, pač drugačna sem bila. Baje dosti bolj umirjena in razpoložena. Par dni pred predvideno M, pa sem imela hude krče, potem za čas predvidene M, sem imela krvavitev – rahlo 1 dan. Tako, da sem bila prepričana, da je M. Pa ves čas izcedek rumene barve, ki ga prej nisem imela še nikoli. Vedela sem, da se nekaj dogaja, niti malo nisem bila v dilemi. In bil je + in krasen sin… že takoj po prvem nezaščitenem spolnem odnosu. (z upoštevanjem varnih ozr. nevarnih dni).
Jaz sem pri zadnji nosečnosti vedela že kakšne 3 dni po spolnem odnosu, da je nekaj drugače, oz. sem si rekla: Ups, zdaj pa težko, če nisem zanosila. Vse je bilo drugače. Drugačen okus v ustih, pa prsa so bila bolj občutljiva, bolj kot bi bila drugače, če ne bi zanosila, še čuden občutek v želodcu, ne sicer, kot da bi mi bilo že slabo, čisto dober pa tudi ne. Potem pa si lahko misliš, kako slabo mi je bilo, ko sem bila noseča 4 tedne oz. 2 tedna po ovulaciji. Slabo, slabo, slabo. Sicer sem test vseeno delala, pa mi ga ne bi bilo treba. Rezultat pa pravkar cvili okoli mene… 🙂
Kakšno kompliciranje in kolabocije delajo/te nekatere ženske iz nosečnosti. Nekoč ženske niso nič komplicirale, so do zadnjega dne praktično delale na polju, če vprašam babico, saj nosečnost je nekaj povsem naravnega, dandanes pa so nekatere takšne cartike občutljive, da ni noseča še niti en mesec, pa si domišlja, da je pol manjka, kot da je na operacijski mizi, da ne sme onega in ne sme tistega…
Tudi moja babica je nekaj ur pred porodom še pomivala pode, dedka ni bilo doma, in je rodila menda kar sama… ampak nekatere ženske imajo res probleme, najmanj je treba zdaj, da en tip, ki bolj tako hm, sploh pozna žensko anatomijo…, piše o nosečnosti in o teh stvareh, namreč ženske same in stroka se zaveda, da je to pri vsaki lahko drugače, tudi s komplikacijami. Veliko teh komplikacij je preprosto tudi zato, ker danes opravljamo sedeče delo 8 in več ur na dan, prej pa tega seveda ni bilo, živeli so bolj zdravo, prehrana, zrak, stres nasplošno, itd…
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Forum je zaprt za komentiranje.